لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
فهرست مطالب
قرص جوشان ویتامین C گلوک ویت با خاصیت تقویت سیستم ایمنی بدن، به حفظ سلامتی شما کمک می‌کند. این محصول به تأمین ویتامین C مورد نیاز بدن می‌پردازد و با جذب و هضم آسان، گزینه‌ای مناسب برای همه افراد، به‌ویژه کسانی که به دیابت مبتلا هستند، به شمار می‌آید.

انسداد در آپاندیس می تواند به آپاندیسیت منجر شود که یک التهاب و عفونت آپاندیس است. انسداد ممکن است ناشی از التهاب مخاط، انگل یا مواد دفعی باشد. هنگامی که انسداد آپاندیس وجود دارد، باکتری ها می توانند به سرعت در داخل آن تکثیر شوند. این امر باعث تحریک و تورم آپاندیس می شود و در نهایت منجر به آپاندیسیت می شود.

آپاندیس در سمت راست پایین شکم قرار دارد. این کیسه باریک و لوله ای شکل از روده بزرگ بیرون زده است. اگرچه آپاندیس بخشی از دستگاه گوارش است، اما یک عضو دهلیزی است. این بدان معناست که هیچ عملکرد حیاتی ندارد و ممکن است بدون آن می توانید زندگی عادی و سالم داشته باشید. اگر التهاب آپاندیس سریعا درمان نگردد، می تواند پارگی  ایجاد شود و باکتری های خطرناک را در شکم آزاد کند. عفونت حاصل از آن پریتونیت نامیده می شود. داشتن یک آپاندیست پاره شده یک وضعیت خطرناک است. پارگی به ندرت در 24 ساعت اول اتفاق می افتد، اما خطر پارگی پس از 48 ساعت از شروع علائم به طرز چشمگیری افزایش می یابد.
شناخت علائم اولیه آپاندیسیت بسیار مهم است تا بتوانید سریعاً به دنبال معالجه پزشکی باشید. آپاندیسیت در هر زمان ممکن است رخ دهد، اما بیشتر اوقات بین سنین 10 تا 30 سالگی رخ می دهد. در مردان بیشتر از زنان شایع است.

مطالعه بیشتر: پارگی آپاندیس

انواع آپاندیس

آپاندیسیت | پزشکت

آپاندیسیت حاد

آپاندیسیت حاد یک مورد شدید و ناگهانی از آپاندیسیت است. این علائم در طی یک یا دو روز به سرعت تشدید می شوند.
نیاز به درمان فوری پزشکی دارد. در صورت عدم درمان، می تواند باعث پارگی آپاندیس شما شود. این می تواند یک عارضه خطرناکی را به بنام پریتونیت را ایجاد کند که در صورت عدم درمان منجر به مرگ بیمار گردد.

آپاندیسیت مزمن

آپاندیسیت مزمن کمتر از آپاندیسیت حاد شایع است. در موارد مزمن آپاندیسیت، علائم ممکن است نسبتاً خفیف باشد. آنها ممکن است قبل از برور علائم مجدد در طی یک دوره از هفته ها، ماه ها یا حتی سال ها ناپدید شوند.
این نوع از آپاندیسیت برای تشخیص می تواند چالش برانگیز باشد. بعضی اوقات، تا زمانی که به آپاندیسیت حاد تبدیل نشوند، تشخیص داده نمی شود.

آپاندیسیت در کودکان

در کودکان و نوجوانان، آپاندیسیت اغلب باعث درد معده در نزدیکی ناف می شود. این درد ممکن است در نهایت شدیدتر شده و به سمت پایین سمت راست شکم فرزند شما منتقل شود.

مطالعه بیشتر: آپاندیسیت در نوجوانان

آپاندیسیت در بارداری

آپاندیسیت حاد شایعترین اورژانس غیرمنتظره است که در دوران بارداری نیاز به جراحی دارد.

علائم آپاندیسیت ممکن است به دلیل ناراحتی روزمره از بارداری اشتباه گرفته شود.

حاملگی همچنین ممکن است باعث شود که آپاندیس شما به سمت بالا در شکم شما تغییر کند و این می تواند بر محل درد ناشی از آپاندیسیت تأثیر بگذارد. این می تواند تشخیص را سخت تر کند.

تاخیر در تشخیص و درمان ممکن است خطر عوارض از جمله؛ سقط جنین را افزایش دهد.

علائم آپاندیسیت

آپاندیسیت | پزشکت

آپاندیسیت علائم مختلفی بروز می دهد از جمله:

  • یبوست
  • اسهال
  • درد شکم
  • تب خفیف
  • حالت تهوع
  • از دست دادن اشتها

درد شکم

آپاندیسیت معمولاً شامل دل درد تدریجی، گرفتگی و درد در سراسر شکم است.

هرچه آپاندیس متورم و ملتهب تر شود، باعث تحریک دیواره شکم، معروف به پریتون می شود. این باعث درد موضعی در قسمت تحتانی شکم می شود.

با این حال، برخی از افراد ممکن است دارای یک آپاندیس باشند که در پشت روده بزرگ قرار دارد. آپاندیسیت که در این افراد رخ می دهد می تواند باعث کمردرد یا درد لگن شود.

تب خفیف

آپاندیسیت معمولاً باعث ایجاد تب بین 99 درجه فارنهایت (37.2 درجه سانتیگراد) و 100.5 درجه فارنهایت (38 درجه سانتیگراد) می شود. شما همچنین ممکن است لرز داشته باشید.
اگر آپاندیس شما ترکید، عفونت ناشی از آن می تواند باعث افزایش تب شما شود. تب بالاتر از 101 درجه فارنهایت (38.3 درجه سانتیگراد) و افزایش ضربان قلب ممکن است به معنای پارگی آپاندیس باشد.

ناراحتی گوارشی

آپاندیسیت می تواند باعث تهوع و استفراغ شود. ممکن است اشتهای خود را از دست بدهید و احساس کنید نمی توانید غذا بخورید. همچنین ممکن است یبوست شوید یا به اسهال شدید مبتلا شوید.

مطالعه بیشتر: فرق آپاندیسیت و سنگ کلیه

علائم آپاندیسیت در کودکان

آپاندیسیت | پزشکت

کودکان همیشه قادر به توصیف احساسات خود نیستند. آنها همچنین ممکن است بگویند که درد در تمام شکم آنها است.

والدین ممکن است به راحتی آپاندیسیت را با عفونت معده یا عفونت ادراری (UTI) اشتباه تشخیص دهند.

همیشه بهتر است که در مورد آپاندیسیت احتیاط کنید. زائده پاره شده می تواند برای هر کسی خطرناک باشد، اما خطر مرگ در نوزادان و کودکان بیشترین است.

كودكان با سن 2 سال و بالاتر علائم زیر را نشان می دهند:

  • استفراغ
  • نفخ شکم یا تورم
  • درد در سمت راست پایین شکم

علائم آپاندیسیت در دوران بارداری

بسیاری از علائم در این دوران مشابه ناراحتی های بارداری است. این موارد شامل احساس پری معده، تهوع و استفراغ است. با این حال، زنان باردار ممکن است همیشه علائم کلاسیک آپاندیسیت، به ویژه در اواخر بارداری نداشته باشند. رحم در حال رشد باعث تغییر مکان زائده آپاندیس در دوران بارداری می شود. این بدان معنی است که درد به جای سمت راست تحتانی شکم ممکن است در قسمت فوقانی شکم ایجاد شود.

زنان باردار مبتلا به این بیماری نیز به احتمال زیاد دچار سوزش سر دل، یبوست و اسهال می شوند.

علت آپاندیسیت در دوران بارداری

درد آپاندیسیت ممکن است با دل درد خفیف شروع شود. اغلب با گذشت زمان شدیدتر می شود.

اگر یبوست دارید و گمان می کنید که دچار آپاندیسیت هستید، از مصرف ملین خودداری کنید. این درمان ها ممکن است باعث ترکیدن آپاندیس شما شود.

در بسیاری از موارد، علت دقیق بروز آپاندیسیت مشخص نیست.

پزشکان معتقدند هنگامی که بخشی از آپاندیس مسدود شود، این بیماری ایجاد می شود.

موارد زیر می توانند آپاندیس شما را مسدود کنند، از جمله:

  • مدفوع سخت شده
  • فولیکول های لنفاوی بزرگ شده
  • کرم های روده ای
  • آسیب دیدگی
  • تومورها

هنگامی که آپاندیس شما مسدود شود، باکتری ها می توانند در داخل آن منتشر شوند. این باکتری ها می تواند منجر به ایجاد عفونت و تورم شود که باعث فشار دردناکی در شکم می شود.

تشخیص آپاندیسیت

آپاندیسیت | پزشکت

اگر پزشک شما مشکوک باشد که شما ممکن است دچار آپاندیسیت باشید، معاینه فیزیکی را انجام می دهد.

پزشک در قسمت تحتانی شکم شما و تورم یا سفتی، میزان حساسیت را بررسی می کنند. بسته به نتایج معاینه بدنی، پزشک ممکن است یک یا چند آزمایش را برای بررسی علائم آپاندیسیت انجام دهد یا سایر علل احتمالی علائم شما را رد کند. هیچ آزمایش واحدی برای تشخیص آپاندیسیت در دسترس نیست. اگر پزشک شما نتواند علل دیگری از علائم شما را تشخیص دهد، ممکن است علت آن را به عنوان آپاندیسیت تشخیص دهد.

  • شمارش سلول های خونی
  • آزمایش ادرار
  • تست حاملگی
  • معاینه لگن
  • آزمایشات تصویربرداری شکمی
  • تست های تصویربرداری از قفسه سینه

پیشگیری از بروز آپاندیسیت

آپاندیسیت | پزشکت

هیچ روش مطمئنی برای جلوگیری از بروز آپاندیسیت وجود ندارد. اما ممکن است شما با خوردن یک رژیم غذایی غنی از فیبر، خطر ابتلا به آن را کاهش دهید. اگرچه تحقیقات بیشتری در مورد نقش احتمالی رژیم غذایی مورد نیاز است، اما در کشورهایی که افراد رژیم های غذایی پر فیبر مصرف می کنند، آپاندیسیت کمتر دیده می شود.

غذاهایی که فیبر زیادی دارند عبارتند از:

  • میوه ها
  • سبزیجات
  • برنج قهو ای و حبوبات وغلات

عوامل خطر آپاندیسیت

عوامل خطر برای بروز بیماری شامل موارد زیر است:

جنسیت: بیماری در مردان بیشتر از زنان است.

سن: بیماری اغلب در افراد بین سنین 15 تا 30 سال دیده می شود.

سابقه خانوادگی: افرادی که دارای سابقه خانوادگی بیماری هستند در معرض خطر ابتلا به آن هستند.

اگرچه تحقیقات بیشتری لازم است، رژیم های غذایی با فیبر کم نیز ممکن است خطر بروز آپاندیسیت را افزایش دهند.

درمان آپاندیسیت

آپاندیسیت | پزشکت

بسته به شرایط، برنامه درمانی توصیه شده توسط پزشک برای بیماری ممکن است شامل یک یا چند مورد از موارد زیر باشد:

  • عمل جراحی برای برداشتن زائده
  • درین یا جراحی برای تخلیه آبسه
  • مصرف آنتی بیوتیک ها
  • مصرف مسکن ها
  • تزیق مایعات IV
  • رژیم غدایی با مایعات فراوان

در موارد نادر، بیماری ممکن است بدون جراحی بهتر شود. اما در بیشتر موارد برای برداشتن زائده خود به عمل جراحی نیاز خواهید داشت. این عمل جراحی به عنوان آپاندکتومی شناخته می شود.

اگر آبسه ای دارید که پاره نشده باشد، پزشکتان ممکن است قبل از عمل جراحی، آبسه را درمان کند. برای شروع، پزشکتان به شما آنتی بیوتیک می دهد. سپس از سوزن برای تخلیه آبسه استفاده می کند.

جراحی آپاندیسیت

برای درمان آپاندیسیت، پزشکتان ممکن است از نوعی جراحی موسوم به آپاندکتومی استفاده کند. در طی این روش، پزشکتان آپاندیس را از بدن خارج می کنند.

احتمالاً قبل از عمل؛آنتی بیوتیک دریافت می کنید. داروها به جلوگیری از بروز عفونت بعداز عمل کمک می کنند.

پزشکتان ممکن است یک آپاندکتومی باز یا آپاندکتومی لاپاروسکوپی انجام دهد. این بستگی به شدت بیماری دارد.

آپاندکتومی باز

در طی یک آپاندکتومی باز، جراح شما یک برش در سمت راست پایین شکم ایجاد می کند. آنها زائده را برداشته و زخم را با بخیه می بندند. این روش به پزشک اجازه می دهد در صورت ترکیدگی زائده شکم یا داشتن آبسه، حفره شکمی را تمیز کند.

آپاندکتومی لاپاروسکوپی

در طی یک آپاندکتومی لاپاروسکوپی، جراح چند برش کوچک در شکم ایجاد می کند.

سپس لاپاروسکوپ را در برش ها وارد می کنند. لاپاروسکوپ یک لوله بلند و نازک است که دارای یک نور و دوربین در قسمت جلویی است. این دوربین تصاویر را بر روی صفحه نمایش می دهد، به پزشک این امکان را می دهد که داخل شکم را ببیند.
بعد از عمل، پزشکتان ممکن است بخواهد شما در بیمارستان بمانید تا زمانی که درد تحت کنترل باشد و قادر به مصرف مایعات باشید. اکثر افراد بدون عارضه بهبودی کامل می یابند.

عوامل موثر در زمان بهبودی آپاندیسیت:

  • سلامتی کلی
  • عوارض بعد از جراحی
  • نوع درمان

اگر برای برداشتن زائده خود جراحی لاپاروسکوپی دارید، ممکن است چند ساعت پس از اتمام عمل یا روز بعد از بیمارستان مرخص شوید.
در صورت انجام عمل جراحی باز، احتمالاً باید زمان بیشتری را در بیمارستان بگذرانید تا پس از بهبودی بهبود یابد. جراحی باز نسبت به جراحی لاپاروسکوپی تهاجمی تر است و به طور معمول نیاز به مراقبت های بیشتری دارد. ممکن است چندین هفته طول بکشد تا شما به طور کامل از آپاندیسیت و جراحی بهبود پیدا کنید. در صورت بروز عوارض، بهبودی شما ممکن است طولانی تر شود.

مطالعه بیشتر: تسکین درد جراحی آپاندیسیت

عوارض آپاندیسیت

این بیماری می تواند عوارض جدی ایجاد کند.

به عنوان مثال، ممکن است باعث شود یک آبسه ایجاد شود. از این آبسه ممکن است عفونت و باکتری در حفره شکم شما نشت شود.

این حالت همچنین می تواند به یک پارگی آپاندیس منجر شود.

اگر باکتری ها به درون حفره شکمی شما ریخته شوند، می تواند باعث شود که پوشش حفره شکمی شما آلوده و ملتهب شود. که به پریتونیت معروف است و می تواند بسیار جدی و حتی کشنده باشد. عفونت های باکتریایی همچنین می توانند روی اعضای دیگر شکم تأثیر بگذارند. به عنوان مثال، باکتری های ناشی از پاره شدن آبسه یا آپاندیس ممکن است وارد مثانه یا روده بزرگ شوند. همچنین ممکن است از طریق جریان خون به قسمت های دیگری از بدن منتقل شوند. با این حال، خطرات مرتبط با آنتی بیوتیک ها و جراحی، جدی تر از عوارض احتمالی آپاندیسیت درمان نشده هستند.

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نفخ و دل درد - پزشکت

نفخ شکم باعث درد شکم و تغییر در الگوی مدفوع می شه و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذاره. برای درمان علائمت با متخصص گوارش و داخی مشاوره تلفنی بگیر.

بیش-فعالی-کودک

بیش‌فعالی در کودکان می تونه باعث مشکلات تمرکز،کنترل حرکات و رفتارشون بشه. برای کنترل کودک بیش فعال بهتره با متخصص روانپزشک تلفنی مشاوره بگیری.

خشکی لب - پزشکت

خشکی لب می تونه در اثر کمبود آب، اگزما، آفتاب و غیره باشه. برای درمان علائمت با متخصص پوست و مو تلفنی و تصویری مشاوره بگیر.

اگه دستت زیاد عرق می کنه و کلافه ت کرده همین الان با متخصصان آنلاین 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

فشار خون - پزشکت

فشار خون بالا خطر سکته قلبی،بیماری‌ کلیوی و مشکلات قلبی-عروقی را افزایش میده. اگه فشارخون داری همین الان با متخصص قلب و عروق مشاوره تلفنی بگیر.

لک صورت - پزشکت

تغییرات هورمونی،آفتاب،محصولات آرایشی نامناسب و غیره می تونه باعث لک صورت بشه. برای تشخیص صحیح و درمان لک صورتت با متخصص پوست مشاوره تلفنی و تصویری بگیر.