لوگو پزشکت

مشاوره آنلاین پزشکی - پزشکت

دندان درد در بارداری

دندان درد در بارداری | پزشکت

فهرست مطالب

دندان درد در بارداری

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:

-----------------------------------------

اکثر زنان باردار در طول دوران بارداری خود مبتلا به برخی از بیماری های دهان و دندان می شوند. همه افراد داستان های بسیاری در مورد حالت تهوع، کمر درد، خستگی و… را در مورد دوران بارداری شنیده اند. اما هنگامی که از دندان درد یا حساسیت در دوران بارداری صحبت می شود  بسیاری از افراد نسبت به آن بی اطلاع هستند. با این حال، مسائل مربوط به دندان پزشکی در دوران بارداری از آن چیزی که افراد فکر می کنند شایع تر است. در این دوران بدن با تغییرات هورمونی بسیاری مواجه می شود.

با توجه به تغییرات با افزایش استروژن و پروژسترون شما ممکن است دچار استفراغ و تهوع شوید. علائم منجر به آسیب رسیدن دندان و ایجاد پلاک دندانی شود. تجمع این پلاک ها در خط لثه ممکن است باعث ایجاد بیماری هایی از قبیل خون ریزی لثه و التهاب آن گردد. این بیماری شناخته شده می تواند در ۷۵ درصد از زنان باردار ظاهر شود. اگر شما مبتلا به این بیماری هستید بدانید که تنها نیستید. بسته به شدت التهاب لثه در دوران بارداری، شما ممکن است به بیماری پریودنتال نیز مبتلا گردید. این بیماری که باعث عفونت جدی در لثه است. حتی منجر به تحلیل لثه و در نهایت از دست دادن دندان می شود.

علت درد دندان در بارداری

دندان درد در بارداری | پزشکت

برخی از زنان باردار نیز مبتلا به تومور بارداری می شوند، این تومور ها از تجمع بیش از حد پلاک ها به وجود می آید. نگران نباشید، هر چند این کلمه، به نظر ترسناک می باشد. اما این تومور های در حال رشد غیر سرطانی می باشند. البته این تومور های سرطانی یا غیر سرطانی با رشد بیش از حد بافت نرم دهانی (که اغلب در طول سه ماهه دوم رخ می دهد) ممکن است باعث حساسیت و درد می شود. فرآیند خوردن و آشامیدن را برای شما سخت کند. خبر خوب این است که این تومورها معمولا پس از زایمان ناپدید می شوند.

اگر دلایل بالا کافی نبود می توان اضافه نمود که، بار داری اشتها را نیز تغییر می دهد. در زنان بار دار علاقه و حس استفاده بیش از حد از یک غذا را ایجاد می کند. مشکل این است که به احتمال زیاد غذا هایی که زنان حامله به عنوان ویار از آن ها استفاده می کنند در اکثر مواقع سالم نیستند. اگر شما دائما برای استفاده از تنقلات شیرین و یا موادی با کربوهیدرات بالا ویار داشته و به شدت به مواد غذایی علاقه دارید. خطر پوسیدگی و در نهایت حفره دندان در شما وجود دارد. اگر شما متاسفانه با رفلکس اسید (برگشت اسید معده به مری)، استفراغ مکرر یا وجود اسید معده در دهان همرا هستید، به آرامی به مینای دندان شما آسیب خواهد رسید.

درمان درد دندان در بارداری

دندان درد در بارداری | پزشکت

در چنین مواردی اولین و مهمترین اقدام این هست که به دندان پزشک خود مراجعه کنید.

اگر شما دچار دندان درد شده اید این درد به خودی خود از بین نمی رود. پس درد را تحمل نکنید. بلافاصله به دندان پزشک خود مراجعه کنید.

حتما به دندان پزشک اطلاع دهید که باردار هستید. بسته به اینکه شما در چه مرحله ای از حاملگی هستید، استفاده از اشعه ایکس برای دندان و برخی از روش های تشخیصی دندان پزشکی در دوران بارداری بلامانع است. در برخی موارد دندان پزشکان درمان را به اواخر هفته سه ماهگی دوم موکول می کند.  زمانی که شما نیاز به پر کردن یا عصب کشی دارید این احتمال وجود دارد، برای درمان نیاز به بیهوشی موضعی یا عمومی داشته باشید. بیهوشی و یا بی حسی خطر سقط جنین در سه ماه اول را افزایش می دهد. اما از آنجا که دستگاه های حیاتی و مهم کودک شما در سه ماهه دوم شکل گرفته اند، خطر ابتلا به عوارض جانبی کمتری وجود دارد.

جرم گیری در بارداری

دندان درد در بارداری | پزشکت

سلامت بانوان

جرم گیری هیچ نوع خطری برای جنین شما به همراه ندارد. پس شما می تواند طبق معمول از این روش برای تمیز نگه داشتن دندان های خود استفاده کنید. لازم به ذکر است این روش شما را از شر پلاک ها و در نهایت ایجاد حساسیت در دندان خلاص می کند. البته جرم گیری بیش از حد نیز می تواند خطر ناک باشد. دندان پزشک شما می تواند از این روش هر سه ماه یک بار به جای هر ۶ ماه یکبار استفاده کند. حذف پلاک همچنین می تواند احتمال ایجاد تومورهای بارداری را کاهش دهد. این تومورها پس از بارداری از بین می روند.

گاهی اوقات این تومورها خوردن غذا را برای شما دچار مشکل می کند در این صورت دندان پزشک شما احتمالا تصمیم به برداشتن این تومور ها میکند اما شما باید تا سه ماهه دوم یا سوم صبر کنید. چرا که برای برداشتن این تومور ها نیاز به بی حسی موضعی یا منطقه ی در اطراف لثه شما می باشد. اگر شما دچار بیماری پریودنتال در دوران بارداری هستید و دندانپزشک شما نمی تواند، دندان های شما را حفظ کند. کشیدن دندان در در طول سه ماهه دوم برای از بین بردن حساسیت و دندان درد بلامانع است.

بعد از سه ماهه دوم، شما می توانید برای جایگزینی دندان خود با ایمپلنت دندانی یا پل دندانی با پزشک خود مشورت کنید.

درمان خانگی دندان درد در بارداری

اگر دندانپزشک شما درمان دندان شما را تا سه ماهه دوم به تعویق انداخته است راه های بسیاری برای تسکین درد در منزل وجود دارد. در این هنگام شما می توانید درمان را با اجتناب از مصرف غذاها و نوشیدنی های که دندان درد را تشدید می کند، شروع کنید. در برخی از زنان باردار، درد به هنگام استفاده از غذاها و نوشیدنی های گرم و در برخی دیگر در استفاده از غذاها و نوشیدنی های سرد، درد دندان ها تشدید می یابد. دهان شویه حاوی الکل نیز می تواند درد دندان شما را بدتر کند.

شست و شو دهان خود را با آب نمک گرم  ممکن است به تسکین درد و از بین بردن التهاب کمک کند. استفاده از کمپرس سرد و قرار دادن کمپرس سرد روی گونه برای تسکین التهاب موثر است. از پزشک یا دندان پزشک خود را بپرسید که آیا در صورت وجود درد دندان ها می توانید از داروهای ضد درد مانند ایبوپروفن یا استامینوفن  استفاده کنید.

پیشگیری دندان درد بارداری

دندان درد در بارداری | پزشکت

برخی از اقدامات در دوران بارداری می تواند از دندان درد پیشگیری کند. این روش ها با داشتن بهداشت مناسب دهان و دندان شروع می شود. بهداشت دهان و دندان برای پیشگیری از بیماری های دندانی بسیار مهم است.

در اینجا به برخی از آن ها اشاره می کنیم:

توجه نکردن کافی به بهداشت دندان. شما ممکن است خسته باشد و بدون مسواک زدن به رختخواب بروید. هرگز این کار را نکنید. مسواک زدن قبل از خواب یک عادت خوب بهداشتی می باشد. دندان های خود را حداقل دوبار در روز مسواک و یک بار نخ بکشید. همچنین، استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید و دهان شویه برای جلوگیری از حفره و تقویت دندان های خود بسیار موثر است.

نوشیدن آب و یا شست و شو دهان خود پس از استفراغ, اگر شما مبتلا به ویار صبحگاهی هستید( استفراغ در زنان باردار) اسید معده وارد دهانتان می شود. نوشیدن آب و شست و شوی دهان به از بین بردن اسید معده موجود در دهانتان کمک می کند. بلافاصله پس از استفراغ مسواک نزنید. ممکن است عجیب به نظر رسد. اما سطح اسیدیته در دهان خود را پس از استفراغ را افزایش می دهد. مسواک زدن می تواند آسیب بیشتری به دندان هایتان واردکند. پس حداقل یک ساعت پس از استفراغ برای مسواک زدن صبر کنید.

به دندان پزشک خود بگویید که شما باردار هستید. سوال کنید که آیا شما نیاز به جرم گیری مرتب دارید.

محدود کردن غذا های شیرین و کربوهیدرات ها، استفاده از  غذاهای سالم مانند سبزیجات خام، کراکر گندم سبوس و میوه بشدت به شما توصیه می شود.

چشم انداز

خبر خوب این است که مسائل مربوط به دندان ناشی از بارداری اغلب کوتاه مدت و پس از بارداری با بهبود وضعیت هورمان ها از بین می رود. شما نمی توانید تغییر بدن خود را  که دستخوش دوران بارداری است کنترل کنید. اما می توانید از سلامت دندان های خود حفاظت کنید.

منبع: https://www.healthline.com/health/pregnancy/pregnancy-teeth-pain#prevention

[advisers limit=3 online =true skill=”14″]

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

0 / 5. تعداد رای ها: 0

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز