لوگو پزشکت

مشاوره آنلاین پزشکی - پزشکت

رادیو پزشکت

فهرست مطالب

تاری دید

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


دید روشن و واضح به شما کمک می کند تا بتوانید دنیای اطراف خودتان را بهتر ببینید و درک کنید. اما تاری دید باعث می شود که احساس کنید پرده ای روی چشم های شما قرار گرفته و میدان دید تان را تار و مبهم کرده است. تاری دید می تواند بر تمام میدان دید و یا فقط بخش هایی از بینایی شما تأثیر بگذارد. همچنین ممکن است تاری دید فقط یک چشم شما را تحت تاثیر قرار دهد. تاری دید به دید ابری و کم نور هم معروف است.

علت تاری دید

برخی از دلایل تاری دید ناگهانی نیاز به ارزیابی و درمان فوری دارند است که باید در اسرع وقت درمان شود تا از آسیب دائمی و از بین رفتن بینایی جلوگیری شود.

برخی از این علت ها عبارتند از:

جداشدگی شبکیه

جدا شدن شبکیه وضعیت جدی چشم است که در آن شبکیه از دریافت اکسیژن محروم می شود. علائم جداشدگی شبکیه می تواند ترسناک باشد. ممکن است اشیاء روی چشم شما شناور باشند، یا یک حجاب خاکستری در قسمت بینایی شما حرکت کند. این بیماری اگر به سرعت درمان نشود، منجر به از بین رفتتن دید شما می شود.

سکته مغزی

تاری یا اختلال در بینایی هر دو چشم می تواند ناشی از سکته مغزی در ناحیه ای از مغز که بینایی را کنترل می کند، باشد.

حمله ایسکمیک گذرا

در بعضی موارد ممکن است،  جریان خون به مغز به طور موقت  مختل و منجر به حمله ایسکمیک گذرا (TIA) شود. حمله ایسکمیک گذرا (TIA) یک دوره موقتی با علائم مشابه   سکته مغزی است و در  موارد خفیف آسیب دائمی ایجاد نمی کند. یکی از علائم آن تاری دید در یک یا هر دو چشم است.

دژنراسیون ماکولا مرطوب

مرکز شبکیه، ماکولا نامیده می شود. نشت خون و مایعات دیگر به ماکولا منجر به تخریب ماکولا می شود که به آن تخریب ماکولا مرطوب گفته می شود. تخریب ماکولا می تواند منجر به تاری یا کاهش بینایی در قسمت مرکزی میدان بینایی  شود. برخلاف تخریب ماکولا خشک، نوع مرطوب آن می تواند به طور ناگهانی شروع شود و به سرعت پیشرفت کند.

فشار چشم

تاری دید | پزشکت

فشار چشم  بعد از نگاه کردن طولانی مدت و بدون استراحت و یا تمرکز بیش از حد بر روی اشیاء مانند یارانه ایجاد می شود. هنگامی که فشار چشم ناشی از یک دستگاه الکترونیکی مانند کامپیوتر، مانیتور ویدئویی یا تلفن همراه باشد به آن فشار چشم دیجیتال گفته می شود. دلایل دیگر فشار چشم می تواند شامل خواندن و رانندگی به ویژه در شب و در هوای نامناسب باشد.

عفونت ملتحمه

به عفونت ملتحمه، چشم صورتی هم گفته می شود، که ناشی از عفونت ملتحمه در قسمت بیرونی چشم است. این بیماری معمولاً در اثر ویروس و در موارد نادر در اثر باکتری ها ایجاد می شود.

چشم پزشک
زخم قرنیه
  • قرنیه پوشش روشن در قسمت جلوی چشم است.
  • خراش یا آسیب دیدگی قرنیه، می تواند باعث سایش قرنیه شود.
  • در این صورت علاوه بر تاری دید، ممکن است احساس کنید که چیزی در چشم شما وجود دارد.
قند خون بالا

قند خون بسیار بالا، باعث تورم عدسی چشم و تاری دید می شود.

هایفوما

تجمع خون قرمز تیره در قسمت جلوی چشم هایفوما نامیده می شود که از خونریزی  پس از آسیب و یا ضربه به چشم ایجاد می شود. هایفوما در صورتی که فشار داخل چشم را افزایش دهد، می تواند دردناک شود.

التهاب عنبیه

تاری دید | پزشکت

عنبیه قسمت رنگی چشم است.

التهاب عنبیه هنگامی رخ می دهد که واکنش سیستم ایمنی بدن کاهش یابد. این بیماری به خودی خود یا همراه با یک بیماری خود ایمنی مانند آرتریت روماتوئید یا سارکوئیدوز رخ می دهد. همچنین می تواند در اثر عفونت هایی مانند تبخال ایجاد شود که در این شرایط اغلب بسیار دردناک است.

کراتیت
  • التهاب قرنیه، کراتیت نامیده می شود و معمولاً در اثر عفونت به وجود می آید.
  • استفاده از یک لنز برای مدت طولانی یا استفاده مجدد از لنزهای کثیف خطر بروز کراتیت را افزایش می دهد.
سوراخ شدن ماکولا
  • ماکولا مرکز شبکیه است که به قدرت بینایی کمک می کند.
  • ماکولا می تواند دچار پارگی یا شکستگی شده  و دید را تار کند.
  • سوراخ ماکولا، معمولاً فقط روی دید یک چشم بیمار تأثیر می گذارد.
میگرن

اغلب حملات میگرنی می تواند باعث تاری دید شود.

در این صورت ممکن است شما در میدان دید خود، خطوط مواج یا حالتی مانند چراغ چشمک زن  و اختلالات حسی دیگری را تجربه کند. تاری دید ناشی از میگرن حتی بدون سردرد هم رخ می دهد.

نوریت اپتیک

عصب بینایی پل ارتباطی بین چشم و مغز شما می باشد که آن ها را به همدیگر ارتباط می دهد. به التهاب عصب بینایی نوریت اپتیک گفته می شود. این بیماری معمولاً در اثر واکنش سیستم ایمنی بدن و یا مولتیپل اسکلروز، ایجاد می شود. نوریت اپتیک بیشتر اوقات، فقط یک چشم را تحت تأثیر قرار می دهد.

یووییت
  • یووا ناحیه ای در وسط چشم شما است که عنبیه را احاطه می کند.
  • عفونت یا واکنش سیستم ایمنی بدن می تواند باعث التهاب و یا درد این ناحیه شود که به آن یووئیت گفته می شود.

علائم تاری دید

تاری دید | پزشکت

تاری دید ناگهانی، ممکن است همراه با سایر علائم بیماری های مربوط به چشم ایجاد شود و شدت این علائم از خفیف تا شدید متغیر می باشد.

برخی علائمی که می تواند همزمان با تاری دید رخ دهند، عبارتند از:

  • درد
  • دوبینی
  • قرمزی چشم
  • حساسیت به نور، یا فتوفوبی
  • لکه های شناور در جلوی چشم، معروف به فلوتر چشمی

برخی از علائم می تواند با برخی شرایط خاص مربوط به چشم همراه باشند، از جمله:

  • ترشحات چشم، که می تواند نشان دهنده عفونت باشد.
  • سردرد و حالت تهوع، که همراه با میگرن است.
  • خارش، که ممکن است نشان دهنده ملتحمه باشد.
  • مشکلات گفتاری یا ضعف یک طرفه، که می تواند همراه با سکته مغزی یا TIA رخ دهد.

اگر میزان قند خون افراد دیابتی به میزان قابل توجهی تغییر کند، آن ها ممکن است تاری دید را تجربه کنند.

مراجعه به پزشک در تاری دید

در صورت بروز هر یک از علائم زیر و یا تاری دید ناگهانی سریعا باید به پزشک مراجعه کنید:

  • اختلال در دید
  • سردرد شدید
  • اختلال در تکلم
  • افتادگی صورت
  • از دست دادن کنترل عضلات در یک طرف بدن

علائم تاری دید تا حدودی مشابه علائم سکته مغزی می باشند. علائم دیگری که ممکن است نیاز به درمان فوری داشته باشند شامل درد شدید چشم یا افت ناگهانی بینایی است.

تشخیص تاری دید

تاری دید | پزشکت

پزشک با در نظر گرفتن جزییات علائم و سابقه پزشکی و همچنین سابقه خانوادگی در مورد شرایط چشمی شما می تواند علت تاری دید را تشخیص دهد.

وی همچنین برای تشخیص بهتر و تایید و یا رد کردن علل احتمالی می تواند آزمایشات زیر را تجویز کند:

آزمایش های چشم

در مراحل بعدی پزشک ممکن است معاینه جسمی چشم را انجام دهد و میدان دید شما را بر اساس نمودار چشمی ارزیابی کند. حتی وی می تواند آزمایش های چشم دیگری را انجام دهند.

تست معمولی چشم

تست معمولی چشم، برای غربالگری بیماری های چشم انجام می گیرد. چشم پزشک نیز ممکن است در صورت بروز بیماری که بر رگ های خونی مانند فشار خون بالا یا دیابت تأثیر می گذارد، تست معمولی چشم را تجویز کند.

آزمایش انکسار

آزمایش انکسار و یل آزمایش بینایی معمولاً به عنوان بخشی از معاینه معمول چشم انجام می شود. این آزمایش به پزشک شما می گوید دقیقا چه نسخه ای از عینک یا لنزهای تماسی را نیاز دارید.

معاینه با اسلیت  لامپ

معاینه با اسلیت  لامپ، معمولاً در دفتر اپتومتری یا چشم پزشکی امتحان اسلیت لامپ انجام می شود. این امتحان نیز بیومیکروسکوپی نامیده می شود وبه پزشک این امکان را می دهد که از نظر میکروسکوپی چشم شما را برای هرگونه ناهنجاری یا مشکلی بررسی کند.

آزمایش خون

پزشک برای تشخیص باکتری در خون و عفونت می تواند آزمایش خون را پیشنهاد دهد.

پیش آگهی تاری دید

تاری دید بسیار رایج است.

اختلال و بروز هر مشکل در مورد هر یک از اجزای چشم شما مانند قرنیه، شبکیه یا عصب بینایی، می تواند باعث تاری دید ناگهانی شود. تاری دید معمولاً به صورت تدریج در اثر بیماری ها طولانی مدت رخ می دهد. اما تار شدن ناگهانی اغلب در اثر یک رویداد واحد ایجاد می شود. تاخیر در درمان و تشخیص علت تاری دید به خصوص در تاری دید ناگهانی می تواند منجر به از بین رفتن بینایی شود. با این حال، درمان سریع و مناسب منجر به نتیجه مطلوب و پیش آگهی مثبت و بدون عوارض می شود. علاوه بر آن، بسیاری از موارد می تواند باعث شود که بینایی شما به طور ناگهانی تار شود. شما باید برای هرگونه تغییر ناگهانی بینایی به پزشک مراجعه کنید.

درمان تاری دید

تاری دید | پزشکت

در صورتی که تاری دید نتیجه کاهش قند خون باشد، درمان علت اصلی و بیماری می تواند تاری دید را برطرف کند. سایر روش های درمانی برای تاری دید به علت اصلی آن بستگی دارد و می تواند شامل قطره چشم، جراحی های لیزر یا داروهایی برای کنترل بیماری باشند.

درمان تاری دید ناگهانی

درمان تاری دید ناگهانی بستگی به شرایط تأثیر گذار در بینایی و علت تاری دارد، اما به طور کلی درمان عبارتند از:

راهکارهای درمانی
نوع بیماری
در صورتی که با جراحات دیگری همراه نشود و فشار چشم را افزایش ندهد، استراحت و لکه چشم می تواند برای درمان آن موثر باشد. در صورت شدیدتر شدن شرایط آن و فشار زیاد باشد، چشم پزشک ممکن است خون را با جراحی خارج کند.
هایفما
معمولاً به خودی خود یا با استروئیدها بهبود می یابد. با این حال، اریت می تواند عود کند و دوباره تکرار می شود و وقتی به درمان مقاوم شود، ممکن است بیمار بینایی خودش را از دست بدهد.
اریت

 

درمان شبکیه جدا شده به جراحی فوری نیاز دارد تا از نابینایی دائمی فرد جلوگیری شود
شبکیه جدا شده
اگر به خودی خود بهبود نیابد، ترمیم جراحی سوراخ انجام می شود.
سوراخ ماکولا
نیازی به درمان ندارد، اما بیمار باید داروهای معمول خودش را برای میگرن مصرف کند.

نوریت نوری با درمان علت اصلی آن برطرف می شود

میگرن با هاله

 

سایش قرنیه، به طور معمول در چند روز به خودی خود بهبود می یابد. آنتی بیوتیک ها می توانند عفونت را درمان یا از بروز عوارض آن جلوگیری کنند.
سایش قرنیه

 

در صورت بروز عفونت، كراتیت با قطره های آنتی بیوتیك درمان می شود.

در صورت بروز یک عفونت شدید، چشم پزشک آنتی بیوتیک های خوراکی و قطره چشم استروئیدی را تجویز می کند.

كراتیت
نیاز به درمان فوری و متناسب به نوع سكته مغزی برای پیشگیری از مرگ سلول های مغزی دارد.
سکته مغزی

 

معمولاً به خودی خود درمان می شود و اغلب آنتی بیوتیک ها یا داروهای ضد ویروسی می توانند سرعت بهبودی را افزایش و احتمال انتشار آن را کاهش دهند.
ملتحمه

 

در دژنراسیون ماکولا مرطوب، تزریق دارو به چشم ممکن است به بهبود بینایی کمک کنند. درمان با لیزر می تواند از کاهش بینایی پیشگیری کند، اما نمی تواند بینایی را ترمیم کند. گاهی اوقات از دستگاه های ویژه تقویت کننده بینایی برای کمک به دید بیمار استفاده می شود.
دژنراسیون ماکولا مرطوب
 
در خستگی چشم برای کاهش فشار داخلی چشم بهتر است به چشمان خود استراحت دهید. یک کاری که می توانید برای جلوگیری از آن انجام دهید این است که از قانون 20-20-20 پیروی کنید. برای این کار، هر 20 دقیقه در حالی که به مدت طولانی به صفحه یا یک چیز نگاه می کنید، روی چیزی که 20 فوت با شما فاصله دارد، 20 دقیقه تمرکز کنید.
خستگی چشم

 

به صورت خودبخود یا با داروهای استروئیدی برطرف می شود. اما بازگشت مجدد بیماری می تواند نسبت به درمان مقاوم شده و باعث کوری شود.
یووییت
در حمله ایسکمی گذرا علائم به خودی خود طی 24 ساعت برطرف می شوند. اما در برخی موارد چشم پزشک ممکن است برای کاهش خطر سکته مغزی رقیق کننده خون تجویز کند.
حمله ایسکمی گذرا

 

پیشگیری تاری دید

تاری دید | پزشکت

در حالی که همیشه نمی توان از برخی دلایل تاری دید جلوگیری کرد، اما انجام اقدامات لازم برای مراقبت از چشم می تواند از آسیب دیدگی پیشگیری کند.

برخی راهکارها برای پیشگیری از صدمات احتمالی چشم، عبارتند از:

  • همیشه هنگام بیرون آمدن از منزل و زمانی که در معرض نور آفتاب قرار می گیرید، عینک آفتابی داشته باشید. عینک آفتابی چشم شما را در برابر  طیف وسیعی از اشعه های مضر محافظت می کند.
  • مراجعه سالانه به چشم پزشکی و معاینات منظم چشم را پیگیری کنید. این موضوع در افرادی که سابقه خانوادگی بیمارهای چشمی حائز اهمیت می باشد.
  • قبل از قرار دادن یا خارج کردن لنزهای تماسی، دست خود را تمیز بشویید تا خطر ابتلا به عفونت کاهش یابد.
  • هنگام کار با ماشین آلات سنگین و یا فعالیت هایی مانند نقاشی و تعمیراتی، از عینک های محافظ استفاده کنید.
حفظ رژیم غذایی مناسب

برخی غذاهای مفید برای سلامت چشم، عبارتند از:

  • سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و کلم پیچ
  • منابع ویتامین A از منابع مانند هویج، سیب زمینی شیرین، و جگر
  • غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 شامل ماهی آلباکور، ماهی قزل آلا

منابع:

https://www.healthline.com/health/eye-health/sudden-blurred-vision

https://www.healthline.com/health/hazy-vision#treatment

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

0 / 5. تعداد رای ها: 0

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز