لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

روز دانش آموز - پزشکت

تست پتاسیم

تست پتاسیم | پزشکت
فهرست مطالب

تست پتاسیم، میزان پتاسیم خون را اندازه‌گیری می‌کنند، اما آزمایش پتاسیم ادرار در برخی شرایط استفاده می‌شود. این آزمایش ها می توانند تعیین کنند که آیا شما سطح پتاسیم طبیعی در بدن خود دارید یا خیر. سطح پتاسیم خیلی زیاد یا خیلی کم می تواند علائم و خطرات سلامتی زیادی ایجاد کند. پتاسیم را می‌توان به صورت جداگانه اندازه‌گیری کرد، اما اغلب در آزمایش‌های گسترده‌تری مانند پانل الکترولیت، پانل کلیوی یا پانل متابولیک پایه یا جامع گنجانده می‌شود. پتاسیم یک ماده معدنی است که در بدن شما یافت می شود و برای سلامتی بدن ضروری است. این یکی از چندین الکترولیت است که به کنترل سطح مایعات بدن، تعادل اسید و باز و فعالیت عصبی و ماهیچه ای کمک می کند.

مطالعه بیشتر: شایع ترین علائم کمبود پتاسیم

تست پتاسیم چه کاربردهایی دارد؟

آزمایش‌هایی که پتاسیم را اندازه‌گیری می‌کنند، کاربردهای متعددی در پزشکی بالینی دارند. چه پتاسیم به تنهایی یا به عنوان بخشی از یک پانل آزمایش شود، می تواند بخشی از تشخیص، نظارت و غربالگری باشد.

سطوح بالا یا پایین پتاسیم می تواند انواع مختلفی از علائم را ایجاد کند که می تواند باعث ضرورت تجویز پتاسیم شود. عدم تعادل در الکترولیت ها می تواند تقریباً تمام سیستم های بدن را تحت تأثیر قرار دهد، بنابراین آزمایش های پانل اغلب در فرآیند تشخیص بسیاری از اختلالات مختلف استفاده می شود.

اهداف نظارتی تست پتاسیم

از آنجایی که کلیه ها به طور مرکزی در تنظیم سطح پتاسیم نقش دارند، اغلب از آزمایش پتاسیم برای کمک به ارزیابی وضعیت کلیه ها استفاده می شود. پتاسیم همچنین نقش مهمی در عملکرد قلب سالم دارد. این در عملکرد سیگنال الکتریکی عضله قلب نقش دارد، بنابراین در صورت داشتن علائم مرتبط با قلب، سطح پتاسیم اغلب بررسی می شود.

از آزمایشات پتاسیم نیز برای نظارت بدن استفاده می شود، که آزمایشی است که وضعیت شما را در طول زمان ردیابی می کند. هنگامی که درمان برای سطوح غیر طبیعی پتاسیم انجام می شود، آزمایش مجدد می تواند نشان دهد که این درمان چقدر خوب کار می کند. آزمایش مکرر پتاسیم به تنهایی یا به صورت پانل نیز می تواند بخشی از ارزیابی مداوم کلیه ها یا سیستم قلبی عروقی باشد.

اندازه گیری پتاسیم و سایر الکترولیت ها برای بیمارانی که در بیمارستان بستری هستند یا داروهای مختلفی مصرف می کنند رایج است. تعادل الکترولیت مناسب برای حفظ سطح مایعات، تعادل اسید-باز و سلامت کلی حیاتی است، بنابراین نظارت منظم بر پتاسیم و سایر الکترولیت‌ها اغلب در این تنظیمات انجام می‌شود.

اهداف غربالگری

غربالگری اغلب تشخیص زودهنگام نامیده می شود زیرا آزمایشی است که قبل از وجود هر گونه نشانه یا نشانه ای از یک مشکل سلامتی انجام می شود.

غربالگری با آزمایش پتاسیم در افرادی که در معرض خطر بالاتری برای بیماری کلیوی یا قلبی عروقی هستند، مانند افراد مبتلا به دیابت یا فشار خون بالا، رایج‌تر است. این آزمایش برای بزرگسالان سالم بدون این خطر بالا استاندارد نیست، اما برخی از پزشکان مراقبت های اولیه ممکن است آن را به عنوان بخشی از آزمایش خون در طول معاینات عادی بزرگسالان بگنجانند.

هنگامی که برای غربالگری آزمایش می شود، پتاسیم معمولاً بخشی از پانل است که سایر الکترولیت ها را اندازه گیری می کند. تست های پانل برای غربالگری ممکن است شامل پروتئین ها و ترکیبات دیگری در خون نیز باشد که می تواند پزشک را در مورد عملکرد کلیه ها مطلع کند.

آزمایش در محل

مطالعه بیشتر: فشار خون کلیوی چیست؟

تست پتاسیم | پزشکت

تست پتاسیم چه چیزی را اندازه گیری می کند؟

آزمایش پتاسیم، میزان پتاسیم موجود در نمونه خون یا ادرار را اندازه گیری می کند. پتاسیم یک ماده مغذی ضروری است که در سراسر بدن یافت می شود و برای فعالیت سلولی سالم ضروری است. بدون پتاسیم، قلب و سایر عضلات نمی توانند کار کنند.

رژیم غذایی که از غذاها و نوشیدنی هایی که مصرف می کنید تشکیل شده است، منبع پتاسیم است. برخی از افراد نیز پتاسیم را از مکمل های غذایی دریافت می کنند.

در شرایط عادی، بدن شما پتاسیم مورد نیاز خود را جذب و ذخیره می‌کند و کلیه‌ها هر مقدار اضافی را عمدتاً از طریق ادرار دفع می‌کنند. به این ترتیب، اندازه‌گیری پتاسیم می‌تواند اختلالات این فرآیند را در نحوه ذخیره، استفاده و دفع پتاسیم توسط بدن تشخیص دهد.

سطح پتاسیم خون اغلب در یک آزمایش پانل همراه با سایر الکترولیت ها از جمله سدیم، کلرید و بی کربنات اندازه گیری می شود.

در برخی از آزمایشات پتاسیم ادرار، کراتینین همراه با پتاسیم اندازه گیری می شود. کراتینین یک ماده زائد است که محصول جانبی فعالیت عضلات است. کراتینین روزانه با سرعت نسبتا ثابتی دفع می شود. اندازه‌گیری کراتینین، بدون نیاز به جمع‌آوری کامل ادرار 24 ساعته، دفع پتاسیم را مستقل از مقدار مایعاتی که قبل از آزمایش مصرف می‌کنید و میزان رقیق بودن ادرار شما عادی می‌کند.

مطالعه بیشتر: علت بالا رفتن کراتینین چیست؟

چه زمانی باید آزمایش پتاسیم بدهم؟

شرایط مختلفی وجود دارد که در آن آزمایش پتاسیم می تواند تجویز شود. برای تشخیص، در صورت داشتن علائمی که می تواند مربوط به سطح غیر طبیعی پتاسیم باشد، معمولاً آزمایش خون پتاسیم انجام می شود. نمونه هایی از علائم پتاسیم بالا شامل ضربان قلب نامنظم، ضعف عضلانی و حالت تهوع می شود. پتاسیم پایین می تواند باعث تغییرات ضربان قلب، خستگی، گرفتگی و انقباض عضلانی، حالت تهوع و یبوست شود.

اندازه‌گیری الکترولیت‌ها از جمله پتاسیم اغلب در صورتی انجام می‌شود که پزشک مشکوک به مشکلات قلبی، مشکلات کلیوی یا اختلال در تعادل اسید و باز بدن باشد.

علاوه بر این، اگر علائم عمومی دارید یا در یک اورژانس یا کلینیک مراقبت های فوری مورد ارزیابی قرار می گیرید، تجویز آزمایش الکترولیت کاملا طبیعی است. از آنجایی که الکترولیت‌ها در تمام عملکردهای بدن نقش دارند، این آزمایش، از جمله اندازه‌گیری پتاسیم، می‌تواند به شناسایی علت زمینه‌ای مشکلات سلامتی کمک کند.

بیشتر آزمایشات پتاسیم، آزمایش خون است که برای تشخیص سطوح بالای پتاسیم، معروف به هیپرکالمی یا پتاسیم پایین، که هیپوکالمی نامیده می شود، استفاده می شود. با این حال، در برخی موارد، آزمایش پتاسیم ادرار برای کمک به تعیین علت پایین بودن سطح مورد نیاز است.

برای پایش، آزمایشات پتاسیم و سایر الکترولیت ها ممکن است چندین بار در فواصل زمانی معین تکرار شود تا هرگونه تغییر غیرطبیعی تشخیص داده شود. این اغلب برای بیمارانی انجام می شود که داروهایی مصرف می کنند که می توانند بر کلیه ها یا تعادل کلی الکترولیت ها تأثیر بگذارند. بیمارانی که از دیورتیک ها یا سایر داروهای داخل وریدی در بیمارستان استفاده می کنند ممکن است تحت نظارت مکرر با آزمایش الکترولیت باشند.

مطالعه بیشتر: آزمایش خون و 10 مورد از مهمترین آن

تست پتاسیم | پزشکت

نحوه انجام آزمایش

آزمایش استاندارد پتاسیم از نمونه خونی استفاده می کند که با خون گیری در مطب پزشک، بیمارستان یا آزمایشگاه شما گرفته می شود.

آزمایش ادرار برای پتاسیم کمتر رایج است. در صورت نیاز، آنها معمولاً با یکی از دو روش انجام می شوند:

نمونه ادرار 24 ساعته: این شامل جمع آوری تمام ادراری است که در یک روز تولید می کنید تا آزمایشگاه بتواند مقدار کل پتاسیمی را که در این مدت دفع می کنید اندازه گیری کند.

نمونه ادرار نقطه‌ای که نسبت پتاسیم به کراتینین را اندازه‌گیری می‌کند: این روش شامل یک‌بار نمونه ادرار در آزمایشگاه یا مطب پزشکی است. مقایسه میزان پتاسیم با کراتینین در این نمونه به آزمایشگاه اجازه می دهد تا دفع 24 ساعته پتاسیم شما را تخمین بزند.

آزمایش خون و ادرار پس از تجویز پزشک یا سایر متخصصان سلامت انجام می شود.

آیا می توانم در خانه آزمایش بدهم؟

گزینه های محدودی برای کیت های خانگی برای آزمایش سطوح پتاسیم وجود دارد یا اصلاً وجود ندارد. اگر برای شما آزمایش ادرار 24 ساعته تجویز شده است، باید ادرار خود را در هر کجای روز از جمله در خانه جمع آوری کنید. با این حال، این آزمایش هنوز توسط پزشک شما تجویز می شود تا اینکه به عنوان یک کیت تست جداگانه در خانه فروخته شود.

هزینه آزمایش چقدر است؟

هزینه آزمایش پتاسیم می تواند بر اساس تعدادی از عوامل متفاوت باشد، از جمله:

  • جایی که نمونه آزمایشی جمع آوری می شود.
  • این که آیا شما دارای پوشش بیمه درمانی هستید.
  • اآیا این آزمایش از نمونه خون یا ادرار استفاده می کند.
  • این که آیا پتاسیم به تنهایی اندازه گیری می شود یا به عنوان بخشی از یک آزمایش پانل

مطالعه بیشتر: لوزارتان پتاسیم برای چیست؟

تست پتاسیم | پزشکت

آزمایش پتاسیم چگونه انجام می شود؟

آزمایش خون رایج ترین نوع آزمایش پتاسیم است. برای این آزمایش، نمونه خون در آزمایشگاه پزشکی، بیمارستان یا مطب پزشک گرفته می شود.

برای آزمایش پتاسیم ادرار، ممکن است یک نمونه یک بار در مطب یا آزمایشگاه ارائه دهید، یا از شما خواسته شود که یک نمونه 24 ساعته انجام دهید که در آن تمام ادراری را که در طول یک روز تولید جمع آوری کنید.

قبل از آزمون

اگر آزمایش خون برای پتاسیم به تنهایی انجام می دهید، معمولاً نیازی به انجام آمادگی خاصی برای آزمایش ندارید. با این حال، اگر در حال آزمایش پتاسیم به عنوان بخشی از آزمایش پانل مانند پانل متابولیک پایه یا جامع هستید، ممکن است لازم باشد 8 تا 12 ساعت قبل ناشتا باشید. به همین دلیل، باید با پزشک خود در مورد اینکه آیا می توانید قبل از خون گیری غذا و نوشیدنی بخورید، مشورت کنید.

برای انجام آزمایش خون یا ادرار، ممکن است لازم باشد از قبل مصرف برخی داروها را به طور موقت قطع کنید. برخی از داروهای تجویزی یا بدون نسخه و همچنین برخی از مکمل های غذایی می توانند بر سطح پتاسیم تأثیر بگذارند. پزشک می تواند به شما بگوید که آیا نیاز به تنظیم داروهای معمولی خود قبل از آزمایش دارید یا خیر.

در طول آزمون

برای آزمایش خون پتاسیم، از ورید بازوی شما نمونه خون گرفته می شود. در بیشتر مواقع، یک نوار الاستیک به نام تورنیکت دور بازوی شما بسته می شود. این جریان خون را در بازوی شما افزایش می دهد و دسترسی به ورید را آسان تر می کند.

تکنسین از یک دستمال مرطوب ضد عفونی کننده روی پوست شما در نزدیکی رگ استفاده می کند و سپس یک سوزن وارد می کند. یک ویال خون خارج می شود و سپس سوزن خارج می شود.

خونگیری کلی معمولاً فقط چند دقیقه طول می کشد. ممکن است در حین عمل مقداری درد وجود داشته باشد و بسیاری از افراد هنگام وارد کردن سوزن احساس سوزش مختصری می کنند.

برای آزمایش ادرار نقطه‌ای که نسبت پتاسیم به کراتینین را اندازه‌گیری می‌کند، یک ظرف برای جمع‌آوری ادرار در حمام در مطب یا آزمایشگاه به شما داده می‌شود. به طور معمول به شما دستور داده می شود که ادرار را در توالت شروع کنید و سپس با نگه داشتن ظرف زیر جریان ادرار خود نمونه برداری کنید.

برای نمونه 24 ساعته، کیسه ها یا ظروف برای جمع آوری ادرار به مدت یک روز کامل به شما داده می شود. در طول روز باید یک ظرف همراه داشته باشید تا بتوانید بدون توجه به جایی که هستید ادرار را جمع آوری کنید.

برای مجموعه استاندارد 24 ساعته، پس از بیدار شدن از خواب، روز را با ادرار کردن در توالت شروع می کنید. پس از آن، تمام ادرار خود را برای بقیه روز و شب جمع آوری خواهید کرد. شما همچنین ادرار را از روزی که برای اولین بار از خواب بیدار می شوید جمع آوری می کنید. پس از اتمام جمع آوری 24 ساعته، باید دستورالعمل های ارائه شده را برای آوردن نمونه خود به آزمایشگاه دنبال کنید.

مطالعه بیشتر: شناخت ۱۴ ماده غذایی سرشار از پتاسیم

تست پتاسیم | پزشکت

نتایج آزمایش پتاسیم چه چیزی را نشان می دهد؟

در بیشتر موارد، نتایج آزمایشات پتاسیم خون و ادرار در عرض چند روز کاری در دسترس است. تفسیر آزمایش پتاسیم مستلزم در نظر گرفتن دقیق نتیجه آزمایش، محدوده مرجع آزمایشگاهی و وضعیت سلامتی شما است. از آنجایی که پتاسیم اغلب با سایر الکترولیت‌ها اندازه‌گیری می‌شود، ممکن است سطح آن با هم ارزیابی شود.

برای آزمایش خون، گزارش آزمایش باید مقدار پتاسیم را ذکر کند که بر حسب میلی‌اکی‌والان در لیتر (mEq/L) یا میلی‌مول در لیتر (mmol/L) اندازه‌گیری می‌شود. گزارش آزمایش همچنین یک محدوده مرجع را نشان می دهد، که آزمایشگاه آن را محدوده مورد انتظار برای سطوح پتاسیم می داند.

یک محدوده مرجع رایج برای پتاسیم از حدود 3.5 تا 5 میلی مول در لیتر است، اگرچه می تواند تفاوت جزئی بین آزمایشگاه ها وجود داشته باشد. به همین دلیل، مهم است که به دنبال فاصله زمانی مرجع مشخصی که در گزارش تست خود درج شده است باشید.

مطالعه بیشتر: رژیم غذایی کم پتاسیم چیست؟

هیپرکالمی

پتاسیم بیش از حد در خون هیپرکالمی نامیده می شود. هیپرکالمی می تواند نشانه ای باشد که کلیه ها به درستی پتاسیم اضافی را از خون خارج نمی کنند و آن را از طریق ادرار از بدن دفع نمی کنند. این اغلب به استفاده از داروهای خاصی مربوط می شود که از تنظیم سطح پتاسیم توسط کلیه ها جلوگیری می کند، اما ممکن است ناشی از سایر اختلالات کلیوی باشد.

سطوح بالای پتاسیم همچنین زمانی رخ می‌دهد که پتاسیم بیش از حد از داخل سلول‌هایی که معمولاً در آنجا ذخیره می‌شود در خون آزاد شود. این می تواند ناشی از سوختگی یا آسیب های دیگر و همچنین شرایطی باشد که بر تعادل اسید و باز در بدن تأثیر می گذارد.

در بسیاری از موارد، سطوح بالای پتاسیم نتیجه دلایل متعددی است. افزایش دریافت پتاسیم از طریق رژیم غذایی یا مکمل ها به ندرت باعث هیپرکالمی به تنهایی می شود، اما وقتی با کاهش عملکرد کلیه یا سایر عوامل موثر همراه باشد، افزایش دریافت ممکن است باعث افزایش سطح پتاسیم خون شود.

هیپوکالمی

پتاسیم بسیار کم در خون به عنوان هیپوکالمی شناخته می شود. هیپوکالمی اغلب ممکن است پس از مصرف داروهای دیورتیک که باعث افزایش ادرار می شوند اتفاق بیفتد. اسهال، استفراغ و تعریق زیاد نیز ممکن است باعث از دست دادن مایعات شود که سطح پتاسیم خون را کاهش می دهد. در موارد کمتر، هیپوکالمی نتیجه دریافت ناکافی پتاسیم به دلیل رژیم غذایی نامناسب یا شرایط بهداشتی است که باعث افزایش مقدار پتاسیم ذخیره شده در سلول ها می شود.

آزمایش پتاسیم ادرار معمولاً فقط در صورتی استفاده می شود که آزمایش پتاسیم خون غیر طبیعی باشد. برای آزمایش پتاسیم ادرار، گزارش آزمایش شما سطح کل پتاسیم اندازه گیری شده در یک نمونه 24 ساعته یا نسبت پتاسیم به کراتینین را در یک نمونه ادرار یک بار نشان می دهد.

مانند آزمایش خون، گزارش باید محدوده مرجع آزمایشگاه برای سطوح پتاسیم ادرار را نشان دهد. بررسی این محدوده مرجع بسیار مهم است زیرا بسته به روش های اندازه گیری آزمایشگاه ها می تواند تنوع داشته باشد.

علل غیرطبیعی سطح پتاسیم ادرار اغلب شبیه به دلایلی است که می تواند بر سطح پتاسیم خون تأثیر بگذارد. هنگامی که پتاسیم ادرار اندازه گیری می شود، ممکن است به پزشکان کمک کند محتمل ترین علت سطوح غیر طبیعی را شناسایی کنند، از جمله اینکه آیا کلیه به درستی دفع پتاسیم را از بدن ممکن می کند یا خیر.

آیا نتایج آزمایش دقیق است؟

آزمایش خون برای پتاسیم به طور معمول مورد استفاده قرار می گیرد و به طور کلی برای منعکس کردن تغییرات در سطح کل پتاسیم قابل اعتماد است.

عوامل خاصی وجود دارد که می تواند بر دقت آزمایش خون پتاسیم تأثیر بگذارد. نمونه هایی از این موارد عبارتند از:

مشت گره کردن: برخی از افراد ممکن است قبل یا در طول خون‌گیری، چندین بار دست خود را در مشت ببندند، و این می‌تواند سطح پتاسیم اندازه‌گیری شده شما را افزایش دهد که منجر به نتیجه آزمایش گمراه‌کننده شود.

مشکل در خون‌گیری: اگر تکنسین برای دسترسی به ورید بازوی شما تلاش کند، ممکن است باعث آسیب موقت به گلبول‌های قرمز خون شود و پتاسیم اضافی را از داخل آن سلول‌ها در خون آزاد کند. این می تواند باعث افزایش کاذب سطح پتاسیم شود.

تغییرات در سلول های خونی: بیماران مبتلا به شرایطی که بر تعداد گلبول های سفید یا پلاکت خون آنها تأثیر می گذارد ممکن است نتایج آزمایش خون پتاسیم به طور کاذب بالا یا پایین باشد. این همچنین می تواند نتیجه داروهای خاصی باشد که بر فعالیت و تولید سلول های خونی تأثیر می گذارد.

اگر پزشک مشکوک باشد که یکی از این عوامل روی آزمایش شما تأثیر گذاشته است، ممکن است آزمایش خون پتاسیم را با اقدامات ویژه برای جلوگیری از نتایج نادرست احتمالی تکرار کنید.

تست پتاسیم | پزشکت

آیا به آزمایشات بعدی نیاز دارم؟

اگر سطوح غیر طبیعی پتاسیم در خونتان وجود داشته باشد، آزمایش پیگیری لازم است.

در بسیاری از موارد، پتاسیم بالا یا پایین در آزمایشات معمول یا زمانی که علائم قابل توجهی ندارید، مشاهده می شود. این می تواند رخ دهد زیرا تغییرات خفیف در سطح پتاسیم همیشه باعث ایجاد علائم نمی شود.

در این شرایط، پیگیری معمولاً شامل معاینه فیزیکی، بررسی سابقه سلامتی و بحث در مورد داروهای فعلی شما می شود. این مراحل اغلب می‌توانند توضیحی محتمل برای سطوح پتاسیم شما نشان دهند.

آزمایش‌های متداول پیگیری شامل الکتروکاردیوگرام (ECG) است که آزمایش عملکرد قلب است. این آزمایش به دلیل اثرات بالقوه سطح پتاسیم بر سلامت قلب و عروق انجام می شود. پزشک همچنین ممکن است آزمایش‌های خون دیگری را انجام دهد که عملکرد کلیه، تعادل اسید-باز و سایر عناصر سلامتی شما را ارزیابی می‌کند.

ممکن است آزمایش مجدد سطح پتاسیم خون خود را برای تأیید نتیجه اولیه یا ردیابی سطوح خود در طول زمان انجام دهید. علاوه بر این، آزمایش پتاسیم ادرار می تواند به عنوان یک آزمایش پیگیری که به ارزیابی محتمل ترین علل سطوح غیر طبیعی پتاسیم در خون شما کمک می کند، استفاده شود.

سوالاتی از پزشک در مورد نتایج آزمایش باید بپرسید؟

پرسیدن سوال می تواند به شما در درک معنای نتایج آزمایش پتاسیم کمک کند. هنگامی که با پزشک خود صحبت می کنید، بررسی برخی از این سوالات ممکن است مفید باشد:

  • آیا سطح پتاسیم من کم، طبیعی یا زیاد بود؟
  • تست های بعدی وجود دارد که توصیه کنید؟
  • آیا باید آزمایش پتاسیم دیگری انجام دهم؟
  • باید تغییری در رژیم غذایی خود ایجاد کنم؟
  • اگر پتاسیم من خیلی زیاد یا خیلی کم بود، به نظر شما محتمل ترین علت چیست؟
  • آیا اندازه گیری دیگری همراه با پتاسیم انجام شد؟ اگر چنین است، آیا آنها طبیعی هستند یا غیر طبیعی؟

آیا آزمایش پتاسیم تمام پتاسیم بدن را اندازه گیری می کند؟

آزمایش پتاسیم خون یا ادرار، اندازه گیری کل پتاسیم بدن شما نیست. بیشتر پتاسیم در داخل سلول های بدن شما ذخیره می شود. تلاش برای اندازه گیری کل پتاسیم چالش برانگیز است و برای اکثر موقعیت های پزشکی مناسب نیست. به همین دلیل از روش های دیگری برای اندازه گیری پتاسیم استفاده می شود. آزمایش خون، پتاسیم موجود در خون را به جای داخل سلول ها اندازه گیری می کند، و آزمایش پتاسیم ادرار، میزان پتاسیمی را که از بدن از طریق ادرار دفع می شود، اندازه گیری می کند.

سوالات متداول

از آنجایی که پتاسیم را می توان به روش های مختلف آزمایش کرد، طبیعی است که سؤالاتی در مورد اینکه چه چیزی هر آزمایش را متفاوت می کند، وجود دارد. بخش‌های زیر به سؤالات متداول در مورد آزمایش پتاسیم و ارتباط آن با سایر آزمایش‌ها پاسخ می‌دهد.

آزمایش پتاسیم چه تفاوتی با پانل الکترولیت دارد؟ پانل الکترولیت یک آزمایش خون است که شامل اندازه گیری پتاسیم است. علاوه بر پتاسیم، یک پانل الکترولیت نیز کلرید، بی کربنات و سدیم را اندازه گیری می کند.

آزمایش پتاسیم چه تفاوتی با پانل کلیوی، پانل متابولیک پایه یا پانل متابولیک جامع دارد؟ تست های پانل شامل اندازه گیری های متعدد با استفاده از یک نمونه است. پتاسیم اغلب یکی از این اندازه گیری ها در آزمایش هایی است که وضعیت کلیه ها را ارزیابی می کند. به عنوان مثال، پتاسیم بخشی از پانل متابولیک پایه (BMP)، پانل متابولیک جامع (CMP) و پانل کلیوی است.

BMP معمولاً دارای 8 اندازه گیری از جمله پتاسیم است و CMP به طور معمول دارای 14 اندازه گیری از جمله پتاسیم است. پانل کلیه استاندارد نشده است اما تقریباً همیشه شامل پتاسیم و سایر مواد معدنی موجود در پانل الکترولیت است.

آیا آزمایش پتاسیم میزان پتاسیم را در رژیم غذایی من اندازه می گیرد؟ آزمایش پتاسیم به طور مستقیم میزان پتاسیمی که از رژیم غذایی دریافت می کنید را ارزیابی نمی کند.

اگرچه مقدار پتاسیمی که از غذاها و نوشیدنی ها دریافت می کنید بر سطح کل پتاسیم شما تأثیر می گذارد، اما غیر معمول است که دریافت ناکافی پتاسیم به تنهایی دلیل سطوح پایین پتاسیم در خون باشد.

متن سربرگ خود را وارد کنید

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نفخ و دل درد - پزشکت

نفخ شکم باعث درد شکم و تغییر در الگوی مدفوع می شه و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذاره. برای درمان علائمت با متخصص گوارش و داخی مشاوره تلفنی بگیر.

بیش-فعالی-کودک

بیش‌فعالی در کودکان می تونه باعث مشکلات تمرکز،کنترل حرکات و رفتارشون بشه. برای کنترل کودک بیش فعال بهتره با متخصص روانپزشک تلفنی مشاوره بگیری.

خشکی لب - پزشکت

خشکی لب می تونه در اثر کمبود آب، اگزما، آفتاب و غیره باشه. برای درمان علائمت با متخصص پوست و مو تلفنی و تصویری مشاوره بگیر.

اگه دستت زیاد عرق می کنه و کلافه ت کرده همین الان با متخصصان آنلاین 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

فشار خون - پزشکت

فشار خون بالا خطر سکته قلبی،بیماری‌ کلیوی و مشکلات قلبی-عروقی را افزایش میده. اگه فشارخون داری همین الان با متخصص قلب و عروق مشاوره تلفنی بگیر.

لک صورت - پزشکت

تغییرات هورمونی،آفتاب،محصولات آرایشی نامناسب و غیره می تونه باعث لک صورت بشه. برای تشخیص صحیح و درمان لک صورتت با متخصص پوست مشاوره تلفنی و تصویری بگیر.

در صورت تمایل به نصب اپلیکیشن و دریافت پشتیبانی رایگان فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره: soals

نیاز به راهنمایی دارید؟ شماره همراه خود را وارد کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره:soals