گرافت مو یا کاشت مو روندی است که پزشک متخصص جراح پلاستیک یا متخصص پوست و مو، محل طاسی را با مو های قسمت دیگر می پوشاند. جراح، مو را از پشت و کناره های سر برداشته و به منطقه طاسی انتقال می دهد. گرافت مو معمولاً در مطب دکتر و با بی حسی موضعی انجام می شود.
علت ریزش مو
علت بیشتر ریزش های مویی که شاهد آن هستید، الگوی طاسی است. این عامل بیشتر به خاطر ژنتیک فرد اتفاق افتاده می افتد اما گاهی اوقات علت ریزش های مکرر مو به یکی از عوامل زیر مربوط می شود:
- رژیم غذایی فرد
- استرس
- بیماری ها
- برهم خوردن تعادل هورمونی
- داروها
انواع کاشت مو
به طور کلی 2 نوع شیوه برای انجام کاشت مو داریم:
اسلیت گرافت (Slit graft)
در اسلیت گرافت، هر گرافت شامل 4 تا 10 تار مو می شود.
میکروگرافت (micrografts)
در میکروگرافت، هر گرافت شامل 1 تا 2 تار مو می شود. تعداد این تار های مو به میزان پوشش مورد نیاز برای طاسی سر فرد بستگی دارد.
کاربرد کاشت مو
انجام عمل کاشت می تواند تا حد زیادی به بهبود ظاهر و اعتماد به نفس فرد کمک کند. افراد مناسب برای انجام کاشت مو شامل موارد زیر می شود:
- مردانی که دچار طاسی الگوی مردانه شده اند.
- زنانی که مو هایشان نازک است.
- هر کسی که در نتیجه زخم یا سوختن قسمتی از مو های خود ر از دست داده است.
افراد نامناسب برای کاشت مو
- افرادی که به طور گسترده دچار الگوهای طاسی در کف سرشان شده اند.
- افرادی که موی کافی برای انتقال مو و کاشت آن به قسمت های طاس شده را ندارند.
- افراد مبتلا به اسکارهای کلوئید (اسکارهای فیبروز، ضخیم) بعد از آسیب دیدگی یا عمل جراحی
- افرادی که ریزش موی آنها به علت مصرف داروها است، مثل افرادی که تحت درمان شیمی درمانی هستند.
هزینه کاشت مو
هزینه انجام چنین عملی به عوامل بسیار زیادی بستگی داشته و معمولاً هزینه زیادی دارند. متأسفانه کاشت جزء عمل های زیبایی به شمار رفته و بسیاری از شرکت های بیمه هزینه آن را تحت پوشش خود قرار نمی دهند.
عواملی که ممکن است بر روی قیمت کاشت تأثیر گذار باشد، شامل موارد زیر است:
محل زندگی
اگر برای انجام عمل کاشت مو جراح و مطبی در نزدیکی منزلتان را انتخاب کنید بدون شک هزینه آن با دیگر مناطق شهر متفاوت خواهد بود. دستمزد پزشکان با یکدیگر متفاوت بوده و می تواند مجموع هزینه پرداختی تان باعث عمل را کم یا زیاد کند.
نوع عملی که انتخاب می کنید.
انجام عمل کاشت می تواند به شیوه کاشت واحد فولیکول مو (FUT) یا استخراج واحد فولیکول مو (FUE) انجام شود. در نتیجه با توجه به شیوه عملی که انتخاب می کنید، هزینه آن نیز متغیر خواهد بود.
میزان مهارت و تخصص پزشک جراح
یکی دیگر از عواملی که می تواند هزینه عمل کاشت را افزایش یا کاهش دهد. سطح تخصص پزشک جراح است. در صورتی که پزشک دارای مهارت خاص یا تحصیلات بالاتری باشد، بدون شک دستمزد عمل کاشت مو نیز متفاوت خواهد بود.
میزان کاشت موی مورد نیاز
عامل دیگری که هزینه کاشت را تغییر می دهد، میزان طاسی و تعداد مو های مورد نیاز برای کاشت است. هر چه تعداد تار مو و کاشت های بیشتری نیاز باشد بدون شک هزینه کاشت مو نیز افزایش خواهد یافت. اینکه فقط یک قسمت سر نیاز به کاشت داشته باشد با اینکه کل سر نیاز به کاشت داشته باشد، هزینه ها کاملاً متفاوت است.
هزینه سفر
گاهی اوقات فرد ممکن است برای انجام عمل کاشت نیاز باشد تا به شهر یا حتی کشور دیگری سفر کند تا پزشک متخصص عمل کاشت مو را انجام دهد. در این صورت هزینه جابه جایی و رفتن شما به مکان جراحی به عهده پزشک نبوده و به جمع هزینه های عمل جراحی افزوده خواهد شد.
درمان های جایگزین کاشت مو
اگر در انتظار روزی هستید که کاشت انجام دهید یا توانایی مالی آن را ندارید، جایگزین های غیر جراحی ای نیز وجود دارد که می توانید برای باز گرداندن مو هایتان انجام دهید. البته لازم است بدانید که این درمان ها به اندازه کاشت مؤثر نخواهد بود ولی به بهبود وضعیت مو ها تا حدی کمک خواهد کرد.
جایگزین های کاشت شامل موارد زیر می شود:
- استفاده از محصولات داروخانه ای برای رشد مو که نیاز به نسخه پزشک ندارند. خانم ها و آقایان می توانند از این دارو ها برای کاهش ریزش مو یا رویش مجدد مو هایشان استفاده کنند.
- لیزر تراپی سطح پایین که با تحریک سلولی کف سر می تواند مجدداً باعث رشد مو ها شده یا از ریزش مو ها تا حد زیادی جلوگیری کند. گاهی اوقات از شیوه لیزر تراپی برای بهبود مو های ضعیف و شکننده نیز استفاده می شود.
روند کاشت مو
بعد از پاک سازی کامل کف سر، جراح از سوزن ریزی برای بی حس کردن قسمتی از سر با بی حسی موضعی استفاده خواهد کرد.
به طور کلی برای به دست آوردن فولیکول های مو برای انجام عمل کاشت 2 روش داریم:
کاشت واحد فولیکول مو FUT
- در این شیوه کاشت جراح از یک چاقوی کوچک جراحی برای بریدن قسمت کوچکی از پشت پوست سر استفاده می کند. این برش معمولاً بیشتر از چند سانتیمتر نخواهد بود.
- این شکاف سپس با استفاده از بخیه بسته خواهد شد.
- در مرحله بعدی جراح قسمت برداشته شده از کف سر را با استفاده از چاقوی جراحی تیز و ذره بین به قطعات کوچک تری تقسیم می کند. بعد از کاشت، این قسمت ها باعث می شود تا رشد مو ها ظاهر طبیعی تری داشته باشند.
استخراج واحد فولیکول مو FUE
در شیوه بعدی یعنی استخراج واحد فولیکول مو FUE فولیکول های مو به طور مستقیم از پشت سر برداشته شده و برای انجام این کار ممکن است صدها هزار برش کوچک بر روی کف سر صورت بگیرد.
- پزشک جراح سوراخ های کوچکی با استفاده از یک چاقو یا سوزن در داخل پوست سر قسمت طاس ایجاد می کنند. سپس مو های برداشته شده از قسمت های دیگر سر در داخل این سوراخ ها جایگذاری خواهد شد.
- در طی یک جلسه درمانی، جراح ممکن است صدها یا حتی هزاران تار مو را به قسمت طاس انتقال داده و در آنجا بکارد.
- بعد از انجام اینکار بانداژ و گاز استریل روی پوست سر فرد قرار گرفته و این قسمت برای مدت چند روز بانداژ خواهد بود.
یک جلسه انجام کاشت ممکن است حدود 4 ساعت یا بیشتر از این مدت زمان به طول بیانجامد. بخیه های زده شده در طول عمل نیز با گذشت 10 روز از عمل جراحی توسط پزشک جراح یا پرستار باز خواهد شد.
گاهی اوقات برای رسیدن به نتیجه مطلوب از عمل کاشت، نیاز است تا فرد به حدود 3 تا 4 جلسه کاشت مو نیاز داشته باشد. این جلسات معمولاً با فاصله چند ماهه در نظر گرفته می شود تا کاشت مو در هر جلسه کاملاً بهبود یافته و نتیجه حاصل شود.
عوارض کاشت مو
ممکن است بعد از انجام عمل کاشت احساس درد داشته باشید و با توجه به این عوارض پزشک بعد از هر جلسه کاشت مصرف داروهای زیر را به شما پیشنهاد کند:
- داروی مسکن
- مصرف آنتی بیوتیک برای کاهش احتمال بروز عفونت
- داروهای ضد التهاب برای کاهش تورم
اکثر افراد بعد از انجام عمل کاشت، می توانند به فاصله چند روز بعد از عمل به سر کار خود باز گردند.
ریزش مو بعد از 2 یا 3 هفته بعد از کاشت مو اتفاقی طبیعی بوده و جای هیچ نگرانی ای نیست. این اتفاق باعث می شود تا موی جدید در قسمت مورد نظر در بیاید. بیشتر افراد بعد از انجام عمل کاشت مو به فاصله 8 تا 12 هفته بعد از عمل، شاهد رویش مو های جدید خود خواهند بود. گاهی اوقات ممکن است پزشک برای تسریع رشد مو ، مصرف داروهای تحریک کننده رشد مو را به فرد توصیه کند. این دارو ها علاوه بر تسریع رشد مو ها، ریزش مو یا توقف رشد مو ها در آینده را تا حد زیادی کاهش خواهد داد.
معمولاً عوارض عمل کاشت کم بوده و در صورت بروز بعد از چند هفته از بین خواهد رفت.
این عوارض ممکن است شامل موارد زیر شود:
- خونریزی
- عفونت
- تورم کف سر
- کبودی اطراف چشم ها
- ایجاد پوسته در اطراف محل برش، در جایی که مو از آنجا برداشته شده یا در آنجا کاشته شده است
- خارش
- بی حسی یا نداشتن حس در قسمت برداشت مو
- عفونت یا التهاب فولیکول مو که آن را با نام فولیکولیتیس می شناسند
- از دست دادن یکباره مو ها که معمولاً موقت بوده و در نتیجه کاشت مو اتفاق می افتد
- ظاهر غیر طبیعی و سیخ بودن مو های سر
پیش آگهی کاشت مو
افراد بعد از کاشت مو، شاهد رشد مجدد مو ها خواهند بود.
رشد مجدد مو شاید پر پشت تر یا کم پشت تر از قبل از کاشت باشد.
تراکم مو ها
پرپشتی مو ها بستگی به موارد زیر دارد:
- وضعیت کشسانی پوست سر، اینکه چه میزان پوست سر فرد شل باشد.
- تراکم فولیکول ها در ناحیه ای که کاشت مو انجام شده است.
- کیفیت یا کالیبر مو ها
- فر بودن مو ها
اگر بعد از عمل از دارو یا لیزر استفاده نشود، شاید ریزش مو تکرار شود.
قبل از عمل باید با پزشک مشورت کرد تا نتیجه بهتری حاصل شود.
نتیجه گیری
بدون شک انجام عمل کاشت کم هزینه نبوده و گاهی اوقات ممکن است با وجود هزینه زیاد نتیجه مطلوب را نیز در پی نداشته باشد. اگر هزینه کاشت را کنار گذاشته اید و می خواهید اینکار را در آینده نزدیک انجام دهید. بهتر است پیش از اینکار کاملاً در مورد کاشت مو تحقیق کرده و اطلاعات جامعی در این زمینه جمع آوری کنید.
در صورت تصمیم جدی برای کاشت، هزینه بیشتر برای جراح حرفه ای تر نتیجه بهتری دارد.
بعضی از کلینیک های زیبایی برای ترغیب افراد وام هایی در اختیار متقاضیان قرار می دهند.
آخرین دیدگاهها