مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، لیست جدید افراد پرخطر در برابر کرونا را به روز رسانی کرد. طبق اظهارنظر این مرکز بیماران دیابتی و زنان باردار هم در معرض خطر بیشتری نسبت به ابتلا کرونا ویروس قرار دارند. این در حالی است که قبلا مبتلایان به بیماری های قلبی عروقی، سالمندان و افراد تحت جراحی پیوند اعضاء که سیستم ایمنی بدن ضعیفی دارند جزء گروه پرخطر برای کرونا ویروس اعلام شده بودند.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها همچنین دستورالعمل های مربوط به خطر ابتلا به سالمندان به کرونا را نیز اصلاح کرده است و می گوید مردم عادی در برابر موارد جدی ابتلا به کرونا آسیب پذیری بیشتری دارند. اما قبل از این به نظر می رسید خطر کرونا ویروس بیشتر افراد بالای 65 سال را تهدید می کند.
مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) با به روز رسانی فهرست جدید گروه های پرخطر در ابتلا به کرونا ویروس اعلام کرده است حتی ابتلا مواردی مانند بیماران دیابتی و زنان باردار به کروناویروس، شرایط این بیماری را شدیدتر می کند.
لیست پر خطر جدید کرونا ویروس
CDC به مراکز درمانی و مردم هشدار می دهد که افراد مبتلا به شرایط زیر در صورت ابتلا به COVID-19 ممکن است پیامدها و عوارض شدیدتری را تجربه کنند.
- چاقی
- بیماری کبد
- دیابت نوع 2
- دیابت نوع 1
- سیگار کشیدن
- فیبروز سیستیک
- فشار خون بالا
- پیوند اعضای بدن
- بیماری عروق مغزی
- بیمارهای کلیوی
- آسم (متوسط تا شدید)
- بیماری مزمن انسدادی ریوی
- شرایط عصبی مانند زوال عقل
- تالاسمی (نوعی اختلال خونی)
- بیماری کم خونی سلول داسی شکل
- فیبروز ریوی (داشتن بافت ریه آسیب دیده یا زخم)
- شرایط جدی قلبی مانند نارسایی قلبی، بیماری عروق کرونر یا کاردیومیوپاتی
کودکانی که از نظر پزشکی وضعیت پیچیده ای مانند بیماری های عصبی، ژنتیکی، متابولیکی و یا بیماری مادرزادی قلبی دارند نسبت به سایر کودکان در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید COVID-19 هستند.
در دستورالعمل جدید مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها، شرط سن بالای 65 سال برای ابتلا به کرونا ویروس حذف شده و این مرکز هشدار می دهد افراد در هر سنی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. اما افراد سالمند بالای 65 سال در صورت ابتلا به کرونا ممکن است عوارض شدیدتری و پیامد های وخیم تری را تجربه کنند. به طور مثال نیاز به بستری در بخش مراقبت های ویژه و استفاده از اکسیژن درمانی و دستگاه تهویه در افراد سالمند مبتلا به کرونا بیشتر خواهد بود.
کارشناسان با حذف شرایط سنی برای ابتلا به کرونا ویروس به عموم مردم توصیه می کنند که با توجه به در معرض خطر بودن افراد در همه سنین، بهتر است نکات و راهکارهای ساده پیشگیری از ابتلا و شیوع کرونا ویروس مانند استفاده از ماسک، شستن دست ها، دور شدن از افراد مشکوک و ناقل ویروس و ماندن در خانه تا حد امکان را رعایت کنند.
رشد 5.5 درصدی بستری زنان باردار مبتلا به کرونا
دکتر آلن فیشمن، مدیر پزشکی گروه پزشکی زنان و زایمان در سان خوزه، کالیفرنیا، و هیئت مدیره دارای مجوز در زنان و زایمان و زنان و زایمان و داروهای مادر و جنین در این مورد معتقد است: “بارداری شرایطی است که با انواع تغییرات هورمونی و جسمانی در زنان همراه است و فشار زیادی را بر روی آن ها ایجاد می کند. بر همین اساس زنان باردار در صورت ابتلا به بیماری کرونا ممکن است با نتایج و عوارض و وضعیت شدیدتری روبرو شوند. به نظر می رسد که میزان بستری زنان باردار مبتلا به کرونا ویروس 5.5 برابر بیشتر از زنان غیر باردار است که این آمار قابل توجهی است.
اما با این حال زنان باردار بهتر است در طول دوران بارداری خود جلسات معاینه پزشکی خود را از دست ندهند و روند بارداری خود را تحت کنترل داشته باشند و در صورت بروز هر نوع مشکل یا علائم احتمالی با مراکز درمانی مرتبط تماس بگیرند. زنان باردار باید توجه داشته باشند ابتلا آن ها به کرونا ویروس ممکن است خطر بروز عوارضی مانند زایمان زودرس را به همراه داشته باشد. پس تا جایی که می توانند پروتکل های بهداشتی برای پیشگیری از کرونا ویروس را رعایت کنند.
مبتلایان به دیابت نوع 1 در معرض خطر ابتلا به کرونا ویروس
طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها به نظر می رسد افراد مبتلا به دیابت نوع 1 در معرض خطر ابتلا بیشتر این بیماری قرار دارند اما افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در صورت ابتلا به COVID-19 عوارض و وضعیت بدتری را تجربه خواهند کرد چون نیاز به انسولین این بیماران در طی زمان بستری آن ها افزایش خواهد یافت. حتی افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که دارو مصرف می کنند ممکن است در طول درمان به تزریق انسولین نیاز داشته باشند. بر همین اساس به بیماران دیابتی اکیدا توصیه می شود شرایط و وضعیت قند خود را حتما کنترل کنند و راه های پیشگیری از ابتلا به کرونا را حتما جدی بگیرند. تاجایی که ممکن است در خانه بمانند و حتما از ماسک استفاده کنند.
علائم دیابت نوع 1 می تواند به طور ناگهانی ظاهر شده و شامل موارد زیر باشد: |
علائم دیابت نوع 2 عبارتند از: |
|
|
افزایش سن و خطر شدیدتر شدن کرونا
جدیدا مشخص شده این بیماری تمام افراد در گروه های سنی مختلف را تحت تاثیر قرار می دهد. علاوه بر آن، مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها اعلام کرده است که “افراد با 50 سال سن نسبت به افراد 40 ساله در معرض خطر بروز عوارض و وضعیت شدیدتر این بیماری قرار دارند. و به طور مشابه، افراد در دهه 60 یا 70 به طور کلی در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید نسبت به افراد دهه 50 خود هستند. به نظر می رسد افزایش سن با خطر بروز عوارض شدیدتر و وضعیت جدی تر بیماری کرونا همراه است و بیشترین خطر ابتلا به بیماری شدید COVID-19 در میان افراد 85 سال و بالاتر است.
کارشناسان آمریکایی معتقدند که وقتی در یک جامعه، 60 درصد افراد، یک بیماری زمینه ای در ارتباط با کرونا دارند و یا 40 درصد افراد بزرگسال جامعه با اضافه وزن و چاقی روبرو هستند و یا ممکن است بیشتر سالمندان یک جامعه مشکلات قلبی و عروقی داشته باشند، فرضیه مقابله و میزان شیوع کرونا ویروس تا حدودی چالش برانگیز و غیرقابل پیش بینی خواهد بود. بر همین اساس باز هم به عموم مردم توصیه می شود که پروتکل های بهداشتی را حتما رعایت کرده و اطلاعات بیشتر و جدیدتری را در مورد وضعیت خود از مراکز معتبر کسب کنند و یا در صورت بروز هر نوع مشکل با مراکز درمانی تماس بگیرند.
خطر خودکشی سالمندان در بحران کرونا
کارشناسان معتقدند که با وجود خطر ابتلا افراد سالمند به کرونا، نیاز های پزشکی و جلسات درمانی این دسته از افراد نباید نادیده گرفته شود و سالمندان باید جلسات درمانی خود را پیگیری کرده و با مشورت پزشک، واکسن آنفلوانزا را دریافت کنند. افراد سالمند باید برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری فاصله اجتماعی و ماندن در خانه را رعایت کنند اما خانواده ها باید مراقب بروز عوارض جانبی مانند فرسودگی خانوادگی و یا افسردگی سالمندان در بحران کرونا باشند.
روان شناسان معتقدند که یک فرد سالمند ممکن است در دوران کرونا به طور ناگهانی و همزمان همسر و یا اطرافیان خودش را از دست بدهد و خودش هم به ویروس کرونا مبتلا شود که این موضوع ممکن است خطر خودکشی در میان سالمندان را افزایش دهد. پس افراد باید یاد بگیرند در این شرایط رعایت عادت های خوب زندگی مانند رژیم غذایی مناسب و بهداشت فردی را دوبرابر کنند.
علائم افسردگی در سالمندان
متأسفانه، بسیاری از افراد سالمند نمی توانند علائم افسردگی خودشان را بشناسند، یا برای دریافت کمک های لازم اقدام نمی کنند. عوامل زیادی وجود دارد که باعث می شود افسردگی سالمندان اغلب نادیده گرفته شود، برخی از این عوامل عبارتند از:
- سالمند تنها زندگی کند و کسی متوجه افسردگی او نمی شود.
- تصور اینکه افسردگی بخشی از پیری است و نیازی به درمان ندارد.
فرد سالمند تمایلی به صحبت در مورد احساسات خود یا کمک گرفتن از دیگران ندارد. شناخت افسردگی در افراد مسن با شناخت علائم شروع می شود. پرچم های قرمز و علائم هشداردهنده افسردگی در سالمندان، عبارتند از:
- ناتوانی
- نا امیدی
- احساس گناه
- اختلال در تکلم
- اختلالات خواب
- افکار خودکشی
- مشکلات حافظه
- احساس بی ارزشی
- کاهش وزن یا اشتها
- کمبود انگیزه و انرژی
- از دست دادن اعتماد به نفس
- درد بدون علت یا تشدید شده
- غم و اندوه یا احساس نا امیدی و ناتوانی
- افزایش مصرف الکل یا داروهای دیگر
- عدم علاقه به انجام فعالیت های روزمره
- تحریک پذیری و حساس بودن بیش از حد
- از دست دادن علاقه به برقراری ارتباط با دیگران و یا تفریح
- غفلت از مراقبت شخصی (حذف وعده های غذایی، فراموش کردن دوز داروها، بی توجهی به بهداشت شخصی)
پیشنهاد پزشکت، بزرگترین جامعه آنلاین پزشکی
در نظر داشته باشید هیچ راه مطمئنی برای صفر شدن خطر ابتلا به عفونت کشنده کرونا ویروس وجود ندارد. بنابراین بهتر است که از خطرات و شرایط احتمالی ابتلا به این بیماری مطلع شوید و هم چنان از شیوع این بیماری پیشگیر کنید. افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید COVID-19 قرار دارند و افرادی که با آنها زندگی می کنند، باید قبل از تصمیم به بیرون رفتن از منزل، میزان خطر خود را در نظر بگیرند و اقدامات پیشگیری لازم را برای محافظت از راه های احتمالی ابتلا به این بیماری رعایت کنند. به طور کلی در این اوضاع هرچه تعامل ما با افراد بیشتر و طولانی تر باشد خطر ابتلا و انتشار COVID-19 بیشتر می شود. همه باید برای جلوگیری از ابتلا و گسترش COVID-19 برای محافظت از خود و افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید قرار دارند گام برداریم.
ما به شما هموطن و دوست عزیز پیشنهاد می کنیم در صورت بروز هرگونه علائم و مشکل احتمالی متناسب با وضعیت سلامتی خودتان از مراکز معتبری مانند پزشکت به صورت کاملا غیرحضوری با متخصصین و روان شناسان در ارتباط باشید و هرگونه سوال و موارد مربوط به سلامتی خود را با آن ها در میان بگذارید. شما می توانید با نصب برنامه پزشکت، از خدمات مشاوره آنی تلفنی و مشاوره آنلاین این مرکز بهره بگیرید.
آخرین دیدگاهها