لوگو پزشکت
زبان

العربی

رادیو پزشکت

کد تخفیف روز روانشناس - پزشکت

درمان خانگی برای فتق هیاتال

فتق هباتال || پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


فتق هیاتال زمانی ایجاد می شود که قسمت کوچکی از معده از طریق سوراخی در دیافراگم به داخل حفره قفسه سینه به سمت بیرون فشار وارد می کند. دیافراگم ورقه ماهیچه ای است که قفسه سینه را از شکم جدا می کند. فتق هیاتال بیشتر در مردان بالا 50 سال و چاق دیده می شود. علت دقیق فتق هیاتال هنوز ناشناخته است، اما ضعیف شدن بافت های حمایتی می توانند علت اصلی بروز این وضعیت باشد.

برخی از عوامل دیگر مانند فشار روی معده و عضلات اطراف، تغییرات مربوط به سن در دیافراگم می توانند منجر به بروز این وضعیت شوند. وضعیت نامناسب هنگام نشستن، بلند کردن اجسام سنگین، چاقی، سیگار کشیدن زیاد و استرس بیش از حد در زندگی نیز شما را در معرض خطر بیشتری قرار می دهد.

درمان های خانگی برای فتق هیاتال

فتق هیاتال کوچک به ندرت باعث بروز علائم می شود. با این حال، فتق هیاتال بزرگ می تواند علائمی مانند سوزش سر دل، درد قفسه سینه، مشکل در بلع، درد شکم، خستگی، آروغ زدن مکرر و احساس سیری به خصوص بعد از غذا ایجاد کند. در کنار داروها، تغییرات سبک زندگی و رژیم غذایی و همچنین درمان های خانگی ساده می تواند به تسکین علائم فتق هیاتال کمک کند. در برخی شرایط ممکن است درمان آن نیاز به جراحی داشته باشد. این در حالی است که با استفاده از برخی راهکارها می توان فتق هیاتال را در خانه درمان کرد. برخی از درمان های خانگی برای فتق هیاتال عبارتند از:

دوش آب گرم|| پزشکتدرمان فتق هیاتال با آب گرم

نوشیدن آب گرم اول صبح و سپس انجام تمرینات زیر راه خوبی برای کمک به پایین آوردن فتق از دهانه دیافراگم است. درست پس از بیدار شدن از خواب، در حالی که هنوز در رختخواب هستید، یک لیوان آب با دمای اتاق یا آب گرم بنوشید. این به شل شدن عضلات معده و دیافراگم کمک می کند و مقداری وزن در معده ایجاد می کند.

سپس، بایستید، بازوهای خود را مستقیماً از پهلوها بلند کنید و آرنج‌های خود را خم کنید تا دست‌ها به سینه‌تان برخورد کنند. این به کشش دیافراگم و باز کردن فاصله کمک می کند.

در مرحله بعد، تا جایی که ممکن است روی انگشتان پا بلند شوید و به سرعت روی پاشنه های خود حرکت کنید. این کار را چند بار پشت سر هم انجام دهید. این به وزن آب کمک می کند تا معده را به سمت پایین بکشد.

سپس در حالی که ایستاده اید و دستان خود را بالا آورده اید، حدود 15 ثانیه با دهان باز چند نفس کوتاه و سریع بکشید. نفس نفس زدن به سفت شدن دیافراگم و بستن سوراخ کمک می کند.

توجه: صبح ها از نوشیدن قهوه، چای، آب میوه و آب سرد خودداری کنید.

درمان فتق هیاتال با ماساژ شکم

ماساژ شکم عمدتاً بالاترین قسمت حفره شکم شما را هدف قرار می دهد. این راهکار به کاهش ناراحتی ها و علائم فتق هیاتال و تقویت ماهیچه های معده کمک می کند. به پشت دراز بکشید و استراحت کنید. انگشتان خود را درست زیر استخوان سینه (جنبه) جایی که می توانید قفسه سینه خود را پیدا کنید قرار دهید. سپس به سمت پایین فشار وارد کنید و به آرامی به سمت ناف خود حرکت دهید. این روش را 5 دقیقه تکرار کنید. این کار را دو بار در روز، یک بار صبح و یک بار در شب انجام دهید.

یوگا

یوگا همچنین می تواند درد و ناراحتی ناشی از فتق هیاتال را کاهش دهد. حرکات یوگا مانند حالت صندلی به تقویت دیافراگم و عضلات معده کمک می کند.

با پشت صاف و دست ها عمود بر زمین بایستید. پاهای خود را به اندازه عرض لگن از هم باز نگه دارید. بازوهای خود را مستقیماً بالای سر خود ببرید.

بدن خود را با زاویه 45 درجه به سمت جلو خم کنید، قفسه سینه را به سمت ران های خود بیاورید. بازوهای خود را صاف و در راستای پشت خود نگه دارید و کف دست خود را به سمت زمین بچرخانید. به آرامی زانوهای خود را خم کنید انگار می خواهید روی صندلی بنشینید.

وزن خود را به سمت زمین فشار دهید و به جلو نگاه کنید. این وضعیت را برای چند ثانیه نگه دارید و چندین نفس عمیق بکشید. تیغه های شانه خود را به پشت فشار دهید، دنبالچه خود را به سمت زمین پایین بیاورید و شکم خود را بکشید. این وضعیت را حداقل 30 ثانیه نگه دارید و روی تنفس خود تمرکز کنید. به آرامی صاف کنید. چرخه را چند بار دیگر تکرار کنید.

توجه: از حرکات یوگا که به شکم فشار وارد می کند، مانند ژست کبرا، کمان و بریج خودداری کنید.

سرکه سیب

سرکه سیب یک درمان عالی برای کاهش علائمی مانند سوزش سر دل و اسیدیته ناشی از فتق هیاتال است. اگرچه سرکه سیب ماهیتی اسیدی دارد، اما اثر قلیایی در بدن ایجاد می کند. برای این منظور بهتر است 1 تا 2 قاشق چایخوری سرکه سیب خام و فیلتر نشده را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید. قبل از غذا به آرامی آن را بنوشید. هر زمان که دچار دل درد یا اسیدیته شدید این کار را انجام دهید.

دارچین

این ادویه محبوب به آرامش و تسکین معده کمک می کند. می تواند درد شکم و نفخ شکم را به ویژه بعد از خوردن غذا تسکین دهد. همچنین به عنوان یک آنتی اسید طبیعی عمل می کند. ½ قاشق چایخوری پودر دارچین را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید. روی آن را بپوشانید و چند دقیقه دم بکشید. این چای را در حالی که هنوز گرم است 2 یا 3 بار در روز بنوشید. علاوه بر این، دارچین را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

بابونه

بابونه که به دلیل خواص ضد التهابی خود شناخته شده است، یک درمان طبیعی برای فتق هیاتال است. می‌تواند درد معده را تسکین دهد، سوزش سر دل را درمان کند و ماهیچه‌های دستگاه گوارش را شل کند. 1 قاشق چایخوری بابونه خشک را در یک فنجان آب داغ مخلوط کنید. روی آن را بپوشانید و به مدت 5 دقیقه دم کنید. به سلیقه خود عسل را صاف کرده و به آن اضافه کنید. برای درمان خانگی فتق هیاتال یک فنجان چای بابونه را تا 4 بار در روز به آرامی میل کنید، به خصوص بین وعده های غذایی.

درمان فتق هیاتال با جوش شیرین

جوش شیرین یک آنتی اسید طبیعی است که می تواند سوزش سر دل، شایع ترین علامت فتق هیاتال را تسکین دهد. ½ قاشق چایخوری جوش شیرین را در یک لیوان آب مخلوط کنید. بلافاصله آن را بنوشید. در صورت نیاز این روش را دوباره تکرار کنید، اما از نوشیدن بیش از حد این محلول خودداری کنید.

توجه: اگر فشار خون بالا دارید از مصرف این دارو خودداری کنید.

آلوئه ورا || پزشکتدرمان فتق هیاتال با آلوئه ورا

آلوئه ورا یکی از بهترین درمان های طبیعی برای مشکلات گوارشی ناشی از فتق هیاتال است. پوشش داخلی روده را تسکین می دهد و درد شکم را کاهش می دهد. همچنین با کاهش التهاب، سوزش سر دل را کنترل می کند. ¼ فنجان آب آلوئه ورا را حدود 20 دقیقه قبل از صرف غذا بنوشید.

توجه: بیش از 2 قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا برای تهیه آب میوه استفاده نکنید. ممکن است باعث اسهال شود.

تغییر رژیم غذایی

هنگامی که از فتق هیاتال رنج می برید، مهم است که مراقب رژیم غذایی خود باشید. در این شرایط بهتر است دو هدف زیر را رعایت کنید:

  • اجتناب از غذاهایی که باعث تحریک یا بدتر شدن علائم می شوند.
  • کاهش وزن که فشار روی معده شما را کاهش می دهد.

از غذاهایی که باعث سوزش سر دل می شوند، مانند شکلات، کافئین، پیاز، سیر، غذاهای تند، غذاهای سرخ شده، مرکبات و غذاهای مبتنی بر گوجه فرنگی خودداری کنید. رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات را دنبال کنید. شما همچنین بهتر است گوشت بدون چربی را بخورید اما از چاشنی های تند خودداری کنید. چربی های مفید مانند روغن زیتون و آجیل بخورید تا رژیم غذایی خود را متعادل کنید. غذاهای سبوس دار را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

برای فرد مبتلا به فتق هیاتال، غذای غیر اسیدی که حاوی فیبر رژیمی است کاملاً می تواند موثر و مفید باشد.

برخی از غذاهایی که خوردن آنها بی خطر است عبارتند از:
  • هل
  • گشنیز
  • آبگوشت
  • لوبیا و نخود
  • آجیل و دانه ها
  • سبزیجات سبز
  • کنگر فرنگی و مارچوبه
  • پروتئین بدون چربی مانند ماهی و مرغ
  • میوه ها و آب میوه های غیر مرکبات
  • غذاهای تخمیر شده که سرشار از پروبیوتیک هستند.
  • چربی های مفید مانند نارگیل، آووکادو و روغن زیتون
  • نوشیدنی های بدون کافئین مانند زنجبیل، قاصدک و چای سبز

همچنین بیماران مبتلا به فتق هیاتال باید از غذاهای اسیدی، غنی، روغن و مواد نگهدارنده پرهیز کنند. این به کاهش سوزش سر دل، گاز معده، سوء هاضمه، نفخ یا رفلاکس کمک می کند، از جمله:

  • الکل
  • کاکائو و شکلات
  • غذاهای چرب
  • نوشیدنی های کافئین دار
  • غذای سرخ شده یا روغنی
  • سس های گوجه فرنگی
  • آب نبات
  • نوشابه و نوشابه های گازدار
  • آبمیوه یا چای شیرین
  • لبنیات پرچرب
  • مواد غذایی با محتوای نمک بالا
  • غلات و نان
  • فست فود
  • سیر، موسیر، پیاز، تره فرنگی و پیازچه

درمان فتق هیاتال با مدیریت استرس

استرس مزمن عامل اصلی ایجاد فتق هیاتال در افراد است. در صورت بروز استرس بیش از حد یا طولانی مدت، این تغییرات می تواند باعث اختلال در عملکرد بدن شود و منجر به جابجایی مانند فتق شود. روزانه چند دقیقه مدیتیشن کنید تا اضطراب را از بین ببرید. از دل خود بخندید یا با موسیقی مورد علاقه خود برقصید تا تولید اندورفین را افزایش دهید که سطح استرس را کاهش می دهد.

سخن آخر

زنان در بارداری های چندقلویی یا افرادی که چاق یا دارای اضافه وزن هستند، بیشتر در معرض ابتلا به فتق هیاتال هستند. همچنین افرادی که غذاهای چرب زیادی مصرف می کنند، شانس بیشتری برای ابتلا به فتق دارند. استفاده از درمان های خانگی برای فتق هیاتال فقط می توانند به کاهش ناراحتی مرتبط با فتق کمک کنند. همچنین، این راهکارها را نمی توان در نوزادانی که دچار فتق شده اند امتحان کرد.

از طرفی هم درمان فتق با روش طبیعی ممکن است همیشه موثر نباشد. در همین حال، به تعویق انداختن گزینه درمانی مناسب می تواند شرایط را پیچیده کند و حتی منجر به خفگی شود که وضعیتی خطرناک و جدی است و حتی می تواند کشنده باشد. برهمین اساس بیماران در صورت بروز هر گونه علائم باید با پزشک خود مشورت کنند.

موثرترین گزینه درمانی برای درمان فتق هیاتال ترمیم فتق لاپاراسکوپی است. در این روش، پزشک با استفاده از یک ابزار مخصوص لاپاراسکوپ در داخل شکم حرکت می کند و ناحیه ضعیف شده را با یک مش جراحی تقویت می کند. علاوه بر این، میزان موفقیت این روش نیز بسیار بالا است. اما برخی درمان های خانگی برای فتق هیاتال وجود دارند که می توانید برای تسکین علائم از آنها استفاده کنید. اما قبل از آن بهتر است برای اطمینان بیشتر حتما با پزشک معالج خود مشورت کنید.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

3.2 / 5. تعداد رای ها: 6

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز