لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ایرانسل و پزشکت در کنار هم با هدف ایجاد پلتفرم ارائه خدمات درمانی

همکاران پزشکت
فهرست مطالب

رشد سریع تکنولوژی و رخنه فضای دیجیتال در همه ابعاد زندگی مردم مسئله‌ای غیرقابل انکار است اما با شیوع ویروس کرونا این رشد، سرعت چند‌برابری به خود گرفت و مردمی که تا پیش از این بنا به عادت همه خدمات خود را به صورت حضوری دریافت می‌کردند، مجبور به خانه‌نشینی شدند اما نیاز به دریافت خدمات همچنان وجود داشت؛ در نهایت استفاده از فضای دیجیتال برای کسانی که تا پیش از این به این فضا اقبالی نداشتند، یا اصلا از وجود چنین پلتفرم‌هایی آگاه نبودند، تبدیل به تنها گزینه روی میز شد. هرچند که اجبار کرونا تنها یک دلیل برای استفاده از این فضا بود و مزیت‌های گوناگون دنیای دیجیتال حتی در جهان پساکرونا هم به طور حتم انتخاب اول اغلب مردم باقی خواهد ماند.

در این میان، حوزه درمان و خدمات پزشکی از مهم‌ترین گروه‌های خدمات دیجیتال هستند. فراهم آوردن دسترسی به پزشک متخصص برای شهرهای دور‌افتاده و کم امکانات، کاهش هزینه‌های حمل و نقل و هزینه های سربار بخش درمان، سهولت، سرعت و راحتی در دسترسی، افزایش کیفیت ارائه خدمات به ازای کاهش هزینه و … همه و همه از جمله دلایلی هستند که خدمات سلامت را به یکی از مهم‌ترین گروه ها تبدیل می‌کنند.

با در نظر داشتن همین اهداف، مجموعه پزشکت از سال ۹۷ فعالیت خود را آغاز کرد. هسته اصلی این مجموعه بر پایه ‌ ارائه خدمات مشاوره پزشکی در حوزه‌های گوناگون سلامت بود

اما حالا این مجموعه در مسیر پیشرفت خود ارائه خدمات دیگری را به کار خود افزوده و با همکاری شرکت ایرانسل به عنوان اپراتور نبض سلامت دیجیتال، قصد دارد پلتفرمی جامع و کامل در اختیار تمام مردم بگذارد تا دیگر هیچ‌کس و در هر کجای ایران در دسترسی به خدمات دیجیتال دچار مشکل نباشد.

دکتر الیار حبیبی، پزشک و پژوهشگر حوزه سلامت و مدیرعامل اپلیکیشن پزشکت، محمدرسول کاظمی، مدیر فنی و مدیر اجرایی پزشکت در گفت‌وگو با هفته‌نامه شنبه مسیر این مجموعه از ابتدا تا عقد قرارداد همکاری با ایرانسل را روایت کردند.

فعالیت را چطور آغاز کردید و جرقه ایجاد آن چه بود؟

ریشه‌ آغاز فعالیت ما، مسائل و مشکلاتی بود که من در کار بالینی خودم با آنها برخورد کردم. من ۲ سال به عنوان پزشک خانواده، در مناطق محروم فعالیت می‌کردم و در همان زمان جرقه این کار در ذهن من خورد؛ در آن زمان در جهان هم چنین پلتفرمی نبود.

ایده‌ای که من داشتم این بود که با استفاده از تکنولوژی و بستری که فضای دیجیتال در اختیار ما قرار می‌ دهد، ما می‌توانیم خدمات بهتری در حوزه پزشکی و سلامت به هموطنان مان برسانیم و آن نقص‌هایی را که من در دوران بالینی خودم در این نظام حس می‌کردم، مرتفع کنیم.

در نهایت ما فعالیت مان را به طور رسمی از سال ۹۷ شروع کردیم هرچند که ۲ سال قبل از آن مرحله مطالعات مقدماتی و پیش از پروژه را سپری کردیم.

این مشکلات و نقص‌هایی که به آن اشاره کردید، چه چیزهایی بودند؟

وقتی شما به عنوان پزشک به منطقه محروم می‌روید، وارد مرکز بهداشت و درمان می‌شوید و تعدادی خانواده را تحت پوشش خود دارید؛ این مردم گاهی به خدمات سلامتی ضروری‌ای نیاز دارند که در دسترس‌شان نیست.

به عنوان مثال، دسترسی راحتی به خدمات روانشناسی، خدمات تخصصی یا فوق تخصصی ندارند؛ یا خدمات آزمایشگاهی را در شهری نیاز دارید که به راحتی نمی‌توانید آن خدمت را دریافت کنید اما اگر هماهنگی دیجیتال انجام شود، آزمایشگاه می‌تواند از بخشی دیگر به آنجا برود و نمونه‌گیری کند و به این نیاز پاسخ بدهد.

خیلی از اوقات بیماران ما مجبور بودند به مراکز استان بروند، یا به تهران مراجعه کنند و این باعث می‌شد همیشه در جاده و رفت و آمد باشند؛ در حالی که ممکن بود از هر ۶ دفعه‌ای که به پزشک متخصص مراجعه می‌کردند، ۴ بار آن را بتوان با استفاده از تکنولوژی دیجیتال مرتفع کرد. بحث رفت و آمدهای غیرضروری و اطلاع‌رسانی درست در اینجا مطرح می‌شود و اهمیت ویژه‌ای دارد.

همیشه در کشور ما نقصانی در خدمات سلامت وجود دارد که بحث آموزش به بیمار است اما در ایران به این مسئله توجه خاصی نمی‌شود. مراجعه بیمار به پزشک تنها یک بخش کار است؛ بیمار باید آگاهی داشته باشد که بیماری‌اش دقیقا چیست و داروهایش را باید چطور مصرف کند، باید به منابع معتبر علمی، پزشکان متخصص و مشاوران مختلف درباره بحث‌های مختلف حوزه سلامت دسترسی لازم را داشته باشد تا آگاهی لازم را درباره بیماری‌اش و مصرف داروها به دست بیاورد.

مثال یکی از این عدم آگاهی‌ها در مصرف دارو مصرف فزاینده آنتی‌بیوتیک‌ها‌ست. گاهی اوقات پزشکان هر آنتی‌بیوتیکی را استفاده می‌کنند، جوابی نمی‌گیرند؛ چرا‌که در سطح جامعه مردم خودسر آنتی‌بیوتیک مصرف کرده‌اند که منجر به مقاومت‌های وسیع دارویی شده و این امر متخصصان ما را با مشکلات زیادی درگیر می‌کند. همه این نقص‌ها با استفاده از فضای دیجیتال تا ۹۰درصد کاهش پیدا می‌کند.

فایده دیگر استفاده از نظام سلامت دیجیتال و ارائه خدمات از راه دور در این باره، کاهش بار مالی بیمه‌هاست و می‌تواند بین ۴۰ تا ۶۰ درصد هزینه و بودجه نظام سلامت را صرفه‌جویی کند.

مسئله دیگر تشخیص زودرس بیماری‌هاست. خیلی از اوقات مراجعانی داریم که برای بیماری‌شان خیلی دیر به پزشک مراجعه کرده‌اند و بیماری‌شان پیشرفت زیادی کرده؛ به‌گونه‌ای که اگر می‌شد آن بیماری را در مراحل ابتدایی‌اش با هزینه‌ای کم درمان کرد، حالا باید انرژی و هزینه خیلی بیشتری روی آن صرف کرد و حتی در مواردی ممکن است قابل درمان هم نباشد.

به طور مثال، درباره بیماری دیابت، اگر فردی در همان مراحل اولیه متوجه بیماری خود شود، خیلی راحت می‌تواند بیماری‌اش را با دارو، ورزش، غذا، سبک زندگی و … کنترل کند اما در صورتی که در تشخیص و مراجعه به پزشک تاخیر کند، ممکن است این تاخیر به قیمت از دست دادن چشم، کلیه یا مشکلات دیگر تمام شود. این اپ‌ها و فضای دیجیتال کمک می‌کنند که این تشخیص زودتر انجام شود و هدف ما از ایجاد این سیستم، کمتر‌کردن اتفاقات این‌چنینی بود.

درست است که با پیشرفت تکنولوژی ارائه خیلی از خدمات به فضای دیجیتال آمده است اما مراجعه به پزشک به صورت اینترنتی یا در این فضا شاید تا پیش از کرونا چندان باب نبود. در این مدتی که فعالیت می‌کنید، اقبال مردم به استفاده از خدمات شما چطور بود؟

در ابتدا خیلی از مردم از این خدمات اطلاعی نداشتند که با افزایش این آگاهی و شناخت بهتر شد. در ابتدای کارمان ما هدفمان این بود که بحث مشاوره‌های از راه دور و مشاوره‌های کاملی که به صورت تصویری صوتی متنی و تلفنی ایجاد شود که پزشک بتواند بیمار را ببیند و ارتباط درستی برقرار شود و سعی کردیم به قوی‌ترین شکلی که می‌توانیم این کار را عملی و اجرایی کنیم و سپس شروع به تکمیل آن کردیم.

به طور مثال، در این دوران که اطلاعات ناصحیح و نا‌درستی همواره در فضای اینترنت و شبکه‌های اجتماعی وجود دارد، ما شبکه اجتماعی اختصاصی سلامت را داریم که پزشکان و مشاورانمان می‌توانند اطلاعات تایید‌شده را در آن قرار بدهند و مردم کاملا مطمئن باشند چیزی که می‌خوانند مطلب علمی و تایید شده است.

سپس پاندمی کرونا شروع شد و با توجه به شرایط ویژه پاندمی و قرنطینه استقبال بسیار زیادی از اپلیکیشن ما شد و کاربران ما تقریبا ۲ هزار درصد افزایش پیدا کردند. در ادامه گسترش کارمان با شرکت ایرانسل کمپین‌ها، اطلاع‌رسانی‌ها و خدمات مشترکی و بعد خدمات در محل راه‌اندازی شد که اگر فردی به خدمات پزشکی، پرستاری و… نیازمند است، از طریق اپلیکیشن بتواند لوکیشن پزشک و پرستار را ببیند و خدمات مورد نیازش را در محل دریافت کند.

مرحله بعدی اضافه‌کردن خدمات دامپزشکی و حیوانات خانگی بود برای کسانی که در این دوران کمتر از خانه بیرون می‌روند و می‌خواهند برای حیوانات خانگی و دام‌هایشان مشاوره بگیرند.

در ادامه قصد داریم بیمه‌های سلامت و آزمایش‌ها و خدمات تشخیصی در محل را به خدمات خود اضافه کنیم. در نهایت همه این فعالیت‌ها، ارتباطات‌مان با ایرانسل ادامه داشت و منجر به عقد تفاهم‌نامه و مشارکتی شد که براساس آن قرار است این فعالیت را گسترش داده و اپلیکیشن پزشکت را تبدیل به سوپر اپلیکیشن پزشکی و سلامت کشور کنیم.

البته در حال حاضر هم تعداد کسانی که اپ اندروید ما را نصب کرده‌اند بالای ۵۰۰هزار نفر بوده که در اپلیکیشن‌های شاخه مدیکال گوگل پلی یک رکورد است و در منطقه، ما هیچ اپلیکیشنی در این حوزه نداریم که این تعداد نصب را داشته باشد.

همین باعث شد که اپلیکیشن‌های غیراستاندارد دیگری هم وارد بازار شوند که نتوانستند آن خدمت‌رسانی استاندارد را ارائه بدهند؛ خیلی مهم است که ما بتوانیم خدمتی استاندارد و علمی ارائه بدهیم و نیاز مردم را پاسخ بدهیم.

در ادامه، این اقبال مردم که به وجود آمد، با توجه به دغدغه و مسئولیت اجتماعی که شرکت ایرانسل احساس می‌کرد و اعتمادی که به ما داشت، توانستیم همکاری مشترک خوبی داشته باشیم و به مشترکان ایرانسل خدماتی ارائه بدهیم و کم کم این تمایل ایجاد شد که بازوی سرمایه‌گذاری ایرانسل با توجه به نیازی که در کشور به این خدمات وجود دارد، در قالب عقد یک قرارداد کامل در پزشکت سرمایه گذاری داشته باشد.

کمپین‌هایی که از آن یاد کردید، چه تسهیلاتی را برای کاربران فراهم می کرد؟

در مقطعی به مشترکان ایرانسل مشاوره رایگان داده می‌شد و در مقطعی دیگر برای این مشترکان تخفیفاتی قائل بودیم، در سطح شهر بیلبوردهای مشترک داشتیم و …

این اپراتور برای کاربرانی که از اپلیکیشن شما استفاده کنند چه تسهیلاتی را فراهم می‌کند؟

اول از همه در بحث ترافیک اینترنتی می‌توانند به آنها کمک کنند. بحث دیگر موضوع زیرساخت‌ها ارتباطی امن و پایدار است و اعتماد متقابلی که بین کاربران و این اپراتور وجود دارد که می‌توانند به آنها بگویند که ما نگران سلامت شما هستیم و برای همین چنین امکاناتی را برای شما فراهم می‌کنیم تا در بستر دیجیتال در هرجا که هستید از آن استفاده کنید.

دریافت خدمات برای کاربران چقدر هزینه دارد؟

هزینه‌ای بسیار پایین‌تر از ویزیت حضوری است و علاوه بر این تخفیفات خوبی را هم در نظر گرفتیم. اما به طور کلی از ۱۵ هزار تومان تا ۵۰ هزار تومان است.
یعنی تفاوت ندارد کاربر در کجای ایران باشد و ارائه خدمات محدود به بخش جغرافیایی یا محدوده خاصی نیست.

در هر جای ایران که باشید، با یک اینترنت معمولی می‌توانید به صورت کامل از خدمات ما استفاده کنید. ما در تمام ایران پزشک، پیراپزشک و پرستار جذب کرده‌ایم که نزدیک ۳ هزار نفر بوده و کل کشور را پوشش می‌دهیم.

با توجه به ورود ایرانسل به عنوان سرمایه‌گذار، مسیر آینده را برای پزشکت چطور می‌بینید؟

اینکه یک پلتفرم جامع و کامل سلامت کشور را در اختیار مردم قرار داده و بتوانیم چیزی که مردم نیاز دارند، در هر ساعتی از شبانه‌روز در اختیارشان بگذاریم و کسی نباشد که نتواند نیاز پزشکی خودش را رفع کند.

من خوشحالم که اپراتورهای بزرگ کشورمان قصد دارند به این عرصه وارد شده و از کسب‌و‌کارهایی که می‌توانند خدمات خوبی در حوزه سلامت به مردم ارائه بدهند، حمایت می‌کنند.

شرکت ایرانسل قدم خوبی را برداشته و امیدوارم وزارت بهداشت و بقیه ارگان‌های مسئول هم این قدم‌ها را برداشته و بقیه مراحل از جمله تصویب آیین‌نامه‌های مدون طی شود.

با توجه به اینکه نقشه راه ایرانسل ورود به راه سلامت و تبدیل‌شدن به اپراتور سلامت کشور است، پزشکت اولین استارتاپی بود که ایرانسل برای ارائه خدمات در زمینه سلامت آن را انتخاب کرد. نقشه راه پزشکت تبدیل‌شدن به یک سوپراپلیکیشن با همه امکانات است.

از طرف دیگر شعار ایرانسل نبض سلامت دیجیتال است و قرار است پزشکت و ایرانسل در کنار هم به یک پلتفرم الکترونیکی و مجازی سلامت در کشور تبدیل شوند و علاوه بر تمام خدماتی که در حال حاضر داریم، خدمات آزمایشگاهی، بیمه و تامین اجتماعی و همه خدماتی که در بستر سلامت الکترونیک می توانند ایجاد شوند، به خدمات ما افزوده شوند.

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نفخ و دل درد - پزشکت

نفخ شکم باعث درد شکم و تغییر در الگوی مدفوع می شه و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذاره. برای درمان علائمت با متخصص گوارش و داخی مشاوره تلفنی بگیر.

بیش-فعالی-کودک

بیش‌فعالی در کودکان می تونه باعث مشکلات تمرکز،کنترل حرکات و رفتارشون بشه. برای کنترل کودک بیش فعال بهتره با متخصص روانپزشک تلفنی مشاوره بگیری.

خشکی لب - پزشکت

خشکی لب می تونه در اثر کمبود آب، اگزما، آفتاب و غیره باشه. برای درمان علائمت با متخصص پوست و مو تلفنی و تصویری مشاوره بگیر.

اگه دستت زیاد عرق می کنه و کلافه ت کرده همین الان با متخصصان آنلاین 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

فشار خون - پزشکت

فشار خون بالا خطر سکته قلبی،بیماری‌ کلیوی و مشکلات قلبی-عروقی را افزایش میده. اگه فشارخون داری همین الان با متخصص قلب و عروق مشاوره تلفنی بگیر.

لک صورت - پزشکت

تغییرات هورمونی،آفتاب،محصولات آرایشی نامناسب و غیره می تونه باعث لک صورت بشه. برای تشخیص صحیح و درمان لک صورتت با متخصص پوست مشاوره تلفنی و تصویری بگیر.