برخی فکر می کنند که مشاوره آنلاین برای سالمندان موثر نیست اما این دوره از مرحله زندگی فرد به یک پشتیبانی عالی و حمایت قوی نیاز دارد. افراد ممکن است بعد از داشتن یک زندگی شلوغ و پر از دوستان و فرزندان مجبور شوند این دوره را تنهایی سپری کنند. به طور حتم مقابله با تنهایی و شرایط غیرقابل اجتناب دوره سالمندی و ادامه زندگی و پذیرش مشکلات به حمایت و پشتیبانی قوی نیاز دارد. سالمندان جدا از تمام حمایت ها و پشتیبانی های لازم به کمک های روحی روانی هم نیازمند هستند چون دوره سالمندی مانند بقیه دوران های زندگی علاوه بر مشکلات جسمی با بیماری های روانی زیادی همراه است، از جمله:
- تنهایی
- استرس
- اضطراب
- افسردگی
در دوران سالمندی و کهنسالی، مواردی مانند دوری از فرزندان، ابتلا به بیماری های مزمن، فوت همسر یا عزیزان، رنج بیماری های طولانی مدت و یا داشتن بیماری روانی که با افزایش سن رخ می دهد می تواند چالش های زیادی را از نظر روحی و روانی ایجاد کند. سندرم لانه خالی یکی دیگر از مشکلات رایج و عذاب آور برای افراد سالمند است که نیاز به حمایت افراد سالخورده را بیشتر می کند؛ اما مشاوره و به خصوص مشاوره آنلاین با سالمندان به افراد سالخورده کمک می کند تا زندگی مسالمت آمیز را پشت سر بگذارند و با تمرکز بر روی جنبه های مثبت زندگی خود بیشتر این مشکلات را پشت سربگذارند و از بروز بیماری های روانی و عوارض احتمالی آنها جلوگیری کنند.
مشاوره آنلاین روانشناسی و پزشکی برای سالمندان
نیاز های سالمندان
یک واقعیت غیرقابل انکار این است که هیچ کس نمی تواند از پیری و مرگ فرار کند. افراد در دوران سالمندی خود نیاز به یک گوش شنوا برای گوش دادن به حرف های آنها دارند. سالمندان کسی را می خواهند که مدتی را با او بگذراند. باید از افراد سالمند حمایت و پیشتیبانی کرد و برای آنها ارزش خاصی قائل شد. سالمندان به دلایل مختلف مانند افزایش وابستگی به اطرافیان و بدتر شدن شرایط بیماری نیاز به حمایت های روانشناختی دارند که بتوانند آرامش خودشان را به دست آورند. به دست آوردن آرامش و کم کردن دغدغه های فکری در سالمندان می تواند تاثیر زیادی در سلامت جسمی و روانی آنها داشته باشد.
سالمندان به دلایل مختلف به یک حمایت کننده و پشتیبان روان شناختی نیاز دارند، از جمله:
- اعتماد به نفس و عزت نفس خود را بازیابی کنند.
- به آنها کمک شود تا با مرگ عزیزان و تنهایی خودشان کنار بیایند.
- به آنها ارزش داده شود و احساس کنند هنوز هم ارزشمند و قابل احترام هستند.
- به آنها کمک شود تا با یک دید مثبت نسبت به وضعیت خودشان با مشکلات مقابله کنند.
برخی از عوامل در افراد سالمند ممکن است منجر به عوارض های روحی و روانی شده و توان و قدرت سالمندان در مقابله با مشکلات را کاهش دهد. این عوامل آرامش افراد سالمند را مختل کرده و به آنها اجازه نمی دهد تا زندگی مسالمت آمیزی داشته باشند.
برخی از مهمترین احساسات مختل کننده آرامش در سالمندان، عبارتند از:
- تحقیر
- ناتوانی
- آسیب پذیری
- ترس از ترك شدن
- عصبانیت بیش از حد
- ترس از دست دادن کنترل بدن و محیط
بیشتر بخوانید: شایع ترین بیماری روانی در سالمندان
سندرم آشیانه خالی
جدا از همه عوامل مهمی که زندگی افراد را در دوران کهولت سن را تحت تاثیر قرار می دهد، تنهایی و سندرم لانه خالی می تواند نقش زیادی در بروز مشکلات این افراد داشته باشد. دوری از فرزندان و نزدیکان و از دست دادن همسر و تنها شدن در خانه سخت ترین مشکلی است که سالمندان با آن روبرو می شوند. افراد سالمند ممکن است به علت ابتلا به انواع بیماری ها نیاز به پرستاری و حمایت داشته باشند ولی از طرفی هم عزت نفس در آنها مانع از این می شود که از دیگران کمک بگیرند. از این رو آنها خود را در چهار دیوار خانه زندانی می كنند. این شرایط ممکن است فرد را دچار افسردگی کند، چنین وضعیتی را سندرم لانه خالی می گویند.
برخی از سالمندان با این سندرم مقابله و شجاعانه آن را به یک روزمرگی جذاب تبدیل می کنند، اما افراد مبتلا به بیماری جسمی که نمی توانند تحرک مناسبی داشته باشند و افرادی که درونگرا هستند و دوستان زیادی ندارند با مشکلات زیادی روبرو می شوند.
سایر مشکلات سالمندان
در کنار تمام مسائل روحی روانی افراد مسن از مشکلات جسمی زیادی رنج می برند که حتی ممکن است سالمندان وجود این مشکلات را انکار کنند و حتی از گفتن آنها شرم داشته باشند، مسکلاتی مانند:
- ناتوانی
- دمانس
- هذیان
- بی خوابی
- بیماری مزمن
- نقص شناختی
- بیماری آلزایمر
- اختلالات شنوایی
- وابستگی مالی
- احساس اضطراب
- وابستگی برای تحرک
- افسردگی و ناامیدی
- احساس گم شدن و تنهایی
- از دست دادن جوانی و قدرت
- از دست دادن بینایی و تاری دید
- از دست دادن عزیزان و غم و اندوه
بیشتر بخوانید: کاهش وزن در سالمندان
بروز هر یک از این اختلالات با شدت و میزان خاصی همراه است و حتی یک غم واکنشی ساده می تواند به یک غم و اندوه عمیق در حالت افسردگی و حتی خودکشی تبدیل شود. بر همین اساس خطر خودکشی در افراد مسن به ویژه در چنین مواردی را نمی توان نادیده گرفته شود. افرادی که خودکشی می کنند می خواهند به درد خود پایان دهند نه به زندگی آنها. متاسفانه سالمندانی که دچار تنهایی بیش از حد می شوند به یکباره تصمیم می گیرند که برای همیشه از مشکلات خود خلاص شوند. مرگ و میر افراد مشهور سالخوردگان به ما یادآوری می کند که هیچ کس، هر چقدر هم مورد احترام و تجلیل قرار بگیرد، در برابر افسردگی و احساسات ناشی از انزوا، پوچی، دل شکستگی و ناامیدی مصون است.
نیاز به مشاوره در افراد سالمند
یک مشاور با تجربه تمام تلاش خود را برای گوش دادن به فرد سالمند و همکاری با او و یافتن بهترین راه حل ها و راهکار ها به منظور مقابله با مشکلات و چالش های سالمندی را خواهد کرد. مشاوره یا روان درمانی باعث می شود افراد سالمند احساس کنند که حرف های آنها شنیده می شوند و یک نفر به حرف های آن ها گوش می دهد. در این شرایط سالمندان سعی می کنند احساسات خودشان را بروز دهند و همه فشارها و مشکلاتی که در زمان زندگی خود با آنها روبرو بوده اند را بیان کنند. علاوه بر آن مشاوران باید بتوانند احساسات مراجعه کننده خود را بدون هیچ قضاوتی درک کنند.
خدمات مشاوره ای توسط روانشناسان و روانپزشکان ارائه می شود. آنها متخصصین مجرب و آموزش دیده برای ارائه راهکارها و روندهای درمانی در زمینه های مختلف هستند. یک مشاور دارای ویژگی های منحصر به فردی است که از کمک به دیگران بدون هیچ پیش داوری لذت می برد.
جهت مشاوره آنلاین شبانه روزی سالمند کلیک کنید.
مشاور دارای مهارت های ارتباطی خوبی است که در زمینه کمک به سالمندان می تواند:
- آنها را بپذیرد.
- رابطه خوبی با آن ها برقرار کند.
- با افراد سالمند و تنها همدلی کند.
- خودآگاهی و اعتماد به نفس آنها را تقویت کند.
- در رفع مشکلات روحی و روانی به آنها کمک کند.
به طور خلاصه، مشاور با تجربه و مجرب در زمینه مشکلات دوران سالمندی می تواند راهکارهای لازم را برای مقابله با مشکلات پیش رو سالمندان ارائه دهد. از طرف دیگر، مشاوره حرفه ای در سطح بالاتر می تواند به افراد در مقابله با استرس، اضطراب، افسردگی، اندوه، حملات هراس و سایر موارد مرتبط با روابط کمک کند.
پرچم های قرمز و علائم هشداردهنده افسردگی در سالمندان، عبارتند از:
- ناتوانی
- نا امیدی
- احساس گناه
- اختلال در تکلم
- اختلالات خواب
- افکار خودکشی
- مشکلات حافظه
- احساس بی ارزشی
- کاهش وزن یا اشتها
- کمبود انگیزه و انرژی
- از دست دادن اعتماد به نفس
- درد بدون علت یا تشدید شده
- افزایش مصرف الکل یا داروهای دیگر
- عدم علاقه به انجام فعالیت های روزمره
- تحریک پذیری و حساس بودن بیش از حد
- غم و اندوه یا احساس نا امیدی و ناتوانی
- از دست دادن علاقه به برقراری ارتباط با دیگران و یا تفریح
- غفلت از مراقبت شخصی (حذف وعده های غذایی، فراموش کردن دوز داروها، بی توجهی به بهداشت شخصی)
مشاوره برای افرادی است که می خواهند در دوران سالمندی خود شادی، آرامش بیشتر، هماهنگی زناشویی و عملکرد بهتری در کار را داشته باشند.
بیشتر بخوانید: تغذیه سالم برای سالمندان
کمک به سالمندان
نگهداری و مراقبت از سالمندان یکی از وظایفی است که امکان دارد همه ما در مقطعی از زندگی خود با آن روبرو شویم. این شرایط می تواند نگران کننده و حتی گیج کننده باشد. برخی افراد در مراقبت از سالمندان خود با مشکلات مختلفی مانند مسائل مالی، کمبود وقت و غیره روبرو هستند و شاید نتوانند به درستی از عزیزان خود حمایت کنند. از طرفی برخی افراد شاید فکر کنند از نظر عاطفی و جسمی توانایی نگهداری از یک سالمند را نداشته باشند و همین امر باعث احساس گناه و عذاب وجدان شود.
اما شما به عنوان شخصی که وظیفه دارد از عزیز سالمند خود مراقبت و محافظت کند می توانید با آموزش مشاوره آنلاین به سالمندان و مهیا کردن امکانات لازم برای آنها در رفع چالش های جسمی، روحی، عاطفی و روابط روند دوران پیری گام مهم بردارید و به طور کامل مفید و موثر یک فرد و شخصی پیدا کنید که بتواند راهکارهای عملی، مؤثر و راهنمایی و پشتیبانی را به شما ارائه دهد.
نقش مشاوره آنلاین در سالمندان
ما در پزشکت با در نظر گرفتن تمام مشکلات سالمندان برای شرکت در جلسات حضوری مشاوره راه حل مناسبی را برای رفع این عزیزان در نظر گرفته ایم. سالمندان برای استفاده از خدمات مشاوره ای از پزشکت نیازی به کمک گرفتن از دیگران برای شرکت در جلسات حضوری را ندارند. مشاوره آنلاین برای افراد مسن می تواند به شما و عزیزانتان کمک کند تا با تغییرات گیج یا ناراحت کننده، احساسات و نگرانی هایی را که در طی روند پیری ایجاد می شوند مقابله کنند. مانند همه روند های آنلاین ارائه شده در پزشکت به عنوان بزرگترین جامعه آنلاین پزشکی بین بیمار و پزشک، جلسات مشاوره با سالمندان هم بدون هیچ گونه پیش داوری در زمینه سن افراد به صورت کاملا محرمانه صورت می گیرد.
برای مشاوره با پزشک آنلاین در پزشکت کلیک کنید.
چرا پزشکت؟
مشاوره آنلاین پزشکت برای سالمندان کمک بزرگی برای این عزیزان است که به راحتی می توانند در هر نقطه ای از کشور با مشاورین و متخصصین با تجربه هم در زمینه های پزشکی، روانشناسی، پیراپزشکی و حتی مراقبت در منزل بهره بگیرند. در واقع باید گفت آموزش و کسب اطلاعات در مورد برقراری مشاوره آنلاین و ارتباط با یک مشاور خوب به سالمندان یک هدیه واقعی است که شما می توانید به آنها کمک کنید تا یک حامی و پشتیبان قوی برای بیان مشکلات خودشان داشته باشند.
سایر خدمات مشاوره ای آنلاین در پزشکت برای بهبود انواع مشکلات و رفع چالش های سالمندان، عبارتند از:
- مشاوره آنلاین برای بیماران پیوندی
- مشاوره آنلاین برای بیماران کم تحرک
- مشاوره آنلاین در مدیریت زخم مزمن
- مشاوره آنلاین برای بیماران کم توان و ناتوان
- مشاوره آنلاین برای مبتلایان به بیماری های قلبی و عروقی
- مشاوره آنلاین برای مبتلایان به بیماری های مزمن مانند سرطان
- مشاوره آنلاین برای اصلاح رژیم غذایی در بیماران با اولویت رعایت رژیم غذایی
خدمات مشاوره ای پزشکت فقط مختص مشاوره های آنلاینی نبوده و کاربران عزیز به راحتی می توانند در مواقع ضروری از خدمات مشاوره ای تلفنی آنی و فوری پزشکت بهره مند شود. با استفاده از روش مشاوره آنلاین در پزشکت، می توانید به جای هزینه اضافی برای بردن عزیزان سالمند خود به یک دفتر مشاوره حضوری به راحتی در منزل و حتی آسایشگاه با مشاورین در ارتباط باشید. در نظر داشته باشید رفع هر گونه مشکلات جسمی و مادی و غیر مادی سالمندان می تواند تاثیر زیادی در پیشگیری از افسردگی سالمندان و بروز بیماری های روانی داشته باشد. پس با کمترین هزینه برای مشاوره آنلاین می توانید در هزینه های بیشتر مشکلات پیچیده تر جلوگیری کنید.
مشاورین با تجربه در پزشکت ارزیابی های لازم برای شناسایی مشکلات متعدد از جمله شرایط های رایج زیر در دوران سالمندی را انجام می دهند:
- اندوه
- اضطراب
- استرس پس از سانحه
- افسردگی در سالمندان
در ادامه روند درمان راه کارهای مقابله با هر یک از مشکلات پیش رو سالمندان را به شما ارائه می دهند.
آخرین دیدگاهها