لوگو پزشکت
زبان

العربی

رادیو پزشکت

احساس شوک الکتریکی در مغز

احساس شوک الکتریکی در مغز || پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


احساس شوک الکتریکی در مغز یا Brain zap، اختلالات حسی هستند که مانند وقوع شوک الکتریکی در مغز احساس می‌شوند. علاوه براین ممکن است که فرد متوجه صدای وزوز مختصری شود و به طور لحظه‌ای احساس ضعف یا از حال رفتن داشته باشد.

احساس شوک الکتریکی در مغز یا Brain zap ممکن است زمانی که فرد مصرف برخی داروها، به ویژه داروهای ضد افسردگی را کاهش دهد یا آن را متوقف کند، اتفاق بیفتد. به طور کلی این وضعیت مضر نیست و به مغز فرد آسیبی نمی‌رساند. با این حال، این احساسات شوک مانند می‌توانند آزاردهنده، باعث حواس پرتی و عاملی برای اختلال در خواب باشند.

هیچ اصطلاح پزشکی برای احساس شوک الکتریکی در مغز یا Brain zap وجود ندارد، اما محققان آنها را به عنوان نوعی اختلال حسی توصیف می‌کنند. اختلالات حسی پس از قطع استفاده از داروهای ضد افسردگی می‌تواند منجر به بروز احساس سوزش، سوزن سوزن شدن، احساس جریان الکتریکی یا شوک مانند در بدن و مغز شود.

برای مقابله با این وضعیت، بیماران ممکن است بتوانند با کاهش تدریجی دوز مصرفی داروهای ضد افسردگی خود، بروز این احساسات شک مانند مغزی را به حداقل برسانند یا از بروز آن پیشگیری کنند. با این حال، همواره باید پیش از قطع مصرف ‌داروهای تجویزی خود، با پزشک معالج‌تان مشورت کنید.

دارو ضدافسردگی و شوک الکتریکی مغز || پزشکت

علل بروز احساسات شوک مانند در مغز

بروز احساسات شوک مانند در مغز یا Brain zap بخشی از سندرم قطع داروهای ضد افسردگی است. علاوه براین قطع مصرف داروهای ضد افسردگی می تواند علائمی شبیه آنفولانزا، مشکلات خواب، حالت تهوع، از دست دادن تعادل و برانگیختگی بیش از حد ایجاد کند که ممکن است باعث بروز حالت عصبی و تحریک پذیری شود.

به طور کلی در شرایطی که فرد دوز مصرفی داروی خود را کاهش داد یا مصرف داروهای ضد افسردگی یا داروهای خاص دیگر را متوقف کرد، ممکن است که احساسات شوک مانند در مغز یا Brain zap را تجربه کند. علاوه براین در صورتی که فرد مصرف برخی داروها را در طول برنامه درمانی خود فراموش کند، ممکن است که با این علائم رو به رو شود.

پزشکان و محققین به طور دقیق نمی‌دانند که چه علتی باعث بروز احساسات شوک مانند در مغز یا Brain zap می‌شود. این علائم، یکی از عوارض ناشی از کاهش دوز یا ترک مصرف داروهای ضد افسردگی هستند که ممکن است افراد پس از پایان دوره درمان آن را احساس کنند.

قطع ناگهانی مصرفی یک داروی ضد افسردگی ممکن است فرد را بیشتر از قبل در شرایط بروز احساس شوک مانند در مغز یا زاپ های مغزی و نیز علائم و عوارض ناشی از آن شود. به طور کلی هیچ درمانی برای رفع احساسات شوک مانند در مغز وجود ندارد و معمولاً این عوارض با گذشت زمان از بین می‌روند.

هنگامی که بدن فرد با تغییر دوز داروی ضد افسردگی تطبیق پیدا کرد و با آن سازگار شد، به طور کلی بروز احساسات شوک مانند در مغز و برخی عوارض دیگر ممکن است کاهش یابد. درباره علل بروز این احساسات هنوز اطلاعات قطعی به دست نیامده است، اما افرادی که مصرف داروهای ضد افسردگی را قطع می‌کنند، پس از ترک مصرف، ‌این علائم با تجربه می‌کنند.

علائم همراه با زاپ های مغزی کدامند؟

به طور کلی، احساس بروز شوک الکتریکی در مغز به همراه سایر علائمی که ممکن است فرد آنها را پس از قطع مصرف داروی ضد افسردگی تجربه کند، سندرم ترک ضد افسردگی (AWS) نامیده می‌شود. به طور کلی احساس بروز شوک الکتریکی در مغز یا Brain zap و سایر علائم AWS شایع هستند.

در واقع، یک بررسی سیستماتیک و متاآنالیز نشان داد که بیش از نیمی از افرادی که تلاش می‌کنند دوز مصرفی داروی ضد افسردگی خود را کاهش دهند. یا مصرف داروهای ضد افسردگی را به طور کلی متوقف کنند، علائم ناشی از ترک مصرف را تجربه می‌کنند. برخی از علائم دیگر AWS ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • گیجی
  • لرزش
  • سردرد
  • خستگی
  • اضطراب
  • حالت تهوع
  • تغییرات بصری
  • علائم شبیه آنفولانزا
  • بروز تغییرات در خواب
  • مشکل مرتبط با احساسات

سندرم ترک ضد افسردگی

با این حال، همه افرادی که مصرف داروی ضد افسردگی را قطع می‌کنند، این علائم را تجربه نمی‌کنند. بر اساس نتایج حاصل از یک بررسی سیستماتیک، بسیاری از افرادی که علائم ترک داروهای ضد افسردگی را تجربه می‌کنند، این شرایط فقط برای چند هفته تجربه می‌شود.

در صورتی که بیمار می‌خواهد دوز مصرفی داروهای خود را کاهش دهد یا به طور کامل مصرف آنها را قطع کند، باید با پزشک معالج خود همکاری داشته باشد. به این ترتیب فرد می‌تواند با خیال راحت مصرف داروهای خود را قطع یا میزان آنها را کاهش دهد.

نتایج حاصل از برخی از تحقیقات نشان می‌دهند که احساس شوک الکتریکی در مغز یا Brain zap ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که فرد در طول ترک داروی ضد افسردگی چشم‌های خود را از یک طرف به سمت دیگر حرکت دهد. با این حال، در بسیاری از موارد، به نظر می‌رسد که این احساسات شوک مانند در هر شرایطی و هر زمانی ایجاد شوند.

به طور کلی برای اینکه بتوانید میزان بروز عوارض ناشی از ترک را کاهش دهید، باید با پزشک معالج خود درباره قطع مصرف آنها مشورت کنید.

احساس شوک الکتریکی در مغز

در مطالعه‌ای که در مورد افرادی که دچار اختلالات مغزی بودند، احساس بروز شوک الکتریکی در مغز یا Brain zap مورد بررسی قرار گرفت. افراد این عوارض را این گونه توصیف کردند:

  • سرگیجه
  • احساس سردرگمی
  • یک احساس کوتاه و شبیه شوک الکتریکی در مغز
  • بروز احساس شوک الکتریکی در مغز به همراه وزوز گوش
  • یک دوره کوتاه گیجی، احساس از حال رفتن یا از دست دادن هوشیاری

علاوه براین برخی از افراد ممکن است که احساسات دردناک، سردرد یا احساسی شبیه تشنج را تجربه کنند، با این حال میزان بروز این علائم کمتر از علائم دیگر است.

درمان احساس شوک الکتریکی در مغز

به طور کلی بهترین راه برای به حداقل رساندن یا پیشگیری از بروز احساس شوک الکتریکی در مغز یاBrain zap ، کاهش تدریجی دوز مصرفی داروها به جای قطع ناگهانی آنها است. با این حال، برخی شواهد نشان داده‌اند که کاهش تدریجی دوز مصرفی این مسئله را تضمین نمی‌کند که فرد دچار احساس شوک الکتریکی در مغز یا سایر علائم ترک نشود.

با این حال کاهش تدریجی دوز می‌تواند اندکی باعث کاهش شدت علائم ترک شود‌. کارشناسان کاهش تدریجی داروهای ضد افسردگی را توصیه می‌کنند تا به این ترتیب علائم ترک به حداقل برسد و این اطمینان ایجاد شود که فرد با قطع مصرف دارو، سلامت روان خود را حفظ کند.

برخی از شواهد نشان می‌دهند که انجام درمان شناختی رفتاری (CBT) در طول زمانی که بیمار میزان مصرف دارو را کاهش می‌دهد نیز ممکن است مفید باشد. در یک بررسی سیستماتیک، از میان افرادی که مصرف داروهای ضد افسردگی را قطع کردند، کسانی که تحت CBT قرار گرفتند، احتمال موفقیت بیشتری را در قطع مصرف داروهای ضد افسردگی داشتند.

ورزش || پزشکت

درمان خانگی برای زاپ های مغزی

نتایج حاصل از یک متاآنالیز نشان داد، افرادی که ترک داروهای ضد افسردگی را تجربه می‌کنند، ممکن است که با انجام اقدامات خود مراقبتی زیر فوایدی را تجربه کنند:

  • ورزش کافی
  • ابراز احساسات
  • داشتن زمان خواب کافی
  • پیوستن به گروه‌های پشتیبانی آنلاین
  • دریافت حمایت روانی از دوستان و خانواده
  • گذراندن وقت با حیوانات خانگی یا سرگرمی
  • به دست آوردن اطلاعات بیشتر درباره ترک داروهای ضد افسردگی

به طور کلی هیچ راه قطعی برای پیشگیری از بروز احساس شوک الکتریکی در مغز یا Brain zap وجود ندارد. با این حال، افراد مصرف برخی از مکمل‌ها را برای کاهش شدت علائم ترک، مفید گزارش کرده‌اند. از جمله این موارد، عبارت‌اند از:

مشورت با پزشک

همیشه قبل از مصرف هر گونه ویتامین یا مکمل‌های دیگر با پزشک معالج خود مشورت کنید. زیرا ممکن است با داروهای دیگری که در حال حاضر مصرف می‌کنید، تداخل داشته باشند و باعث بروز برخی عوارض نامطلوب شوند. به طور کلی، افرادی که می‌خواهند دوز مصرفی داروی خود را کاهش دهند یا مصرف داروهای ضد افسردگی را متوقف کنند، باید با پزشک معالج خود مشورت کنند.

به هیچ عنوان بدون مشورت با پزشک، مصرف داروهای ضد افسردگی یا سایر داروهای مرتبط با سلامت روان را قطع نکنید. در صورتی که عوارض داروهای ضد افسردگی کنونی شما غیرقابل تحمل باشد، پزشک ممکن است بتواند داروی دیگری را تجویز کند. اگر فردی احساس می‌کند که دیگر به مصرف دارو نیاز ندارد، می‌تواند با پزشک معالج خود برای کاهش تدریجی دوز مصرفی داروها همکاری کند.

اگرچه بروز علائم ترک شایع است، با این حال مهم است که در مورد آنها به پزشک معالج خود اطلاع دهید. به طور کلی ممکن است که روش‌هایی برای به حداقل رساندن علائم ترک و کمک به فرد در طی فرآیند کاهش یا قطع مصرف دارو وجود داشته باشد. علاوه براین اگر فردی علائم شدید یا افکار آسیب رساندن به خود یا خودکشی را تجربه می‌کند، باید به دنبال مراقبت‌های پزشکی اورژانسی باشد.

پیشگیری از خودکشی

اگر فردی را می‌شناسید که در معرض خطر فوری آسیب رساندن به خود، خودکشی یا آسیب رساندن به شخص دیگری است، با اورژانس یا یک پزشک تماس بگیرید. علاوه براین تا زمان رسیدن کمک پزشکی، باید در کنار فرد باقی بمانید. سعی کنید هر گونه سلاح، دارو یا سایر اشیاء خطرناک را از نزدیکی فرد دور‌ کنید.

ترک داروی ضد افسردگی

داروهای ضد افسردگی، از جمله مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) و مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین (SSNRIs)، مواد شیمیایی موجود در مغز به نام انتقال‌دهنده‌های عصبی را متعادل می‌کنند. برخی از انتقال دهنده‌های عصبی بر خلق و خو و احساسات تأثیر می‌گذارند.

مانند هر دارویی، داروهای ضد افسردگی نیز می‌توانند عوارضی داشته باشند. معمولاً داروهای ضد افسردگی باعث بروز تهوع، افزایش وزن و خستگی می‌شوند. با این حال این عوارض جانبی نامطلوب اغلب موقتی هستند. ترک‌ داروهای ضد افسردگی نیز می‌تواند باعث بروز‌ برخی عوارض شود.

سخن آخر

مانند سایر داروها، قطع مصرف داروهای ضد افسردگی نیز ممکن است که با برخی عوارض همراه باشد. یکی از این موارد، شامل احساس بروز شوک الکتریکی در مغز یا Brain zap است. به گفته پزشکان، این وضعیت به خودی خود مضر نیست، با این حال می‌تواند برای فرد ترک کننده مصرف داروی ضد افسردگی، آزار دهنده باشد.

در صورتی که قصد کاهش دوز‌ مصرف یا قطع مصرف داروی ضد افسردگی‌‌ خود را دارید، باید با پزشک معالج خود مشورت کنید. قطع مصرف داروهای ضد افسردگی با برخی عوارض همراه است که بهتر است پیش از آغاز فرآیند ترک، درباره آنها اطلاعاتی را به دست بیاورید.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

4 / 5. تعداد رای ها: 2

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

1

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

1 دیدگاه

  1. سلام خسته نباشید من 2 هفته بیشتر هست ک قرص اسنترا 100 قطع کردم و احساس برگرفتی کل بدن و صورت ولب و سر و دست چپ دارم سرمو چپ و راست میکنم احساس مکنم برق میگیره حالت تهوع دارم سرگیجه دارم احساس میکنم همش میخوام از حال برم بنظرتون من جیکار کنم ام ار ای دادم ولی هنوز جوابش نیومده استرس دارم ینی از قرص اینجوری شدم تروخدا جواب بدید🙏🏻

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز