لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ایمونولوژیست کیست؟

ایمونولوژیست || پزشکت
فهرست مطالب
قرص جوشان ویتامین C گلوک ویت با خاصیت تقویت سیستم ایمنی بدن، به حفظ سلامتی شما کمک می‌کند. این محصول به تأمین ویتامین C مورد نیاز بدن می‌پردازد و با جذب و هضم آسان، گزینه‌ای مناسب برای همه افراد، به‌ویژه کسانی که به دیابت مبتلا هستند، به شمار می‌آید.

ایمونولوژیست که به آن آلرژیست-ایمونولوژیست نیز گفته می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود، یک پزشک متخصص در آلرژی ها و سایر اختلالات سیستم ایمنی است. ایمونولوژی یک تخصص فرعی پزشکی داخلی (مراقبت از بزرگسالان) یا اطفال (مراقبت از نوزادان تا دوران نوجوانی) است

ایمونولوژیست ها به تشخیص، درمان و مدیریت بیماری های مربوط به سیستم ایمنی بدن کمک می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند. پزشک عمومی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ شما اگر مشکوک به آلرژی یا سایر بیماری های مرتبط با سیستم ایمنی، مانند آسم شود ممکن است شما را به یک ایمونولوژیست ارجاع دهد.

ایمونولوژیست ها چه شرایطی را درمان می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند؟

ایمونولوژیست ها برای تشخیص، درمان و مدیریت شرایط مربوط به سیستم ایمنی آموزش دیده اند، مثلا:

  • بیماری های چشمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ناشی از آلرژی
  • پیوند سلول های بنیادی (مغز استخوان) یا پیوند اعضا
  • واکنش های آلرژیک به داروها، غذا، نیش یا نیش حشرات، یا چیزهای دیگر
  • آسم و سایر بیماری های تنفسی مانند سینوزیت و رینیت آلرژیک (تب یونجه)
  • شرایط خود ایمنی (شرایطی که در آن سیستم ایمنی به اشتباه به سلول های سالم حمله می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند).
  • بیماری های پوستی مانند اگزما (نوعی درماتیت آتوپیک، وضعیت قرمز، خارش دار و ملتهب پوست)، کهیر (خارش خارشی که روی پوست ایجاد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود) و درماتیت تماسی (بثورات خارش دار که از تماس مستقیم با یک آلرژن ایجاد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود).
  • بیماری های گوارشی مرتبط با ایمنی مانند ازوفاژیت ائوزینوفیلیک (شرایط آلرژیک که در آن لوله غذا به درستی منقبض نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود).

همه ایمونولوژیست ها مستقیماً با بیماران سر و کار ندارند. برخی در یک محیط آزمایشگاهی و برای پیشبرد مطالعه ایمونولوژی تحقیق می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند. آنها ممکن است روی تحقیقات توسعه واکسن یا تحقیقات ضد رد پیوند اعضا کار کنند.

متخصص|| پزشکت

ایمونولوژیست چگونه بیماری ها را تشخیص می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد؟

یک ایمونولوژیست می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند آزمایش هایی را برای کمک به تشخیص آلرژی و سایر شرایط سیستم ایمنی تجویز کند. این آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

آزمایش های آنتی بادی

این آزمایش ها سطح آنتی بادی ها را در خون شما بررسی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند. هنگامی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌که سیستم ایمنی بدن شما یک مهاجم خارجی مانند یک ویروس را شناسایی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند، با تولید آنتی بادی با پاتوژن مهاجم مبارزه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. گاهی اوقات، سیستم ایمنی در پاسخ به محصولات غذایی خاص یا سایر آلرژن ها، آنتی بادی تولید می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. بدن همچنین ممکن است به دلیل اختلالات خود ایمنی آنتی بادی تولید کرده و آنها را علیه سلول های خود بدن هدایت کند.

پچ تست

تست پچ می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند علت واکنش های آلرژیک مربوط به پوست را تشخیص دهد. این تست شامل قرار دادن یک چسب روی پوست حاوی آلرژن‌های شدید است. پس از حدود دو روز، پزشک ناحیه مورد نظر را برای بررسی واکنش بررسی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند.

آزمایشات سلول T

این آزمایش سطح سلول های T، سلول های ایمنی تخصصی، را در خون شما اندازه گیری می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. پزشک شما این آزمایش را برای بررسی سلامت سیستم ایمنی شما تجویز می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند.

تست خراش پوستی

ایمونولوژیست ها ممکن است این آزمایش را برای کمک به شناسایی مواد غذایی بالقوه یا آلرژن های محیطی مانند گرده یا کپک توصیه کنند. یک متخصص پزشکی ماده حساسیت زا را روی پوست پشت یا ساعد شما خراش می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد. اگر علائمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مانند قرمزی، تورم یا خارش را تجربه کردید، این نشانه آلرژی به ماده خاص خواهد بود.

ایمونولوژیست ها چگونه بیماری را درمان می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند؟

پس از تشخیص، ایمونولوژیست شما می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند گزینه های درمانی را برای بیماری شما توصیه کند. دوره درمان به تشخیص شما بستگی دارد اما ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تغییر سبک زندگی
  • تغییرات رژیم غذایی
  • درمان های مکمل برای مدیریت علائم
  • درمان با سلول های بنیادی یا ایمونوگلوبولین
  • داروها، خوراکی یا موضعی، بسته به شرایط شما
  • نسخه ای برای تزریق اپی نفرین ، مانند EpiPen، برای واکنش های آلرژیک شدید

فوق تخصص ایمونولوژیست ها

ایمونولوژی یک تخصص فرعی از اطفال یا طب داخلی است و برخی از ایمونولوژیست ها ممکن است در موارد زیر تخصص بیشتری داشته باشند:

  • سرطان
  • جراحی پیوند عضو
  • بیماری های عفونی خاص، مانند ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV)

ایمونولوژیست ها پزشکانی هستند که دوره تحصیلی دانشکده پزشکی را گذرانده اند. بعد از دانشکده پزشکی، آموزش دستیاری برای داخلی یا اطفال آنها سه تا چهار سال طول می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کشد. آنها باید گواهینامه پزشکی داخلی (American Board of Internal Medicine) یا اطفال (American Board of Pediatrics) را داشته باشند و دو سال آموزش در زمینه آلرژی و ایمونولوژی را پشت سر بگذارند.

اختلال عملکرد ایمنی و ایمونولوژی بالینی

سیستم ایمنی یک سیستم بسیار منظم و متعادل است و هنگامی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که تعادل آن به هر دلیلی به هم بخورد، ممکن است منجر به بروز برخی بیماری شود. تحقیقات در این زمینه شامل مطالعه بیماری هایی است که در اثر اختلال عملکرد سیستم ایمنی ایجاد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

اختلالات نقص ایمنی شامل مشکلاتی در سیستم ایمنی است که توانایی این سیستم را برای ایجاد یک دفاع مناسب مختل می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. در نتیجه، این اختلالات تقریباً همیشه با عفونت‌های شدید همراه هستند که ادامه می‌یابند، عود می‌کنند و یا منجر به عوارض می‌شوند.

بیماری های خود ایمنی زمانی رخ می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد که سیستم ایمنی بدن به بدنی که قرار است از آن محافظت کند حمله می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. افرادی که از بیماری های خودایمنی رنج می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌برند نقصی در سیستم بدن خود دارند. بیماری‌های خودایمنی را می‌توان به دو دسته زیر تقسیم بندی کرد:

  • نقص ایمنی اولیه معمولاً از بدو تولد وجود دارد، عموماً ارثی است و نسبتاً نادر است. چنین مثالی نقص ایمنی متغیر رایج (CVID) است. بیماری‌های خودایمنی «اولیه»، مانند دیابت نوع 1، که ممکن است از بدو تولد یا در اوایل زندگی ظاهر شود.
  • بیماری های خودایمنی «ثانویه» که در مراحل بعدی زندگی به دلیل عوامل مختلف ظاهر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند. آرتریت روماتوئید و مولتیپل اسکلروزیس به این نوع خود ایمنی تعلق دارند.

همچنین، بیماری‌های خودایمنی می‌توانند موضعی باشند، مانند بیماری کرون که بر دستگاه گوارش تأثیر می‌گذارد.

تست آلرژی || پزشکت

آلرژی

تقریباً هر ماده ای می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند باعث ایجاد آلرژی (یک آلرژن) شود، اما معمولاً آلرژی پس از خوردن انواع خاصی از مواد غذایی مانند بادام زمینی یا استنشاق مواد موجود در هوا مانند گرده یا گرد و غبار ایجاد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. در واکنش های آلرژیک، بدن معتقد است که آلرژن ها خطرناک هستند و بلافاصله موادی برای حمله به آنها تولید می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. این باعث می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود سلول های سیستم ایمنی مواد شیمیایی قوی مانند هیستامین را آزاد کنند که باعث التهاب و بسیاری از علائم مرتبط با آلرژی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

آسم

آسم یک بیماری ناتوان کننده و گاهی کشنده است. معمولاً زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به ذرات استنشاق شده از هوا پاسخ می‌دهد و در طول زمان می‌تواند منجر به ضخیم شدن راه‌های هوایی در بیماران شود.

سرطان

محققان با آگاهی از اینکه فرار از سیستم ایمنی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند در درمان سرطان موثر باشد، سیستم ایمنی بدن را برای شکست سرطان (ایمونوتراپی) دستکاری می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند.

چه زمانی باید به ایمونولوژیست مراجعه کنیم؟

سیستم ایمنی ترکیبی پیچیده از اندام‌ها، سلول‌ها و مواد شیمیایی است که از بدن شما در برابر باکتری‌ها، ویروس‌ها یا سایر مهاجمان مضر محافظت می‌کند. اختلالات سیستم ایمنی جدی است و باید توسط یک متخصص درمان شود.

وقتی بیمار هستید یا یک واکنش آلرژیک دارید، سیستم ایمنی شما آنطور که باید کار نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. چندین دهه پیش، اختلالات ایمنی نادر در نظر گرفته می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شد. اکنون، از طریق بهبود آزمایشات و تشخیص، ایمونولوژیست ها می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند فورا بیماری ها را تشخیص دهند و آنها را درمان کنند.

برای تصمیم گیری در مورد بهترین روش درمانی، یک ایمونولوژیست باید بداند که چه چیزی باعث واکنش آلرژیک می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. از شما توضیح مفصلی در مورد علائم و محرک های احتمالی آنها خواسته می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

ایمونولوژیست یک سری آزمایشات را برای شناسایی آلرژن یا ماده ای که باعث واکنش شما می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود انجام می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد. هر آزمایش حاوی مقادیر کمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از آلرژن های احتمالی است که ممکن است باعث بروز واکنش و پاسخ سیستم ایمنی بدن شما شود.

ایمونولوژی دامپزشکی چیست؟

ایمونولوژی دامپزشکی شاخه ای از ایمونولوژی است که به بهبود سلامت حیوانات اختصاص دارد. حیوانات نیز مانند انسان‌ها از بیماری‌های سیستم ایمنی رنج می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌برند.

حیوانات وحشی، اهلی و مزرعه معمولاً در معرض طیف وسیعی از باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل‌های خطرناک هستند که زندگی آنها را تهدید می‌کند. عفونت های حیوانات می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند اثرات گسترده ای بر بخش های انسانی مانند غذا و کشاورزی داشته باشد. علاوه بر این، بسیاری از عفونت‌های حیوانی می‌توانند به طور طبیعی از طریق عوامل مختلف منتقل شوند تا انسان‌ها را آلوده کنند و بالعکس. به عنوان مثال، عفونت های به خوبی مطالعه شده از جمله آنفولانزای خوکی و پرندگان، و همچنین، مالاریا و بیماری لایم به دلیل انتقال از حیوانات و حشرات به انسان است.

بنابراین بسیار مهم است که این نوع بیماری ها به طور موثر کنترل شوند. این اقدامات نه تنها از انتقال بیشتر به سایر حیوانات و انسان ها جلوگیری می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند، بلکه هرگونه عوارض مخرب اجتماعی و اقتصادی را کاهش می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد.

سخن آخر

ایمونولوژیست یا آلرژیست-ایمونولوژیست پزشکی است که در درمان بیماری های مرتبط با سیستم ایمنی از جمله آلرژی ها تخصص دارد. برخی از ایمونولوژیست ها مستقیماً با افرادی که به دنبال مراقبت و درمان هستند سر و کار دارند، در حالی که برخی دیگر در یک محیط تحقیقاتی کار می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند.

برای اختلالات خودایمنی، زمانی که سیستم ایمنی شما برای محافظت از بدن شما به درستی عمل نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند، ممکن است چندین سیستم بدن شما تحت تاثیر قرار گیرند. برای همین بهتر است در صورت بروز علائم بیماری های خودایمنی به یک ایمونولوژیست مراجعه کنید، اما آنها احتمالاً با متخصصان دیگری مانند روماتولوژیست از نزدیک همکاری می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند یا شما را به آنها ارجاع می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهند.

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نفخ و دل درد - پزشکت

نفخ شکم باعث درد شکم و تغییر در الگوی مدفوع می شه و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذاره. برای درمان علائمت با متخصص گوارش و داخی مشاوره تلفنی بگیر.

بیش-فعالی-کودک

بیش‌فعالی در کودکان می تونه باعث مشکلات تمرکز،کنترل حرکات و رفتارشون بشه. برای کنترل کودک بیش فعال بهتره با متخصص روانپزشک تلفنی مشاوره بگیری.

خشکی لب - پزشکت

خشکی لب می تونه در اثر کمبود آب، اگزما، آفتاب و غیره باشه. برای درمان علائمت با متخصص پوست و مو تلفنی و تصویری مشاوره بگیر.

اگه دستت زیاد عرق می کنه و کلافه ت کرده همین الان با متخصصان آنلاین 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

فشار خون - پزشکت

فشار خون بالا خطر سکته قلبی،بیماری‌ کلیوی و مشکلات قلبی-عروقی را افزایش میده. اگه فشارخون داری همین الان با متخصص قلب و عروق مشاوره تلفنی بگیر.

لک صورت - پزشکت

تغییرات هورمونی،آفتاب،محصولات آرایشی نامناسب و غیره می تونه باعث لک صورت بشه. برای تشخیص صحیح و درمان لک صورتت با متخصص پوست مشاوره تلفنی و تصویری بگیر.