لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

39 علائم هشدار دهنده یک رابطه سمی

39 علائم هشدار دهنده یک رابطه سمی | پزشکت
فهرست مطالب

39 علائم هشدار دهنده روابط سمی

39 علائم هشدار دهنده روابط سمی را بشناسید تا در صورت بروز احتمالی بتوانید در اولین فرصت روابط خود نجات دهید و از وقوع طلاق و جدایی عاطفی پیشگیری کنید. روابط سمی، روابطی است که در آن افراد از همدیگر حمایت نمی کنند و درگیری بین آنها زیاد است و یکی به دنبال تضعیف دیگری است. در چنین روابطی رقابت ناسالم، بی احترامی و عدم انسجام حاکم است.

روابط باید از نظر احساسی، رضایت طرفین رابطه را برآورده سازد. روابط عاطفی مثبت، باید شما را خوشحال کند و باعث بهتر شدن حال شما شود. با این حال، اگر روابطی باعث ناراحتی شما شود ممکن است درگیر روابط سمی باشید. گاهی اوقات، زوجین ممکن است در روابط سمی باشند و ندانند که روابط ناسالمی میان آن ها ایجاد شده است.

شناسایی و تشخیص چنین روابطی آسان نیست. زیرا اکثر زوجین گاه و بیگاه لحظات عاشقانه و مثبتی دارند و این امر می تواند گمراه کننده باشد. روابط سمی می تواند از نظر احساسی خسته کننده باشد و بنابراین، بسیار مهم است که علائم و نشانه های آن را بشناسید و در صورت بروز علائم اقدامات لازم را انجام دهید. این مقاله را بخوانید تا از نشانه های روابط سمی و آنچه را که می توانید در این روابط انجام دهید آگاه شوید.

روابط سمی چیست؟

قبل از اینکه به نشانه های روابط سمی اشاره کنیم، ابتدا باید سعی کنیم بفهمیم که روابط سمی چیست. اصطلاح “روابط سمی” توسط لیلیان گلاس، متخصص ارتباطات و روانشناسی مستقر در كالیفرنیا در كتاب “مردم سمی” در سال 1995 ابداع شد. وی روابط سمی را چنین تعریف می کند: روابطی که در آن افرادی  از یکدیگر حمایت نمی کنند، و درگیری بین آنها وجود دارد. یکی به دنبال تضعیف دیگری است به عنوان روابط سمی در نظر گرفته می شود. در چنین روابطی رقابت ناسالم، بی احترامی و عدم انسجام حاکم است.

شایع ترین علائم هشدار دهنده روابط سمی

39 علائم هشدار دهنده یک رابطه سمی | پزشکت

در یک لحظه، شما فکر می کنید شریک زندگی شما بیش از هر چیز دیگری، شما را دوست دارد، اما لحظه دیگر، احساس می کنید فقط توهم عشق را تجربه کرده اید. شما گاهی از ورود به این روابط پشیمان می شوید. زیرا به نظر می رسد همگام بودن با همسرتان دشوار باشد. شایع ترین علائم روابط سمی عبارتند از:

عدم اعتماد

یکی از علائم هشدار دهنده روابط سمی، عدم اعتماد می باشد. در این روابط هر حرکت شما زیر سوال می رود و نظرات شما اهمیتی ندارد. چنین مواردی از عدم اعتماد متقابل ناشی می شود. وقتی شریک زندگی تان به شما اعتماد نمی کند، در تمام مسائل زندگی شما دخالت می کند. این دخالت های زیادی ممکن است شما را خسته کند. اعتماد، پایه و اساس هر روابط سالم است و اگر اعتماد در روابط شما وجود نداشته نباشد، روابط شما به روابط سمی تبدیل می شود.

مشکلات ارتباطی، یکی دیگر از علائم هشدار دهنده روابط سمی

در روابط سالم، هر دو شریک زندگی با احترام متقابل و مهربانی با یکدیگر رفتار  و ارتباط برقرار می کنند. اما، اگر مکالمات شما مملو از کنایه، اظهارنظرهای اهانت آمیز و توهین باشد، این می تواند نشانه ای از روابط سمی باشد. اگرچه همه زوج ها با هم دعوا دارند. اما احترام و عشق به یکدیگر را از دست نمی دهند. با این حال، زن و شوهرهایی که در روابط سمی قرار دارند، چنان با شدت با همدیگر می جنگند که در نهایت بدون اینکه روزها با هم صحبت کنند، به سر می برند و از همدیگر دور می شوند.

عدم حمایت

یکی دیگر از علائم هشدار دهنده روابط سمی در روابط سمی، احساس خواهید کرد که هیچ حمایتی از طرف همسرتان از نظر روانی و جسمی دریافت نمی کنید. هر وقت عاملی را که باعث رنجش شما شده است را مطرح می کنید، هیچ توجهی به حرفی های تان نمی کنند. بعضی اوقات، آنها همچنین از عباراتی مانند “این تصورات فقط در ذهن شماست” استفاده می کنند. “شما فقط بیش از حد واکنش نشان می دهید.” یا “شما باید تغییر کنید.”

حسادت

در روابط سالم، برد و سود یک شریک زندگی، برد و سود شریک دیگر است و نباید هیچ حسادتی بین زوجین وجود داشته باشد. با این حال، در روابط سمی، ممکن است طرف مقابلتان، دستاوردهای شما را تحقیر کند.

پشیمانی

در روابط سمی، عدم اعتماد و پشتیبانی ممکن است شما را از روابطی که برقرار کرده اید، پشیمان کند. این پشیمانی می تواند نشانه روابط سمی باشد.

بی احترامی کردن

احترام گذاشتن به یکدیگر، علامتی برای روابط سالم است. با این حال، در روابط سمی، متوجه می شوید که همسرتان از شما بی دلیل انتقاد کرده و به شما توهین می کند.

استرس بیش از حد در زندگی

39 علائم هشدار دهنده یک رابطه سمی | پزشکت

روابط سمی باعث آسیب به سلامت روانی شما می شود. حتی ممکن است که احساس کنید باید برای تحقق بخشیدن به خواسته های خود، تمام انرژی خود را صرف کنید. اگر مدام درمورد روابط خود استرس داشته باشید و در فکر فرو رفته باشید، ممکن است در روابط سمی گرفتار شده اید.

عدم صداقت

در روابط سالم، باید بتوانید تمام مسائل شخصی تان را با یکدیگر به اشتراک بگذارید. اگر هرکدام از شما بهانه ها و دروغ هایی برای مخفی نگه داشتن از یکدیگر پیدا کنید، پس به همدیگر اعتماد ندارید. این وضعیت نشان دهنده روابط سمی است.

نفرت از یکدیگر

نفرت، نمی تواند در روابط خوب وجود داشته باشد. اما اگر شما با روابط سمی روبرو هستید، ممکن است تمام احساسات منفی روی هم انباشته شده و باعث نفرت نسبت به یکدیگر شوند. اگر هر دو بر سر یکدیگر فریاد می زنید یا کارهایی برای آسیب رساندن به طرف مقابل انجام می دهید، باید روابط خود را دوباره ارزیابی کنید.

غم و اندوه همیشگی

اشکالی ندارد که گاهی غمگین شوید. اما اگر دائماً غمگین و افسرده هستید و به نظر می رسد شریک زندگی شما فقط بر ناراحتی های شما می افزاید، این نشانه روابط سمی است.

تغییر شخصیت

کنار گذاشتن برخی از خصوصیات منفی به دلیل برقراری روابط سالم کاملا منطقی است. با این حال، اگر این روابط شما را مجبور به ترک اعتقادات، تغییر عقاید و تغییر همه رفتار در مورد خود برای شاد نگه داشتن شریک زندگی خود کند، این روابط روابط ی سمی است.

احساس بی لیاقتی

سرزنش و تحقیر مداوم همسرتان ممکن است احساس بی فایده بودن و بی لیاقتی در شما ایجاد کند. در روابط سمی، شریک زندگی شما دائماً آنچه را انجام می دهید رد کرده و احساس می کند که به اندازه کافی مفید و کارآمد نیستید.

قطع روابط با دوستان و خانواده خود

روابط سمی می تواند آنقدر طاقت فرسا باشد که شما مجبور شوید که دوستان و خانواده خود را در جریان آن نادیده بگیرید. اگر برای جلوگیری از درگیری با همسر، روابط خود را با دوستان و خانواده خود متوقف کرده اید، این نشانه روابط سمی است.

امید به معجزه

برقراری روابط سمی یک شبه اتفاق نمیفتد و ممکن است در طول زمان به تدریج رخ دهد. این روابط، شما را ناامید و خسته کننده می کند. بنابراین، شما برای داشتن روابط خوب و مفید تمام کار های خود را رها کرده و مرتباً دعا می کنید تا معجزه ای رخ دهد و زندگی شما تغییر یابد.

نگرانی نزدیکان و عزیزان

نزدیکانتان، شما را بهتر می شناسد. آنها می توانند هرگونه آشفتگی را در شما احساس کنند. اگر خانواده یا دوستان نزدیک شما علائم اختلال در شما را مشاهده کنند یا در مورد روابط تان از شما سوال کنند، این می تواند نشانه ای ظریف از روابط سمی شما باشد.

زندگی جدا از هم

اگرچه این بدان معنا نیست که شما نمی توانید زندگی خارج از روابط داشته باشید. اما اگر شما یا شریک زندگی خود در زندگی در دنیایی خارج از روابط هستید و آرزو دارید از یکدیگر دور باشید، نشانه خوبی نیست.

عدم قدردانی و تشکر از همدیگر

39 علائم هشدار دهنده یک رابطه سمی | پزشکت

 هنگام روابط، قلب شما به طور طبیعی آرزوی قدردانی از شریک زندگی خود را دارد. با این حال، در روابط سمی قدردانی متقابل وجود ندارد. حتی ممکن است شریک زندگی تان نیز از دستاوردهای شما انتقاد کند.

عدم اطمینان

در روابط سالم، تمایل به داشتن آرامش خاطر داشته و آرزوهای زیادی درباره آینده دارید. اما، وقتی در روابط سمی هستید، هرگز در مورد شریک زندگی خود مطمئن نیستید. شما نمی دانید که روابط به کدام سو می رود. چنین عدم اطمینان شما را نسبت به آینده نگران خواهد کرد.

کنترل کردن همدیگر

در روابط سمی اعتماد متقابل وجود ندارد و سرانجام یکی از شرکا شروع به کنترل دیگری می کند.

مطالبه گری

یک شریک سمی بیش از آنچه که از روابط سالم انتظار می رود، مطالبه و درخواست می کند. آنها انتظار دارند که شما شریک ایده آل باشید و همه کارها را برای آنها و طبق میلشان انجام دهید و آنها هیچ وقت کارهای شما را جبران نخواهند کرد.

مقایسه کردن

“چرا نمی توانی مثل همسر دوست من باشی؟” اگر اغلب می بینید که همسرتان شما را با دیگران مقایسه می کند و به شما احترام نمی گذارد، این نشانه واضحی از روابط سمی است. یک شریک مسموم هرگز سعی نخواهد کرد که ارزش شما را بداند زیرا آنها مشغول محاسبه میزان توانایی شما برای تبدیل شدن به شخصی هستند که تصور می کنند

تقابل اولویت ها

روابط تنها زمانی مفید واقع می شود که هر دو شریک حفظ روابط را در اولویت قرار دهند و متعهد شوند که روابط را بالاتر از هر چیز دیگری قرار دهند. اما، در روابط سمی، یک شریک ممکن است خواسته ها و نیازهای خود را نسبت به روابط در اولویت بالاتری قرار دهد.

خودخواهی طرفین

39 علائم هشدار دهنده یک رابطه سمی | پزشکت

یک فرد سمی همیشه بر تمام خواسته های خود پافشاری می کند. آنها به هیچ وجه نمی خواهند با هم سازش داشته باشند. در روابط سمی یکی از طرف های روابط قربانی خواسته ها و خودخواهی های طرف مقابل می شود.

عدم ارتباط عاطفی بین زوجین

در روابط سالم، هر دو شریک زندگی ،آرزوها، رویاها و حتی رازهای شرم آور یکدیگر را شریک می شوند و ارتباط عاطفی صمیمانه ای بین آنها برقرار می شود. اما، در روابط سمی، چنین پیوند عاطفی وجود ندارد.

ایجاد محدودیت ها

روابط سالم، فضایی امن است که می توانید بدون هیچ فیلتر و محدودیتی، خود واقعی تان باشید. با این حال، در روابط سمی، شما نمی توانید خود واقعی تان باشید زیرا به طور مداوم تلاش می کنید شخصی باشید که شریک زندگی تان از شما انتظار دارد.

عدم همدلی

یک شریک سمی ممکن است با شما احساس همدردی نکند یا در کنار شما نباشد زیرا آنها فقط مسائل را از دید خودشان‌ می بینند. اگر متوجه شدید که از طرف همسرتان احساس همدلی و مهربانی نمی کنید، این نشانه روابط سمی است.

بهانه هایی برای بد رفتاری کردن

در بیشتر روابط ناسالم، یک شریک آسیب می بیند، اما آنها نمی توانند احساسات خودشان را بیان کنند زیرا ممکن است منجر به درگیری شود. بنابراین، در نهایت فرد بهانه ای برای رفتار بد خود پیدا می کند. این یکی از صفات سمی است که ممکن است بیشتر روی شما تأثیر بگذارد، زیرا نمی فهمید که چگونه با شریک زندگی خود که از پذیرش رفتار خود امتناع می کند برخورد کنید.

تمسخر

مسمومیت در روابط مختص زمانی است که آنها نمی توانند شما را رها کنند، اما همچنین نمی توانند با شما رفتار صحیح داشته باشند. اگر شریک زندگی شما دائماً به عزت نفس شما آسیب می رساند و در مقابل دوستانشان شما را مسخره می کند، در این صورت ممکن است سمی باشند. وقتی اعتراض می کنید ، آنها بلافاصله عذرخواهی می کنند و به طور موقت کارها را درست می کنند، اما این نیز کوتاه مدت خواهد بود.

احساس پوچی و بیهوده بودن

هر یک از شرکا در روابط نیازهای خاصی دارند. این می تواند یک ارتباط احساسی، عشق یا قدردانی واقعی باشد. در روابط سمی، نیازهای شما مورد تمسخر قرار گرفته یا نادیده گرفته می شود، و تلاش های شما برای انتقال احساسات شما در نهایت به درگیری منجر می شود. این باعث پوچ بودن و استحاله روابط شما می شود.

درگیری های بی پایان

هر روابطی مشکلات خاص خود را به همراه دارد. اما به نظر نمی رسد که دعوا و درگیری در روابط سمی متوقف شود. هر دو شریک زندگی احساس می کنند که حق با آنهاست و سعی می کنند نظرات خود را ثابت کنند. از آنجا که هیچ یک از آنها آماده پذیرفتن سخن دیگری نیستند، دعوا منجر به مشاجره می شود. دعواهای مداوم از عشق باقی ماندت بین آنها می کاهد و تنها چیزی که باقی می ماند نفرت و تلخی است.

دروغ گرفتن های بیش از حد

بسیاری از احساسات منفی سرکوب شده و عدم اعتماد باعث می شود زوجین در روابط سمی به دروغ گفتن متوسل شوند. این مسئله باعث می شود که فرد نسبت به هر حرکت و عمل طرف مقابل مشکوک باشد. اگر کم کم به فردی مضطرب، حسود و مشکوک تبدیل می شوید، احتمال اینکه شما در روابط سمی باشید وجود دارد.

چگونه روابط سمی خود را حل و فصل کنیم؟

39 علائم هشدار دهنده یک رابطه سمی | پزشکت

قرار گرفتن در روابط سمی می تواند خسته کننده و طاقت فرسا باشد. ممکن است احساس اسارت و در بند بودن کنید و راهی برای برون رفت از این زندان نداشته باشید. اما، تمام روابط سمی سرانجام تلخی ندارند. زیرا برخی از آنها می توانند دوباره احیا و نجات یابند. در اینجا چند روش وجود دارد که می توانید از آنها برای سالم سازی روابط خود استفاده کنید.

  • دلسوزی را تمرین کنید. راه دیگر برای جلوگیری از مسمومیت، درک همسرتان و نگاه کردن به مسائل از دیدگاه آنها است.
  • دست از سرزنش بردارید و شروع به پذیرش کنید. یک راه سریع برای حل تعارضات در روابط سمی پذیرفتن اشتباهات خود و سرزنش نکردن یکدیگر است.
  • گذشته را فراموش کنید. غالباً وسوسه می شوید گذشته را به یاد بیاورید و به دنبال توضیح باشید. مطرح کردن گذشته را متوقف کنید و روی مسئله موجود تمرکز کنید.
  • هیچ راهی مطمئن برای تغییر سمیت وجود ندارد. زیرا هر روابط منحصر به فرد است. با این وجود، عزم راسخ برای ایجاد روابط و عشق شما به یکدیگر می تواند روابط شما را سالم کند.
  • بحث آزاد داشته باشید. ممکن است شما مرتباً چنین بحث هایی داشته باشید، اما اکنون، آن را در حضور دوست معتمد یا یک درمانگر امتحان کنید. اگر هر دوی شما موافقت کنید که تغییراتی را اعمال کنید و به قول خود متعهد باشید، ممکن است اوضاع بهتر شود.

چگونه از روابط سمی خارج شویم؟

علی رغم تلاش هایتان برای حفظ روابط، اگر به نظر می رسد اوضاع بهبود نیافته است، بهتر است با یک دوست معتمد یا یکی از اعضای خانواده صحبت کنید و از روابط خارج شوید. ادامه کار در روابطی که زندگی شما را به جهنمی تبدیل می کند شاید عاقلانه نباشد.

خواه تصمیم بگیرید روابط را ترک کنید یا آن را اصلاح کنید، بهتر است که سلامت روانی خود را در نظر بگیرید. به یاد داشته باشید، هنگامی که عشق ورزیدن به خود را شروع کردید، می توانید دیگران را نیز دوست داشته باشید. عشق ورزیدن به خود را با انجام کارهایی که باعث خوشحالی شما می شود، تمرین کنید. می تواند وقت گذراندن با افرادی که دوست دارید، پذیرایی با وعده غذایی مورد علاقه خود و یا انتخاب سرگرمی جدید باشد.

مقابله با روابط سمی بسیار استرس زا است. بنابراین بهتر است که احساسات منفی را با احساسات مثبت عوض کنید. روابط سمی می تواند چیزی بیشتر از خوشبختی شما را از بین ببرد. روابط سمی می تواند شما را به فردی تلخ و منفی تبدیل کند. بنابراین، شناسایی علائم اولیه و کار بر روی ایجاد روابط سالم مهم است. اگر به نظر نمی رسد که روابط تان رو به بهبودی است، بهتر است به روابط تان پایان دهید. زیرا تنها بودن بهتر از داشتن احساس گرفتار شدن در روابط سمی است.

منبع:

https://www.momjunction.com/articles/signs-of-toxic-relationship_00713903/

[advisers limit=3 online =true skill=”11 10″]

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

2 دیدگاه

  1. سلام من فرزند یک رابطه سمی بین والدینم هستم. اونا حدودا نصف علائم بالا رو دارن و بالای ۲۰ سال زندگی مشترک فقط نتیجه صبر و مطلومیت بیش از حد مادرم هست. چون اوایل ازدواج افسردگی داشته و فکر میکرده لایق هر نوع رفتاری هست و اگر طلاق بگیره، روانی میشه. پدرم هم نهایت سوءاستفاده رو در عین جهل انجام میداده. من از دعوا و مشاجره همیشگی اونها( اغلب پدرم در جایگاه رییس و همه چیزدان و کنترلگر و غالب، مادرم در جایگاه مغلوب، ضعیف، مظلوم و مطیع) خسته شدم. با هر کدوم حرف میزنم حرف خودشونو تکرار میکنن( عاشق هم هستن اما انکار معتاد شدن به این رابطه. حس میکنم مادرم خود ازاری داره) به شدت لجبازن. و احساسی. من دیگه رد دادم. لطفا کمک کنید در بحران های سختتر، همیشه این مشاجرات به ضرر ما تموم شده.

    1. سلام دوست عزیز، توصیه می‌کنم با متخصصان روانشناسی در این زمینه به صورت تلفنی صحبت کنید تا بهترین روش را برای کمک به شما ارائه دهند.
      برای گفتگوی تلفنی با روانشناسان و روانپزشکان برتر روی لینک کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نفخ و دل درد - پزشکت

نفخ شکم باعث درد شکم و تغییر در الگوی مدفوع می شه و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذاره. برای درمان علائمت با متخصص گوارش و داخی مشاوره تلفنی بگیر.

بیش-فعالی-کودک

بیش‌فعالی در کودکان می تونه باعث مشکلات تمرکز،کنترل حرکات و رفتارشون بشه. برای کنترل کودک بیش فعال بهتره با متخصص روانپزشک تلفنی مشاوره بگیری.

خشکی لب - پزشکت

خشکی لب می تونه در اثر کمبود آب، اگزما، آفتاب و غیره باشه. برای درمان علائمت با متخصص پوست و مو تلفنی و تصویری مشاوره بگیر.

اگه دستت زیاد عرق می کنه و کلافه ت کرده همین الان با متخصصان آنلاین 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

فشار خون - پزشکت

فشار خون بالا خطر سکته قلبی،بیماری‌ کلیوی و مشکلات قلبی-عروقی را افزایش میده. اگه فشارخون داری همین الان با متخصص قلب و عروق مشاوره تلفنی بگیر.

لک صورت - پزشکت

تغییرات هورمونی،آفتاب،محصولات آرایشی نامناسب و غیره می تونه باعث لک صورت بشه. برای تشخیص صحیح و درمان لک صورتت با متخصص پوست مشاوره تلفنی و تصویری بگیر.