لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

روز دانش آموز - پزشکت

خارش گردن

خشکی پوست و خارش || پزشکت
فهرست مطالب
اگر از شوره‌های مقاوم به درمان و درماتیت سبورئیک رنج می‌برید، شامپو ضد شوره ما به شما در کنترل و بهبود علائم بالینی کمک می‌کند.

خارش گردن در اکثر مواقع جدی و نگران کننده نیست اما گاهی اوقات، می تواند نشانه ای از یک بیماری زمینه ای باشد، بنابراین در صورت بروز نباید آن را جدی بگیرید.

خارشی که بیش از دو هفته یا بیشتر طول بکشد یا از یک خارش موضعی گردن به قسمت‌های مختلف بدن کشیده شود، احتمالا نشان دهنده یک بیماری زمینه‌ای خواهد بود. این در حالی است که خارش را می توان با استفاده از لوسیون ضد خارش و اجتناب از خاراندن آن درمان کرد. اما در برخی شرایط تسکین خارش گردن نیاز به درمان و مراجعه به پزشک دارد. زندگی با خارش مزمن ممکن است ناامید کننده باشد، اما خوشبختانه راه های زیادی برای بهبود و تسکین علائم بیمار وجود دارد.

برهمین اساس ما سعی کرده ایم در این مقاله از پزشکت علائم مرتبط با خارش گردن، علل آن، عوارض احتمالی و راه های درمان آن را مورد بحث قرار می دهیم. در صورتی که از این وضعیت رنج می برید بهتر است ادامه این مقاله را تا انتها بخوانید.

خارش گردن نشان دهنده چیست؟

خارش گردن اگر ناشی از یک بیماری سیستمیک  مانند دیابت یا زونا باشد که کل بدن را تحت تاثیر قرار دهد می تواند با بروز برخی علائم زیر همراه باشد:

  • درد
  • التهاب
  • کهیر
  • پوسته پوسته شدن یا خشکی پوست
  • برآمدگی یا لکه های گوشتی رنگ برجسته
  • تیره شدن پوست پشت گردن (آکانتوز نیگریکانس)

خارش گردن || پزشکتشایع ترین علل خارش گردن

بسیاری از بیماری های زمینه ای می تواند باعث خارش گردن شود. بسیاری از این موارد خوش خیم هستند و یا به خودی خود برطرف می شوند یا با استفاده از لوسیون های مورد تایید متخصص پوست بهبود می یابند. اما در کنار آنها برخی شرایط زیر ممکن است باعث خارش گردن شود:

  • عدم رعایت بهداشت (به ویژه عدم حمام کردن یک بار در روز)
  • خشکی پوست (به ویژه در افراد مسن و در ماه های هوای سرد)
  • بیماری های پوستی مانند اگزما (یک بیماری التهابی پوست) یا پسوریازیس (یک بیماری پوستی خود ایمنی)
  • آلرژی غذایی (به ویژه آلرژی به صدف، آجیل درختی و شیر گاو)
  • درماتیت تماسی (واکنش آلرژیک پوست به موادی مانند شوینده ها، لوازم آرایشی، عطرها/ادکلن ها، پیچک سمی، لباس و مواد شیمیایی)
  • انگل هایی مانند شپش سر (pediculosis capitis) و گال ( Sarcoptes scabiei )
  • عفونت های قارچی مانند کرم حلقوی پوست سر
  • زونا (بثورات دردناک ناشی از فعال شدن مجدد ویروسی که باعث آبله مرغان می شود).
  • دیابت (یک بیماری مزمن که نیاز به کنترل سطح قند خون دارد).
  • بیماری انسدادی صفراوی (انسداد جریان صفرا از کیسه صفرا)
  • بیماری مزمن کلیوی
  • نورودرماتیت (نوعی اگزما که با نواحی مزمن در نواحی موضعی در سراسر بدن از جمله گردن مشخص می شود).
  • سموم: گاهی اوقات، قرار گرفتن در معرض سموم موجود در محیط ممکن است برای ایجاد خارش گردن کافی باشد. کار با مواد شیمیایی یا ذرات کوچک مانند الیاف چوب ممکن است خطر تحریک را افزایش دهد.
  • محیط: قرار گرفتن در یک محیط بسیار گرم یا بسیار سرد ممکن است پوست برخی افراد را تحریک کند. به همین ترتیب، قرار گرفتن بیش از حد در معرض عناصری مانند نور زیاد خورشید نیز می تواند پوست را تحریک کند.

چگونه خارش گردن را درمان کنیم؟

بهداشت نامناسب یکی از رایج ترین علل خارش گردن است. استفاده از لوسیون بعد از حمام می تواند از خشکی یا ترک خوردن پوست جلوگیری کند. بنابراین، مرطوب نگهداشتن پوست گردن برای پیشگیری از خشکی گردن بسیار مهم است، به خصوص در طول زمستان که هوا سردتر و کمتر مرطوب است.

در کودکان، عفونت های انگلی با گال یا شپش سر یکی از علل شایع خارش گردن است. برای درمان گال نیاز به استفاده از کرم تجویزی است. شپش سر را می توان با محصولات بدون نسخه (OTC) مانند Rid (پیرهترین ها به اضافه پیپرونیل بوتاکسید) و Nix (لوسیون پرمترین 1٪) درمان کرد.

اگر خارش شما به دلیل آلرژی های غذایی یا مواد شیمیایی است، پیشگیری (پرهیز از برخی غذاها، صابون ها، مواد شوینده یا موادی که باعث خارش شما می شود) می تواند بهترین گزینه «درمان» باشد.

خارش گردن نیز ممکن است نشانه ای از یک بیماری زمینه ای باشد. در این شرایط درمان بیماری زمینه ای بهترین راه برای خلاص شدن از خارش است. به عنوان مثال، مدیریت دیابت با دارو، رژیم غذایی مناسب دیابت و ورزش می تواند خارش و علائم مرتبط با آن را کاهش دهد.

در موارد مزمن یا شدید خارش، مصرف یک داروی ضد افسردگی، سرکوب کننده سیستم ایمنی یا کورتیکواستروئیدها ممکن است ضروری باشد، اگرچه این درمان ها اغلب پس از سایر گزینه های درمانی مرسوم در نظر گرفته می شوند.

درمان های خانگی برای خارش گردن

آنتی هیستامین ها ممکن است به تسکین خارش ناشی از واکنش آلرژیک کمک کنند. اگرچه بسیاری از مسائل می توانند باعث خارش گردن شوند، اما در بیشتر مواقع، خارش به درمان های ساده به خوبی پاسخ می دهد. بسته به علت خارش، درمان‌های خانگی ممکن است کم و بیش موثر باشند. برخی از گزینه ها عبارتند از:

به گردن خود دست نزنید. از خاراندن، نوک زدن یا دست زدن به آن ناحیه خودداری کنید. اگرچه لمس این ناحیه ممکن است تسکین بسیار موقتی به همراه داشته باشد، اما تحریک زیاد می تواند خارش را در دراز مدت بدتر کند.

بلغور جو دوسر را امتحان کنید. خیساندن در حمام با بلغور جو دوسر یا استفاده از خمیر بلغور جو دوسر و آب روی پوست گردن ممکن است به کاهش خارش کمک کند. افزودن جوش شیرین به حمام یا حمام بلغور جو دوسر نیز ممکن است به کاهش خارش کمک کند. با این حال، مهم است که مراقب علائم تحریک باشید. چون پوست برخی افراد به جوش شیرین حساس بوده و ممکن است باعث تحریک شود.

بدون توجه به علت، پوشیدن لباس های گشاد و سبک دور گردن و استفاده از کمپرس خنک، لوسیون ضد خارش یا کرم هیدروکورتیزون می تواند خارش را تسکین دهد.

بسته بندی های سرد را امتحان کنید. پیچاندن گردن در یک حوله سرد یا قرار دادن کیسه یخ پیچیده شده در حوله روی گردن ممکن است به افراد کمک کند تا موقتاً خارش را تسکین دهند. افراد نباید کیسه یخ را مستقیماً روی پوست قرار دهند، زیرا ممکن است تحریک کننده باشد.

فتوتراپی: برخی از بیماری های مزمن نیاز به درمان منظم برای کاهش خارش و قابل کنترل کردن آن دارند. فتوتراپی یا نور درمانی ممکن است برای برخی افراد مناسب باشد، زیرا ممکن است احساس را کاهش دهد و به آنها در مدیریت خارش کمک کند.

خارش || پزشکتخارش گردن چه عوارضی دارد؟

خارش مزمن می تواند باعث آسیب های مختلف به پوست شود و خطر ایجاد زخم و عفونت را افزایش دهد. سایر عوارض ناشی از خارش شامل از لیکن سیمپلکس مزمن (ضخیم شدن پوست) و زرد زخم (عفونت باکتریایی پوست که ممکن است به صورت وزیکول های کوچک یا تاول هایی ظاهر شود که ترشح یا خونریزی می کنند) است.

مرطوب کردن گردن با یک مرطوب کننده مورد تایید متخصص پوست ممکن است در تسکین علائم موثر باشد. در نهایت، کاهش قند خون و حفظ آن در سطح سالم بهترین راه برای تسکین خارش طولانی مدت است.

برخی از آلرژی ها خطر ایجاد یک واکنش آلرژیک شدید ( آنافیلاکسی ) را به همراه دارند  که یک فوریت پزشکی است که در این شرایط سریعا باید به مراکز درمانی مراجعه کرد.

آیا آزمایش هایی برای تشخیص علت خارش گردن وجود دارد؟

شایع ترین شرایطی که باعث خارش گردن می شوند، مانند خشکی پوست یا اگزما، معمولاً برای تشخیص نیازی به آزمایش تشخیصی ندارند. اما با این حال پزشک معالج از گزارش علائم، بیماری های زمینه ای و معاینه فیزیکی برای تشخیص علت اصلی این وضعیت استفاده می کند.

اگر خارش شما دو هفته یا بیشتر طول بکشد، قسمت های مختلف بدن شما را تحت تاثیر قرار دهد، کیفیت زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد یا با درمان استاندارد ضد خارش بهبود نیابد، پزشک ممکن است آزمایش های بیشتری را برای تعیین علت انجام دهد.

دیابت

اگر مشکوک به دیابت باشد، ممکن است از شما خواسته شود که آزمایش قند خون یا آزمایش هموگلوبین A1C (تصویر لحظه ای از سطح گلوکز خون شما در سه ماه گذشته) انجام دهید. سطح A1C بالای 6.5 درصد تشخیص دیابت است.

آلرژی

اگر مشکوک به آلرژی غذایی یا درماتیت تماسی باشد، احتمال دارد برای ارزیابی کامل آلرژی به متخصص آلرژی ارجاع داده شوید. یک تست آلرژی، تست پوستی، روشی سریع و آسان برای بررسی واکنش‌های آلرژیک فوری به بیش از 50 ماده مختلف به طور همزمان است.

بیماری های پوستی

افراد مبتلا به اگزما یا پسوریازیس معمولاً در اوایل زندگی علائمی را بروز می‌دهند و بیماری در همان زمان تشخیص داده می شود. شرایط پوستی ممکن است در هر زمانی ایجاد شود. اگزما معمولاً به صورت بثورات قرمز و خارش دار ظاهر می شود. با گذشت زمان، لکه های خشک، پوسته پوسته و لکه های چرمی ممکن است ایجاد شوند.

اکثر اوقات، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما می تواند پس از انجام یک ارزیابی بالینی کامل تشخیص دهد که آیا پسوریازیس دارید یا خیر. علت پسوریازیس ناشناخته است، اما تصور می‌شود که این یک بیماری خودایمنی است که معمولاً با لکه‌های خارش‌دار، ضخیم و پوسته‌دار به نام پلاک ظاهر می‌شود.

عفونت انگلی

در کودکان، خارش گردن ممکن است نشانه شپش سر باشد. معاینه دقیق پوست سر، با استفاده از میکروسکوپ و شانه دندانه ظریف، توسط یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مانند پزشک اطفال یا پرستار مدرسه ممکن است وجود پوره زنده یا شپش بالغ را روی پوست سر یا موهای شما تشخیص دهد.

گال همچنین می تواند باعث خارش گردن شود. معمولاً پس از مشاهده یکی از ویژگی های منحصر به فرد، مانند وجود لانه ها، بثورات ظاهری متمایز و خود انگل گال، تشخیص داده می شود. ارزیابی میکروسکوپی ممکن است وجود کنه یا تخم را تشخیص دهد.

سخن آخر

اگرچه خارش گردن می‌تواند نشانه‌ای جزئی از یک بیماری سیستمیک مانند آلرژی یا بیماری کلیوی باشد، اما بیشتر اوقات به دلیل شرایط خوش‌خیم است و موارد خفیف هستند و خود به خود یا با درمان OTC برطرف می‌شوند. دانستن زمان بروز علائم برای تشخیص سریع و درمان مناسب مهم است. اگر خارش گردن شما طی چند روز با اصلاح شیوه زندگی و درمان موضعی برطرف نشد، با پزشک خود تماس بگیرید.

مشاوره رایگان پزشکی

(پرسش و پاسخ)

خریـــد آنلایــن دارو

از داروخانه

رزرو مشاوره با متخصصــان

صفحه پزشکت در اینستاگرام

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان شماره خود را برای کارشناسان پشتیبانی ثبت کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید؟