عوارض بلندمدت استفاده از سیگارهای الکترونیکی یا سایر محصولات بخارکننده هنوز به خوبی شناخته نشده است. ویپینگ، عمل تبخیر یک مایع برای استنشاق و یک جایگزین محبوب برای کشیدن سیگار به ویژه برای کسانی که بیماری های ریوی مانند COPD دارند، زیرا تصور میشود که این سیگار کمتر مضر است. با این حال، تحقیقات کافی در مورد اثرات ویپینگ برای افراد مبتلا به COPD وجود ندارد.
برخی از تولیدکنندگان محصولات ویپ ادعا میکنند که ویپینگ یک جایگزین کاملاً بی خطر برای سیگار است. با این حال، تحقیقات اولیه در مورد ایمنی این عمل نشان میدهد که واقعیت ندارد. در واقع، به نظر میرسد که بخار کردن، حتی بدون نیکوتین، میتواند اثرات مضری بر بدن داشته باشد. بر همین اساس بهتر است برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویپینگ و COPD و نحوه ترک سیگار بدون استفاده از سیگار الکترونیکی به خواندن این مقاله از پزشکت ادامه دهید.
آیا بخار کردن باعث COPD میشود؟
سیگارهای الکترونیکی نسبتاً جدید هستند و تحقیقات در مورد اثرات آنها، به ویژه اثرات بالقوه آن ها در دراز مدت، محدود است. محصولات ویپینگ معمولاً حاوی نیکوتین هستند که یک داروی بسیار اعتیادآور است، هرچند که شامل استنشاق دود تنباکو نمیشود. برخی از محصولات بخارکننده ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- مواد شیمیایی سمی
- نانوذرات فلزی سمی
- مواد سرطان زا
مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)پیشنهاد میدهد که ویپینگ نسبت به سیگارهای معمولی ضرر کمتری دارد. اما CDC توصیه میکند که جوانان، افرادی که باردار هستند یا بزرگسالانی که در حال حاضر از تنباکو استفاده نمیکنند، از مصرف سیگار الکترونیکی جدا خودداری کنند.
مایع الکترونیکی چیست؟
E-liquid به مایعی اطلاق میشود که دستگاههای ویپ یا سیگارهای الکترونیکی تبخیر میکنند. مردم ممکن است آن را e-juice یا vape juice نیز بشناسند. عوارضی که یک فرد هنگام بخار کردن تجربه میکند تا حدی به نوع مایع الکترونیکی که استفاده می شود، بستگی دارد.
اجزای خاص مایعات الکترونیکی در بین برندها و محصولات متفاوت است. مایع پایه معمولاً ترکیبی از موادی مانند آب، گلیسیرین گیاهی و پروپیلن گلیکول است. اما تولید کنندگان طعم دهندهها یا افزودنی های مختلفی را به این مخلوط اضافه میکنند تا طعم خاصی ایجاد شود.
بسیاری از این مواد برای استفاده در محصولات غذایی ایمن (GRAS) شناخته می شود. با این حال، فرآیند بخار کردن این مواد را گرم و تبخیر میکند، و تحقیقات کمی وجود دارد که نشان دهد مواد غذایی برای بخار کردن بی خطر هستند.
علاوه بر این،مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) بیان کنید که آئروسل ویپ میتواند علاوه بر نیکوتین حاوی مواد خطرناکی نیز باشد، از جمله:
- سایر ترکیبات آلی فرار
- فلزات سنگین مانند نیکل، قلع و سرب
- دی استیل که با بیماری ریوی ارتباط دارد.
عوارض مصرف ویپ
ویپینگ بدون نیکوتین از وابستگی به نیکوتین و سایر عوارض مرتبط با نیکوتین جلوگیری میکند. با این حال، بخار کردن بدون نیکوتین نیز میتواند عوارض زیر را ایجاد کند.
سمیت عمومی
بسیاری از مواد شیمیایی موجود در مایعات الکترونیکی ممکن است اثرات سمیبر بدن داشته باشند. یک مطالعه آزمایشگاهی در سال 2012 نشان داد که این اثرات به دلیل نیکوتین نیست، بلکه به دلیل مواد شیمیایی است که تولید کنندگان برای طعم دادن به مایعات الکترونیکی استفاده میکنند. نکته مهم این است که این در مورد مایعات الکترونیکی که از مواد غذایی درجه یک تشکیل شده بودند نیز صادق بود.
مطالعه دیگر در سال 2015 نشان داد که حرارت دادن پروپیلن گلیکول و گلیسرول در مایعات الکترونیکی باعث ایجاد ترکیباتی میشود که فرمالدئید آزاد میکند. طبق گفته آژانس بین المللی تحقیقات، فرمالدئید یک سرطان زا از گروه 1 است، به این معنی که پتانسیل ایجاد سرطان را دارد. یک مطالعه جدیدتر اثرات مایع الکترونیکی را بر کاربران جوان ویپ بررسی کرد.
این مطالعه سه گروه از نوجوانان را مقایسه کرد:
- کسانی که فقط از سیگار الکترونیکی استفاده میکردند.
- کسانی که علاوه بر کشیدن سیگارهای استاندارد از سیگارهای الکترونیکی استفاده میکردند.
- و کسانی که هرگز از این دو استفاده نکرده بودند.
به طور کلی، این مطالعه نشان داد که استعمال دخانیات آسیب کمتری نسبت به سیگار کشیدن دارد. با این حال، نوجوانان فقط در گروه سیگارهای الکترونیکی مقادیر قابل توجهی مواد شیمیایی سمیدر ادرار خود در مقایسه با گروه کنترل داشتند. این مواد شیمیایی عبارتند از:
- آکرولین
- آکریل آمید
- کروتونالدئید
- اکریلونیتریل
- پروپیلن اکسید
تحقیقات دیگر از این یافتههاپشتیبانی میکند و نشان میدهد که حرارت دادن و تبخیر مواد شیمیایی الکترونیکی مایع آنها را به ویژه برای سلول های ریه سمیمیکند. در نتیجه، محققان “در برابر این عقیده رایج که سیگارهای الکترونیکی بی خطر هستند، احتیاط میکنند.
علاوه بر این، برخی از تولیدکنندگان ویپ، ویتامین E استات را به مایعات بخار حاوی تتراهیدروکانابینول، یک کانابینوئید که معمولاً به عنوان THC شناخته میشود، اضافه میکنند تا آنها را غلیظ یا رقیق کند. در حالی که ویتامین E استات یک ماده چسبنده است که با آسیب ریه ارتباط دارد.
تحریک ریه و گلو
در کوتاه مدت، بخار کردن مایع الکترونیکی میتواند ریههاو گلو را تحریک کند. افرادی که ویپ میکنند اغلب از آن به عنوان ضربه به گلو یاد میکنند. این اصطلاح احساس سوزن سوزن شدن را که فرد در هنگام استنشاق بخار تجربه میکند را توصیف میکند. این احساس از گرم شدن و استنشاق مواد شیمیایی موجود در مایع الکترونیکی به وجود میآید.
محققان معتقدند استنشاق مقادیر زیادی پروپیلن گلیکول و گلیسرول میتواند مجاری هوایی را تحریک کند. آنها همچنین خاطرنشان میکنند که سطوح این مواد شیمیایی در سیگار الکترونیکی به اندازه ای بالا است که تنها پس از یک بار کشیدن باعث تحریک میشود.
التهاب
یک مطالعه در سال 2018 نشان داد که چندین ماده طعمدهنده مایع الکترونیکی رایج باعث واکنش التهابی مخرب در نمونههای سلولهای ریه میشوند. التهاب مزمن بافت ریه میتواند منجر به اسکار غیرقابل برگشت ریه شود .
جایگزین های ویپ و سیگار
بسیاری از مردم میگویند که استفاده از ویپ به آنها کمک میکند در مقابل میل به کشیدن سیگار مقاومت کنند. با این حال، بخار کردن، حتی بدون نیکوتین، با خطراتی همراه است. با در نظر گرفتن این موضوع، افراد میتوانند به دنبال جایگزین هایی برای ویپ باشند که برخی از چیزهایی را که آنها در مورد این عادت لذت میبرند ارضا کند. برخی از نمونهها عبارتند از:
- آدامس جویدن. جویدن آدامس طعم دار، با نیکوتین یا بدون نیکوتین، ممکن است طعمیشبیه به طعم بخار ایجاد کند.
- نوشیدن آب گازدار. احساس سوزن سوزن شدن و سوزش ناشی از نوشیدن یک نوشیدنی گازدار ممکن است احساسی شبیه ضربه به گلو ایجاد کند.
- بازی با خلال دندان. نگه داشتن خلال دندان در دهان به پرت شدن حواس دست و دهان کمک میکند، که میتواند میل فرد به سیگار کشیدن یا بخار کردن را کاهش دهد یا از بین ببرد.
- خوردن تخمه آفتابگردان. خوردن تخمه آفتابگردان مستلزم آن است که فرد به طور مکرر دست خود را جلوی دهان خود بگیرد. این حرکت تکراری حرکاتی را تقلید میکند که یک فرد هنگام کشیدن درگ از یک ویپ انجام میدهد، که میتواند به کاهش میل به بخار کردن کمک کند.
آیا ویپینگ کردن خطرناک است؟
عوارض بلندمدت بخارکننده ها ناشناخته است. اگرچه بخار کردن ممکن است برخی از تهدیدات ناشی از استنشاق دود را از بین ببرد، اما بدون خطرات و نگرانیهای سلامتی نیست. آکادمیهای ملی علوم، مهندسی و پزشکی 47 نتیجه گیری در مورد ویپینگ ارائه کردند که اکثر آنها منفی هستند. چند یافته مثبت حول محور این ایده است که اگر فردی استفاده از سیگارهای قابل احتراق را حذف کند، قرار گرفتن در معرض مواد سرطانزای مرتبط با دود را کاهش میدهد.
با این حال، شواهد زیادی وجود دارد که جنبه های منفی بخارکننده را تقویت میکند، مانند:
- ایجاد وابستگی و اعتیادآور
- نوشیدن عمدی یا ناخواسته مایع که میتواند سمیو کشنده باشد.
- دستگاه های بخارکننده میتوانند علاوه بر نیکوتین، سموم را نیز آزاد کنند
- دستگاه ها، به ویژه آنهایی که اصلاح شده یا با کیفیت پایین هستند، خطر انفجار دارند که میتواند باعث سوختگی شود.
با این حال، عواقب بلندمدت بخارکننده معمولاً ناشناخته باقی مانده است. این به این دلیل است که دستگاههای بخارکننده نسبتاً در بازار جدید هستند و محققان زمان کافی برای مطالعه کامل اثرات بلندمدت آن ندارند.
انواع دستگاه های ویپینگ
انواع مختلفی از دستگاه های بخار وجود دارد. نوع مورد استفاده اغلب به ترجیحات شخصی بستگی دارد، اما تفاوت های قابل توجهی بین انواع وجود دارد. بر اساس گزارش مرکز اعتیاد، سه نوع دستگاه ویپینگ وجود دارد که به عنوان دستگاه های نسل اول، دوم و سوم طبقه بندی میشوند.
دستگاه های نسل اول
دستگاه های بخارکننده نسل اول عبارتند از:
- مینی ها
- سیگ لایک
- سیگار الکترونیکی
این وسایل از نظر ظاهری شبیه سیگار هستند و به صورت یکبار مصرف و قابل شارژ هستند. آنها معمولاً کم هزینه ترین گزینه برای افرادی هستند که ویپ میکنند.
دستگاه های نسل دوم
دستگاه های بخارکننده نسل دوم عبارتند از:
- قلم های ویپ
- قلیان الکترونیکی سایز متوسط
دستگاه های ویپینگ نسل دوم بیشتر شبیه خودکار هستند تا سیگار. آنها به شکل های یکبار مصرف یا قابل شارژ در دسترس هستند و با یک قوطی مایع الکترونیکی قابل شارژ مجدد عرضه میشوند. مایع الکترونیکی برای ویپ های نسل دوم در طیف وسیعی از طعمهاموجود است.
دستگاه های نسل سوم
دستگاه های بخار نسل سوم شامل چندین نوع دستگاه است، از جمله:
- قلیان الکترونیکی
- ویپ MOD یا بخارساز شخصی
- JUUL (شبیه یک فلش مموری است)
- سیستم های تحویل نیکوتین اصلاح شده مکانیکی (MOD)
دستگاه های ویپ نسل سوم ویژگی های زیر را دارا می باشند:
- گزینه های اصلاح دارند.
- عمر باتری بیشتری دارند.
- در درجه اول قابل شارژ هستند
- گزینه هایی برای مایعات طعم دار مختلف دارد.
برخی از پرکنندههای مایع حاوی نیکوتین در مقادیر مختلف هستند، در حالی که برخی دیگر ممکن است بدون نیکوتین باشند. تغییرات در دستگاه های نسل سوم به افراد اجازه میدهد تا محصولات اضافی را به مایع الکترونیکی خود اضافه کنند. مایعات نیز طعم های مختلفی دارند. طعم برخی از آنها شبیه سیگار است، در حالی که برخی دیگر ممکن است طعم نعنایی یا میوه ای داشته باشند.
ویپ کردن چه خطراتی را برای بدن به همراه دارد؟
ویپینگ میتواند چندین اثر نامطلوب بالقوه بر روی بدن افراد از جمله قلب، ریه ها، دندانها و لثهها داشته باشد.
قلب
بررسی ها نشان می دهد که ویپ کردن میتواند باعث مشکلاتی در قلب، ریههاو گردش خون فرد شود. شواهد نشان میدهد که سیگارهای الکترونیکی سمومی را آزاد میکنند که باعث آسیب می شوند. یک مطالعه در سال 2019 نشان داد که هیچ ارتباطی بین ویپینگ و بیماری قلبی وجود ندارد. با این حال، محققان نشان دادند که هر فردی که از سیگارهای سنتی یا دستگاه های بخارکننده استفاده میکند در معرض افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی است.
مطالعه دیگری که در سال 2019 که بر روی همین دادهها انجام شد، ارتباط بین مصرف سیگار و افزایش خطر حمله قلبی، بیماری قلبی، سکته مغزی یا آنژین را نشان داد. آنها دریافتند که استعمال سیگار بدون در نظرگیری سایر انتخاب های سبک زندگی کاربر منجر به افزایش خطر حمله قلبی میشود.
تحقیقات بیشتر در مورد ایمنی بخارکننده برای تعیین رابطه بین ویپینگ و قلب مورد نیاز است. بسیاری از محققان موافق هستند که استعمال دخانیات هنوز برای قلب ایمن تر از سیگار است، اما سیگار کشیدن همچنان خطراتی دارد.
ریه ها
به طور کلی، بخار کردن ممکن است برای ریه های فرد بهتر از کشیدن سیگار باشد. با این حال، محققان باید مطالعات بیشتری را برای شناسایی اثرات کوتاهمدت و بلندمدت بخارکننده بر سلامت ریه انجام دهند. زیرا شواهد تا کنون مختلط است.
یک مطالعه منتشر شده در سال 2019 نشان داد که هیچ افزایش قابل توجهی در خطر سلامت ریه بین افرادی که فقط سیگار میکشند و افرادی که نه سیگار میکشند و نه ویپ میکنند، وجود ندارد.
یک مطالعه دیگر در سال 2018 نشان داد که شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه بخارکننده میتواند بر سیستم گردش خون تأثیر بگذارد. با این حال، نویسندگان پیشنهاد میکنند که تحقیقات بیشتری برای تعیین تأثیر ویپینگ بر سلامت ریه مورد نیاز است.
با این حال، یک مطالعه در سال 2018 با استفاده از موشها نشان داد که سیگارهای الکترونیکی به اندازه سیگار برای ریهها مضر هستند و قرار گرفتن طولانیمدت در معرض آن میتواند باعث آسیب جدی به ریه شود.
سلامت دندانها و لثه ها
ویپینگ ممکن است باعث مشکلاتی در سلامت دندانها و لثهها شود. چندین مطالعات انجام شده نشان داده اند که بخار کردن میتواند لثه و گلو را تحریک کرده و ممکن است فرد را مستعد پوسیدگی دندان کند. به عنوان مثال، یک مطالعه در سال 2016 نشان داد که خطر ابتلا به بیماریهای پریودنتال در افرادی که ویپ می کنند افزایش مییابد.
یک بررسی دیگر در سال 2014 که 44 مقاله را در مورد تأثیرات استخاره بر سلامتی مورد تجزیه و تحلیل قرار داده بود، نشان داد که بخارکننده میتواند لثه و گلو را تحریک کند. بخار کردن با مایعات طعم شیرین، احتمال ابتلا به پوسیدگی دندان را به دلیل رشد باکتری افزایش میدهد.
تحقیق در مورد ویپینگ و COPD
تنها تحقیقات محدودی وجود دارد که به بخار و COPD پرداخته است.
ویپینگ و التهاب ریه
یک مطالعه کوچک که در سال 2016 منتشر شد، گزارش داد که محصولات ویپینگ حاوی نیکوتین باعث التهاب ریه و آسیب بافت ریه میشود. سلولهای ریه انسان و موشهای کشتشده در این مطالعه وابستگی به نیکوتین را در طول تحقیق نشان دادند.
ویپینگ و استرس اکسیداتیو
یک مطالعه در سال 2017 که در مجله آمریکایی تنفسی و پزشکی مراقبت های ویژه منتشر شد، یافته های منفی را گزارش کرد. این مطالعه شامل 44 شرکتکننده، ترکیبی از سیگاریهای معمولی، مصرفکنندگان سیگار الکترونیکی و افراد غیرسیگاری بود. محققان پروتئین هایی را در مجاری هوایی سیگاری های الکترونیکی کشف کردند که خطر ابتلا به COPD را بیشتر میکند. در همه افراد سیگاری در این مطالعه نشانگرهای استرس اکسیداتیو مرتبط با بیماری ریوی را نشان دادند.
ویپینگ و آسیب DNA
تحقیقات منتشر شده در ژانویه 2018 نشان داد که موش هایی که در معرض بخار سیگار الکترونیکی قرار گرفتند آسیب DNA را در ریه ها، مثانه و قلب نشان دادند. این آسیب ممکن است خطر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی و مشکلات ریوی را افزایش دهد. محققان افزودند که دود سیگار الکترونیکی ممکن است به آسیب های مشابهی در انسان منجر شود.
علائم COPD چیست؟
COPD ممکن است باعث سفتی در قفسه سینه و خس خس سینه شود و تا زمانی که ریههاآسیب قابل توجهی را تجربه نکرده باشند ظاهر نشوند. علائم معمولاً با گذشت زمان بدتر میشوند، به خصوص اگر افراد به سیگار کشیدن ادامه دهند.
علائم COPD عبارتند از:
- خستگی
- تنگی نفس
- کاهش وزن
- سرفه کردن
- خس خس سینه
- تنگی قفسه سینه
- عفونت های تنفسی
- تورم در مچ پا، پا یا ساق پا
- مخاط یا خلطی که ممکن است شفاف، سفید، سبز یا زرد باشد.
- لب های آبی یا بستر ناخن، که به عنوان سیانوز شناخته میشود.
- مشکلات تنفسی که در نهایت کارهای روزمره را دشوارتر میکند. آنها میتوانند در برخی موارد ناتوان کننده باشند.
عوامل خطر COPD چیست؟
COPD زمانی رخ میدهد که لوله های ریه خاصیت ارتجاعی خود را از دست بدهند. این وضعیت باعث میشود پس از بازدم مقداری هوا در ریههاباقی بماند.
عوامل خاصی احتمال ابتلا به COPD را افزایش میدهند، از جمله:
قرارگیری در معرض دود تنباکو. قرارگیری طولانی مدت در معرض دود تنباکو باعث اکثر موارد COPD میشود. این خطر با تعداد سیگارهای مصرفی و مدت زمانی که فرد سیگار کشیده است افزایش مییابد. افراد مبتلا به آسم که سیگار میکشند در معرض خطر بیشتری قرار دارند. افراد غیرسیگاری نیز ممکن است بیشتر مستعد ابتلا به COPD باشند، اگر برای مدت طولانی در معرض دود سیگار باشند.
قرارگیری در معرض آلودگی یا گرد و غبار. زندگی در مناطقی با آلودگی بالا یا کار در مکانی با گرد و غبار یا دودهای شیمیایی نیز خطر ابتلا به COPD را افزایش میدهد. این آلاینده های هوا محرک ریه هستند که باعث التهاب و مشکلات تنفسی میشوند.
سن. افراد مسن بیشتر احتمال دارد به COPD مبتلا شوند زیرا علائم معمولاً طی چندین سال ایجاد میشوند.
ژنتیک. برخی از اختلالات ژنتیکی، از جمله کمبود آلفا-1-آنتی تریپسین، ممکن است باعث COPD حتی در افراد غیر سیگاری شود. با این حال، این اختلالات نادر هستند.
دودهای ناشی از سوختن سوخت. در کشورهای در حال توسعه، سوزاندن سوخت برای پخت و پز و گرمایش میتواند به COPD کمک کند، به خصوص زمانی که خانههابه اندازه کافی تهویه نمیشوند. این خطر در کشورهای توسعه یافته کمتر است.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
کسانی که علائم COPD دارند یا فکر میکنند ممکن است داشته باشند باید به پزشک مراجعه کنند. پزشک ممکن است معاینه فیزیکی و آزمایشاتی را برای بررسی عملکرد ریه انجام دهد. تست های عملکرد ریه میتواند تشخیص COPD را تایید یا حذف کند.
آزمایشات مورد استفاده برای تشخیص COPD عبارتند از:
اسپیرومتری. اسپیرومتری که به عنوان تست عملکرد ریوی نیز شناخته میشود، حتی موارد اولیه COPD را تشخیص میدهد. این شامل بازدم قوی در لوله ای است که به یک اسپیرومتر متصل است. این دستگاه میزان و سرعت بازدم هوا را اندازه گیری میکند.
تست های تصویربرداری. اشعه ایکس یا سی تی اسکن ممکن است بی نظمیهایی را در قفسه سینه تشخیص دهد که میتواند نشانه COPD باشد.
آزمایش خون. یک نوع آزمایش خون به نام آزمایش گاز خون شریانی، میزان اکسیژن و دی اکسید کربن خون را اندازه گیری میکند. نتایج میتواند شدت COPD را نشان دهد.
چگونه سیگار را ترک کنیم؟
ممکن است تعیین یک روز خاص برای ترک سیگار به شما کمک کند. سیگاریهابرای کاهش خطر ابتلا به COPD و بسیاری دیگر از خطرات سلامتی باید مصرف محصولات تنباکو را ترک کنند. افرادی که قبلاً مبتلا به COPD تشخیص داده شده اند میتوانند علائم خود را کاهش دهند و در صورت ترک سیگار از آسیب بیشتر ریه جلوگیری کنند.
نیکوتین و سیگار اعتیاد آور هستند و ترک آن میتواند چالش برانگیز باشد. تنها 4 تا 7 درصد از سیگاریهابا موفقیت آن را ترک کردند. افراد دیگر باید برنامه ریزی کنند که چگونه سیگار را ترک کنند.
بنابراین، توصیههای زیر ممکن است جایگزین مطمئنتری برای کسانی باشد که میخواهند برای همیشه سیگار را ترک کنند:
- یک روز تعیین کنید. تاریخی را برای ترک سیگار انتخاب کنید و سعی کنید به آن پایبند باشید.
- جمع آوری اطلاعات. تا حد امکان اطلاعات بیشتری در مورد علائم ترک نیکوتین و سایر چالش های مرتبط با ترک سیگار جمع آوری کنید. برای مقابله با چالشهابرنامه ریزی کنید. عدم آمادگی برای موقعیت های چالش برانگیز دلیل رایجی است که باعث میشود افراد دوباره سیگار بکشند.
- یک شبکه پشتیبانی بسازید. از خانواده و دوستان کمک و حمایت بخواهید. به یک گروه پشتیبانی ترک سیگار یا انجمن آنلاین بپیوندید.
- به پزشک مراجعه کنید. یک پزشک میتواند اطلاعات و توصیههایی درباره محصولات برای کمک به ترک سیگار ارائه دهد.
- متمرکز بمانید. اکثر افرادی که دوباره شروع به مصرف سیگار میکنند در 12 هفته اول این کار را انجام میدهند. لغزش های گاه به گاه برای افراد عادی است، اما ضروری است که دوباره به تلاش خود برای ترک سیگار متعهد شوند. نیازی به احساس گناه یا سرزنش نیست، زیرا این بخشی از فرآیند ترک برای بسیاری از افراد است.
سخن آخر
فرد نباید از ویپینگ به عنوان وسیله ای برای ترک سیگار استفاده کند. انجمن قلب آمریکا (AHA)توصیه میکند هر کسی که سعی در ترک سیگار دارد باید از یک روش معتبر برای افزایش شانس موفقیت خود استفاده کند.
AHA همچنین توصیه میکند که افرادی که سیگار نمیکشند نباید شروع به بخار کردن کنند. این امر به ویژه در مورد زنانی که باردار و کودک هستند صادق است. مردم همچنین باید از اصلاح بخارساز خود اجتناب کنند. تغییرات ممکن است منجر به سوختگی و انفجارهای احتمالی شود.
افرا د نباید از مایعاتی استفاده کنند که سازنده آنها را توصیه نمیکند. همچنین، افراد باید از مصرف یا تماس با مایعات موجود در دستگاه های ویپینگ خودداری کنند.
ویپینگ لزوماً جایگزین مطمئنی برای سیگار نیست. اگرچه بسیاری از محققان موافق هستند که بخار برای سلامتی افراد احتمالاً بدتر از سیگار است، تحقیقات هنوز در مراحل اولیه است. با این حال، شواهد فزایندهای وجود دارد که نشان میدهد بخار کردن ممکن است به همان اندازه اثرات بدی بر قلب، ریهها و دهان داشته باشد. افرادی که باردار هستند، افرادی که به دنبال ترک سیگار هستند و کودکان، نباید ویپ کنند.
آخرین دیدگاهها