لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

روز دانش آموز - پزشکت

چرا نمی توانم دوست پیدا کنم؟

چرا نمی توانم دوست پیدا کنم؟ | پزشکت
فهرست مطالب

اگر نگران و ناراحت هستید که چرا نمی توانم دوست پیدا کنم و احساس می کنید دوستی ندارید یا با احساس تنهایی دست و پنجه نرم می کنید، تنها نیستید. به عنوان یک بزرگسال، ممکن است ایجاد ارتباطات جدید دشوار یا غیرممکن به نظر برسد، اما اگر مایل به تلاش هستید، مطمئناً می توانید روابط جدیدی ایجاد کنید. این مقاله دلایل احتمالی عدم موفقیت شما در تلاش برای دوست یابی و اینکه چگونه نداشتن دوستان بر سلامت روان شما تأثیر منفی می گذارد را بررسی می کند. همچنین نکاتی در مورد چگونگی پیدا کردن دوستان جدید ارائه می دهد.

دلایلی که چرا نمی توانم دوست پیدا کنم؟

تجربه کمبود دوستی بسیار رایج است. جسیکا ارمیلیو، روانشناس، روانشناس بالینی می گوید: بسیاری از مردم احساس می کنند دوستانی ندارند یا دیگران آنها را درک نمی کنند. به گفته ارمیلیو، دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است کسی برای دوست‌یابی با مشکل مواجه شود. این دلایل در زیر بیان شده است.

اضطراب، از دلایلی است که چرا نمی توانم دوست پیدا کنم؟

چرا نمی توانم دوست پیدا کنم؟ | پزشکت

یک دلیل بسیار رایج برای این مشکل این است که بسیاری از افراد در هنگام ملاقات با افراد جدید درجاتی از اضطراب را تجربه می کنند. این اضطراب ناشی از ترس از طرد شدن یا قضاوت شدن توسط دیگران است.

برای برخی از افراد، این نگرانی‌ها می‌توانند در توانایی آن‌ها برای برقراری ارتباط با طرف مقابل اختلال ایجاد کنند، زیرا تمرکز و شرکت در یک مکالمه زمانی که احساس عصبی بودن یا عدم اطمینان نسبت به خود داریم، بسیار چالش برانگیز است. این احساسات ناخوشایند ممکن است ما را ترغیب کند که از دوست یابی اجتناب کنیم. دفعه بعد که سعی می کنید دوست پیدا کنید، افکار و احساسات خود را بررسی کنید تا ببینید آیا احساس عصبی، ترس یا عدم اطمینان می کنید. سپس از خود بپرسید که آیا این افکار یا احساسات به توانایی شما برای دوست یابی کمک می کند یا مانع آن می شود. انجام این کار ممکن است به شما کمک کند تا بهتر درک کنید که چرا ممکن است دوستیابی برای شما سخت باشد.

اجتناب

آیا فرصت هایی وجود دارد که ممکن است آنها را رد کنید یا از آنها اجتناب کنید زیرا می خواهید از مشکلات ناشی از دوست یابی اجتناب کنید؟ اغلب اوقات اجتناب ما از چیزهای سخت می تواند مورد توجه یا بدون تردید باشد. بنابراین، وقتی فرصت‌های اجتماعی را رد می‌کنید، از خود بپرسید چرا. حواستان به آن تصمیم و اینکه از کجا می آید باشد. وقتی خودتان را برای انجام این کار به کار نمی گیرید، پیدا کردن دوستان جدید دشوار است.

توقعات بالا از دلایل این که چرا نمی توانم دوست پیدا کنم؟

افراد ممکن است برای محبوب شدن و داشتن چندین دوست فشار زیادی به خود وارد کنند. داشتن تعداد زیاد دوست ضروری نیست. گاهی اوقات، تنها یک یا دو دوست لازم است تا از تمام مزایای روانی حاصل از دوستی های عمیق بهره مند شوند. روی ایجاد یک یا دو ارتباط معنادار تمرکز کنید و خود را از هر فشاری که ممکن است برای ایجاد یک لیست بی پایان از دوستان احساس می کنید خلاص کنید. علائمی که نشان می دهد ممکن است اختلال اضطراب اجتماعی داشته باشید

تاثیر نداشتن دوستان بر سلامت روان

دوستی ها و وابستگی ها مهم هستند. از آنجا که آنها برای رفاه کلی ما بسیار مهم هستند، کمبود دوستان یا دوستی های ضعیف و سطحی می تواند به سلامت روان شما آسیب برساند. نیاز به دلبستگی ایمن و مطمئن از بدو تولد شروع می شود. در دوران کودکی، شخصیت‌های والدین در زندگی ما معمولاً با تأمین امنیت جسمی و عاطفی، این نیاز را برآورده می‌کنند. با این حال، وقتی بزرگ می‌شویم، برای ارضای این نیازهای دلبستگی بیشتر به دوستی یا شراکت نزدیک نگاه می‌کنیم.

برخی از موانع روانی که ممکن است در صورت برآورده نشدن نیازهای دلبستگی ما با آن مواجه شویم، عبارتند از:

فقدان تعلق: یافتن و حفظ روابط دوستانه نزدیک به ما احساس تعلق می دهد، که یک عامل محافظتی است که به ما در مدیریت استرس کمک می کند.

تنهایی: احساس «ما بودن» و حمایت، که اغلب در دوستی های نزدیک یافت می شود، می تواند به ما کمک کند تا با هر چالشی که بر سر راهمان قرار می گیرد بهتر کنار بیاییم. برعکس، فقدان حمایت اجتماعی کافی، که ممکن است توسط کسی که دوستی معنادار ندارد احساس کند، تنهایی و انزوا را تقویت می کند.

مشکلات سلامت روان: تنهایی و انزوا عوامل خطر مهمی برای مشکلات بی شمار سلامت روان هستند، زیرا ما موجوداتی اجتماعی هستیم که می خواهیم و به پیوندهای نزدیک و معنادار با دیگران نیاز داریم.

نکاتی که به شما در پیدا کردن دوست کمک می کند.

چرا نمی توانم دوست پیدا کنم؟ | پزشکت

ارمیلیو مراحلی را پیشنهاد می‌کند که می‌توانید برای دوست‌یابی و تجربه احساس تعلق انجام دهید.

به دنبال محیط های راحت باشید.

این مهم است که سعی کنید و راه هایی بیابید که به خودتان کمک کنید در هنگام پیدا کردن یک دوست جدید احساس راحتی و آرامش کنید. این نیاز به تفکر انتقادی در مورد خود و نوع محیطی دارد که به شما احساس راحتی می کند. آیا شما فردی هستید که با تعاملات یک به یک احساس راحتی بیشتری می کنید یا فردی هستید که با افراد زیادی در اطراف احساس بهتری دارید؟ پاسخ به این سوالات می تواند به شما کمک کند تا در موقعیت بهتری برای یافتن محیط مناسب برای ایجاد دوستی های جدید قرار بگیرید.

به طور مشابه، به این فکر کنید که چه نوع فعالیت‌ها یا تنظیماتی به شما کمک می‌کند تا نسبت به خودتان اطمینان داشته باشید. به عنوان مثال، آیا ورزش، کاردستی یا فعالیتی وجود دارد که از انجام آن لذت می برید و حس اعتماد به نفس را برای شما به ارمغان می آورد ؟ آیا جایی دارید که دوست دارید از آن بازدید کنید یا با آن آشنایی زیادی دارید؟

هنگام دوست یابی بسیار طبیعی است که احساس عصبی بودن کنید، بنابراین راه هایی را جستجو کنید که اعصاب خود را تنظیم کنید و این تجربه را با عناصر راحتی و آشنایی کم کنید.

درمان را در نظر بگیرید.

اگر برای یافتن این احساس تعلق در دوستی ها تلاش می کنید، به درمانگری مراجعه کنید که می تواند به شما در درک مشکلات منحصر به فرد خود کمک کند و برای غلبه بر آنها با شما همکاری کند. به عنوان مثال، ممکن است جنبه هایی از گذشته شما وجود داشته باشد که می تواند بر توانایی شما برای باز بودن و آسیب پذیر بودن در برابر افراد جدید در زندگی شما تأثیر بگذارد. درمان می تواند پشتیبانی و راهنمایی لازم را برای کمک به کاهش مشکلات ارائه دهد.

“اگر نمی توانید در روابط فعلی خود به احساس تعلق دست یابید، به خود اجازه دهید در جای دیگری آن را جستجو کنید. برای مثال، کتاب‌ها، فیلم‌ها، موسیقی، انجمن‌های آنلاین، و هنر نیز می‌توانند راه‌هایی برای شناسایی و پذیرش شخصیت شما و آنچه ممکن است از سر گذرانده باشید، باشند.

چگونه دوستان جدیدی پیدا کنیم؟

چرا نمی توانم دوست پیدا کنم؟ | پزشکت

افراد زیادی وجود دارند که می توانید به دنبال آنها باشید و دوستی های جدیدی ایجاد کنید. در زیر لیستی از نکاتی است که می توانید برای کمک به دوست یابی از آنها استفاده کنید.

از این دو مورد نترسید.

  • از ملاقات با افراد جدید نترسید. سعی کنید در موقعیت هایی که فرصت تعامل با دیگران را دارید، مانند فروشگاه مواد غذایی، کتابخانه یا حتی آنلاین، خود را معرفی کنید. یک راه ساده برای ملاقات با افراد جدید، پیوستن به باشگاهی است که مورد علاقه شماست، مانند بازی های رومیزی، خیاطی، آشپزی و غیره.
  • از طرد شدن نترسید. ممکن است با هر فردی که با او صحبت می کنید ارتباط برقرار نکنید. اشکالی ندارد! برخی از دوستی ها برای ماندگاری و تبدیل شدن به همراهان مادام العمر است، در حالی که برخی دیگر موقتی هستند.
  • افرادی را پیدا کنید که علایق مشابهی دارند. به این فکر کنید که دوست دارید چه کاری انجام دهید و با چه کسی می خواهید این کار را انجام دهید. مثلا آیا از خواندن کتاب لذت می برید؟ دوستی پیدا کنید که عاشق خواندن هم باشد.
  • آشناها را به دوست تبدیل کنید. شما می توانید با صحبت کردن هر از گاهی با آنها، اطلاعات بیشتر در مورد علایق آنها و به اشتراک گذاشتن افکار خود با آنها، آشنایان را به دوستان تبدیل کنید.

 وقت خود را داوطلبانه بگذارید.

  • داوطلبانه راهی عالی برای ملاقات با افراد جدیدی است که به همان چیزهایی که شما هستید علاقه مند هستند! شما متوجه خواهید شد که آنها به چه چیزهایی علاقه مند هستند، از آنها سؤال خواهید کرد و در مورد سبک زندگی آنها بیشتر خواهید آموخت.
  • روی کمرویی یا اضطراب اجتماعی خود کار کنید. اگر با کمرویی یا اضطراب اجتماعی زندگی می کنید، راه هایی برای غلبه بر این مسائل وجود دارد. چیزهای جدیدی در مورد خودتان پیدا خواهید کرد و حتی با افرادی آشنا خواهید شد که مشکلاتی مشابه شما دارند.
  • ذهن باز باشید. برخی از افرادی که ملاقات می کنید ممکن است با شما متفاوت باشند، اما این بدان معنا نیست که آنها افراد هیجان انگیزی نیستند. به جای اینکه آنها را قضاوت کنید، بیشتر بدانید که چه چیزی آنها را چه چیزی می سازد.
  • با مردم در مورد اینکه چه کسی هستید باز باشید. اگر کسی از شما سوالی در مورد خودتان پرسید، صادقانه پاسخ دهید. اگر نمی خواهید در مورد چیزی صحبت کنید، آن را بگویید. برای تحت تاثیر قرار دادن مردم مانند دیگران رفتار نکنید. در نهایت با افرادی مواجه خواهید شد که به دلایل اشتباه شما را دوست دارند.

دو گزینه آسان دوست یابی را امتحان کنید.

  • دوستانه باشید لبخند زدن و “سلام” گفتن با دیدن یک فرد جدید راه خوبی برای دوست یابی است. اگر در دانشگاه هستید و مدرسه شما گرایش دارد، به آن بروید! اینجاست که مردم برای ملاقات با دیگران بازتر خواهند بود.
  • تعارف کنید. این می تواند چیزی به سادگی اظهار نظر در مورد یک لباس جدید یا تعریف مدل موی جدید یک فرد باشد.
  • اطلاعات تماس آنها را بخواهید. این را می توان بعد از یک کلاس، در پایان یک جلسه چت آنلاین، و غیره انجام داد. گاهی اوقات ممکن است خیلی زود احساس شود، اما برای همیشه منتظر نمانید و یا ممکن است هرگز اتفاق نیفتد.
  • اگر می خواهید دوستان جدیدی پیدا کنید، خیلی قوی رفتار نکنید. ممکن است متوجه شوید که کسی را خفه می‌کنید، بیش از حد وابسته می‌شوید، یا حتی با نیاز شدیدتان او را از خود دور می‌کنید.
  • باز و صادق باشید. اگر فکر می کنید کسی باحال است، به او بگویید! علاقه نشان دهید که چه کسانی هستند و چه چیزی را دوست دارند. مردم عاشق صحبت کردن در مورد خودشان هستند.
  • شانس خود را با تیپ های “ساکت” یا درونگرا امتحان کنید. اگرچه درونگراها ممکن است پروانه های اجتماعی نباشند، اما این بدان معنا نیست که آنها نمی خواهند دوست پیدا کنند. به همین ترتیب، فقط به این دلیل که کسی ساکت است و خود را حفظ می کند، لزوماً به این معنی نیست که او غیر دوستانه است. بنابراین، به هر حال یک مکالمه را شروع کنید.

البته، نیازی به استفاده از همه این پیشنهادها نیست، بنابراین سعی کنید از نکاتی استفاده کنید که برای شما معتبرتر است و ببینید به کجا می‌برید!

چگونه روابط دوستی خود را حفظ کنیم؟

چرا نمی توانم دوست پیدا کنم؟ | پزشکت

بعد از اینکه دوستان جدیدی پیدا کردید، به احتمال زیاد به این فکر می کنید که چگونه می توانید این دوستی ها را حفظ کنید. در اینجا چند راه برای تقویت روابط دوستانه وجود دارد:

  • برای دوستانتان وقت بگذارید. هر چند وقت یکبار ملاقات با افراد مفید است، اما حفظ این دوستی مستلزم این است که به طور مداوم ملاقات کنید. این بدان معنا نیست که شما باید 24 ساعت از روز را با هم بگذرانید. به سادگی برای جلسات در طول ماه برنامه ریزی کنید و به آنها پایبند باشید.
  • دوست خوبی باشید. اگر می خواهید دوستی پیدا کنید، باید دوست خوبی برای آنها نیز باشید. این به این معنی است که برنامه ها را لغو نکنید، به موقع حاضر شوید، به هنگام صحبت کردن گوش دهید و غیره.
  • در تماس باشید. زندگی در جای دیگری به این معنا نیست که دیگر دوستان قدیمی خود را نبینید. می‌توانید از طریق رسانه‌های اجتماعی به آن‌ها پیام دهید تا وضعیت آنها را ببینید.
 سخن آخر

نداشتن دوستی می تواند باعث شود احساس تنهایی و انزوا کنید و سلامت روانی شما را تحت تاثیر قرار دهد. این مهم است که بدانید شما تنها نیستید—بسیاری از مردم احساس می کنند دوست ندارند.

دوست یابی مستلزم آن است که خودتان با مردم ارتباط برقرار کنید. اگرچه این می‌تواند ترسناک باشد، اما به انتخاب محیط‌هایی که در آن راحت هستید و شروع آهسته کمک می‌کند. وقتی همه چیز برای شما خیلی ترسناک یا طاقت فرسا است، ممکن است به اجتناب بیشتر و به طور بالقوه افزایش اضطراب منجر شود. با برداشتن گام های کوچکتر به سمت هدف خود، ممکن است احساس موفقیت و انگیزه بیشتری داشته باشید تا با ایجاد ارتباطات نزدیک به جلو حرکت کنید. انجام این کار حتی با یک یا دو نفر می تواند به شما کمک کند تا احساس تعلق داشته باشید.

 نیازی نیست که دوستان زیادی داشته باشید. گاهی ممکن است فقط به یک یا دو دوست خوب نیاز داشته باشید. یکی از مهم‌ترین کارهایی که می‌توانیم برای سلامت روان‌مان انجام دهیم، پذیرش خودمان و یافتن راه‌هایی برای احساس ارتباط بیشتر با دیگران است. هر مسیری که برای شما مناسب است، مطمئن شوید که نوعی ارتباط با افراد دیگر را در اولویت قرار داده اید. اگر نداشتن دوستان شما را افسرده می کند یا ایجاد یا حفظ دوستی برایتان دشوار است، با یک درمانگر صحبت کنید.

متن سربرگ خود را وارد کنید

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نفخ و دل درد - پزشکت

نفخ شکم باعث درد شکم و تغییر در الگوی مدفوع می شه و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذاره. برای درمان علائمت با متخصص گوارش و داخی مشاوره تلفنی بگیر.

بیش-فعالی-کودک

بیش‌فعالی در کودکان می تونه باعث مشکلات تمرکز،کنترل حرکات و رفتارشون بشه. برای کنترل کودک بیش فعال بهتره با متخصص روانپزشک تلفنی مشاوره بگیری.

خشکی لب - پزشکت

خشکی لب می تونه در اثر کمبود آب، اگزما، آفتاب و غیره باشه. برای درمان علائمت با متخصص پوست و مو تلفنی و تصویری مشاوره بگیر.

اگه دستت زیاد عرق می کنه و کلافه ت کرده همین الان با متخصصان آنلاین 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

فشار خون - پزشکت

فشار خون بالا خطر سکته قلبی،بیماری‌ کلیوی و مشکلات قلبی-عروقی را افزایش میده. اگه فشارخون داری همین الان با متخصص قلب و عروق مشاوره تلفنی بگیر.

لک صورت - پزشکت

تغییرات هورمونی،آفتاب،محصولات آرایشی نامناسب و غیره می تونه باعث لک صورت بشه. برای تشخیص صحیح و درمان لک صورتت با متخصص پوست مشاوره تلفنی و تصویری بگیر.

در صورت تمایل به نصب اپلیکیشن و دریافت پشتیبانی رایگان فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره: soals

نیاز به راهنمایی دارید؟ شماره همراه خود را وارد کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره:soals