لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

روز دانش آموز - پزشکت

کلوتریمازول درمان برفک دهان

کلوتریمازول|| پزشکت
فهرست مطالب

کلوتریمازول خوراکی یک داروی نسخه ای است که برای درمان و پیشگیری از عفونت قارچی در دهان و یا گلو به نام برفک دهان در بزرگسالان و کودکان 3 سال و بالاتر تجویز می شود. این دارو در دسته ای از داروها به نام ضد قارچ ها قرار دارد. کلوتریمازول با محدود کردن رشد مخمرها عمل می کند. این دارو قبلاً با نام تجاری Mycelex به بازار عرضه می شد. با این حال، هنوز هم به شکل عمومی در یک قرص بزرگ 10 میلی گرمی که به تدریج حل می شود در دسترس است.

کاربرد دارو کلوتریمازول

سازمان غذا و دارو (FDA) کلوتریمازول خوراکی را برای درمان کاندیدیاز اوروفارنکس یا برفک دهان تأیید کرده است. همچنین مصرف آن، برای جلوگیری از برفک دهان در افرادی که به دلیل شیمی درمانی، پرتودرمانی یا داروهای استروئیدی دچار نقص ایمنی هستند، تایید شده است.

مصرف کلوتریمازول|| پزشکتنحوه مصرف کلوتریمازول برای برفک دهان

این دارو را باید طبق دستور پزشک مصرف کنید. تمام دستورالعمل های روی برچسب نسخه را عمل نمایید. طول درمان شما به عفونت تحت درمان بستگی دارد. کلوتریمازول به عنوان قرص خوراکی مصرف می شود که به تدریج در دهان شما حل می شود. هنگام مصرف قرص کلوتریمازول، دستورالعمل های زیر را دنبال کنید:

دارو را در دمای اتاق 68 تا 77 فارنهایت(20-25 درجه سانتیگراد) دور از رطوبت و گرما نگهداری کنید. از قرار دادن دارو در دمای یخچال خودداری کنید. دارو را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگهداری کنید.

مدت زمان اثرگذاری کلوتریمازول برای برفک دهان

حدود 30 دقیقه طول می کشد تا کلوتریمازول در دهان شما حل شود. پس از حل شدن، دارو بلافاصله اثر خودش را می گذارد و تا سه ساعت در بزاق باقی می ماند.

شایع ترین عوارض مصرف کلوتریمازول در برفک دهان

مصرف کلوتریمازول می تواند باعث بروز برخی عوارض شود. عوارض جانبی رایج کلوتریمازول عبارتند از:

  • خارش
  • استفراغ
  • حالت تهوع
  • احساسات ناخوشایند دهان
  • تست های غیر طبیعی عملکرد کبد

تا به حال هیچ گونه عوارض شدید و جدی بعد از مصرف کلوتریمازول گزارش نشده است. اما در صورت بروز هرگونه مشکل غیرعادی در حین مصرف این دارو با پزشک خود تماس بگیرید.

مقدار مصرف کلوتریمازول برای برفک دهان

دوز این دارو برای بیماران مختلف متفاوت خواهد بود. دستورات پزشک یا دستورالعمل های روی برچسب را دنبال کنید. اطلاعات زیر فقط شامل دوزهای متوسط این دارو است. اگر پزشک دوز دیگری را برای شما تجویز کرده است، آن را تغییر ندهید، مگر اینکه پزشک به شما بگوید که این کار را انجام دهید.

مقدار دارویی که مصرف می کنید به قدرت دارو بستگی دارد. همچنین، تعداد دوزهایی که هر روز مصرف می‌کنید، زمان مجاز بین دوزها، و مدت زمانی که دارو مصرف می‌کنید به وضعیتی که برای آن از دارو استفاده می‌کنید بستگی دارد.

دوز مصرفی کلوتریمازول برای درمان برفک:

  • بزرگسالان و کودکان 3 سال و بزرگتر: یک قرص 10 میلی گرمی را به آرامی و به طور کامل در دهان خود حل کنید. این دوز باید پنج بار در روز به مدت حداقل چهارده روز مصرف شود.
  • کودکان تا 3 سال: این دارو برای کودکان زیر 3 سال توصیه نمی شود.

دوز مصرفی کلوتریمازول برای پیشگیری از برفک:

  • بزرگسالان و کودکان 3 سال و بزرگتر: یک قرص 10 میلی گرمی را به آرامی و به طور کامل در دهان خود حل کنید. این دوز باید سه بار در روز مصرف شود.
  • کودکان تا 3 سال: این دارو برای کودکان زیر 3 سال توصیه نمی شود.

کلوتریمازول در بارداری|| پزشکتمصرف کلوتریمازول در بارداری

مشخص نیست که آیا مصرف کلوتریمازول در دوران بارداری مضر است یا خیر. اگر باردار هستید یا فکر می کنید که باردار هستید، بهتر است وضعیت خودتان را به پزشک خود اطلاع دهید. کلوتریمازول را می توان در دوران شیردهی استفاده کرد، اما بهتر است در مورد شیردهی و مصرف این دارو با پزشک زنان خود صحبت کنید.

دوز فراموش شده دارو کلوتریمازول 

بدون مشورت با پزشک خود، دوز مصرفی خود را تغییر ندهید یا مصرف کلوتریمازول را قطع نکنید. اگر یک نوبت را فراموش کردید، به محض یادآوری آن را مصرف کنید. سپس، دوز بعدی خود را در زمان معمول خود مصرف کنید. اگر تقریباً زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده است، نوبت فراموش شده را نادیده بگیرید. دو دوز را همزمان مصرف نکنید.

عوارض مصرف بیش از حد کلوتریمازول

اطلاعاتی در مورد مصرف بیش از حد کلوتریمازول در دسترس نیست. این دارو به طور کلی به خوبی قابل تحمل و بی خطر است، اما شما فقط باید دوز تجویز شده را مصرف کنید. اگر به طور تصادفی بیش از مقدار توصیه شده مصرف کردید، با پزشک معالج خود تماس بگیرید. حتی در هنگام مصرف اگر علائم شما در عرض 1 هفته بهبود نیافت، یا اگر بدتر شد، با پزشک خود مشورت کنید.

موارد منع مصرف کلوتریمازول برای برفک دهان

اگر به کلوتریمازول حساسیت دارید از مصرف آن اجتناب کنید. اگر علائم واکنش آلرژیک مانند کهیر، مشکل در تنفس، یا تورم صورت، لب‌ها، زبان یا گلو را دارید، فوراً از کمک پزشکی اورژانسی استفاده کنید.

تداخلات دارویی کلوتریمازول

برخی از داروها می توانند با کلوتریمازول تداخل داشته باشند، به این معنی که می توانند بر نحوه عملکرد دارو در بدن تأثیر بگذارند یا عوارض جانبی ایجاد کنند. کلوتریمازول می تواند با داروهای زیر تداخل داشته باشد:

  • سیزاپراید
  • زاناکس (آلپرازولام)
  • مواد افیونی (مانند هیدروکودون و اکسی کدون)
  • پروپافنون
  • زوکور (سیمواستاتین)

این فهرست کاملی از تمام داروهایی نیست که ممکن است با کلوتریمازول تداخل داشته باشند. در مورد تمام داروهای فعلی خود، از جمله داروهای نسخه ای و بدون نسخه (OTC)، ویتامین ها، مکمل ها و محصولات گیاهی با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف کلوتریمازول|| پزشکتداروهای مشابه با کلوتریمازول کدامند؟

داروهایی که شبیه کلوتریمازول هستند عبارتند از:

  • دیفلوکان (فلوکونازول)
  • اسپورانوکس (ایتراکونازول)
  • نیستاتین: نیستاتین مانند کلوتریمازول عفونت های قارچی را درمان می کند. می توان از آن برای عفونت های قارچی در دهان، گلو و معده استفاده کرد. به صورت قرص و سوسپانسیون مایع موجود است. هنگام مصرف نیستاتین مایع، باید دارو را تا زمانی که ممکن است در دهان نگه دارید تا در تماس با ناحیه عفونی باقی بماند.
  • فلوکونازول: فلوکونازول عفونت های قارچی را درمان و مانند کلوتریمازول عمل می کند. با این حال، در نواحی بیشتری از بدن فعال است. با عفونت های دهان، گلو، مری، ریه ها، مثانه، ناحیه تناسلی و خون مبارزه می کند. فلوکونازول همچنین از عفونت های قارچی در افراد با سیستم ایمنی ضعیف جلوگیری می کند و نوعی مننژیت را که در افراد مبتلا به ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) یا ایدز رخ می دهد، درمان می کند. این دارو به صورت قرص، مایع (در یخچال) و تزریقی عرضه می شود.
  • ایتراکونازول: ایتراکونازول عفونت های قارچی را درمان و مانند کلوتریمازول عمل می کند، اما طیف فعالیت گسترده تری دارد. این دارو می تواند برای درمان عفونت در ریه ها، دهان، گلو، ناخن های پا و ناخن های دست استفاده شود. ایتراکونازول را فقط در بزرگسالان وکودکان 3 سال و بالاتر استفاده کرد.

این فهرستی از داروهایی است که برای درمان عفونت های قارچی نیز تجویز می شوند. اما لیستی از داروهای توصیه شده برای مصرف با کلوتریمازول نیست. شما نباید این داروها را با هم مصرف کنید. اگر سوالی دارید با داروساز یا ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.

چگونه می توانم هنگام مصرف کلوتریمازول سالم بمانم؟

برفک یک عفونت قارچی است که توسط کاندیدا آلبیکنس ایجاد می‌شود ، قارچی که همچنین مسئول عفونت‌های مخمری واژن و بثورات پوشک است. برفک باعث ایجاد لکه های سفید یا پوشش سفید در دهان و همچنین قرمزی و سوزش می شود. حتی برفک می تواند خود به خود یا با درمان های خانگی برطرف شود، اما در برخی موارد نیاز به درمان با داروهای تجویزی دارد. اینجاست که کلوتریمازول وارد می شود.

کلوتریمازول باید به آرامی در دهان حل شود تا اثر کند. هنگامی که در کودکان خردسال استفاده می شود، مطمئن شوید که آنها نحوه مصرف دارو را می دانند و هنگام مصرف مراقب آنها باشید. این دارو از طریق معده جذب نمی شود و فقط در دهان اثر می کند. عفونت های قارچی در هیچ قسمت دیگری از بدن شما را درمان نمی کند.

کلوتریمازول می تواند باعث تست های غیر طبیعی عملکرد کبد شود. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است سطوح شما را کنترل کند. اگر تا به حال بیماری کبدی داشته اید به پزشک خود بگویید.

از این دارو برای مدت زمان تجویز شده استفاده کنید، حتی اگر علائم شما بهبود یابد. نادیده گرفتن دوزها می تواند خطر مقاوم شدن عفونت به دارو را افزایش دهد. اگر در یادآوری مصرف دارو مشکل دارید، تنظیم یادآوری ها را در نظر بگیرید. اگر علائم شما بدتر شد یا بهبود نیافت، به پزشک خود اطلاع دهید.

سوالات متداول

کلوتریمازول برای چه مواردی استفاده می شود؟ قرص های کلوتریمازول برفک دهان را درمان می کند و از برفک دهان در افرادی که سیستم ایمنی سرکوب شده دارند جلوگیری می کند.

کلوتریمازول چگونه کار می کند؟ کلوتریمازول با محدود کردن رشد مخمر با تضعیف غشای سلولی آن عمل می کند. این تضعیف، ورود دارو به مخمر و مبارزه با آن را آسان تر می کند.

چگونه مصرف کلوتریمازول را قطع کنم؟ شما همیشه باید داروی خود را برای تمام مدت زمان تجویز شده مصرف کنید، حتی اگر احساس بهتری داشته باشید. مصرف کلوتریمازول را قبل از اتمام دوره درمانی بدون صحبت با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود متوقف نکنید.

متن سربرگ خود را وارد کنید

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نفخ و دل درد - پزشکت

نفخ شکم باعث درد شکم و تغییر در الگوی مدفوع می شه و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذاره. برای درمان علائمت با متخصص گوارش و داخی مشاوره تلفنی بگیر.

بیش-فعالی-کودک

بیش‌فعالی در کودکان می تونه باعث مشکلات تمرکز،کنترل حرکات و رفتارشون بشه. برای کنترل کودک بیش فعال بهتره با متخصص روانپزشک تلفنی مشاوره بگیری.

خشکی لب - پزشکت

خشکی لب می تونه در اثر کمبود آب، اگزما، آفتاب و غیره باشه. برای درمان علائمت با متخصص پوست و مو تلفنی و تصویری مشاوره بگیر.

اگه دستت زیاد عرق می کنه و کلافه ت کرده همین الان با متخصصان آنلاین 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

فشار خون - پزشکت

فشار خون بالا خطر سکته قلبی،بیماری‌ کلیوی و مشکلات قلبی-عروقی را افزایش میده. اگه فشارخون داری همین الان با متخصص قلب و عروق مشاوره تلفنی بگیر.

لک صورت - پزشکت

تغییرات هورمونی،آفتاب،محصولات آرایشی نامناسب و غیره می تونه باعث لک صورت بشه. برای تشخیص صحیح و درمان لک صورتت با متخصص پوست مشاوره تلفنی و تصویری بگیر.

در صورت تمایل به نصب اپلیکیشن و دریافت پشتیبانی رایگان فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره: soals

نیاز به راهنمایی دارید؟ شماره همراه خود را وارد کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره:soals