برونگرایی که اغلب به عنوان extraversion شناخته می شود در 5 نظریه بزرگ شخصیت، یکی از پنج ویژگی اصلی است که به نظر می رسد شخصیت انسان را می سازد. برونگرایی با جامعه پذیری، پرحرفی، قاطعیت و تحریک پذیری مشخص می شود. افرادی که برون گرایی بالایی دارند تمایل دارند به دنبال انگیزه های اجتماعی و فرصت هایی برای تعامل با دیگران باشند. این افراد اغلب به عنوان افرادی سرشار از زندگی، انرژی و مثبت توصیف می شوند. در موقعیتهای گروهی، برونگراها احتمالاً اغلب صحبت میکنند و خود را ابراز میکنند. از سوی دیگر، درونگراها افرادی هستند که برونگرایی پایینی دارند. آنها تمایل دارند ساکت، محتاط و کمتر درگیر موقعیت های اجتماعی باشند. توجه به این نکته ضروری است که درونگرایی و کمرویی یکسان نیستند.
افراد کم برون گرا از موقعیت های اجتماعی نمی ترسند. آنها به سادگی ترجیح می دهند زمان بیشتری را به تنهایی بگذرانند و نیازی به تحریک اجتماعی ندارند.
برونگراها اغلب به طور کلیشه ای بیش از حد پرحرف یا توجه جویانه در نظر گرفته می شوند. در واقع، آنها به سادگی از درگیر شدن در تعامل اجتماعی انرژی می گیرند. افرادی که برون گرایی بالایی دارند برای احساس انرژی نیاز به تحریک اجتماعی دارند. آنها از صحبت کردن و بحث درباره ایده ها با افراد دیگر الهام و هیجان می گیرند.
ویژگی های رایج برون گرایی
برون گرایی اغلب با تعدادی از ویژگی های فرعی مختلف مشخص می شود، مانند:
- عمل گرا
- شاد
- دوستانه
- بی طرفی
- پرحرفی
- درگیر کننده
- تازگی و هیجان جویی
- لذت بردن از مرکز توجه بودن
علل برون گرایی
دلیل دقیق اینکه چرا افراد تمایل دارند بیشتر برونگرا یا درونگراتر باشند موضوع بحث و پژوهش قابل توجهی در روانشناسی بوده است. مانند بسیاری از این بحثها، این سؤال به دو عامل اصلی خلاصه میشود: ژنتیک یا محیط.
ژنتیک: برونگرایی به وضوح دارای یک جزء ژنتیکی قوی است. مطالعات دوقلو نشان می دهد که ژنتیک بین 40 تا 60 درصد از واریانس بین برون گرایی و درون گرایی نقش دارد.
محیط: مطالعات خواهر و برادر منتشر شده در سال 2011 نشان داده است که تجربیات فردی وزن بیشتری نسبت به تجربیات مشترک در خانواده ها دارد.
تنوع در این صفت ممکن است با تفاوت در برانگیختگی قشر مغز مرتبط باشد. به گفته برخی از محققان، برونگراها به تحریک بیرونی بیشتری نیاز دارند در حالی که درونگراها به راحتی تحریک می شوند.
برون گرایی و رفتار
چگونه برون گرایی بر رفتار تأثیر می گذارد؟ محققان دریافته اند که بالا بودن این ویژگی شخصیتی با تعدادی از تمایلات مختلف مرتبط است. این ویژگی علاوه بر کمک به شخصیت، ممکن است در انتخاب شغل نیز نقش داشته باشد.
به گفته محققان، برون گرایی با رفتار رهبری مرتبط است. از آنجایی که برون گراها بیشتر احتمال دارد خود را در گروه ها نشان دهند، منطقی است که آنها اغلب نقش های رهبری را هنگام کار با افراد دیگر بر عهده می گیرند.
کسانی که برون گرایی بالایی دارند اغلب به عنوان دیدگاهی بسیار مثبت به زندگی و همچنین دوستانه، پر انرژی و بسیار سازگار توصیف می شوند.
همانطور که ممکن است تصور کنید، سطوح بالای برون گرایی می تواند به ویژه برای مشاغلی مناسب باشد که نیاز به تعامل زیادی با افراد دیگر دارند. تدریس، فروش، بازاریابی، روابط عمومی و سیاست همگی مشاغلی هستند که یک برون گرا ممکن است در آنها به خوبی عمل کند.
درونگراها تعامل اجتماعی کمتری را ترجیح می دهند، بنابراین مشاغلی که نیاز به کار مستقل زیادی دارند اغلب ایده آل هستند. نویسندگی، برنامه نویسی کامپیوتر، مهندسی و حسابداری همگی مشاغلی هستند که ممکن است برای افراد کم برون گرا جذاب باشند.
برونگرایی چقدر رایج است؟
در حالی که به نظر می رسد همه افراد در حلقه دوستان و آشنایان شما برونگراتر از شما هستند، تحقیقات اخیر در واقع نشان می دهد که برونگرایی کمتر از آنچه قبلا تصور می شد رایج است.
در مطالعه ای که در سال 2015 منتشر شد، محققان دریافتند که برون گراها تمایل دارند بیش از حد در شبکه های اجتماعی حضور داشته باشند. از آنجایی که افراد برونگرا و محبوب تمایل دارند دوستان زیادی داشته باشند، به طور نامتناسبی در شبکههای اجتماعی حضور دارند.
محققان همچنین پیشنهاد کردند که دو عامل کلیدی وجود دارد که تعیین می کند افراد با چه کسانی دوست می شوند. برونگراها تمایل زیادی به اجتماعی بودن دارند و این باعث می شود که آنها بیشتر از درون گراها دوستی های جدیدی ایجاد کنند. مردم همچنین تمایل دارند با افرادی با سطوح برون گرایی مشابه خود دوستی برقرار کنند.
در حالی که برون گراها بیشتر با برون گراها دوست می شوند، درون گراها تمایل دارند هم با درون گراها و هم با برون گراها رابطه برقرار کنند. برای افراد برونگرا، به نظر می رسد که اکثر مردم نیز برونگرا هستند، زیرا این ویژگی شخصیتی در میان گروه دوستان و آشنایان آنها بیش از حد نشان داده شده است. با این حال، درونگراها ممکن است درک بهتری از ساختار واقعی شبکه های اجتماعی داشته باشند.
آیا ممکن است بیشتر برونگرا باشید تا درونگرا؟
اگر تمایل دارید بیشتر درونگرا باشید، ممکن است تعجب کنید که آیا ممکن است برونگراتر شوید. یک مطالعه در سال 2020 نشان داد که تمایل به برون گرا شدن یکی از رایج ترین موارد در مورد اهداف توسعه شخصی است.
این احتمالاً از این واقعیت ناشی میشود که برونگرایی در جامعه مدرن بیشتر مورد توجه قرار میگیرد. به نظر میرسد برونگراها با سهولت بیشتری مقبولیت اجتماعی را به دست میآورند، بنابراین جای تعجب نیست که بسیاری از افراد ممکن است بخواهند در مورد تعلق گروهی از آن راحتی درک شده لذت ببرند.
روانشناسان پیشنهاد می کنند که تغییر کامل در شخصیت اصلی شما بعید است. شخصیت دارای یک مؤلفه ژنتیکی قوی است و مطالعات به طور کلی نشان می دهد که ابعاد گسترده ای که زیربنای شخصیت هستند در طول زندگی نسبتاً پایدار هستند. به عبارت دیگر، شما به احتمال زیاد نمی توانید از یک درون گرا محتاط به یک برون گرا تبدیل شوید.
با این حال، کارهایی وجود دارد که می توانید برای اتخاذ عادات برون گراتر انجام دهید. یا حداقل در موقعیت های اجتماعی احساس راحتی و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید.
عادات برونگرا را بپذیرید.
در حالی که ممکن است به طور طبیعی تمایل داشته باشید که زمان بیشتری را به تنهایی یا با گروه کوچکی از دوستان نزدیک بگذرانید، میتوانید برای دورههایی در مواقع لزوم رفتارهای بیرونی داشته باشید. به عنوان مثال، اگر در محل کار با یک مشتری جدید ملاقات می کنید یا با شریک زندگی خود در یک رویداد اجتماعی شرکت می کنید.
تحقیقات نشان می دهد که برخی از جنبه های شخصیت را می توان با تبدیل به یک عادت پذیرفت. بنابراین اگر یاد بگیرید که در شرایط خاصی برونگراتر شوید، زمانی که در آن موقعیت ها قرار گرفتید به احتمال زیاد به آن حالت تغییر خواهید کرد.
واقعیت این است که برونگرا بودن در موقعیتهای اجتماعی میتواند برای اکثر افراد درونگرا خستهکننده باشد. یکی از راههای مقابله با این موضوع، اتخاذ تمایلات برونگرا در مواردی است که بیشترین فایده را دارد. برای مثال، ممکن است سعی کنید در محل کار یا در روابط اجتماعی بیشتر برونگرا عمل کنید.
تلاش برای برون گرا بودن همیشه می تواند منجر به خستگی و فرسودگی شود.
پس از «برون گرایی» در بخشهایی از زندگیتان که به آن نیاز دارند، احتمالاً به نقطهای خواهید رسید که از میزان تماس اجتماعی که تجربه میکنید احساس خستگی میکنید. برنامه ریزی برای زمان تنهایی راهی عالی برای شارژ مجدد و بازیابی سطح انرژی شماست.
باورهای خود را محدود کنید.
اگر فکر می کنید نمی توانید کاری را انجام دهید زیرا به اندازه کافی برون گرا نیستید (مانند ارائه یک سخنرانی در محل کار یا شرکت در یک رویداد اجتماعی)، مدتی را صرف بررسی باورهای خود و صحبت با خود کنید.
به جای این که باور داشته باشید که توانایی های شما در سنگ تمام گذاشته شده است، تمرین کنید که باورهای مثبت بیشتری روی خود ایجاد کنید که روی چیزهایی که می توانید تغییر دهید متمرکز شوید. ممکن است فکر نکنید که می توانید کل شخصیت خود را تغییر دهید (و حتی نمی خواهید). درعوض، ممکن است به خود بگویید: «من میتوانم در مهمانی صمیمیتر باشم» یا «من میتوانم یک سخنرانی عالی در محل کار ارائه دهم.»
سخن آخر
برونگرایی نوعی شخصیت است که با پرحرفی، ابراز وجود و خونگرمی مشخص می شود. در حالی که به شدت تحت تأثیر ژنتیک است، تربیت و تجربیات زندگی می تواند بر میزان رفتار شما در زمینه های مختلف زندگی تأثیر بگذارد.
یادآوری این نکته مهم است که برونگرایی و درونگرایی نشان دهنده یک زنجیره است. در حالی که برخی از افراد ممکن است در هر یک از این دو افراط باشند، اکثر مردم جایی در حد وسط هستند.
اگر بیشتر برون گرا هستید، احتمالاً هنوز هم از زمانی برای استراحت گاه به گاه لذت می برید. و اگر تمایل دارید بیشتر درونگرا باشید، می توانید راه هایی برای اتخاذ عادات برون گراتر در صورت نیاز پیدا کنید. در هر صورت، یادگیری بیشتر در مورد شخصیت شما می تواند به شما درک بیشتری از خودتان، ترجیحات و نیازهایتان بدهد.
آخرین دیدگاهها