در پاسخ به اینکه چرا کودکان وسایل رو پرتاب می کنند، باید به این مورد اشاره کرد که پرتاب وسایل توسط کودکان نوپا طبیعی است تا زمانی که به الگوی رفتاری تبدیل شود. پرتاب وسایل، به مهارت های حرکتی پیشرفته و هماهنگی چشم نیاز دارد. از این رو، عمل پرتاب کردن معمولاً نتیجه رشد کودکان است. با این حال، اگر کودک شما عادت دارد چیزهایی را پرتاب کند، چه برای جلب توجه و چه به دلیل برخی مسائل اساسی، این مسئله می تواند برای شما نگران کننده باشد.
دانستن دلایلی که باعث می شود کودکان نوپا وسایل خود را پرتاب کنند ضروری است. برای درک اینکه چرا کودکان نوپا وسایل را پرتاب می کنند و چگونه می توانید به آنها در مدیریت چنین کارهایی کمک کنید این مقاله را کامل بخوانید.
چرا کودکان نو پا وسایل را پرتاب می کنند؟
عمل پرتاب اشیا می تواند چندین دلیل اساسی داشته باشد. یک کودک نوپا ممکن است به دلایل زیر اشیاء اطراف خودش را پرتاب کند. که عبارتند از:
اکتشاف
کودکان نوپا حس کنجکاوی دارند و از طریق بررسی وسایل، چیزهای جدیدی را یاد می گیرند. پرتاب وسایل می تواند برای کودکان نوپا بسیار جالب باشد. آنها ممکن است این کار را انجام دهند تا مشاهده کنند که هنگام پرش، سقوط، پاشیدن یا خرد شدن همه چیز چه اتفاقی میفتد. این روش کودک نوپا، برای تعیین علت و معلول است. بررسی عکس العمل اطرافیان به پرتاب اشیاء می تواند به آنها در درک محیط و چیزهای اطراف کمک کند.
جلب توجه کردن
کودکان نوپا، جلب توجه شخص مورد علاقه خود را دوست دارند. آنها کارهای زیادی را برای جلب توجه مردم انجام می دهند. پرتاب اشیاء یکی از اقدامات جلب توجه شما است. اگر مشاهده کنند که به آنها توجه نمی شود، به احتمال زیاد دوباره آن را تکرار می کنند. کودک نوپا معمولاً هنگامی که والدین یا دیگران به کار مشغول هستند یا با شخص دیگری صحبت می کنند، از این حقه استفاده خواهند کرد.
سرگرمی
کودکان نوپا با بازی های مشابه و همان اسباب بازی ها به راحتی خسته می شوند. بنابراین، آنها ممکن است روش های مختلف استفاده از اشیا یکسان یا بازی با اسباب بازی های مشابه را امتحان کنند. پرتاب کردن، یکی از روش های بازی با اسباب بازی قدیمی یا یک شی است که کودک نو پا اکنون آن را کسل کننده می داند. در این وضعیت پرتاب به بازی جدید تبدیل می شود و اگر کودک نوپا با آن سرگرم شود، احتمالاً آن را تکرار می کنند.
ابراز احساسات
برخلاف بزرگسالان، کودکان نوپا ابراز احساسات خود را از طریق کلمات دشوار می دانند. آنها معمولاً از طریق اعمالی مانند گریه یا پرتاب اشیاء ارتباط برقرار می کنند. پرتاب وسایل می تواند خشم، ناراحتی یا ناامیدی را به دلایل اساسی دیگری مانند درد یا گرسنگی به شما منتقل کند.
عدم اطلاع از استفاده درست اشیاء
کودک نوپا استفاده درست از اشیا را درک نمی کند. برای درک استفاده صحیح، آنها را پرتاب می کند. آنها همچنین این کار را برای این که از شخص دیگری یاد گرفته و تقلید می کنند، انجام می دهند. به عنوان مثال، آنها کودک بزرگتری را در حال پرتاب توپ می بینند، و بعداً هنگامی که هر چیز گردی به کودک نوپا داده می شود، بلافاصله آن را دور می اندازند.
عوارض پرتاب کردن اشیاء در کودکان چیست؟
اگر کودک شما به پرتاب کردن اشیاء عادت کند، ممکن است به یک ویژگی رفتاری برای آنها تبدیل شود. کودک نوپایی که عادت به پرتاب اشیاء دارد احتمال دارد صفات نامطلوب زیر را بروز دهد:
کودک نوپا ممکن است بی انضباط شود. اگر در لحظه مناسب متوقف و اصلاح نشود، کودک نو پا ممکن است این رفتار را در هر مکان و زمان، بدون توجه به مناسب بودن شرایط، تکرار کند. به عنوان مثال، کودک نوپایی که عادت به پرتاب وسایل دارد، ممکن است حتی در رستوران غذا و قاشق و چنگال را پرتاب کند.
کودک نوپا ممکن است شخصیتی مخرب ایجاد کند. اگر این عادات نامناسب اصلاح نشوند، می توانند جزئی جدایی ناپذیر از شخصیت کودک شوند. کودک نوپا بزرگ خواهد شد و یاد می گیرد که پرتاب اشیاء برای نشان دادن خشم یا ناامیدی اشکالی ندارد. این عادت حتی ممکن است تا سال های نوجوانی کودک نوپا نیز ادامه پیدا کند.
چگونه جلوی پرتاب وسایل از کودک نوپای خود را بگیریم؟
والدین باید اقدامات لازم را انجام دهند تا از تبدیل شدن پرتاب وسایل به عادت آنها و ویژگی شخصیتی کودک پیشگیری کنند. شما می توانید برای پیشگیری از این عادت، اقدامات زیر را انجام دهید:
در مورد عواقب کار توضیح دهید.
علت و نتیجه پرتاب اشیایی را که نباید پرتاب شوند را به کودک نوپا بیاموزید. از زبان ساده و لحن مودبانه برای نشان دادن شکستگی اشیا و استفاده صحیح از اشیاء استفاده کنید.
قوانین را تعیین کنید.
هر زمان که کودک نوپا اسباب بازی پرتاب کرد، آن را برای مدتی بردارید. یک قانون تنظیم کنید که هر بار که کودک نوپا چیزی را پرتاب می کند، آن جسم برداشته می شود. این روش باعث می شود کودک نوپا متوجه شود که پرتاب وسایل رفتاری غیرقابل قبول است.
گزینه های دیگری را به آنها بدهید.
وقتی به نظر می رسد کودک تمایل به پرتاب اشیا دارد یا وقتی می خواهد علت و معلول را آزمایش کند گزینه های دیگری را ارائه دهید. این می تواند برای کودکان نوپا که غالباً از روی کنجکاوی اشیا را پرتاب می کنند مفید باشد. می توانید به آنها اشیای دیگری مانند توپ برای پرتاب کردن بدهید. این کار به کودک نوپا کمک خواهد کرد بین اشیایی که قرار است پرتاب شوند و آنهایی که مجاز به پرتاب شدن نیستند، تفاوت قائل شود.
وقتی درست رفتار می کنند آنها را تحسین کنید.
هر وقت دیدید کودک نوپا همانطور که انتظار می رود رفتار می کند، از آنها تعریف کنید. اگر آنها بدون پرتاب کردن با یک اسباب بازی بازی می کنند، می توانید بگویید، عالی است که دیگر آن را نمی اندازید یا شما پسر / دختر خوبی هستید که اسباب بازی را نمی اندازد اما به آن اهمیت می دهد. تحسین رفتار خوب، کودک را به تکرار آن ترغیب می کند.
الگوی خوبی باشید.
به یاد داشته باشید، فرزندتان شما را تماشا می کند. کودکان نوپا با تماشای بزرگسالان رفتارهای جدیدی یاد می گیرند و سعی در کپی کردن کارهای آنها دارند. اگر کودک نوپا مشاهده کند که وقتی ناامید یا ناراحت شده اید اشیاء را پرت می کنید، تحت تأثیر قرار می گیرند تا همان کار را انجام دهند. اگر می خواهید عادت های فرزندتان را تغییر دهید، باید با فعالیت های صحیح به آنها بیاموزید.
دیدگاه کودک را درک کنید.
برخی از کودکان نوپا ممکن است دلایل معتبری برای پرتاب اشیا داشته باشند و درک آنها برای شما ضروری است. هنگامی که کودک نوپای شما اشیا را پرتاب می کند، مشاهده کنید و دلیل آن را سعی کنید متوجه شوید. به عنوان مثال، شاید وقتی کودک نوپا گرسنه باشد یا از وقت خوابش گذشته باشد، اشیاء را پرتاب کند. علت اصلی پرتاب را تعیین کنید و سپس برطرف کنید. می توانید به طور غیرمستقیم عادت کودک نوپا را متوقف کنید.
روش های سازنده بیان و کاوش را بیاموزید.
وقتی کودک نوپا روحیه خوبی دارد، کلمات و اعمال را برای بیان احساسات خود به آنها بیاموزید. به آنها بیاموزید که اگر مشکلی دارند یا احساس ناراحتی یا ناامیدی می کنند، همیشه می توانند به جای پرتاب چیزها، از کلمات برای انتقال احساسات خود به والدین استفاده کنند.
هنگام نشان دادن عکس العمل آرام باشید.
کودک زبان عشق را بیشتر از خشم می فهمد. وقتی به نشان دادن عکس العمل رفتار کودک می پردازید، سعی کنید آرام باشید. اگر نمی توانید خشم خود را در همان لحظه کنترل کنید، کمی وقت بگذارید و بعداً با کودک نوپای خود صحبت کنید. نیرو و عصبانیت بیش از حد می تواند کودک نوپا را وادار به عصبانیت کند و پرخاشگرانه اشیا را پرتاب کند.
با هم مرتب کنید.
مشکلات ایجاد شده توسط کودک نوپای خود را با هم مرتب کنید. به کودک نشان دهید چگونه پرتاب کردن اشیا می تواند به آنها آسیب برساند و هرگز دیگر نمی توان آنها را پس داد. بگذارید کودک نوپای شما با جایگزینی هر چیزی که پرتاب می کنند و نمی شکند، میزان آسیب را درک کند.
آداب سفره را به آنها یاد بدهید.
اگر کودک نوپای شما عادت دارد غذا پرتاب کند، رفتار صحیح و آداب سفره را به او بیاموزید. این کار را می توانید با غذا دادن به کودک در وعده های غذایی کل خانواده، نشان دهید. به کودک نوپای خود اهمیت غذا خوردن آرام و بدون پرتاب غذا به اطراف را بیاموزید. بعضی از کودکان نوپا وقتی سیر هستند تمایل به پرت کردن غذا دارند. با حرکات و کلمات مودبانه به آنها رفتار صحیح بیاموزید.
صبر، همدلی و سازگاری همان چیزی است که شما برای ترک کردن یا ایجاد عادت در کودکان به آن نیاز دارید. مطمئن شوید که رفتار مناسب را از طریق تمرین منظم فوق تقویت می کنید.
در پرتاب وسایل توسط کودکان چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر کودک نوپا شما ویژگی های زیر را داشته باشد، می توانید با پزشک درمورد رفتار کودک خود مشورت کنید: این رفتار ها عبارتند از:
- بدون هیچ دلیل مشخصی اشیا را پرتاب می کند.
- به تلاش مداوم شما در اصلاح عادت پاسخ نمی دهد.
- بیشتر مواقع اشیاء را به ست دیگران پرتاب می کنند.
- هر بار که چیزهایی را پرتاب می کنند عصبانیت یا ناامیدی شدید را نشان می دهد.
- پرتاب اشیا را حتی در شرایطی که بتوانند به راحتی با شما ارتباط برقرار کنند ترجیح می دهد.
برای چنین الگوهای رفتاری با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. در بعضی موارد، اینها ممکن است نشانه های اوتیسم باشد، اما شما خودتان نباید هیچ نتیجه ای بگیرید. کودک نوپای شما چندین آزمایش را برای نتیجه گیری از وجود اوتیسم انجام می دهد، اما تنها در صورت مشکوک بودن پزشک، شما می توانید نتیجه گیری کنید.
انداختن چیزها معمولاً در بین کودکان نوپا یک عادت معمول است و معمولاً با درک بهتر کودک از اشیا، این عادت برطرف می شود. والدین نقش مهمی در ایجاد عادت های خوب در فرزندان خود دارند. بنابراین، به کودک نوپای خود روش صحیح استفاده از اشیا را بیاموزید. راه های مناسب برای ابراز ناامیدی خود را به آنها بیاموزید و وقتی نوبت به پرتاب برای بازی می رسد، اسباب بازی هایی در اختیار آنها قرار دهید که بتوانند بدون آسیب رساندن به خود و دیگران آنها را پرتاب کنند.
سخن آخر
در پاسخ به اینکه چرا کودکان وسایل رو پرتاب می کنند، باید به این مورد اشاره کرد که پرتاب وسایل توسط کودکان نوپا طبیعی است تا زمانی که به الگوی رفتاری تبدیل شود. پرتاب وسایل، به مهارت های حرکتی پیشرفته و هماهنگی چشم نیاز دارد. از این رو، عمل پرتاب کردن معمولاً نتیجه رشد کودکان است. با این حال، اگر کودک شما عادت دارد چیزهایی را پرتاب کند، چه برای جلب توجه و چه به دلیل برخی مسائل اساسی، این مسئله می تواند برای شما نگران کننده باشد.
آخرین دیدگاهها