لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

روز دانش آموز - پزشکت

شایع ترین عوارض مصرف سیر

عوارض مصرف سیر || پزشکت
فهرست مطالب

از شایع ترین عوارض مصرف سیر می توان به خونریزی، اسهال، آسیب کبدی، استفراغ، حالت تهوع و سوزش سر دل اشاره کرد این در حالی است که سیر کاربرد بسیار زیادی دارد و به وفور مصرف می شود. خوردن 1 تا 2 حبه سیر در روز می تواند فواید سلامتی داشته باشد. برای بسیاری از سرآشپزهای خانگی، سیر به دلیل طعم و عطر تندش، ادویه مورد علاقه برای پختن با آن است. به ویژه در خورش ها، سس ها، پیتزاها و غذاهای پاستا خوب عمل می کند.

این ماده قدرتمند به دلیل خواص دارویی آن با چندین فواید سلامتی مرتبط است. با این حال، علیرغم تطبیق پذیری و مزایای سلامتی آن، برخی از افراد می پرسند که آیا می توانند سیر را بیش از حد مشخصی مصرف کنند. این در حالی است که عوارض مصرف سیر می تواند بر روی قسمت های مختلف سیستم بدن تاثیر بگذارد. پس بهتر است مراقب این عوارض باشید و مهمترین آنها را بشناسید. برای همین ما سعی کرده ایم در این مقاله از پزشکت شایع ترین عوارض مصرف سیر را به طور کامل بررسی کنیم.

عوارض مصرف زیاد سیر

آسیب کبدی

مصرف زیاد سیر ممکن است بر کبد تاثیر بگذارد. اگرچه سیر خام دارای پتانسیل آنتی اکسیدانی است، مصرف بیش از حد آن می تواند منجر به سمیت کبد شود. طبق مطالعات موش، سیر در دوزهای بالا (0.5 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) ممکن است باعث آسیب کبدی شود. با این حال، دوزهای پایین سیر (0.1 گرم تا 0.25 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) به صورت روزانه برای کبد بی خطر است.

بوی دهان از عوارض مصرف سیر|| پزشکت

بوی بد

طبق یک گزارش ایتالیایی، بد بو شدن دهان و بوی بدن دو مورد از رایج ترین عوارض جانبی مصرف سیر هستند. مشخص شده است که بوی سیر مدت ها پس از مسواک زدن در دهان باقی می ماند. برخی از متخصصان بر این باورند که مواد شیمیایی موجود در سیر که به بوی بد دهان کمک می کند، همان مواد شیمیایی است که فواید آن را نیز به همراه دارد. البته برخی بررسی ها نشان می دهد که مصرف شیر در کنار خوردن سیر ممکن است به کاهش بوی بد دهان کمک کند. مصرف قارچ، ریحان یا آب همراه با سیر نیز ممکن است کمک کننده باشد.

تهوع، استفراغ و سوزش سر دل

بررسی های زیادی نشان می دهد که مصرف پیاز سیر تازه با معده خالی ممکن است باعث تهوع، استفراغ و سوزش سر دل شود. برخی مطالعات مشاهده ای نیز بیان کرده اند که مصرف خوراکی سیر می تواند باعث سوزش سر دل و حالت تهوع شود. مصرف بیش از حد سیر نیز ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد ریفلاکس معده به مری شود. برای درک این عارضه جانبی سیر به تحقیقات بیشتری نیاز است.

ناراحتی معده

این فرآورده های سیر، به محض خوردن، منجر به قرمز شدن غشای مخاطی معده می شود. نتایج نشان می دهد که قبل از استفاده از سیر و محصولات مرتبط باید احتیاط کرد زیرا ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامت معده داشته باشند. در واقع، برخلاف باور عمومی، هیچ مدرکی وجود ندارد که مصرف سیر را با پیشگیری از سرطان معده مرتبط کند.

کاهش فشار خون

یکی دیگر از عوارض مصرف سیر این است که تا حدود زیادی مصرف سیر ممکن است فشار خون را کاهش دهد. اما اگر در حال حاضر داروهای فشار خون بالا مصرف می کنید، ممکن است منجر به افت فشار خون (فشار خون پایین) شود. حتی بررسی ها نشان می دهد که مصرف مکمل سیر سطح فشار خون را کاهش می دهد.

تشدید خونریزی

سیر ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد. از این رو، نباید همراه با داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین مصرف شود. این امر به ویژه در مورد سیر تازه صادق است. همچنین بهتر است حداقل 7 روز قبل از جراحی برنامه ریزی شده مصرف سیر را قطع کنید. سیر اثرات ضد پلاکتی دارد و ممکن است خونریزی را در حین جراحی افزایش دهد.

اگرچه خونریزی ناشی از سیر غیرطبیعی است، اما یک گزارش به شرح موردی پرداخته است که در آن فردی پس از خوردن منظم 12 گرم سیر – تقریباً 4 حبه – در روز قبل از جراحی، افزایش خونریزی را تجربه کرده است. در مطالعه موردی دیگری، فردی پس از جراحی تغییر رنگ و کبودی بیش از حد را تجربه کرد. علت احتمالی، یک مکمل غذایی بود که فرد مصرف می‌کرد، حاوی روغن ماهی و 10 میلی‌گرم کنسانتره سیر، که هر دو بر تشکیل لخته خون تأثیر می‌گذارند.

سرگیجه

مصرف زیاد سیر می تواند باعث سرگیجه شود. مکانیسم پشت این عمل هنوز مورد مطالعه قرار نگرفته است.

اگزما یا راش

تماس طولانی مدت با سیر ممکن است باعث تحریک پوست شود. برخی از آنزیم های خاص در سیر ممکن است منجر به این تحریک شود. بر اساس شواهد حکایتی، اگزما نیز می تواند یکی از شرایطی باشد که با این آلرژی همراه است. اگر به سیر حساسیت دارید، حتی احتمال دارد به پیاز، موسیر، پیازچه و تره فرنگی نیز حساسیت داشته باشید، زیرا آنها از خانواده گیاه شناسی یکسانی هستند و پروتئین های مشابهی دارند. طبق یک مطالعه، استفاده مکرر از سیر برای پخت و پز می تواند منجر به بثورات پوستی شود.

تداخل دارویی

طبق یک مطالعه، مصرف سیر با داروهایی مانند کلرپروپامید، فلوئندیون، ریتوناویر و وارفارین تداخل دارد.

سردرد

سیر، به ویژه زمانی که به شکل خام مصرف شود، می تواند باعث میگرن شود. اگرچه مستقیماً باعث سردرد میگرنی نمی شود، اما فرآیند مسئول آن را فعال می کند. اگرچه دلیل دقیق این امر نامشخص است، برخی کارشناسان معتقدند که ممکن است عصب سه قلو – مسیر اصلی درد در بدن – را درگیر کند. مصرف سیر ممکن است این عصب را تحریک کند تا مولکول های سیگنالینگ عصبی به نام نوروپپتیدها را آزاد کند که به سمت غشای پوشاننده مغز شما می روند و باعث سردرد می شوند.

تشدید عفونت مخمری (واژن)

حبه های سیر ممکن است بافت حساس واژن را تحریک کند. برخی از زنان حبه های سیر را به عنوان درمانی برای درمان عفونت های قارچی واژن وارد واژن می کنند. این توصیه نمی شود.

تغییرات بینایی

بررسی ها نشان می دهد مصرف بیش از حد سیر می تواند منجر به وضعیتی به نام هایفما شود که به خونریزی در داخل اتاق چشم – فضای بین عنبیه و قرنیه اشاره دارد. مصرف دوزهای زیاد سیر، یک ضد انعقاد، ممکن است باعث ایجاد یا تشدید هیفما شود. هایفما همچنین ممکن است باعث از دست دادن دائمی بینایی شود.

سایر عوارض مصرف سیر

شواهد حکایتی حاکی از برخی عوارض جانبی دیگر سیر نیز هستند. مصرف بیش از حد ممکن است باعث کاهش اشتها شود. مصرف بیش از حد سیر ممکن است منجر به هماتوم کلیه (تورم خون لخته شده در بافت کلیه)، سوختگی شیمیایی در دهان و واکنش های آلرژیک تهدید کننده زندگی شود. سیر همچنین ممکن است باعث بیماری به نام پمفیگوس، یک بیماری خودایمنی شود.

هنگام مصرف سیر از چه چیزهایی باید اجتناب کرد؟

بهتر است برای پیشگیری از  بروز عوارض مصرف سیر از خوردن برخی غذاها همراه با سیر خودداری کنید، از جمله:

  • میخک
  • زنجبیل
  • جینکو
  • شاه بلوط هندی
  • شبدر قرمز
  • زردچوبه
  • فلفل دلمه
  • صنوبر

مصرف سیر || پزشکت

چه مقدار سیر باید مصرف کنیم؟

جسی فدر ، متخصص تغذیه بالینی در بیمارستان منطقه ای مموریال جنوب ، می گوید: «سیر سمی نیست. با این حال، معمولاً توصیه می‌شود که فقط ۱ تا ۲ حبه سیر خام در روز مصرف کنید.

سوالات متداول

سیر چه مدت در سیستم بدن باقی می ماند؟

برخی از ترکیبات گوگرد موجود در سیر ممکن است تا دو روز طول بکشد تا از سیستم شما دفع شود. سیر 24 تا 48 ساعت در سیستم شما باقی می ماند. ادویه هایی مانند سیر از طریق عرق و همچنین سیستم گوارشی شما دفع می شوند.

آیا سیر قوی تر از آنتی بیوتیک است؟

سیر قوی‌تر از آنتی‌بیوتیک‌ها نیست، حتی اگر سیر دارای برخی خواص آنتی‌بیوتیکی باشد.

آیا سیر بر ادرار تأثیر می گذارد؟

سیر حاوی ترکیبات خاصی است که می تواند بر بوی ادرار شما تأثیر بگذارد.

آیا می توانم بعد از خوردن سیر با معده خالی آب بنوشم؟

شما می توانید و باید بعد از خوردن سیر با معده خالی آب بنوشید. این می تواند از برخی سوء هاضمه و گاز جلوگیری کند.

چرا با خوردن سیر معده من درد می کند؟

سیر سرشار از فروکتان است. شواهد حکایتی حاکی از آن است که ممکن است در برخی از افراد در هضم مشکل ایجاد کند. ممکن است در برخی افراد منجر به درد شکم، نفخ و گاز شود.

آیا سیر سطح فشار خون را بالا می برد؟

هیچ تحقیقی وجود ندارد که نشان دهد سیر می تواند سطح فشار خون را افزایش دهد.

آیا سیر در زنان باردار باعث زایمان می شود؟

هیچ تحقیقی برای بیان همین موضوع وجود ندارد. با این حال، زنان باردار می توانند قبل از مصرف سیر با پزشک زنان خود مشورت کنند.

سالم ترین راه برای مصرف سیر چیست؟

سالم ترین راه برای خوردن سیر به شکل خام آن است. به این ترتیب، می توانید حداکثر سود را از آلیسین، ترکیب موجود در سیر که مسئول اثرات مفید آن است، دریافت کنید.

آیا سیر زیاد ادرار آور است؟

هیچ مطالعه ای نشان نمی دهد که سیر دفعات ادرار یا حجم ادرار را افزایش می دهد. با این حال، شواهد حکایتی نشان می دهد که غذاهای تند مانند پیاز، سیر و زنجبیل ممکن است باعث ادرار بیشتر شما شوند.

سخن آخر

عوارض جانبی سیر معمولاً با مصرف بیش از حد طولانی مدت همراه است. دوزهای بالای سیر ممکن است باعث آسیب کبدی شود و تهوع، استفراغ، سوزش سر دل، بوی بد، مشکلات معده، تعریق، سرگیجه، سردرد، تغییرات بینایی و عفونت های قارچی شود. همچنین ممکن است فشار خون را کاهش دهد و با برخی داروها تداخل داشته باشد. همچنین باید از سیر با میخک، شاه بلوط، زنجبیل و جینکو اجتناب کنید تا از عوارض جانبی نامطلوب جلوگیری کنید. با این حال، مصرف متوسط ​​سیر فواید مهمی دارد.

مشاوره رایگان پزشکی

(پرسش و پاسخ)

خریـــد آنلایــن دارو

از داروخانه

رزرو مشاوره با متخصصــان

صفحه پزشکت در اینستاگرام

مقالات مرتبط

1 دیدگاه

  1. خوب وعالی بهتراست ازدستورات ونظرشیخ الرییس بوعلی سینا استفاده شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان شماره خود را برای کارشناسان پشتیبانی ثبت کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید؟