لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

روز دانش آموز - پزشکت

کاهش میل جنسی زنان

کاهش میل جنسی در زنان | پزشکت
فهرست مطالب
با ژل بهداشتی بانوان سروینا، سلامت واژن خود را تضمین کنید! این محصول با عصاره‌های بید سفید و آویشن، به تنظیم pH طبیعی واژن کمک کرده و از عفونت‌های قارچی و باکتریایی جلوگیری می‌نماید.

به طور طبیعی در طول سال های مختلف زندگی، تمایلات جنسی زنان تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله بارداری، یائسگی و یا بیماری دستخوش تغییرات زیادی می شود. علاوه بر آن، برخی از داروهای درمان کننده اختلالات روانی نیز می توانند بر روزمیل جنسی زنان تاثیر گذاشته و باعث کاهش میل جنسی آن ها شوند. اگر کاهش میل جنسی زنان در طولانی مدت ادامه یابد و باعث پریشانی و افسردگی او شود، ممکن است زن به یک بیماری به نام اختلال تمایل جنسی بیش فعالی و یا هیپوکتیو (HSDD) مبتلا شده باشد. اختلال میل جنسی هیپوکتیو (HSDD)، یک اختلال عملکرد جنسی است که باعث کاهش میل جنسی در زنان می شود.

هیچ تعریف مشخصی برای کاهش میل جنسی وجود ندارد. بسیاری از خانم ها علائم HSDD را به عنوان اثرات اجتناب ناپذیر پیری یا تغییرات هورمونی بدن خود شان تلقی می کنند. در حالی که اگر بروز علائم بیش از شش ماه یا بیشتر ادامه یابد و بر روی کیفیت زندگی فرد تاثیر بگذارد علائم می توانند نشان دهنده اختلال جنسی هیپوکتیو باشد. برخی تغییرات در شیوه زندگی و استفاده از تکنیک های جنسی و دارو درمانی می توانند در بهبود علائم نقش موثری داشته باشند.

علائم کاهش میل جنسی زنان

برخی از زنان در ارتباط با کاهش میل جنسی خود تصمیم می گیرند که با شریک زندگی خود شان رابطه جنسی کمتری داشته باشند. اما عدم برقراری رابطه جنسی ممکن است باعث ناراحتی زوجین و ایجاد اختلاف بین آن ها شود. زنان باید برای پیشگیری از عوارض قطع رابطه جنسی خود علائم کاهش میل جنسی را بشناسند و در صورت بروز این علائم به دنبال درمان و راه حل باشند. برخی از علائم کاهش میل جنسی در زنان شامل موارد زیر است:

  • عدم علاقه به تفکر جنسی
  • عدم علاقه به شروع رابطه جنسی
  • عدم علاقه به هر نوع فعالیت جنسی
  • نگرانی در مورد برقراری رابطه جنسی
  • دشواری در لذت بردن از رابطه جنسی
  • عدم تحریک احساسات و لذت هنگام تحریک دستگاه تناسلی

علت کاهش میل جنسی زنان

کاهش میل جنسی در زنان | پزشکت

عوامل مختلفی از جمله عوامل جسمی و عاطفی، تجربیات جنسی گذشته، عقاید، سبک زندگی و روابط فعلی می تواند بر تمایل زنان برای برقراری رابطه جنسی تأثیر بگذارد.

دلایل جسمی

طیف وسیعی از بیماری ها، تغییرات جسمی و داروها می توانند باعث کاهش میل جنسی در زنان شوند، از جمله:

مشکلات جنسی

مقاربت دردناک و درد در حین رابطه جنسی و یا ناتوانی در رسیدن به ارگاسم می تواند باعث بروز مشکلات جنسی و کاهش میل جنسی در زنان شوند.

بیماری ها

بسیاری از بیماری های غیرجنسی از جمله آرتریت، سرطان، دیابت، کم کاری تیروئید، آرتروز، کم خونی، بیماری های قلبی عروقی یا بیماری های غدد درون ریز یا عصبی، فشار خون بالا، بیماری عروق کرونر و بیماری های عصبی می توانند بر روی رابطه جنسی تأثیر بگذارند.

علاوه بر آن برخی شرایط و عوامل جانبی دیگر می توانند در کاهش میل جنسی زنان تاثیر داشته باشند، از جمله:

  • بی اختیاری ادرار
  • اضافه وزن یا چاقی
  • داروهای فشار خون
  • داروهای ضد افسردگی
  • اختلالات افسردگی و اضطراب
  • کاهش جریان خون به واژن و رحم
  • شرایطی مانند ولووودنیا، که رابطه جنسی را دردناک می کند.
  • کمبود هورمون، نوسانات هورمونی یا سطح پایین تستوسترون
  • صدمه به رگ های خونی یا اعصاب بعد از هیسترکتومی یا سایر جراحی های مربوط به دستگاه تولید مثل زنان
عادات سبک زندگی

کاهش میل جنسی در زنان | پزشکت

سلامت بانوان

مصرف الکل و سیگار کشیدن می تواند باعث کاهش جریان خون و میل جنسی زنان شود.

عمل جراحی

هر عمل جراحی مربوط به سینه یا دستگاه تناسلی می تواند بر روی بدن، عملکرد جنسی و میل جنسی زنان تأثیر بگذارد.

خستگی

خستگی ناشی از بیماری یا عمل جراحی می تواند به کاهش میل جنسی منجر شود.

تغییر در سطح هورمون ها امکان دارد میل زنان را به رابطه جنسی تغییر دهد.

تغییرات هورمونی می تواند در طول دوره های زیر رخ دهد:

یائسگی

سطح استروژن با شروع دوره های یائسگی در زنان کاهش می یابد و باعث کاهش میل جنسی وخشکی واژن و رابطه جنسی دردناک یا ناراحت کننده شود. اگرچه هنوز بسیاری از زنان در دوران یائسگی و بعد از آن رابطه جنسی رضایت بخشی دارند، برخی از آن ها در طی این تغییر هورمونی کاهش میل جنسی را تجربه می کنند.

بارداری و شیردهی

تغییر هورمون در دوران بارداری، درست بعد از تولد نوزاد و شیردهی می تواند مانع برقراری رابطه جنسی شود. همچنین خستگی ناشی از بارداری، تغییر در شکل ظاهری بدن و فشارهای حاملگی می تواند باعث کاهش میل تغییر میل جنسی شود.

هشدار

برخی از داروهای تجویز شده، به ویژه داروهای ضد افسردگی موسوم به مهار کننده های انتخاب مجدد سروتونین، باعث کاهش میل جنسی می شوند. در صورت بروز این موارد زنان باید به پزشک مراجعه کنند و خود سرانه مصرف داروها را قطع نکنند. پزشک می تواند دارو را با داروهای دیگر را با عوارض جانبی کمتر جایگزین کند.

دلایل روان شناختی

کاهش میل جنسی در زنان | پزشکت

حالت های روانی زن ناشی از برخی شرایط می تواند بر میل جنسی او تأثیر بگذارد.

این شرایط تاثیرگذار، عبارتند از:

  • اعتماد به نفس پایین
  • تجارب قبلی جنسی
  • نارضایتی از شکل بدن
  • استرس، مانند استرس مالی یا شغلی
  • سابقه سوء استفاده جسمی یا جنسی
  • مشکلات بهداشت روانی مانند اضطراب یا افسردگی

مسائل مربوط به روابط عاطفی و زناشویی

برای بسیاری از زنان، بر قراری روابط عاطفی به عنوان مقدمه ای اساسی برای صمیمیت شدن در روابط جنسی سخت است. بنابراین بروزمشکلات در برقراری روابط عاطفی می تواند یک عامل اصلی در کاهش میل جنسی باشد. کاهش علاقه و بروز مشکلات عاطفی می تواند ناشی از عوامل زیادی باشد، از جمله:

  • خیانت
  • عدم ارتباط با شریک زندگی
  • درگیری های حل نشده یا دعوا
  • برطرف نشدن نیازهای جنسی
  • مسائل مربوط به اعتماد به نفس
  • تمایل به مجازات یا كنترل شریک زندگی با خودداری از رابطه جنسی

تشخیص کمبود میل جنسی زنان

کاهش میل جنسی در زنان | پزشکت

پزشک برای تشخیص علت اصلی کاهش میل جنسی در زنان علاوه بر این که تاریخچه پزشکی و جنسی آن ها سؤال می کند، ممکن است انجام آزمایشات زیر را توصیه کند:

  • معاینه لگن، در طی معاینه لگن، پزشک می تواند علائم تغییرات جسمی ناشی از کمبود میل جنسی، مانند نازک شدن بافت های دستگاه تناسلی، خشکی واژن یا عوامل های تحریک کننده درد را بررسی کند.
  • آزمایش بالینی، پزشک با تجویز آزمایش خون سطح هورمون و مشکلات تیروئید، دیابت، کلسترول بالا و بیماری های کبدی زنان را به عنوان علت های احتمالی بررسی می کند.
  • ارجاع به یک متخصص، پزشک در صورت تشخیص عوامل و اختلالات روانی در زنان آن ها را به یک مشاور یا روان شناس ارجاع می دهد. یک روان شناس می تواند فاکتورهای عاطفی و رابطه ای که باعث کاهش میل جنسی زنان شده را، بهتر ارزیابی کند.

درمان کاهش میل جنسی زنان

کاهش میل جنسی در زنان | پزشکت

روش های مختلفی برای درمان کاهش میل جنسی در زنان وجود دارد. برای یافتن یک روش درمانی مناسب، درک و تشخیص علت اصلی بیماری مهم است. روش درمانی برای کاهش میل جنسی در زنان ممکن است شامل آموزش جنسی، مشاوره و گاهی دارو و هورمون درمانی باشد.

آموزش و مشاوره جنسی

صحبت با یک متخصص روان درمانی یا مشاور با تجربه در رفع مشکلات جنسی و سکس تراپی می تواند در درمان بیماری به زنان کمک کند. درمان در این موارد اغلب شامل آموزش راهکار ها وبررسی مشکلات جنسی می باشد.

داروها

پزشک ممکن است در مورد داروهای مصرفی زنان اطلاعاتی بپرسد. چون در برخی موارد کاهش میل جنسی در زنان می تواند ناشی از عوارض احتمالی برخی داروها باشد. در کنار مشاوره داروی، پزشک می تواند برای تقویت میل جنسی زنان دارو تجویز کند و یا داروها مصرفی زنان را تغییر و با داروهای دیگر جایگزین کند.

هورمون درمانی

خشکی یا تحلیل رفتن مهبل (آتروفی واژن) می تواند باعث ناراحتی در حین برقراری روابط جنسی شود و به نوبه خود میل جنسی زنان را کاهش دهد. استروژن درمانی می تواند به تسکین علائم آتروفی واژن کمک کند. با این حال، استروژن عملکرد جنسی مربوط به میل جنسی را بهبود نمی بخشد. استروژن به اشکال مختلفی از جمله قرص، لکه، اسپری و ژل موجود است. دوزهای کم استروژن در کرم های واژن و شیاف یا حلقه آزاد کننده استروژن یافت می شود.

سبک زندگی و درمان خانگی کاهش میل جنسی زنان

کاهش میل جنسی در زنان | پزشکت

تغییرات سبک زندگی سالم می تواند در سطح تمایل زنان برای برقراری روابط جنسی تغییراتی ایجاد کند و باعث بهبود آن شوند، برخی از این تغییرات عبارتند از:

ورزش

ورزش هوازی و منظم می تواند با افزایش استقامت و روحیه زنان و بهبود فرم ظاهری بدن، میل جنسی آن ها را تقویت کند.

کاهش استرس

مدیریت استرس شغلی، مالی و عوامل استرس زا در طول زندگی روزمره می تواند انگیزه جنسی زنان را افزایش دهد.

برقراری ارتباط با شریک زندگی

زوج هایی که یاد می گیرند با روشی باز و صادقانه با همدیگر ارتباط برقرار کنند، معمولاً ارتباط عاطفی قوی تری با هم دارند. برقراری روابط عاطفی قوی، می تواند منجر به رابطه جنسی بهتر شود. صحبت کردن در مورد رابطه های جنسی می تواند زمینه ساز صمیمیت جنسی بیشتری باشد و به کاهش میل جنسی زنان کمک کند.

تغییر موقعیت های جنسی

زنان در حین رابطه جنسی خود می توانند با امتحان کردن موقعیت جنسی متفاوت، و حتی برقراری رابطه جنسی در زمان و مکان های مختلف به بهبود علائم خود کمک کنند.

ترک عادت های مضر

استعمال دخانیات، مواد مخدر و الکل بیش از حد، همگی می توانند میل جنسی را کاهش دهند. ترک کردن این عادت های بد می تواند به تقویت جنسی و سلامت کلی زنان کمک کند.

درمان های جایگزین کاهش میل جنسی زنان

شاید صحبت در مورد کاهش میل جنسی با پزشک برای برخی از زنان دشوار و حتی خجالت آور باشد و زنان را مجبور کند به جای مراجعه به پزشک، از مکمل های گیاهی بدون نسخه استفاده کنند. با این حال، سازمان غذا و دارو چنین محصولاتی را تایید نمی کند. علاوه بر آن مکمل های گیاهی می توانند باعث بروز عوارض جانبی یا تداخل دارویی با سایر داروهایی که مصرف می کنید شوند. به همین علت زنان باید قبل از استفاده هر نوع مکملی با پزشک خود مشورت کنند.

مکمل گیاهی Avlimil دارای اثرات مشابه به استروژن می باشد. در حالی که استروژن همراه با تقویت میل جنسی ممکن است باعث رشد برخی سرطان های پستان شود.

انتخاب دیگر روغن گیاهی به نام Zestra است که در کلیتوریس و واژن اعمال می شود. یک مطالعه کوچک نشان داد که زسترا در مقایسه با بقیه روغن های گیاهی باعث افزایش تحریک جنسی و لذت بیشتر می شود. تنها عارضه جانبی گزارش شده زسترا سوزش خفیف در ناحیه دستگاه تناسلی بوده است

آمادگی بیشتر برای مراجعه به پزشک

کاهش میل جنسی در زنان | پزشکت

این مشکل می تواند بر روابط زوجین تاثیر منفی زیادی داشته باشد. برخی از زنان فکر می کنند کاهش میل در رابطه جنسی تا حدودی عادی و جزء مراحل زندگی است. اما واقعیت این است که، این مشکل باعث طرد شدن مردان و سرد شدن رابطه ها و زمینه ساز طلاق عاطفی شده و می تواند منجر به درگیری و نزاع شود. پس بهتر است زنان برای درمان کاهش میل جنسی خود به پزشک مراجعه کنند. برای آمادگی بیشتر در ملاقات با پزشک بهتر است قبل از مراجعه لیستی از اطلاعات اصلی پزشکی، و نام تمام داروها، ویتامین ها یا مکمل های مصرفی خود را یادداشت کنند. تا آمادگی لازم را برای پاسخ دادن به پزشک خود داشته باشند.

برخی از سؤالات اساسی که زنان باید در مورد کاهش میل جنسی از پزشک خود بپرسند، عبارتند از:

  • چه گزینه درمانی برای وضعیت من وجود دارند؟
  • آیا سطح میل من به سطح قبلی خودم برمی گردد؟
  • چه چیزی می تواند باعث به وجود آمدن مشکل من شده باشد؟
  • برای بهبودی وضعیتم، چه تغییراتی را باید در شیوه زندگی خودم ایجاد کنم؟

سوالاتی که پزشک ممکن است از زنان بپرسد، عبارتند از:

  • آیا هنوز دوره قاعدگی دارید؟
  • آیا مشکل برانگیختگی دارید؟
  • احساس نگرانی شما چقدر است؟
  • آیا خشکی واژن را تجربه می کنید؟
  • آیا می توانید ارگاسم داشته باشید؟
  • آیا جراحی زنان و زایمان انجام داده اید؟
  • آیا در طول رابطه جنسی درد یا ناراحتی دارید؟
  • آیا علاقه شما به رابطه جنسی تغییر کرده است؟
  • آیا تاکنون تحت درمان برای سرطان قرار گرفته اید؟

متن سربرگ خود را وارد کنید

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نفخ و دل درد - پزشکت

نفخ شکم باعث درد شکم و تغییر در الگوی مدفوع می شه و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذاره. برای درمان علائمت با متخصص گوارش و داخی مشاوره تلفنی بگیر.

بیش-فعالی-کودک

بیش‌فعالی در کودکان می تونه باعث مشکلات تمرکز،کنترل حرکات و رفتارشون بشه. برای کنترل کودک بیش فعال بهتره با متخصص روانپزشک تلفنی مشاوره بگیری.

خشکی لب - پزشکت

خشکی لب می تونه در اثر کمبود آب، اگزما، آفتاب و غیره باشه. برای درمان علائمت با متخصص پوست و مو تلفنی و تصویری مشاوره بگیر.

اگه دستت زیاد عرق می کنه و کلافه ت کرده همین الان با متخصصان آنلاین 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

فشار خون - پزشکت

فشار خون بالا خطر سکته قلبی،بیماری‌ کلیوی و مشکلات قلبی-عروقی را افزایش میده. اگه فشارخون داری همین الان با متخصص قلب و عروق مشاوره تلفنی بگیر.

لک صورت - پزشکت

تغییرات هورمونی،آفتاب،محصولات آرایشی نامناسب و غیره می تونه باعث لک صورت بشه. برای تشخیص صحیح و درمان لک صورتت با متخصص پوست مشاوره تلفنی و تصویری بگیر.

در صورت تمایل به نصب اپلیکیشن و دریافت پشتیبانی رایگان فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره: soals

نیاز به راهنمایی دارید؟ شماره همراه خود را وارد کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره:soals