نقش مشاوره آنلاین در بیماران سرطانی می تواند بسیار موثر باشد. مشاوره می تواند یک استراتژی تاثیرگذار برای کمک به بیماران مبتلا به سرطان باشد. مشاوران می توانند راهکارها و رویکردهای مفیدی را برای کمک به بیماران ارائه دهند تا بیماران بتوانند با این راهکارها با مشکلات ناشی از بیماری خود مقابله کنند. با این حال، بسیاری از مشاوران تجربه لازم را برای ارائه مشاوره به بیماران سرطانی ندارند.
سرطان یکی از شایع ترین بیماری ها در سراسر جهان است. طبق آمار موسسه ملی سرطان، تقریباً 1،685،210 مورد جدید سرطان در ایالات متحده به طور سالانه تشخیص داده می شوند. انواع مختلفی از سرطان وجود دارد که براساس شدت آنها از خفیف تا شدید می توانند متغییر باشند و در زندگی بیماران تأثیر بگذارند. سرطان های روده بزرگ، رکتال، ریه، پروستات و مثانه شایع ترین شکل این بیماری ها هستند. از طرفی هم، سرطان های خون در بین مردم شیوع زیادی دارند. با این حال، بدون توجه به نوع و مرحله بیماری، در بسیاری از موارد، سرطان با عوارض جانبی روحی و روانی زیادی همراه است.
پیامدهای عاطفی تشخیص سرطان
برای درک اینکه کدام یک از روش های مشاوره می تواند برای بیماران سرطانی موثر باشد بهتر است در درجه اول، پیامد ها و عوارض ناشی از سرطان در هنگام تشخیص بیماری را بررسی کنیم.
آگاهی و اطلاع از ابتلا به بیماری های مزمن و سرطان می تواند، ترسناک و ناراحت کننده باشد. از طرفی هم این وضعیت همراه با علائم بدنی مزمن است منجر به بروز اضطراب، استرس یا افسردگی زیاد می شود. 25 درصد بیماران سرطانی، افسردگی را تجربه می کنند که ممکن است شدید باشد. افسردگی و اضطراب معمولاً اختلالات خلقی همزمان هستند که می تواند با تعدادی از نگرانی ها ارتباط بیشتری داشته باشد، از جمله:
- ترس از مرگ
- نگرانی از استرس وارد شده بر روابط و رابطه جنسی
- نگرانی در مورد مشکلات مالی و تأثیر درمان در برنامه های روزمره
- اضطراب نسبت به عواقب درمان، مانند ریزش مو و تغییر شکل آن
- نگرانی از طبیعت تهاجمی درمان ها، مانند جراحی و شیمی درمانی
- ترس از ناشناخته ها، درمان سرطان غالباً یک روند طولانی است و هیچ تضمینی برای موفقیت ندارد.
علاوه بر افسردگی و اضطراب، واکنش های طبیعی و رایج بیماران بعد از تشخیص سرطان شامل احساس شوک، انکار، عصبانیت و شکست پذیری است. برای برخی از افراد، شکست پذیری یک واکنش نسبتاً رایج است، با فرض اینکه، هر درمانی برای بیماری آنها ناموفق بوده و بدترین حالت نیز ممکن است رخ دهد.
- شوک. شوک همچنین یک پاسخ همه گیر است زیرا بسیاری از اشکال سرطان در ابتدا با علائم نسبتاً خوش خیم ظاهر می شوند.
- شکست پذیری. شکست پذیری می تواند نتیجه این باشد که به مراتب دیده ایم، افرادی که سرطان را تجربه می کنند، ممکن است بعد از مدتی بر اثر این بیماری بمیرند.
عوارض جسمی سرطان
سرطان، تقسیم غیرقابل کنترل سلول های غیر طبیعی در بدن است. این سلول ها می توانند به بافت های مجاور حمله کرده و در بدن منتشر شوند. این حمله به بدن به طور حتم منجر به بروز عوارض و علائم جسمی می شود. از طرفی هم درمان های سرطانی مانند شیمی درمانی در بسیاری از بیماران می تواند منجر به مرگ شود. تحمل فشار جسمی ناشی از سرطان ممکن است برای مبتلایان سخت باشد. بر همین اساس این بیماران نیاز به حمایت و پشتیبان دارند.
کنار آمدن با بیماری و مقابله با آن می تواند بیمار را در معرض ذهنیت منفی قرار دهد. اما داشتن نگرش مثبت می تواند سلاحی حیاتی در نبرد با سرطان باشد. داشتن یک دید مثبت ذهنی به بیماران کمک می کند تا با جنبه های دشوار این بیماری کنار بیایند. یک روان شناس با تجربه می تواند به بیماران سرطانی کمک کند تا بتوانند دیدگاهی کاملا مثبت داشته باشند.
صحبت با یک درمانگر آنلاین در مورد سرطان
اگر شما یا یکی از عزیزان تان، مبتلا به سرطان مبتلا شده اید، اجازه دهید یک مشاور و یا درمانگر، شبکه پشتیبانی شما باشد. درمانگران به شما کمک می کنند تا بتوانید در مقابله با شرایط پیش آمده، کاملا مثبت بمانید.
روش های مختلفی برای مشاوره دادن به یک بیمار سرطانی وجود دارد. محققان از دانشگاه آلبرتا، الگوی مشاوره ای را توصیه کردند که در درجه اول به بیماران کمک می کند راه هایی را برای تمرکز بر روی سلامتی خودشان پیدا کنند. به عبارت دیگر، هدف این استراتژی کمک به بیماران برای ایجاد یک ذهنیت مثبت برای مقابله با اوضاع نابسامان اجتماعی و جسمی زندگی با سرطان است.
مشاوران می توانند با راهکارهای زیر مراجعه کننده خود را در جهت دستیابی به این طرز فکر راهنمایی کنند:
گوش دادن موثر به حرف های بیمار
اولین قدم مهم برای کمک به یک بیمار سرطانی در طی روند مشاوره، تمرین گوش دادن فعال است. گوش دادن فعال باعث ایجاد اعتماد می شود. همچنین یک کانال ارتباطی موثر بین بیمار و مشاور ایجاد می کند. بهترین راه برای اطمینان از اینکه بیمار احساس شنیدن می کند، این است که به فرد نشان دهید که به حرف های او توجه زیادی دارید. در درجه اول بیمار و درمانگر، هر دو باید شرایط را به طور کامل درک کنند. برای این کار، مشاوران از سوالات باز، درک احساس و عبارات تشویقی استفاده می کنند که به بیماران اجازه می دهند حرف های خودشان را با مشاور در میان بگذارند.
بیمار با این روند می توانند احساسات خودش را بروز دهد. هدف این استراتژی ایجاد حس امید است. مفهوم امید در این زمینه لزوماً به معنای امید به درمان نیست، چون در بسیاری از موارد، ممکن است درمان سرطان امکان پذیر نباشد. در عوض، مشاوران و بیماران باید امیدوار باشند که بیماران می توانند سلامت روان خود را بازیابند و علی رغم سرطان زندگی نسبتاً عادی داشته باشند.
نظارت بر علائم اضطراب و افسردگی
در بیماران سرطانی احتمال بروز بیماری های روانی مانند افسردگی بالینی، کاملا رایج و طبیعی است. حتی در افرادی که سابقه اختلالات روانی داشته اند، تشخیص سرطان می تواند منجر به بدتر شدن علائم جسمی بیماری شود. بر همین اساس، مشاورین باید علائم هشدار دهنده اضطراب و افسردگی را بشناسند و در صورت بروز آنها در بیمار خود، سریعا برای درمان اقدام کنند.
درمان شناختی رفتاری
مشاوران می توانند به بیماران كمك كنند تا با راهکاری درمان شناختی رفتاری (CBT) با مشکلات پیش رو خود مقابله کنند. هدف CBT این است که به بیماران مبتلا به سرطان کمک کند تا با روش مثبت تر، دنیا و مشکلات اطراف خود را تغییر دهند. با این روند درمانی، بیماران می توانند راحتتر با عوامل استرس زا خارجی مانند سرطان کنار بیایند. برای تمرین CBT، مشاوران به بیماران کمک می کنند تا الگوهای فکری منفی را با نگاهی انتقادی بررسی کنند.
بیماران باید بفهمند که این طرز فکر های منفی بر سلامت عاطفی آنها تاثیر می گذارد. از طرفی هم مشاورین می توانند طرز فکر های مثبت را به بیماران آموزش دهند. به عنوان مثال، یک بیمار ممکن است در مورد جنبه های منفی شیمی درمانی مانند بیماری و ریزش مو نگرانی هایی داشته باشد. CBT به بیمار کمک می کند تا با تمرکز بر جنبه مثبت روند بیماری خود، بهبودی بیماری خودش را تسریع ببخشد.
شرکت در گروه های حمایتی
تشویق مشتری برای حضور در گروه های پشتیبانی یکی دیگر از راهکارهای موثر مشاوره است. اگرچه بیماران سرطانی معمولاً از عشق و حمایت خانواده و دوستان برخوردار خواهند بود، اما بسیاری از آنها به علت ابتلا به بیماری سرطان، هنوز هم احساس تنهایی می کنند. شرکت در گروه های حمایتی، به بیماران این امکان را می دهد که با افرادی با شرایط مشابه به خودشان ارتباط برقرار کنند. این موضوع به درک احساسات آنها کمک زیادی خواهد کرد.
مزایای مشاوره برای بیماران سرطانی
یک مشاور حرفه ای می تواند به بیماران سرطانی در موارد کمک کند:
- تقویت روابط
- کاهش استرس
- کاهش اضطراب
- کنار آمدن با درد
- کاهش افسردگی
- بهبود مراقبت از خود
- کنار آمدن با عدم کنترل
- کنار آمدن با ترس از مرگ
- تقویت ارتباط ذهن و بدن
- پذیرش کمک و پشتیبانی
- کنار آمدن با آینده ای نامشخص
- ایجاد استراتژی های مقابله سالم
- بهبود رژیم غذایی و سبک زندگی
- میانجیگری در رفع درگیری های خانوادگی
از طرفی هم یک مشاور با تجربه و حرفه ای می توانند، به خانواده و دوستان فرد بیمار کمک کند تا با شرایط پیش رو کنار بیایند.
یک مشاور حرفه ای به اعضاء خانواده بیمار کمک می کند تا مشکلات زیر برطرف شوند:
- بهبود خود مراقبتی
- بهبود مهارت گوش دادن
- تقویت روابط با عزیزانشان
- بهبود مهارت های ارتباطی
- کنار آمدن با استرس مالی
- تعیین مرزها هنگام مراقبت
- میانجیگری درگیری خانوادگی
- ایجاد استراتژی های مقابله سالم
- کنار آمدن با دیدن درد و رنج عزیزشان
- کنار آمدن با فرسودگی شغلی مراقبان
نقش مشاورین پزشکت در درمان بیماران سرطانی
سرطان یک بیماری مزمن است که می تواند از نظر جسمی و روانی شدید باشد. خوشبختانه مشاوران می توانند از تعدادی تکنیک موثر برای کمک به بیماران مبتلا به سرطان در طول روند درمانی استفاده کنند. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که جدیدا به عنوان یک بیمار سرطانی شناخته شده اید و یا یکی از نزدیکان شما به سرطان مبتلا شده است این را به یاد داشته باشید که شما تنها به این بیماری مبتلا نیستید. بهتر است برای کمک به خودتان یا عزیزتان با یک مشاور ارتباط برقرار کنید.
کمک از یک مشاوره حرفه ای می تواند در زندگی مبتلایان به سرطان نقش موثری داشته باشد. مدیریت شرایط استرس زا با کمک یک مشاور می تواند امید به زندگی بیمار مبتلا به سرطانی را افزایش دهد. هرچه زودتر در مورد مراجعه به یک مشاوره اقدام کنید، بالتبع بهتر می توانید از مزایای مشاوره و راهکارهای درمانی خود بهره مند شوید.
درمانگران آنلاین ما می توانند بخشی از سیستم درمانی و حمایتی شما باشند. ما برای بیماران سرطانی یا کسانی که یکی از عزیزانشان مبتلا به سرطان مبتلا هستند، مشاوره آنلاین ارائه می دهیم. یادگیری چند ابزار اصلی و راهکارهای سالم برای مدیریت استرس می تواند اوقات دشوار را کنترل کند و همچنین روابط شما را با عزیزان تقویت کند. از طرفی هم خدمات مشاوره آنلاین ما، برای بیماران سرطانی با یک مشاور حرفه ای، می تواند سریعترین راه برای رشد مهارت های فردی و یادگیری راهکارهای مقابله با بیماری باشد.
آمادگی برای مشاوره با درمانگران پزشکت
مشاوره آنلاین شاید با یکسری ایراد ها و ترس های همراه باشد، چون برخی افراد در مورد محرمانه بودن اطلاعات خود در حین مشاوره با پزشک و متخصصین مربوط دچار ترس و تردید هستند در حالی که پزشکت با بیش از صدها متخصص در «39» حوزه پزشکی به عنوان بزرگترین جامعه بیمار و پزشک کاملا این اطمینان را به شما می هد که هیچ نگرانی بابت این موضوع نداشته باشید و مشاوره شما در یک بستری کاملا محرمانه و امن صورت می گیرد و از طرفی شاید افراد در حین مشاوره نتوانند استفاده لازم را از وقت و فرصت به دست امده کسب کنند؛ اما در این زمینه هم ما به شما پیشنهاد می کنیم برای آمادگی بیشتر در هنگام مراجعه به پزشک بهتر است قبل از شروع مشاوره لیستی از موارد زیر را یادداشت کنید:
- دارو ها و مکمل های که مصرف می کنید همراه با دوز مصرفی و میزان آن ها
- سوابق شخصی و خانوادگی خود در مورد بیماری های قلبی و جراحی های اخیری که داشته اید.
- علائم احتمالی جسمی و روانی که در این مدت اخیر تجربه کرده اید، حتی مواردی که فکر می کنید به بیماری های شما ربط نداشته باشند.
- اسکنی از سوابق پزشکی خود، اعم از نتایج آزمایشات، سونوگرافی و یا غیره را آماده کنید. چون شما در پزشکت به راحتی می توانید تمام اطلاعات را در اختیار پزشک خود قرار دهید.
علاوه بر آن می توانید سوالات خود را قبل از برقراری جلسه مشاوره یادداشت کنید تا بتوانید از فرصت به دست آمده نهایت استفاده از تجربه و رهنمودهای متخصص مربوطه داشته باشید.
آخرین دیدگاهها