8 مزایای پروبیوتیک برای سلامتی که نمی دانید، شامل مزایای کاهش وزن، سلامت دستگاه گوارش، عملکرد سیستم ایمنی بدن و موارد دیگر هستند. پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که می توانند از طریق غذاهای تخمیر شده یا مکمل ها مصرف شوند. مطالعات نشان می دهد که تعادل یا عدم تعادل باکتری ها در سیستم گوارشی شما با سلامت کلی و یا بروز بیماری ها ارتباط دارد. پروبیوتیک ها تعادل درست باکتری های روده را تقویت می کنند و با طیف گسترده ای از مزایای سلامتی مرتبط می باشند.
پیشگیری و درمان اسهال و مزایای پروبیوتیک
پروبیوتیک ها به دلیل توانایی پیشگیری از اسهال یا کاهش شدت کاملا شناخته شده اند. اسهال یک عارضه جانبی رایج در مصرف آنتی بیوتیک است. زیرا آنتی بیوتیک ها می توانند تعادل باکتری های خوب و بد روده را تحت تأثیر منفی قرار دهند. چندین بررسی نشان می دهد که استفاده از پروبیوتیک خطر اسهال مرتبط با آنتی بیوتیک را کاهش می دهد.
در یک بررسی صورت گرفته، محققان دریافتند که مصرف پروبیوتیک ها اسهال مرتبط با آنتی بیوتیک را 42٪ کاهش می دهد. پروبیوتیک ها همچنین می توانند به درمان اشکال دیگر اسهال که با آنتی بیوتیک ارتباط ندارند کمک کنند.
یک بررسی گسترده از 35 مطالعه نشان داد که برخی از سویه های پروبیوتیک می توانند مدت زمان اسهال عفونی را به طور متوسط 25 ساعت کاهش دهند.
پروبیوتیک ها خطر اسهال مسافران را 8٪ کاهش می دهند. آنها همچنین خطر اسهال ناشی از سایر علل را در کودکان 57٪ و در بزرگسالان 26٪ کاهش دادند.
اثربخشی پروبیوتیک ها، بسته به نوع و دوز پروبیوتیک مصرف شده متفاوت است. سویه هایی مانند Lactobacillus rhamnosus، Lactobacillus casei و مخمر Saccharomyces boulardii معمولاً با کاهش خطر اسهال همراه هستند. پروبیوتیک ها می توانند خطر و شدت اسهال را از دلایل مختلف کاهش دهند.
بهبود شرایط بهداشت روان و مزایای پروبیوتیک
تعداد فزاینده ای از بررسی ها، سلامت روده را با خلق و خو و سلامت روانی مرتبط می دانند. مطالعات حیوانی و انسانی نشان می دهد که مکمل های پروبیوتیک می توانند برخی از اختلالات بهداشت روان را بهبود بخشند. مروری بر 15 بررسی بر روی انسان ها نشان داد که مکمل با سویه های بیفیدوباکتریوم و لاکتوباسیلوس به مدت 1-2 ماه می تواند باعث بهبود اضطراب، افسردگی، اوتیسم، وسواس و حافظه شود.
یک مطالعه 70 کارگر شیمیایی را به مدت 6 هفته دنبال کرد. در پایان این بررسی مشخص شد کسانی که روزانه 100 گرم ماست پروبیوتیک یا روزانه کپسول پروبیوتیک مصرف کرده اند، در وضعیت سلامتی عمومی، افسردگی، اضطراب و استرس بهبودی زیادی را تجربه کرده اند. مزایای این مطالعه همچنین بر روی 40 بیمار مبتلا به افسردگی دیده شد.
مصرف مکمل های پروبیوتیک به مدت 8 هفته باعث کاهش سطح افسردگی و کاهش سطح پروتئین واکنش پذیر C (نشانگر التهاب) و هورمون هایی مانند انسولین، در مقایسه با افرادی که پروبیوتیک مصرف نکرده اند، شده بود. تحقیقات نشان می دهد که مصرف پروبیوتیک ها می تواند به بهبود علائم اختلالات بهداشت روان مانند افسردگی، اضطراب، استرس و حافظه کمک کند.
حفظ تعادل باکتری های مفید در سیستم هضم
از 8 مزایای پروبیوتیک برای سلامتی که نمی دانید می توان به حفظ تعادل باکتری های مفید در سیستم هضم اشاره کرئ پروبیوتیک ها شامل باکتری های “خوب” هستند. اینها میکروارگانیسم های زنده محسوب می شوند که می توانند هنگام مصرف فواید زیادی داشته باشند.
تصور می شود این مزایا ناشی از توانایی پروبیوتیک ها در بازگرداندن تعادل طبیعی باکتری های روده است. عدم تعادل به این معنی است که تعداد باکتری های بد در بدن شما افزایش و تعداد باکتری های خوب در بدن شما کافی نیستند. عدم تعادل می تواند به دلیل بیماری، داروهایی مانند آنتی بیوتیک، رژیم غذایی نامناسب و موارد دیگر اتفاق بیفتد.
عوارض ناشی از عدم تعادل می توانند شامل مشکلات گوارشی، آلرژی ها، مشکلات بهداشت روان، چاقی و موارد دیگر باشند. پروبیوتیک ها معمولاً در غذاهای تخمیر شده یافت یا به عنوان مکمل مصرف می شوند. علاوه بر این، به نظر می رسد که آنها برای اکثر افراد مناسب هستند. به طور کلی، پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده می باشند. اگر به مقدار کافی مصرف شوند، می توانند به ترمیم تعادل طبیعی باکتری های روده کمک کنند.
تقویت و بهبود سلامت قلب
پروبیوتیک ها می توانند با کاهش کلسترول LDL (“بد”) و فشار خون به سلامت قلب شما کمک کنند. برخی از باکتریهای تولید کننده اسید لاکتیک ممکن است با تجزیه صفرا در روده، کلسترول را کاهش دهند. صفرا، مایعی است که به طور طبیعی بیشتر از کلسترول ساخته می شود و به هضم غذا کمک می کند.
با تجزیه صفرا، پروبیوتیک ها می توانند مانع از جذب مجدد آن در روده شوند. جایی که می تواند به عنوان کلسترول وارد خون شود.
بررسی ها نشان داد که خوردن ماست پروبیوتیک به مدت 2-8 هفته کلسترول کل را 4٪ و کلسترول LDL را 5٪ کاهش می دهد. مصرف پروبیوتیک ها ممکن است فشار خون را نیز کاهش دهد. بررسی ها نشان داد که مکمل های پروبیوتیک فشار خون را به میزان متوسط کاهش می دهند.
برای تجربه هرگونه مزایای مربوط به فشار خون، مصرف مکمل باید بیش از 8 هفته و 10 میلیون واحد تشکیل دهنده کلنی (CFU) روزانه باشد. پروبیوتیک ها ممکن است با کاهش سطح کلسترول LDL “بد” و کاهش متوسط فشار خون به محافظت از قلب کمک کنند.
کاهش آلرژی ها و اگزما
برخی از سویه های پروبیوتیک ممکن است شدت اگزما در کودکان و نوزادان را کاهش دهند. یک مطالعه نشان داد که تسکین علائم اگزما در نوزادانی که با شیر مکمل پروبیوتیک تغذیه می شوند. در مقایسه با شیرخوارانی که از شیر بدون پروبیوتیک تغذیه می شوند، بهتر بوده است.
مطالعه دیگری کودکان زنانی را که در دوران بارداری از پروبیوتیک استفاده می کردند، بررسی کرد. این کودکان در دو سال اول زندگی 83٪ کمتر در معرض ابتلا به اگزما بودند.
با این حال، ارتباط بین پروبیوتیک ها و کاهش شدت اگزما هنوز ضعیف است و باید تحقیقات بیشتری انجام شود.
برخی از پروبیوتیک ها همچنین ممکن است پاسخ های التهابی را در افراد مبتلا به آلرژی شیر یا لبنی کاهش دهند. با این حال، شواهد در این زمینه ضعیف است و به مطالعات بیشتری نیاز دارد. پروبیوتیک ها ممکن است خطر و شدت آلرژی های خاص مانند اگزما در نوزادان را کاهش دهند. با این حال، تحقیقات بیشتری لازم است.
کاهش علائم برخی اختلالات گوارشی
بیش از یک میلیون نفر در ایالات متحده از بیماری التهابی روده، از جمله کولیت اولسراتیو و بیماری کرون رنج می برند. انواع خاصی از پروبیوتیک ها از سویه های Bifidobacterium و Lactobacillus علائم را در افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو خفیف بهبود بخشیده است.
با کمال تعجب، یک مطالعه نشان داد که مکمل با پرولیوتیک E. coli Nissle به همان اندازه داروها در حفظ بهبودی در افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو موثر است.
با این حال، به نظر می رسد پروبیوتیک ها تأثیر کمی بر علائم بیماری کرون دارند. با این وجود، پروبیوتیک ها ممکن است برای سایر اختلالات روده مزایایی داشته باشند. تحقیقات اولیه نشان می دهد که آنها ممکن است به علائم سندرم روده تحریک پذیر (IBS) کمک کنند.
همچنین نشان داده شده است که آنها خطر ابتلا به آنتروکولیت شدید نکروزان را تا 50٪ کاهش می دهند. آنتروکولیت شدید نکروزان یک وضعیت کشنده روده است که در نوزادان نارس اتفاق می افتد. پروبیوتیک ها ممکن است به کاهش علائم اختلالات روده مانند کولیت اولسراتیو، IBS و انتروکولیت نکروزان کمک کنند.
تقویت سیستم ایمنی بدن
پروبیوتیک ها ممکن است به سیستم ایمنی بدن شما کمک کرده و از رشد باکتری های مضر روده جلوگیری کنند. همچنین نشان داده شده است که برخی از پروبیوتیک ها باعث تولید آنتی بادی های طبیعی در بدن می شوند. آنها همچنین ممکن است سلولهای ایمنی مانند سلولهای تولید کننده IgA، لنفوسیتهای T و سلولهای کشنده طبیعی را تقویت کنند.
در یک بررسی گسترده مشخص شد که مصرف پروبیوتیک ها احتمال و مدت زمان عفونت های تنفسی را کاهش می دهد. با این حال، کیفیت شواهد پایین بود.
مطالعه دیگری شامل بیش از 570 کودک نشان داد که مصرف لاکتوباسیلوس GG باعث کاهش 17 درصدی و شدت عفونت های تنفسی می شود. پروبیوتیک Lactobacillus crispatus همچنین نشان داده است که خطر ابتلا به عفونت دستگاه ادراری (UTI) را در زنان تا 50٪ کاهش می دهد. پروبیوتیک ها ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن شما و محافظت در برابر عفونت کمک کنند.
کاهش وزن و چربی شکمی
پروبیوتیک ها از طریق مکانیسم های مختلف ممکن است به کاهش وزن کمک کنند. به عنوان مثال، برخی از پروبیوتیک ها از جذب چربی رژیم غذایی در روده جلوگیری می کنند. سپس چربی از طریق مدفوع دفع می شود.
پروبیوتیک ها همچنین ممکن است به شما کمک کنند تا برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید. کالری بیشتری بسوزانید و چربی کمتری ذخیره کنید. این امر تا حدی به دلیل افزایش سطح برخی از هورمون ها مانند GLP-1 ایجاد می شود.
همچنین ممکن است مستقیماً به کاهش وزن کمک کنند. در یک مطالعه، زنان در رژیم لاغری که به مدت 3 ماه از لاکتوباسیلوس رامنوسوس استفاده کردند. 50٪ بیشتر از خانمهایی که پروبیوتیک مصرف نکردند وزن کم کردند.
مطالعه دیگری بر روی 210 نفر نشان داد که مصرف دوزهای کم لاکتوباسیلوس گاسری به مدت 12 هفته منجر به کاهش 8.5٪ چربی شکم می شود. با این حال، مهم است که آگاه باشید که همه پروبیوتیک ها به کاهش وزن کمک نمی کنند.
با کمال تعجب، برخی مطالعات نشان داد که برخی از پروبیوتیک ها، مانند لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، حتی می توانند منجر به افزایش وزن شوند. برای روشن شدن ارتباط بین پروبیوتیک ها و وزن، به مطالعات بیشتری نیاز است.
بهترین راه برای استفاده مناسب از پروبیوتیک ها
پروبیوتیک ها را می توانید از انواع غذاها یا مکمل ها تهیه کنید. باکتری زنده پروبیوتیک اغلب در محصولات لبنی تخمیر شده مانند ماست و نوشیدنی های شیر یافت می شود. غذاهای تخمیر شده مانند سبزیجات ترشی، تمپه، میسو، کفیر، کیمچی، کلم ترش و محصولات سویا نیز ممکن است حاوی برخی از باکتری های اسید لاکتیک باشند.
شما همچنین می توانید پروبیوتیک ها را به صورت قرص، کپسول و پودرهایی که حاوی باکتری ها هستند به صورت خشک شده مصرف کنید. با این حال، توجه داشته باشید که برخی از پروبیوتیک ها می توانند توسط اسید معده حتی قبل از رسیدن به روده از بین بروند. به این معنی که هیچ یک از مزایای مورد نظر را نداشته باشند.
اگر می خواهید هر یک از مزایای سلامتی که در بالا بحث شد را تجربه کنید، مهم است که مقادیر کافی از آنها را مصرف کنید. بیشتر مطالعات نشان دهنده مزایای مصرف شده دوزهای 1 تا 100 میلیارد موجود زنده یا واحدهای سازنده کلنی (CFU) در روز است.
آخرین دیدگاهها