لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

روز دانش آموز - پزشکت

علت ضایعات پوستی روی کمر چیست؟

ضایعات پوستی روی کمر || پزشکت
فهرست مطالب
اگر از شوره‌های مقاوم به درمان و درماتیت سبورئیک رنج می‌برید، شامپو ضد شوره ما به شما در کنترل و بهبود علائم بالینی کمک می‌کند.

بیماری های پوستی مختلف می تواند باعث ایجاد یک یا چند ضایعات پوستی روی کمر و پشت شوند. شایع ترین علل ضایعات پوستی روی کمر آبسه پوستی، کیست، زگیل یا جوش پشت کمر است. سایر علل احتمالی ایجاد توده یا ضایعه پوستی در پشت می تواند ناشی از لیپوم یا رشد سلول های غیر سرطانی باشد. اگر روی کمر خود یک ضایعه پوستی دارید که شما را نگران کرده است می توانید با خواندن این مقاله از پزشکت علل احتمالی وضعیت خود را تا حدودی شناسایی کنید.

علائم ضایعات پوستی بر روی کمر

بروز هر گونه ضایعات پوستی بر روی کمر می تواند نشان دهنده وضعیت بدن، توانایی حرکت و متعادل بودن بدن را نشان دهد. در برخی موارد هم علائم ضایعات پوستی و برآمدگی پشت می تواند نشان دهنده بیماری زمینه ای باشد. به طور کلی،  علائم زیر ممکن است بر روی برآمدگی یا پشت خود تاثیر بگذارد.

  • سرخی
  • لطافت در لمس
  • تغییر در ظاهر توده
  • احساس سوزش یا درد
  • درد یا ناراحتی به خصوص زمانی که با تغییر وضعیت یا درد در شب بدتر می شود.

سایر علائم

در برخی شرایط هم برآمدگی پوستی در کمر می تواند با برخی علائم زیر همراه باشند:

  • تب
  • تغییر در تکرر ادرار یا رنگ
  • سوزش ادرار
  • بی حسی یا از دست دادن حس
  • ضعف عضلانی : این ممکن است در پاها یا سایر قسمت های بدن رخ دهد.
  • مشکل در راه رفتن

برآمدگی پشت ممکن است نشانه اولیه یک فرآیند سرطانی باشد. اما علائمی که به طور موقت بروز می کنند و یا ضایعاتی که حاشیه گرد یا یکسانی دارند کمتر نگران کننده هستند.

اما در صورت بروز علائم زیر همراه با ضایعات پوستی بر روی کمر باید به پزشک مراجعه کنید:

  • درد قابل توجهی
  • توده های پوستی سفت و سخت یا در جای خود چسبیده
  • ضایعاتی که اندازه آن به مرور زمان افزایش می یابد.

ضایعات پوستی کمر || پزشکت

چه چیزی باعث ضایعات پوستی روی کمر می شود؟

برآمدگی پوستی در پشت معمولاً نتیجه رشد نامنظم ساختار زیرین پشت است. ساختارهای خاص مختلفی در قسمت پشتی وجود دارند که ممکن است منجر به ضایعات پوستی شوند، از جمله:

اعصاب

کمر محل طناب نخاعی و ساختار حمایتی مرکزی بدن و مرکز انتقال پیام‌ها به بدن و مغز است. این اعصاب از ستون فقرات منشا می‌گیرند، حس ایجاد می‌کنند و امکان حرکت را برای قسمت‌های مختلف بدن فراهم می‌کنند.

ماهیچه ها

ماهیچه های زیادی چه سطحی و چه عمیق در قسمت کمر وجود دارند که این ماهیچه ها به شما اجازه می دهند خم شوید، بپیچید، بایستید و بلند شوید. آسیب بر روی هر یک می تواند منجر به بروز ضایعات پوستی روی کمر شود.

چربی

لایه ای از بافت چربی در زیر پوست وجود دارد که انرژی را ذخیره و دمای بدن را تنظیم می کند و به عنوان یک بالشتک محافظ عمل می کند.

لنفاوی

سیستم لنفاوی به دفع مواد زائد و سموم بدن کمک می کند. این شامل شبکه ای از بافت ها و ساختارها هم در بدن و هم در زیر پوست، مانند غدد لنفاوی است که نقش مهمی در مبارزه با عفونت ها ایفا می کنند.

پوست

پوست عضوی مهم برای کل بدن است و اغلب شایع‌ترین علت برآمدگی‌ها و برآمدگی‌های روی پوست است. هر سه لایه پوست – اپیدرم، درم و لایه زیر جلدی – می توانند منجر به برآمدگی های مختلفی بر روی بدن شوند. فولیکول های مو در داخل پوست نیز می توانند باعث ایجاد برآمدگی های پوستی در پشت شوند.

علل عصبی ضایعات پوستی بر روی کمر

طناب نخاعی دارای اعصاب زیادی است که توسط یک غلاف غشایی به نام دورا و همچنین ستونی از استخوان ها به نام مهره محافظت می شود. برجستگی ها یا توده ها می توانند از هر یک از ساختارهای این سیستم ناشی و منجر به برآمدگی پوستی روی کمر می شود. این برجستگی ها یا توده ها می توانند خوش خیم یا بدخیم و نیاز به درمان داشته باشند.

درماتولوژیک

بسیاری از بیماری های پوستی وجود دارد که می تواند منجر به برآمدگی در پشت شود. به عنوان مثال، ملانوما شکل خطرناکی از سرطان پوست است که می تواند در هر قسمتی از بدن ایجاد شود. ممکن است به عنوان یک لکه یا نقطه کوچک روی پوست شروع شود که می تواند رشد کند و در این فرآیند سفت و تغییر رنگ دهد.

بافت نرم

هر گونه رشد بر روی بافت نرم می‌تواند از هر یک از بافت‌هایی که قسمت‌های مختلف بدن مانند ماهیچه‌ها، تاندون‌های چربی و حتی پوشش مفاصل را حمایت و احاطه می‌کنند، ایجاد شود. رشد چربی و بافت نرم پوست به عنوان لیپوم شناخته می شود و اغلب به صورت ندول های نرم، گرد یا بیضی شکل بدون درد ظاهر می شود. آنها بیشتر در پشت و اندام فوقانی بروز می کنند اما می توانند در مکان های دیگر ظاهر شوند.

علل لنفاوی ضایعات پوستی بر روی کمر

غدد لنفاوی حاوی سلول های ایمنی برای مبارزه با عفونت و فیلتر کردن مواد مضر از بدن هستند. هنگامی که گره ها عفونی می شوند، می توانند متورم شده و منجر به توده های قابل لمس شوند. اگر غدد لنفاوی متورم باعث ایجاد توده در پشت شما می‌شوند، ممکن است با بروز حساسیت و تب همراه باشد.

علل بدخیم ضایعات پوستی بر روی کمر

گاهی اوقات یک جهش ژنتیکی در DNA یا یک پروتئین خاص می تواند منجر به رشد غیرطبیعی سلول ها شود. این سلول‌های غیرطبیعی جمع می‌شوند و یک توده قابل توجه را تشکیل می‌دهند. یک توده (همچنین به عنوان تومور شناخته می شود) می تواند خوش خیم باشد. اما اگر این توده رشد کند و به سایر قسمت های بدن حمله کند، بدخیم محسوب می شود. برآمدگی یا ضایعات پوستی بر روی کمر ممکن است نتیجه رشد سلول ها در خود کمر یا نتیجه یک فرآیند سرطانی باشد که از اندام یا قسمت دیگر بدن منتشر می‌شود. این فرآیند به عنوان متاستاز شناخته می شود.

زگیل

زگیل‌ها که زگیل‌های معمولی یا verrucae نیز نامیده می‌شوند، زائده‌های کوچک، خشن و گرد در لایه بالایی پوست هستند. آنها ممکن است به صورت منفرد یا خوشه ظاهر شوند.

زگیل های معمولی توسط ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شوند و از طریق تماس مستقیم، به ویژه از طریق شکستگی در پوست، مسری هستند. آنها ممکن است به سادگی از طریق لمس از یک نقطه روی بدن به مکان دیگر پخش شوند.

هر کسی ممکن است به زگیل مبتلا شود، اما در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، شایع‌تر هستند. کودکان و نوجوانان نیز مستعد ابتلا به زگیل هستند.

زگیل ها اغلب ابتدا روی دست ها و انگشتان، به خصوص در نزدیکی ناخن ها یا پس از هر گونه آسیب به پوست ظاهر می شوند. به همین دلیل است که جویدن ناخن می تواند خطر ابتلا به زگیل را افزایش دهد. اما زگیل ها خوش خیم هستند، یعنی سرطانی نمی شوند. اما آنها می توانند ناخوشایند باشند. تشخیص از طریق معاینه فیزیکی انجام می شود. زگیل در کودکان گاهی اوقات بدون درمان از بین می رود، اما در غیر این صورت اکثر زگیل ها را می توان به راحتی در مطب پزشک با جراحی برداشت.

کیست پوستی || پزشکت

کیست پوستی

کیست یک کیسه یا توده کوچک پر از مایع، هوا، چربی یا مواد دیگر است که بدون هیچ دلیل مشخصی در جایی از بدن شروع به رشد می‌کند. skin cyst کیست است که درست در زیر پوست ایجاد می شود.

به نظر می رسد کیست های پوستی در اطراف سلول های کراتین به دام افتاده تشکیل می شوند. این کیست ها مسری نیستند.

هر کسی ممکن است به کیست پوستی مبتلا شود، اما این کیست در افرادی که بالای 18 سال سن دارند، آکنه دارند یا پوست آسیب دیده اند، شایع تر است.

علائم انواع کیست های پوستی شامل ظاهر شدن یک توده کوچک و گرد در زیر پوست است. کیست‌ها معمولاً بدون درد هستند، مگر اینکه عفونی شوند، زمانی که قرمز و دردناک می‌شوند و حاوی چرک هستند.

تشخیص از طریق معاینه فیزیکی انجام می شود. یک کیست کوچک را می توان به حال خود رها کرد، اگرچه اگر نامناسب یا به اندازه کافی بزرگ باشد که در حرکت اختلال ایجاد کند، می توان آن را با یک روش ساده که در مطب پزشک انجام می شود، خارج کرد. کیست عفونی باید برای پیشگیری از عفونی شدن درمان شود.

کیست سباسه

این  cyst نوعی توده است که در زیر پوست ایجاد می شود. معمولاً از سبوم تشکیل شده و نرم، متحرک و بدون درد است. با این حال، برخی از کیست های چربی ممکن است ملتهب شوند و حتی در برخی شرایط قرمز، داغ و حساس به لمس به نظر برسند.

هر گونه التهاب در کیست سبابه معمولاً نشانه عفونت است و باید توسط پزشک بررسی شود. کیست های چربی معمولاً نیازی به درمان ندارند. اما اگر ناراحت کننده و قطر آن بیشتر از 1 سانتی متر است، یا به دلیل التهاب یا عفونت دردناک است، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک ممکن است برداشتن را توصیه کند، که یک روش کوچک است که در مطب و با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. پس از برداشتن، پزشک ممکن است یک هفته آنتی بیوتیک برای جلوگیری از عفونت بیشتر تجویز کند.

آبسه پوستی

آبسه پوستی یک کیسه بزرگ از چرک است که درست در زیر پوست ایجاد شده است. این بیماری در اثر ورود باکتری ها به زیر پوست، معمولاً از طریق یک بریدگی یا خراش کوچک، و شروع به تکثیر ایجاد می شود. بدن با هجوم گلبول‌های سفید خون مبارزه می‌کند که برخی از بافت‌های عفونی را می‌کشند، اما در حفره باقی‌مانده چرک ایجاد می‌کنند.

یک آبسه کوچک ممکن است خود به خود و از طریق سیستم ایمنی بدن بهبود یابد. اما برخی از آنها باید در مطب پزشک تخلیه شوند. معمولا آنتی بیوتیک تجویز می شود. تمیز نگه داشتن پوست و استفاده از لباس ها و حوله های تمیز به اطمینان از عدم عود آبسه کمک می کند.

جوش

از نظر پزشکی، جوش های پوستی کوچک پر از چربی، سلول های مرده پوست و باکتری هستند. جوش بر روی کمر اغلب ابتدا در سن بلوغ ظاهر می شوند، زمانی که هورمون ها باعث افزایش تولید چربی در پوست می شوند و گاهی اوقات منافذ را می بندند. بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری، نوجوانان 13 تا 17 ساله هستند.

علائم شامل منافذ مسدود شده است که ممکن است روی سطح صاف و سیاه به نظر برسند، زیرا چربی های روی پوست هنگام قرار گرفتن در معرض هوا تیره می شود. منافذ مسدود شده ای که روی سطح سفید به نظر می رسند زیرا با سلول های مرده پوست بسته شده اند.

چوش عفونتی است که در ریشه فولیکول مو ایجاد می شود. معمولاً به یک توده قرمز و دردناک همراه با چرک، شبیه به جوش تبدیل می‌شود. جوش ها معمولاً در عرض چند روز برطرف می شوند، اما اگر بیش از 2 هفته ادامه داشت، باید برای ارزیابی و درمان بیشتر به پزشک مراجعه کنید. برای درمان جای جوش باید هر روز محل را با صابون ضد عفونی کننده و آب گرم بشویید. کمپرس گرم روی آن ناحیه نیز می تواند به بیرون کشیدن چرک کمک کند. اگر کورک به خودی خود با این مداخلات برطرف نشد، یا بدتر شد یا رشد کرد، ممکن است برای شروع آنتی بیوتیک های خوراکی یا موضعی به پزشک مراجعه کنید.

شما باید از فشار دادن یا سوراخ کردن جای جوش خودداری کنید، زیرا این امر می تواند عفونت را بدتر کرده و باعث گسترش آن به سایر قسمت های پوست شود.

ملانوما

ملانوما جدی ترین نوع سرطان پوست است. اغلب اولین علامت ملانوما تغییر در اندازه، شکل، رنگ یا احساس خال است. بیشتر آن ها دارای یک ناحیه سیاه یا سیاه-آبی هستند. ملانوما همچنین ممکن است به عنوان یک خال جدید ظاهر شود. ممکن است سیاه، غیرطبیعی یا «ظاهری زشت» باشد.

لیپوم

لیپوما کلمه ای است که به عنوان “تومور چرب” ترجمه می شود، اما لیپوم سرطان نیست. لیپوما در اصل همان رشد چربی بین لایه عضلانی و پوست بالای آن است.

علت دقیق بروز آن مشخص نیست. اما تا حدودی می تواند جنبه ارثی داشته باشد و با سایر سندرم های غیرمعمول مانند آدیپوز دولوروسا، که مشابه است، همراه است. لیپوم ها اغلب بعد از 40 سالگی ظاهر می شوند.

علائم بروز این ضایعات پوستی بر روی کمر شامل یک توده نرم و به راحتی قابل حرکت در زیر پوست، حدود دو اینچ است. لیپوم بدون درد است مگر اینکه رشد آن باعث تحریک اعصاب اطراف آن شود. آنها اغلب در پشت، گردن و شکم و گاهی اوقات در بازوها و قسمت بالایی پاها دیده می شوند.

اگر چه بروز آنها در برخی موارد ممکن است نیازی به درمان نداشته باشد اما تشخیص این وضعیت از طریق معاینه فیزیکی، بیوپسی و تصویربرداری مانند سونوگرافی یا سی تی اسکن انجام می شود.

اغلب اوقات، درمان ضروری نیست، مگر اینکه لیپوما ناخوشایند باشد یا با سایر ساختارها تداخل داشته باشد. می توان آن را از طریق جراحی یا لیپوساکشن درمان کرد.

لیپوم یک توده گرد است که از سلول های چربی تشکیل شده است. آنها معمولاً در زیر پوست و به تدریج رشد می کنند. این توده معمولاً بدون درد است و به سرطان تبدیل نمی شود. لیپوم ها را می توان با جراحی و با بی حسی موضعی برداشت. پس از این روش، پزشک ممکن است روغن یا  پماد را برای استفاده روی زخم تجویز کند.

کارسینوم سلول بازال

در موارد بسیار نادر، یک توده در پشت ممکن است نشانه سرطان کارسینوم سلول بازال باشد. این سرطان یک نوع سرطان است که به صورت تکه های کوچک روی پوست ظاهر می شود که در طول زمان رشد می کنند. آنها معمولاً به اندام های دیگر متاستاز نمی دهند.

کارسینوم سلول بازال (BCC) شایع ترین نوع سرطان پوست است. تقریباً در هر نقطه از بدن می تواند ایجاد شود. به صورت لکه ها یا برجستگی های غیر طبیعی روی پوست ظاهر می شود. این برجستگی ها اغلب صورتی، قرمز یا به رنگ پوست هستند و گاهی اوقات سطحی براق دارند. عامل خطر اصلی برای ایجاد این بیماری قرار گرفتن طولانی مدت در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV) است. قرار گرفتن در معرض آفتاب و تخت‌های برنزه هر دو منبع تابش اشعه ماوراء بنفش هستند. افرادی که سابقه آفتاب سوختگی، سرطان پوست قبلی و سیستم ایمنی ضعیف دارند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری هستند.

هر گونه تغییر پوستی قابل مشاهده باید توسط متخصص پوست بررسی شود. ضایعات مشکوک معمولا برداشته و برای بیوپسی فرستاده می شوند تا وجود سلول های بدخیم بررسی شود. درمان معمولا شامل جراحی لیزر و استفاده از سرما درمانی در مناطق آسیب دیده، برای حذف سلول های بدخیم است. پس از این روش، پزشک ممکن است غربالگری منظم را برای ارزیابی وجود سرطان توصیه کند.

اگر جراحی ناموفق باشد، یا اگر ضایعات سرطانی زیادی وجود داشته باشد، پزشک ممکن است پرتودرمانی یا شیمی درمانی را توصیه کند.

درمان ضایعات پوستی بر روی کمر

از آنجایی که ضایعات پوستی بر روی کمر دلایل و علل زیادی دارند، مهم است که برای تشخیص و درمان مناسب با پزشک خود مشورت کنید. بسته به علت علائم شما، پزشک ممکن است موارد زیر را برای درمان احتمالی ضایعات پوستی بر روی کمر تجویز کند:

جراحی: جراحی اغلب اولین گزینه احتمالی برای از بین بردن و درمان ضایعات خوش خیم و بدخیم از پشت و سایر نواحی بدن است. اما درمان و جراحی ضایعات پوستی در قسمت کمر نیاز به مراقبت زیاد و دقیق دارد. زیرا آسیب به نخاع و اجزای آن می تواند منجر به عواقب جدی مانند فلج دائمی شود.

برداشتن جراحی غیرتهاجمی: گزینه های نیمه جراحی غیرتهاجمی زیادی برای از بین بردن برجستگی های پوستی خاصی که ممکن است در کمر ظاهر شوند وجود دارد. روش های درمانی مانند الکترودیکاسیون، تراشیدن و حتی برش می توانند ضایعات پشت را از بین ببرند.

درمان سرطان: اگر برآمدگی کمر و علائم مرتبط با آن به دلیل سرطان باشد، پزشک گزینه‌های درمانی از جمله جراحی، پرتودرمانی یا شیمی‌درمانی را مطرح خواهد کرد.

ضایعات پوستی کمر || پزشکت

در ضایعات پوستی کمر چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

معمولاً ضایعات پوستی در روی کمر اهمیت بالینی زیادی ندارد و به وجود کیست چربی مربوط می شوند. این کیست ها در نتیجه تجمع سبوم در غده پوست ظاهر می شوند.  با این حال، یک توده در پشت ممکن است نشانه ای از یک بیماری جدی تری مانند جوش، لیپوم یا حتی سرطان باشد. این شرایط نیاز به درمان اختصاصی تری دارند.

در حالت ایده آل، اگر متوجه یک توده در پشت خود شدید، به خصوص اگر درد دردناک، سفت یا ثابت است، باید با یک متخصص پوست یا پزشک خانواده مشورت کنید.

اگر علاوه بر ضایعات پوستی در کمر درد، بی حسی یا سوزن سوزن شدن در ناحیه کمر که به پایین پاها کشیده می شود، مشکلات گوارشی یا مثانه را تجربه کردید، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

سوالات متداول

آیا می توانم روی ضایعات پوستی کمر دراز بکشم؟

گاهی اوقات برآمدگی های پشت ممکن است دردناک و ناراحت کننده باشند و فعالیت هایی مانند دراز کشیدن را بسیار دشوار کنند. با این حال، گاهی اوقات آنها می توانند تقریبا بدون درد هم باشد. اگر می توانید خوابیدن مستقیم به پشت را تحمل کنید، انجام این کار اشکالی ندارد.

برآمدگی پشت چه تاثیری بر راه رفتن من خواهد داشت؟

اغلب اوقات، برآمدگی های پشت خوش خیم هستند و پوست سطحی را درگیر می کنند. با این حال، بسته به علت و محل برآمدگی یا ضایعات پوستی بر روی کمر ممکن است راه رفتن را تحت تأثیر قرار دهند. اگر علاوه بر علائمی مانند خستگی یا کاهش وزن غیرقابل توضیح یا مشکل در راه رفتن را تجربه کردید، فوراً با پزشک برای تشخیص علت اصلی وضعیت خود به پزشک مراجعه کنید.

آیا ورزش کردن با برآمدگی کمر برای من سخت خواهد بود؟

ورزش اغلب درمان اصلی برای برآمدگی های پشت مربوط به فرآیندهای سرطانی است، به خصوص اگر بر اعصاب تأثیر بگذارد و باعث درد یا ضعف در بازوها و پاها شود. فیزیوتراپی اغلب بخشی از درمان است و می تواند به کاهش برخی علائم و تسریع بهبودی کمک کند.

آیا ضایعات پوستی بر روی کمر بزرگتر می شود؟

بسته به علت اصلی بروز برآمدگی بر روی کمر، آنها ممکن است بزرگ شود. به عنوان مثال، در موارد رشد سرطانی مانند ملانوم یا سارکوم بافت نرم ممکن است ضایعات پوستی رشد کنند و بزرگتر شوند.

آیا برآمدگی پوستی بر روی کمر ارثی است؟

برخی از توده های پشت مرتبط با فرآیندهای سرطانی می توانند ارثی باشند. به عنوان مثال، جهشی که باعث ایجاد برخی از اشکال سارکوم بافت نرم می شود، می تواند ارثی باشد.

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

در صورت تمایل به نصب اپلیکیشن و دریافت پشتیبانی رایگان فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره: soals

نیاز به راهنمایی دارید؟ شماره همراه خود را وارد کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره:soals