لوگو پزشکت

مشاوره آنلاین پزشکی - پزشکت

15 مواد غذایی ضد سرطان را بشناسید.

15 مواد غذایی ضد سرطان را بشناسید. | پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:

-----------------------------------------

مواد غذایی ضد سرطان به غذاهایی گفته می شود که اگر فردی آنها را به رژیم غذایی خودش اضافه کند، ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند. اما به طور کلی، هیچ غذایی کاملا از شما در برابر سرطان محافظت نمی کند.

آنچه می خورید می تواند به شدت بر بسیاری از جنبه های سلامتی شما تأثیر بگذارد. از جمله خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی، دیابت و سرطان را کاهش دهد. مشخص شده است که پیشرفت سرطان به ویژه تحت تأثیر رژیم غذایی شما است. بسیاری از غذاها حاوی ترکیبات مفیدی هستند که می توانند به کاهش رشد سرطان کمک کنند. همچنین چندین مطالعه نشان می دهد که مصرف بیشتر برخی از غذاها با خطر کمتری در بروز بیماری همراه است.

انواع خوراکی های ضد سرطان

غذاهایی که حاوی ترکیبات طبیعی و دارای خواص ضد سرطانی قوی هستند، عبارتند از:

سیب

سیب دارای خواص ضد سرطانی است که می تواند در پیشگیری از التهاب، بیماری های قلبی عروقی و عفونت ها موثر باشد. جمله “یک سیب در روز شما را از پزشک دور می کند” در واقع کاملاً درست است. سیب حاوی پلی فنول بوده که دارای خواص ضد سرطانی امیدوار کننده است. پلی فنول ها ترکیباتی گیاهی هستند که ممکن است از التهاب، بیماری های قلبی عروقی و عفونت جلوگیری کنند.

برخی تحقیقات نشان می دهد که پلی فنول ها دارای خواص ضد سرطانی و مبارزه با تومور هستند. به عنوان مثال، پلی فنل فلورتین در مهار پروتئینی به نام انتقال دهنده گلوکز 2 (GLUT2) در رشد سلول پیشرفته در انواع خاصی از سرطان نقش دارد.

فلورتین سیب به طور قابل توجهی از رشد سلول های سرطان پستان جلوگیری می کند. در حالی که سلول های طبیعی را تحت تأثیر قرار نمی دهد.

مطالعه بیشتر: علائم اولیه سرطان

15 مواد غذایی ضد سرطان | پزشکت

توت

توت سرشار از ویتامین های مختلف، مواد معدنی و فیبرهای غذایی است. دانشمندان به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و فواید بالقوه سلامتی علاقه زیادی به توت نشان داده اند.

یک بررسی نشان می دهد که آنتوسیانین، نشانگرهای زیستی سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد. آنتوسیانین. ترکیبی در توت سیاه است. مطالعه دیگر نشان می دهد که اثرات ضد التهابی زغال اخته می تواند از رشد تومورهای سرطان پستان در موش جلوگیری کند.

سبزیجات صلیبی

 کلم بروکلی، گل کلم و کلم پیچ، حاوی مواد مغذی مفیدی از جمله ویتامین C، ویتامین K و منگنز هستند. سبزیجات چلیپایی نیز حاوی سولفورافان، یک ترکیب گیاهی با خاصیت ضد سرطانی هستند.

یک بررسی نشان می دهد که سولفورافان به طور قابل توجهی از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند. حتی مرگ سلولی را در سلول های سرطانی روده بزرگ تحریک می کند.

سولفورافان در ترکیب با ژنیستئین، ترکیبی در دانه های سویا، می تواند به طور قابل توجهی از رشد و اندازه تومور سرطان پستان جلوگیری کند. سولفورافان همچنین هیستون دی استیلاز، آنزیمی با پیوندهای توسعه سرطان را مهار می کند.  3 تا 5 وعده سبزیجات چلیپایی در هفته برای بهترین اثرات پیشگیری از سرطان توصیه می شود.

مطالعه بیشتر: سلامت مغز با آنتی اکسیدان ها

15 مواد غذایی ضد سرطان | پزشکت

هویج

هویج حاوی مقادیر زیادی بتاکاروتن است که از انواع خاصی از سرطان جلوگیری می کند. هویج حاوی چندین ماده مغذی ضروری از جمله ویتامین K، ویتامین A و آنتی اکسیدان است. همچنین حاوی مقادیر زیادی بتاکاروتن بوده که مسئول رنگ متمایز نارنجی است. بتاکاروتن نقش مهمی در حمایت از سیستم ایمنی بدن دارد. حتی می تواند از انواع خاصی از سرطان پیشگیری کند.

بررسی هشت مطالعه نشان می دهد که بتا کاروتن در کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه و سرطان پروستات موثر است. مصرف بیشتر هویج منجر به 26 درصد خطر ابتلا به سرطان معده می شود.

سعی کنید فقط چند بار در هفته هویج را به عنوان یک میان وعده یا غذای جانبی خوشمزه در رژیم غذایی خود بگنجانید. تا میزان مصرف شما افزایش یابد و احتمال خطر ابتلا به سرطان کاهش یابد.

مطالعه بیشتر: روش های پیشگیری از سرطان معده

ماهی چرب

ماهی های چرب، از جمله ماهی آزاد، ماهی خال مخالی و آنچو، سرشار از مواد مغذی ضروری مانند ویتامین B، پتاسیم و اسیدهای چرب امگا 3 هستند.  افرادی که رژیم غذایی آنها سرشار از ماهی آب شیرین است، 53 درصد کمتر از ماهیان آب شیرین خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مبتلا می شوند.

مطالعه دیگری نشان داد که مصرف روغن ماهی در اواخر زندگی با خطر قابل توجهی پایین تر برای سرطان پروستات ارتباط دارد.

افرادی که حداقل چهار بار در هفته مکمل روغن ماهی مصرف می کنند، 63 درصد کمتر به سرطان روده بزرگ مبتلا می شوند.

زردچوبه

زردچوبه ادویه ای است که به دلیل خواص تقویت کننده سلامتی بسیار معروف است. کورکومین، ماده موثره آن، یک ماده شیمیایی با اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و حتی ضدسرطانی است.

در یک مطالعه اثرات کورکومین بر روی 44 بیمار مبتلا به ضایعاتی در روده بزرگ که ممکن است سرطانی شده اند، بررسی شد. بعد از 30 روز، 4 گرم کورکومین روزانه تعداد ضایعات موجود را 40٪ کاهش می دهد.

در یک مطالعه آزمایشگاهی، مشخص شد که کورکومین با هدف قرار دادن آنزیمی خاص مربوط به رشد سرطان، انتشار سلول های سرطانی روده بزرگ را کاهش می دهد.

یک مطالعه آزمایشگاهی دیگر نشان داد که کورکومین در از بین بردن سلولهای سرطانی سر و گردن موثر است. کورکومین در کاهش رشد سلولهای سرطانی ریه، پستان و پروستات موثر است.

برای داشتن بهترین نتیجه، حداقل 1/2–3 قاشق چای خوری (1–3 گرم) زردچوبه آسیاب شده در روز را هدف قرار دهید. از آن به عنوان ادویه آسیاب شده برای طعم دادن به غذاها و همزمان با فلفل سیاه مصرف کنید تا به جذب آن کمک شود.

بذر کتان

بذر کتان سرشار از فیبر و همچنین چربی های مفید برای قلب است. حتی می تواند یک افزودنی سالم به رژیم شما باشد. حتی ممکن است به کاهش رشد سرطان و از بین بردن سلول های سرطانی کمک کند. سعی کنید هر روز یک قاشق غذاخوری (10 گرم) بذر کتان آسیاب شده به رژیم غذایی خود اضافه و آن را در اسموتی مخلوط کنید. آن را روی غلات و ماست بپاشید یا به غذاهای پخته مورد علاقه خود اضافه کنید.

مطالعه بیشتر: بوی سرطان چیست؟

15 مواد غذایی ضد سرطان | پزشکت

گوجه فرنگی

لیکوپن ترکیبی است که در گوجه فرنگی یافت می شود و مسئول رنگ قرمز زنده و همچنین خاصیت ضد سرطانی آن است. افزایش مصرف لیکوپن و گوجه فرنگی می تواند منجر به کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات شود.

برای کمک به افزایش مصرف، هر روز یک یا دو وعده گوجه فرنگی را با افزودن آن به ساندویچ ها، سالادها، سس ها یا غذاهای ماکارونی در رژیم غذایی خود بگنجانید.

مرکبات

مصرف برخی از مرکبات مانند لیمو، لیموترش، گریپ فروت و پرتقال در برخی مطالعات با خطر کمتری سرطان همراه بوده است.

یک مطالعه بزرگ نشان داد که شرکت کنندگانی که مقدار بیشتری مرکبات می خورند کمتر در معرض ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش و دستگاه تنفسی فوقانی قرار دارند. مصرف بیشتر مرکبات با کاهش خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده مرتبط است.

سرانجام، مروری بر 14 مطالعه نشان داد که مصرف زیاد مرکبات، یا حداقل سه وعده در هفته، مرکبات خطر ابتلا به سرطان معده را 28٪ کاهش می دهد.

این مطالعات حاکی از آن است که گنجاندن چند وعده میوه مرکبات در رژیم غذایی شما در هفته ممکن است خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را کاهش دهد.

سیر

جز ءفعال سیر، آلیسین است.

بررسی ها نشان داد که در کسانی که مقدار زیادی سبزیجات آلیوم مانند سیر، پیاز، تره فرنگی و موسیر می خورند، در مقایسه با افرادی که به ندرت آن را مصرف می کنند، خطر ابتلا به سرطان معده کمتر است.

گردو

براساس موسسه تحقیقات سرطان آمریکا، همه آجیل ها خاصیت پیشگیری از سرطان دارند. اما دانشمندان مغزها گردو را بیشتر از انواع دیگر را مطالعه کرده اند.

گردو حاوی ماده ای به نام پدنکولاژین است که بدن آن را به ادرار تبدیل می کند. اورولیتین ها ترکیباتی هستند که به گیرنده های استروژن متصل می شوند. حتی ممکن است در جلوگیری از سرطان پستان نقش داشته باشند.

در یک مطالعه حیوانی، موش هایی که گردوی کامل و روغن گردو دریافت می کردند دارای ژنهای مهار کننده تومور در مقایسه با موش های دریافت کننده روغن نباتی بودند.

مطالعه بیشتر: مدیتیشن در بهبود بیماران سرطانی

15 مواد غذایی ضد سرطان | پزشکت

حبوبات

حبوبات دارای فیبر زیادی هستند، که ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان در فرد کمک کند. حبوبات مانند لوبیا، نخود فرنگی و عدس سرشار از فیبر هستند که می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان در فرد کمک کند.

یک متاآنالیز از 14 مطالعه ارتباط بین مصرف بیشتر حبوبات و کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را نشان می دهد. مطالعه دیگری رابطه بین دریافت فیبر لوبیا و خطر ابتلا به سرطان پستان را بررسی می کند. افرادی که رژیم غذایی سرشار از فیبر لوبیا دارند، 20 درصد کمتر از کسانی که فیبر دریافتی روزانه خود را ندارند، دچار سرطان پستان می شوند.

لوبیا

لوبیا سرشار از فیبر است. طبق برخی مطالعات، ممکن است در محافظت در برابر سرطان روده بزرگ کمک کند.

حتی به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند.

با این حال، تحقیقات فعلی محدود به مطالعات حیوانی و مطالعاتی است که ارتباط را نشان می دهد. اما علت را مشخص نکرده است. برای بررسی این موضوع در انسان، به طور خاص، به مطالعات بیشتری نیاز است.

دارچین

 برخی از آزمایشات آزمایشگاهی و حیوانی نشان داده اند که دارچین ممکن است در پیشگیری از انتشار سلولهای سرطانی کمک کند.

یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که عصاره دارچین قادر به کاهش سلولهای سرطانی و مرگ آنها است. روغن ضروری دارچین رشد سلولهای سرطانی سر و گردن را سرکوب می کند. همچنین به طور قابل توجهی اندازه تومور را کاهش می دهد.

یک مطالعه حیوانی همچنین نشان داد که عصاره دارچین باعث مرگ سلولی در سلول های سرطانی می شود. همچنین میزان رشد و انتشار تومورها را کاهش می دهد.

گنجاندن نصف قاشق چایخوری (2-4 گرم) دارچین در رژیم غذایی شما در روز ممکن است در پیشگیری از سرطان مفید باشد. همچنین می تواند مزایای دیگری مانند کاهش قند خون و کاهش التهاب داشته باشد. با این حال، برای درک اینکه دارچین چگونه بر رشد سرطان در انسان تأثیر می گذارد، مطالعات بیشتری لازم است.

مطالعه بیشتر: داروی آواستین برای سرطان

15 مواد غذایی ضد سرطان | پزشکت

روغن زیتون

روغن زیتون دارای مزایای سلامتی است. بنابراین جای تعجب نیست که یکی از مواد اصلی رژیم غذایی مدیترانه ای باشد.

بررسی ها نشان داد که افرادی که بیشترین مقدار روغن زیتون را مصرف کرده اند نسبت به افرادی که کمترین میزان مصرف را دارند خطر ابتلا به سرطان پستان و سیستم هضم کمتری دارند.

مطالعه دیگری با بررسی میزان سرطان در 28 کشور در سراسر جهان نشان داد که مناطقی که روغن زیتون بیشتری دارند میزان سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

جایگزینی روغن های دیگر در رژیم غذایی خود برای روغن زیتون یک روش ساده برای استفاده از مزایای آن برای سلامتی است.  یا سعی کنید از آن در سرخ کردن گوشت، ماهی یا مرغ استفاده کنید.

کلم بروکلی

کلم بروکلی حاوی سولفورافان است، یک ترکیب گیاهی موجود در سبزیجات چلیپایی که ممکن است دارای خواص ضد سرطانی قوی باشد. یک مطالعه در لوله آزمایش نشان داد که سولفورافان اندازه و تعداد سلولهای سرطانی پستان را تا 75٪ کاهش می دهد.

اما تحقیقات موجود به طور مستقیم در مورد تأثیر کلم بروکلی بر سرطان در انسان بررسی نکرده است. در عوض، این آزمایش لوله های آزمایشگاهی، حیوانی و مشاهداتی بوده است که یا اثرات سبزیجات چلیپا یا اثرات یک ترکیب خاص در کلم بروکلی را بررسی کرده است. بنابراین، مطالعات بیشتری مورد نیاز است.

مصرف مکمل ها برای پیشگیری از سرطان

ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها ممکن است در کاهش خطر ابتلا به سرطان موثر باشند، اما افراد باید غذاهای کامل و نه مکمل مصرف کنند.

بررسی ها نشان نداده است که مصرف ویتامین ها و مکمل های دیگر به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک می کند. در حقیقت، برخی از بررسی ها نشان داده که مصرف برخی مکمل های خاص می تواند منجر به بروز عوارض جانبی هم شود.

صندوق جهانی تحقیقات سرطان معتقد است که مکمل های بتا کاروتن با دوز بالا می توانند خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهند. تحقیقات دیگر نشان می دهد که دوزهای بالای ویتامین E ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهد.

ارتباط بین رژیم غذایی و سرطان چیست؟ | پزشکت

غذاهایی با افزایش خطر سرطان

بررسی هایی که تاکنون صورت گرفته اند هیچ ارتباط مستقیمی را بین رژیم غذایی خاص با خطر بروز سرطان را ثابت نکرده اند. یافتن ارتباط مستقیم بین خطر ابتلا به سرطان و برخی غذاها ممکن است چالش برانگیز باشد زیرا افراد طیف وسیعی از غذاها را می خورند و آنها را به روش های مختلف طبخ و تهیه می کنند.

با این حال، برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف برخی غذاها می تواند خطر ابتلا به سرطان را تغییر دهد. این غذاها عبارتند از:

غذاهای فراوری شده

تحقیقات نشان داده که بین مصرف غذاهای فوق فرآوری شده و افزایش قابل توجه  بیش از 10٪  از ابتلا به برخی از انواع سرطان ارتباطی وجود دارد.

محققان مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده را برای تشخیص ارتباط رژیم غذایی و خطر سرطان بررسی کرده اند، از جمله:

  • نان بسته بندی شده
  • تنقلات شیرین یا شور بسته بندی شده
  • نوشابه های گازدار
  • نوشیدنی های شیرین
  • محصولات گوشتی فرآوری شده، مانند کوفته کوفته یا هات داگ
  • سوپ های فوری
  • غذاهای آماده
  • محصولات غذایی که بیشتر از شکر، روغن و چربی تهیه می شوند.
  • محصولات غذایی که از روغن های هیدروژنه، نشاسته اصلاح شده تهیه می شوند.

گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده

گوشت فرآوری شده هر گوشتی است که دود یا تخمیر شده یا شامل نمک و نیتریت اضافه شده برای افزایش طعم است. برخی از گوشت ها ممکن است خطر ابتلا به سرطان در فرد را افزایش دهند. بررسی ها نشان می دهد که مصرف منظم گوشت فرآوری شده می تواند خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش دهد. نویسندگان ارتباطی بین مصرف گوشت قرمز فرآوری نشده و سرطان مثانه پیدا نکردند.

طبق موسسه تحقیقات سرطان آمریکا، خوردن منظم هر مقدار گوشت فرآوری شده خطر سرطان معده و سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد.

گوشت های فرآوری شده، عبارتند از:

  • بوقلمون خرد شده
  • بیکن
  • ژامبون
  • هات داگ

تحقیقات دیگر نشان داده است که مصرف بیش از 18 اونس یا سه قسمت گوشت قرمز در هفته، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ یا سرطانی را که بر روده بزرگ یا راست روده تأثیر می گذارد را افزایش می دهد.

الکل

بررسی های زیادی نشان می دهد که نوشیدن الکل می تواند خطر ابتلا فرد به سرطان در مناطق خاصی از بدن را افزایش دهد، از جمله:

  • دهان
  • حلق (گلو)
  • حنجره (جعبه صدا)
  • کبد
  • مری
  • پستان
  • روده بزرگ

اگرچه کارشناسان دقیقاً نمی دانند که چرا الکل خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد، اما این می تواند به دلیل مواد شیمیایی موجود در الکل باشد که به DNA آسیب می رساند یا توانایی بدن در تجزیه و جذب مواد مغذی را ضعیف می کند.

کلسیم

برخی شواهد نشان می دهد که مصرف بیشتر کلسیم می تواند خطر ابتلا به سرطان، به ویژه سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. محققان معتقدند کلسیم به اسیدهای صفراوی و اسیدهای چرب موجود در دستگاه گوارش متصل می شود. این به عنوان یک سپر برای محافظت از سلول ها در برابر اسیدهای آسیب رسان معده عمل می کند.

با این حال، تحقیقات دیگر نشان داده است که کلسیم اضافی ( 2000 میلی گرم یا بیشتر در روز ) ممکن است با خطر بالاتر سرطان پروستات مرتبط باشد.

دکتر Giovannucci می گوید: “ما به طور قطع نمی دانیم که چرا کلسیم چنین تأثیر گسترده ای بر سرطان دارد.. بهترین شرط شما این است که میزان کلسیم دریافتی روزانه خود را از 500 میلی گرم تا 1000 میلی گرم در روز، از مواد غذایی مانند لبنیات یا مکمل ها تامین کنید.

مطالعه بیشتر: نقش ورزش در درمان سرطان ها

ارتباط بین رژیم غذایی و سرطان چیست؟ | پزشکت

آیا اضافه وزن بر خطر ابتلا به سرطان تأثیر دارد؟

روش دیگر برای بررسی نقش رژیم غذایی در پیشگیری از سرطان از نظر مدیریت وزن است. اصلاح رژیم غذایی می تواند وزن شما را تحت کنترل درآورد.

مطالعه ای که در سال 2014 در لانست انجام شد نشان داد که شاخص توده بدنی بالاتر خطر ابتلا به برخی از شایع ترین سرطان ها را افزایش می دهد. دانشمندان کشف کردند که از بین پنج میلیون نفر مورد مطالعه، افزایش 34 پوندی با 10٪ یا بیشتر خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، کیسه صفرا، کلیه و کبد ارتباط دارد.  متخصصان می گویند چربی بدن هورمون ها و پروتئین های التهابی تولید می کند که می توانند رشد سلول های تومور را تقویت کنند.

بر همین اساس، رعایت وزن مناسب ممکن است خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را کاهش دهد. طبق موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی، بیش از دو سوم بزرگسالان در ایالات متحده دارای اضافه وزن یا چاقی هستند .

اضافه وزن یا چاقی احتمال بروز مشکلات سلامتی مانند دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی را افزایش می دهد و همچنین ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطان ها را افزایش دهد.

افرادی که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این نوع سرطان ها باشند :

  • پستان
  • روده بزرگ
  • آندومتر
  • مری
  • كيسه صفرا
  • کلیه
  • لوزالمعده
  • پروستات
  • دهانه رحم
  • تخمدان

پزشک می تواند راهکارهای لازم را برای حفظ وزن مناسب افراد، توصیه کند. ارزیابی و بررسی حفظ وزن مناسب در افراد، ممکن است با محاسبه شاخص توده بدن ( BMI ) و اندازه گیری دور کمر آغاز شود.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

0 / 5. تعداد رای ها: 0

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز