لوگو پزشکت

مشاوره آنلاین پزشکی - پزشکت

رادیو پزشکت

12 مکمل دوپامین برای تقویت خلق و خو

12 مکمل دوپامین برای تقویت خلق و خوی | پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:

-----------------------------------------

مکمل دوپامین برای بهبود و تقویت خلق و خو تجویز و مصرف می شود. اما 12 مکمل طبیعی دوپامین را بشناسید تا با استفاده از آنها مجبور نباشید از مکمل های دیگر استفاده کنید. ما در این مقاله سعی کرده ایم 12 مکمل طبیعی دوپامین را به شما معرفی کنیم. پس مقاله را تا انتها بخوانید. دوپامین یک ماده شیمیایی در مغز شما است که در تنظیم شناخت، حافظه، انگیزه، خلق و خو، توجه و یادگیری نقش دارد. همچنین به تنظیم خواب شما کمک می کند. در شرایط عادی، تولید دوپامین به طور موثر توسط سیستم عصبی بدن شما مدیریت می شود. با این حال، عوامل مختلف سبک زندگی و شرایط پزشکی وجود دارد که می تواند باعث کاهش سطح دوپامین شود.

علائم سطوح پایین دوپامین شامل از دست دادن لذت از چیزهایی است که زمانی لذت بخش می دانستید، بی انگیزگی و بی تفاوتی است. در این مقاله سعی کرده ایم 12 مکمل دوپامین برای تقویت خلق و خوی شما را معرفی کنیم تا با شناخت آنها بتوانید به طور طبیعی میزان دوپامین خود را افزایش دهید. پس ادامه مقاله را تا انتها بخوانید.

پروبیوتیک ها، مکمل طبیعی دوپامین

پروبیوتیک ها، میکروارگانیسم های زنده ای هستند که دستگاه گوارش شما را می پوشانند. آنها به عملکرد صحیح بدن شما کمک می کنند. پروبیوتیک ها که به عنوان باکتری های خوب روده نیز شناخته می شوند، نه تنها برای سلامت روده مفید هستند، بلکه ممکن است از مشکلات سلامتی مختلف از جمله اختلالات خلقی پیشگیری یا درمان کنند.

در واقع، در حالی که نشان داده شده است که باکتری های مضر روده تولید دوپامین را کاهش می دهند، پروبیوتیک ها توانایی افزایش آن را دارند که ممکن است خلق و خو را تقویت کند. چندین بررسی صورت گرفته بر روی موش ها نشان داده است که افزایش تولید دوپامین و بهبود خلق و خو و اضطراب با مکمل‌های پروبیوتیک ارتباط دارد.

علاوه بر این، یک مطالعه بر روی افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) نشان داد که افرادی که مکمل های پروبیوتیک دریافت کرده بودند، در مقایسه با افرادی که دارونما دریافت کرده بودند، علائم افسردگی کمتری را تجربه کرده اند.

در حالی که تحقیقات پروبیوتیک به سرعت در حال پیشرفت است، مطالعات بیشتری برای درک کامل اثر پروبیوتیک ها بر خلق و خو و تولید دوپامین مورد نیاز است. می توانید با مصرف محصولات غذایی تخمیر شده مانند ماست یا کفیر یا مصرف مکمل های غذایی ، پروبیوتیک ها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

Mucuna Pruriens

12 مکمل دوپامین برای تقویت خلق و خوی | پزشکت

Mucuna pruriens نوعی لوبیا گرمسیری بومی بخش‌هایی از آفریقا، هند و جنوب چین است. این لوبیاها اغلب به صورت پودر خشک شده تهیه می شوند و به عنوان مکمل های غذایی فروخته می شوند. تحقیقات نشان داده است که Mucuna pruriens به افزایش سطح دوپامین به‌ویژه در افراد مبتلا به بیماری پارکینسون، کمک می کند.

در واقع، مطالعات نشان داده‌اند که مکمل‌های Mucuna pruriens ممکن است به اندازه برخی داروهای پارکینسون در افزایش سطح دوپامین مؤثر باشد. همچنین ممکن است در افزایش سطح دوپامین در افراد بدون بیماری پارکینسون موثر باشد.

به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که مصرف 5 گرم مکونا پرورینز پودر به مدت سه ماه افزایش سطح دوپامین در مردان نابارور را افزایش دهد.

جینکو بیلوبا

جینکو بیلوبا گیاهی بومی چین است که صدها سال است به عنوان دارویی برای بیماری های مختلف استفاده می شود. اگرچه تحقیقات در مورد اثرات آن تا حدودی متناقض هستند، اما مکمل‌های جینکو ممکن است عملکرد ذهنی، عملکرد مغز و خلق و خوی افراد خاص را بهبود بخشد.

برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف مکمل جینکو بیلوبا در طولانی مدت باعث افزایش سطح دوپامین در موش ها می شود که به بهبود عملکرد شناختی، حافظه و انگیزه کمک می کند.

کورکومین

کورکومین ماده فعال در زردچوبه است. این به شکل کپسول، چای، عصاره و پودر موجود است. تصور می شود که دارای اثرات ضد افسردگی است، زیرا ترشح دوپامین را افزایش می دهد. یک مطالعه کنترل شده کوچک نشان داد که مصرف 1 گرم کورکومین اثرات مشابهی با پروزاک در بهبود خلق و خوی افراد مبتلا به اختلال افسردگی اساسی (MDD) دارد. همچنین شواهدی وجود دارد که کورکومین سطح دوپامین را در موش افزایش می دهد. با این حال، تحقیقات بیشتری برای درک نقش کورکومین در افزایش سطح دوپامین در انسان و استفاده از آن در مدیریت افسردگی مورد نیاز است.

روغن پونه کوهی

12 مکمل دوپامین برای تقویت خلق و خوی | پزشکت

روغن پونه کوهی، دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی مختلفی است که احتمالاً به دلیل ماده فعال آن، کارواکرول است. یک مطالعه نشان داد که مصرف کارواکرول باعث افزایش تولید دوپامین و ایجاد اثرات ضد افسردگی در موش ها می شود. مطالعه دیگری بر روی موش ها نشان داد که مکمل های عصاره پونه کوهی از زوال دوپامین جلوگیری می کند و اثرات مثبت رفتاری را القا می کند. در حالی که این مطالعات حیوانی دلگرم کننده هستند، مطالعات انسانی بیشتری برای تعیین اینکه آیا روغن پونه کوهی اثرات مشابهی در افراد دارد یا خیر ضروری است.

منیزیم

منیزیم، نقش حیاتی در حفظ سلامت بدن و ذهن شما دارد. خواص ضد افسردگی آن هنوز به طور کامل شناخته نشده است، اما شواهدی وجود دارد که نشان می دهد کمبود منیزیم ممکن است به کاهش سطح دوپامین و افزایش خطر افسردگی کمک کند. علاوه بر این، یک مطالعه نشان داد که مکمل منیزیم باعث افزایش سطح دوپامین و ایجاد اثرات ضد افسردگی در موش ها می شود. در حال حاضر، تحقیقات در مورد اثرات مکمل های منیزیم بر سطح دوپامین محدود به مطالعات حیوانی است.

با این حال، اگر نمی توانید منیزیم کافی را از رژیم غذایی خود به تنهایی دریافت کنید، مصرف مکمل ممکن است ایده خوبی باشد تا نیازهای خود را تامین کنید.

چای سبز

چای سبز از دیرباز به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و محتوای مغذی آن مورد توجه قرار گرفته است. همچنین حاوی اسید آمینه L-theanine است که مستقیماً بر مغز شما تأثیر می گذارد. L-theanine می تواند انتقال دهنده های عصبی خاصی از جمله دوپامین را در مغز شما افزایش دهد. مطالعات متعدد نشان داده اند که L-theanine تولید دوپامین را افزایش می دهد، در نتیجه باعث ایجاد اثر ضد افسردگی و افزایش عملکرد شناختی می شود.

علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که هم عصاره چای سبز و هم مصرف مکرر چای سبز به عنوان یک نوشیدنی می تواند تولید دوپامین را افزایش دهد و باعث تسکین علائم افسردگی می شود.

ویتامین D

12 مکمل دوپامین برای تقویت خلق و خوی | پزشکت

ویتامین D نقش های زیادی از جمله تنظیم برخی از انتقال دهنده های عصبی مانند دوپامین در بدن شما دارد. یک مطالعه نشان داد که سطح دوپامین در موش‌های فاقد ویتامین D کاهش یافته و در صورت مصرف مکمل ویتامین D3 سطح آن بهبود یافته است. مطالعات اولیه روی حیوانات امیدوارکننده است، اما بررسی های انسانی برای درک بهتر رابطه بین ویتامین D و دوپامین در افراد مورد نیاز است.

روغن ماهی

مکمل های روغن ماهی در درجه اول حاوی دو نوع اسید چرب امگا 3 هستند: ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA).

بسیاری از بررسی ها نشان می دهد که مکمل‌های روغن ماهی دارای اثرات ضد افسردگی هستند و در صورت مصرف منظم با بهبود سلامت روان مرتبط هستند. این فواید ممکن است تا حدی به تأثیر روغن ماهی بر تنظیم دوپامین نسبت داده شود.

به عنوان مثال، یک بررسی روی موش ها نشان می دهد که رژیم غذایی غنی شده با روغن ماهی سطوح دوپامین را در قشر پیشانی مغز تا 40 درصد افزایش داد و قابلیت اتصال به دوپامین را افزایش داد.

کافئین

بررسی ها نشان می دهد که کافئین می تواند عملکرد شناختی را افزایش دهد. اینها شامل افزایش ترشح انتقال دهنده های عصبی، مانند دوپامین هستند. تصور می شود که کافئین با افزایش سطوح گیرنده دوپامین در مغز، عملکرد آن را بهبود می بخشد.

با این حال، بدن شما می تواند نسبت کافئین را تحمل کند، به این معنی که یاد می گیرد چگونه مقادیر افزایش یافته را تجزیه کند و شما به مصرف بیش از حد آن عادت کنید.

جینسینگ

جینسینگ از زمان های قدیم در طب سنتی چینی استفاده می شود. ریشه آن را می توان به صورت خام یا بخارپز مصرف کرد، اما به اشکال دیگر مانند چای، کپسول یا قرص نیز موجود است. مطالعات نشان می دهد که جینسینگ ممکن است مهارت های مغز از جمله خلق و خو، رفتار و حافظه را تقویت کند.

بسیاری از مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نشان می دهد که این فواید ممکن است به دلیل توانایی جینسنگ در افزایش سطح دوپامین باشد. همچنین به نظر می رسد برخی از اجزای موجود در جینسینگ، مانند جین سنوزیدها، مسئول افزایش دوپامین در مغز و اثرات مفید بر سلامت روان، از جمله عملکرد شناختی و توجه هستند.

یک مطالعه در مورد اثرات جینسینگ قرمز کره ای بر اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در کودکان نشان می دهد کاهش سطوح دوپامین با علائم ADHD مرتبط است.

کودکان شرکت کننده در این مطالعه روزانه 2000 میلی گرم جینسینگ قرمز کره ای به مدت هشت هفته دریافت کردند. در پایان مطالعه، نتایج نشان داد که جینسینگ توجه را در کودکان مبتلا به ADHD بهبود می بخشد. با این حال، مطالعات بیشتری برای نتیجه گیری قطعی در مورد میزان افزایش تولید دوپامین و عملکرد مغز جینسینگ در انسان مورد نیاز است.

بربرین

بربرین یک جزء فعال موجود در گیاهان است. سال ها است که در طب سنتی چینی مورد استفاده قرار می گیرد. اخیراً به عنوان یک مکمل طبیعی محبوبیت پیدا کرده است. چندین مطالعه حیوانی نشان می دهد که بربرین سطح دوپامین را افزایش می دهد. تی ممکن است به مبارزه با افسردگی و اضطراب کمک کند.

در حال حاضر، هیچ تحقیقی در مورد اثرات مکمل های بربرین بر دوپامین در انسان وجود ندارد. بنابراین، قبل از ارائه توصیه ها، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

عوارض مصرف مکمل های دوپامین

بهتر است قبل از افزودن هر مکملی به برنامه روزانه خود با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید. این امر به ویژه در صورت داشتن یک بیماری پزشکی یا در صورت مصرف هر گونه دارویی بسیار مهم است. به طور کلی، خطر مرتبط با مصرف مکمل های فوق نسبتا کم است. اولین عوارض جانبی احتمالی برخی از این مکمل ها به علائم گوارشی مانند گاز، اسهال، حالت تهوع یا درد معده مربوط می شود. سردرد، سرگیجه و تپش قلب نیز با مصرف برخی مکمل ها از جمله جینکو، جینسینگ و کافئین گزارش شده است.

سخن آخر

دوپامین یک ماده شیمیایی مهم در بدن شما است که بر بسیاری از عملکردهای مرتبط با مغز مانند خلق و خو، انگیزه و حافظه تأثیر می گذارد. به طور کلی، بدن شما به تنهایی سطح دوپامین را به خوبی تنظیم می کند. اما برخی از شرایط پزشکی و رژیم غذایی و انتخاب های سبک زندگی می تواند سطح شما را کاهش دهد. همراه با رعایت یک رژیم غذایی متعادل، بسیاری از مکمل های آن ممکن است به افزایش سطح دوپامین کمک کنند. آنها شامل پروبیوتیک ها، روغن ماهی، ویتامین D، منیزیم، جینکو و جینسینگ می شوند. این به نوبه خود می تواند به بهبود عملکرد مغز و سلامت روان کمک کند.

هر یک از مکمل های موجود در این لیست در صورت استفاده صحیح از مشخصات ایمنی خوبی برخوردار است. با این حال، برخی از مکمل ها ممکن است با برخی از داروهای تجویزی یا بدون نسخه تداخل داشته باشند. همیشه بهتر است با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا متخصص تغذیه خود صحبت کنید تا مشخص شود که آیا برخی مکمل ها برای شما مناسب هستند یا خیر.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

1.5 / 5. تعداد رای ها: 2

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز