10 عوارض خطرناک و جدی مصرف الکل بر بدن را بشناسید. بروز این عوارض ممکن است به طور جدی مصرف کنندگان را تهدید کند. برای نوشیدن الکل برای سلامتی مضر است. الکل می تواند بر روی سیستم بدن تأثیر بگذارد. میزان مصرف الکل توسط فرد، عوامل ژنتیکی، جنسیت و وضعیت کلی سلامت همگی بر نحوه واکنش سلامت فرد به نوشیدن زیاد مشروب تأثیر می گذارد. با این حال، مطالعات به طور مداوم نشان می دهد که به طور کلی، مصرف زیاد الکل برای سلامتی مضر است و یکی از علل اصلی مرگ قابل پیشگیری است.
عوارض خطرناک و جدی الکل بر بدن
وقتی بدن بیش از میزان متابولیسم الکل مصرف می کند، مقدار اضافی آن در جریان خون تجمع می یابد. قلب الکل خون را در سراسر بدن به گردش در می آورد و منجر به تغییر در شیمی و عملکردهای طبیعی بدن می شود. حتی نوشیدن مشروب می تواند منجر به نقص جسمی، آسیب یا مرگ شود. با گذشت زمان، مصرف بیش از حد الکل می تواند منجر به ایجاد بسیاری از بیماری های مزمن و سایر مشکلات جدی سلامتی شود. مشخص شده است که مشروبات الکلی حداقل در 60 مورد بر شرایط مختلف سلامتی اثر می گذارد. بر همین اساس ما در این مقاله سعی کرده ایم 10مورد از عوارض خطرناک و جدی الکل بر بدن را مورد بررسی قرار دهیم.
- بیماری کبدی
مصرف زیاد الکل می تواند بر بسیاری از سیستم های بدن تأثیر بگذارد. الکل بیشتر در کبد متابولیزه می شود، به همین دلیل کبد در معرض آسیب است. بدن الکل را به استالدهید تبدیل می کند، ماده ای که هم سمی و هم سرطان زا است.
بیماری کبد الکلی تحت تأثیر میزان و مدت زمان سوء مصرف الکل قرار دارد. مشروبات الکلی مزمن و شدید خطر زیادی برای افزایش احتمال بیماری کبدی ایجاد می کند. نوشیدن الکل به طور قابل توجهی خطر ابتلا به کبد چرب الکلی را افزایش می دهد، که نتیجه زودرس و برگشت پذیر مصرف بیش از حد الکل است.
نوشیدن مزمن، متابولیسم چربی ها را در کبد تغییر می دهد و چربی اضافی در کبد تجمع می یابد. سایر اثرات بر روی کبد شامل التهاب طولانی مدت است که هپاتیت الکلی نامیده می شود. هپاتیت الکلی می تواند منجر به ایجاد زخم شود. در طول یک دوره از چندین سال تا چند دهه، زخم ها می توانند به طور کامل به کبد حمله کرده و باعث سفت شدن و التهاب کبد شوند. این بیماری به عنوان سیروز شناخته می شود. اگر کبد نتواند عملکردهای حیاتی خود را انجام دهد، نارسایی و مرگ چند اندام رخ می دهد. علائم اغلب تنها پس از ایجاد صدمات گسترده ایجاد می شود.
- پانکراتیت
مصرف بیش از حد الکل می تواند منجر به پانکراتیت شود. یک التهاب دردناک لوزالمعده که اغلب نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارد. این التهاب به احتمال زیاد با فعال شدن زودرس پروآنزیم ها به آنزیم های پانکراس و قرار گرفتن مزمن در معرض استالدهید و سایر فعالیت های شیمیایی در لوزالمعده ناشی از آسیب الکل مرتبط است. حدود 70 درصد موارد پانکراتیت بر افرادی تأثیر می گذارد که به طور مرتب مقدار زیادی الکل مصرف می کنند.
- سرطان
مصرف مزمن الکل می تواند خطر ابتلا به انواع سرطان ها از جمله سرطان های دهان، مری، حنجره، معده، کبد، روده بزرگ، راست روده و سینه را افزایش دهد. استالدهید و الکل خود در افزایش خطر نقش دارند. افرادی که سیگار می کشند و همچنین الکل می نوشند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان دستگاه گوارش فوقانی و دستگاه تنفسی هستند.
- زخم ها و مشکلات گوارشی
مصرف زیاد الکل با کبد چرب الکلی ارتباط دارد. نوشیدن زیاد می تواند مشکلاتی در سیستم گوارش ایجاد کند، مانند زخم معده، رفلاکس اسید، سوزش سر دل و التهاب مخاط معده، که به گاستریت معروف است. از آنجا که الکل در ابتدا از طریق دستگاه گوارش عبور می کند، شروع به اعمال اثرات سمی خود روی دستگاه گوارش می کند.
آسیب به سیستم گوارشی همچنین می تواند منجر به خونریزی داخلی خطرناکی از وریدهای بزرگ شده در مری شود که مربوط به بیماری مزمن کبدی است. الکل با ترشح اسید معده تداخل دارد. الکل می تواند تخلیه معده را به تأخیر بیندازد و حرکات ماهیچه ای در کل روده را مختل کند. دستگاه گوارش به میزان قابل توجهی از الکل آسیب می بیند.
- اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن
نوشیدن بیش از حد الکل سیستم ایمنی را تضعیف می کند و بدن را در برابر بیماری های عفونی مانند ذات الریه و سل آسیب پذیر می کند . الکل باعث تغییر در گلبول های قرمز خون، گلبول های سفید خون و پلاکت ها می شود. کاهش تعداد گلبول های سفید خون می تواند به دلیل الکلیسم رخ دهد. الکلیسم به این دلیل اتفاق می افتد که تولید گلبول های سفید در بدن سرکوب می شود و سلول ها در طحال گیر می افتند.
نوشیدن زیاد الکل توانایی بدن در دفع عفونت ها را کاهش می دهد. قرار گرفتن در معرض مقدار زیادی الکل و مصرف الکل مزمن و سنگین بر تولید و عملکرد گلبول های سفید خون در طول زمان تأثیر منفی می گذارد. خطرات بالاتر مصرف الکل شامل ذات الریه، سل (TB)، اچ آی وی و عفونت می باشد.
- آسیب مغزی
الکل با تاری دید، ضعف حافظه، اختلال در گفتار، مشکل در راه رفتن و کند شدن زمان واکنش همراه است. همه اینها به دلیل تأثیرات الکل بر مغز است. الکل گیرنده های مغز و انتقال دهنده های عصبی را تغییر می دهد و در عملکرد شناختی، خلق و خو، احساسات و واکنش های فرد در سطوح مختلف تداخل ایجاد می کند. از آنجا که الکل مضطرب کننده سیستم عصبی مرکزی (CNS) است، در پردازش اطلاعات مشکل ایجاد می کند و فرد در حل مشکلات ساده ناتوان خواهد بود.
تأثیر الکل بر روی گیرنده های سروتونین و GABA ممکن است باعث ایجاد تغییرات عصبی شود که می تواند منجر به کاهش ترس عادی فرد از عواقب اعمال خود شود که منجر به خطرپذیری یا رفتارهای خشونت آمیز می شود. الکل همچنین هماهنگی و تعادل حرکتی خوب را مختل می کند و اغلب منجر به صدمات ناشی از زمین خوردن می شود.
نوشیدن زیاد الکل می تواند باعث “فراموشی” یا ناتوانی در به خاطر سپردن رویدادها شود. نوشیدن زیاد الکل طولانی مدت می تواند روند طبیعی پیری مغز را تسریع کرده و منجر به زوال عقل زودرس و دائمی شود .تا سن 24 سالگی، مغز هنوز در حال رشد است. در نتیجه، جوانان به ویژه در برابر اثرات مخرب الکل آسیب پذیر هستند.
- سوء تغذیه و کمبود ویتامین
نوشیدن ناکارآمد منجر به سوء تغذیه و کمبود ویتامین می شود. سوء تغذیه ممکن است تا حدی به دلیل رژیم غذایی نامناسب باشد، اما همچنین به این دلیل است که مواد مغذی به درستی تجزیه نمی شوند. مواد مغذی به اندازه کافی از دستگاه گوارش به خون جذب نمی شوند و به طور موثر توسط سلول های بدن مورد استفاده قرار نمی گیرند. همچنین، توانایی الکل برای ایجاد اختلال در تولید گلبول های قرمز مغز استخوان و ایجاد خونریزی از زخم معده ممکن است منجر به ایجاد کم خونی و فقر آهن شود .
- پوکی استخوان
نوشیدن زیاد الکل طولانی مدت می تواند باعث نوعی زوال عقل شود.حتی بر حافظه، یادگیری و سایر عملکردهای ذهنی تأثیر می گذارد.
مصرف مزمن مشروبات الکلی، به ویژه در دوران نوجوانی و بزرگسالی، می تواند سلامت استخوان ها را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. ممکن است با از دست دادن توده استخوانی، بعداً در طول عمر، خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهد. پوکی استخوان خطر شکستگی را به ویژه در ناحیه نزدیک استخوان ران افزایش می دهد.
الکل با متعادل کردن کلسیم، تولید ویتامین Dو سطح کورتیزول تداخل دارد. احتمالا ساختار استخوان افزایش می دهد. افرادی که بیش از حد مشروب می نوشند بیشتر از کسانی که این نوشیدنی را نخورده اند دچار شکستگی مهره می شوند. نوشیدن مقدار زیادی الکل در دوران نوجوانی خطر پوکی استخوان را در سنین بالاتر افزایش می دهد.
- بیماری های قلبی
مصرف الکل شدید می تواند با تحریک ترشح هورمون های خاصی که باعث انقباض عروق خونی می شوند. فشار خون را بالا ببرد. این می تواند بر قلب تأثیر منفی بگذارد. مصرف زیاد الکل مدتهاست که با عوارض متعدد قلبی عروقی از جمله آنژین، فشار خون بالا و خطر نارسایی قلبی مرتبط است. سکته مغزی یک عارضه بالقوه کشنده بخاطر نوشیدن زیاد است. نوسانات فشار خون و افزایش فعال سازی پلاکت ها در دوران نقاهت بدن پس از پرخوری شایع است. این ترکیب مرگبار شانس سکته مغزی را افزایش می دهد.
- حوادث و جراحات
نوشیدن الکل به هر میزان با تصادفات اتومبیل، خشونت خانگی، سقوط، غرق شدن، صدمات شغلی، خودکشی و قتل مرتبط است. ممکن است با یک نوشیدنی توانایی رانندگی مختل شود. فردی که زیاد مشروب می خورد، احتمال دارد با تصادف شدت بیشتری از آسیب دیدگی را متحمل شود.
مشروبات الکلی مزمن یا شدید خطرات زیادی برای سلامتی ایجاد می کند. نوشیدن زیاد، چه در یک موقعیت و چه در یک دوره طولانی، می تواند منجر به آسیب شدید و جبران ناپذیر بدن شود. نوشیدن الکل هیچ وقت کاملاً عاری از خطر نیست. هیچ روش قابل اعتمادی برای پیش بینی اینکه چگونه یا چه موقع فرد در نتیجه نوشیدن شدید الکل مزمن آسیب می بیند وجود ندارد.
مصرف بیش از حد مشروبات الکلی
در اینجا برخی از نکات کلیدی در مورد مشروبات الکلی شدید مزمن آورده شده است. اطلاعات بیشتر در مقاله سوءمصرف الکل آمده است.
- مصرف مشروبات الکلی با جرایم خشن همراه است.
- مصرف بیش از حد الکل چهارمین علت مرگ قابل پیشگیری در ایالات متحده است.
- هر میزان الکلی که توسط زنان باردار مصرف می شود، استفاده بیش از حد در نظر گرفته خواهد شد.
- تعریف از نوشیدن زیاد مصرف هشت پیک نوشیدنی یا بیشتر در هفته برای زنان و 15 یا بیشتر برای مردان است.
- افرادی که قبل از 15 سالگی شروع به نوشیدن می کنند. پنج برابر بیشتر از افرادی که در 21 سالگی یا بعد از آن شروع به نوشیدن می کنند، به الکل وابسته می شوند.
- در سالهای 2010-2012، حدود 38 میلیون بزرگسال آمریکایی گفتند که به طور متوسط چهار بار در ماه الکل مصرف می کنند و به طور متوسط در هر جلسه هشت پیک نوشیدنی می نوشند.
- نوشیدن زیاد الکل در میانسالی خطر سکته مغزی را بیشتر از دیابت افزایش می دهد. همه می دانند که فشار خون بالا و دیابت می توانند خطر سکته مغزی را افزایش دهند. اما برای افراد میانسال، مصرف زیاد الکل ممکن است این خطر را حتی بیشتر افزایش دهد.
- ضربه مغزی در زنان جوان ممکن است منجر به سوء مصرف الکل شود. بر اساس مطالعه ای که در مجله Neurotrauma منتشر شد، دخترانی که در دوران کودکی دچار ضربه مغزی می شوند، ممکن است در معرض خطر سوء مصرف الکل در بزرگسالان قرار گیرند.
آخرین دیدگاهها