لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

روز دانش آموز - پزشکت

آنچه باید در مورد فلودروکورتیزون بدانید

آنچه باید در مورد فلودروکورتیزون بدانید | پزشکت
فهرست مطالب

فلودروکورتیزون یا Fludrocortisone، همچنین با نام تجاری Florinef شناخته می شود، یک کورتیکواستروئید مصنوعی است که به بدن شما در حفظ سطح کافی سدیم، مایعات و حجم خون کمک می کند. بر اساس اطلاعات پایگاه شیمی باز کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده، فلودروکورتیزون همچنین دارای خواص ضد التهابی و ضد حساسیتی است.

Fludrocortisone یک استروئید است. اگرچه بدن شما به طور طبیعی سطوح متفاوتی از کورتیکواستروئیدها را به تنهایی تولید می کند، اما شرایط خاصی ممکن است منجر به ناتوانی بدن شما در تولید مقادیر کافی شود. ممکن است برای کنترل سطوح معدنی و مایعات بدن به دارو نیاز باشد. Fludrocortisone فقط با نسخه پزشک ارائه می شود و به صورت قرص ارائه می شود. دوز نسخه بستگی به شدت بیماری شما دارد.

چرا از فلودروکورتیزون استفاده می شود؟

اگر شما بیماری ای مانند بیماری آدیسون دارید (یک اختلال غدد درون ریز که در آن غدد فوق کلیوی شما به اندازه کافی هورمون استروئید تولید نمی کنند) ممکن است نیاز به درمان با فلودروکورتیزون داشته باشید. به طور خاص، این دارو ممکن است در صورت نیاز بدن به حفظ مقدار بیشتری سدیم و کاهش مقدار از دست رفته در ادرار مورد استفاده قرار گیرد.

علاوه بر میزان سدیم، سطح پتاسیم نیز باید در تعادل باشد. از آنجا که کلیه ها سدیم را از طریق استفاده از فلودروکورتیزون حفظ می کنند، بدن پتاسیم را از طریق ادرار دفع می کند. پتاسیم بیش از حد می تواند بر عملکرد ماهیچه ها از جمله قلب تأثیر منفی بگذارد. بنابراین، از فلودروکورتیزون می توان برای کاهش سطح پتاسیم در خون استفاده کرد. بدنی که از سلامت کامل برخوردار است می تواند تعادل سدیم و پتاسیم را به تنهایی حفظ کند. در صورت وجود بیماری، فلودروکورتیزون می تواند به بدن در حمایت از این روند کمک کند.

علاوه بر این، این دارو ممکن است برای افزایش فشار خون در افراد مبتلا به مشکلات عدم تحمل ارتوستاتیک (OI)، فشار خون پایین و سایر شرایط استفاده شود.

نحوه مصرف فلودروکورتیزون 

ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما دوز دارو و زمان مصرف آن را تعیین می کند. دستورالعمل های زیر ممکن است برای درک برخی از جزئیات نحوه استفاده از آن مفید باشد:

  • داروهای خود را ناگهان قطع نکنید.
  • می توانید دارو را با یا بدون غذا مصرف کنید.
  • شما باید داروهای خود را طبق تجویز مصرف کنید.
  • از مصرف زیاد یا خیلی کم داروهای خود اجتناب کنید.
  • Fludrocortisone یک قرص است که از طریق دهان مصرف می شود.

در صورت نیاز به کاهش دوز، این تغییر را با پزشک خود در میان بگذارید. قطع سریع دارو می تواند باعث ایجاد عوارض جانبی ناخواسته شود.

هنگامی که زمان قطع مصرف دارو فرا رسیده است، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی به احتمال زیاد دوز شما را کاهش می دهد.

در صورت فراموش شدن یک دوز، آن را در اسرع وقت مصرف کنید. اگر زمان مصرف دوز بعدی شما نزدیک است، دوز فراموش شده را کنار می گذارید و طبق تجویز دارو را از سر می گیرید. در صورت فراموش کردن مصرف دارو، دوز دارو را دو برابر نکنید.

عوارض شایع Fludrocortisone

آنچه باید در مورد فلودروکورتیزون بدانید | پزشکت

آنها ممکن است برخی از عوارض جانبی مرتبط با فلودروکورتیزون باشند که می تواند خفیف تا شدید باشد. اگرچه ممکن است آزاردهنده باشند، اما بسیاری از عوارض جانبی مضر نیستند. اما اگر علائم ادامه یافت یا فراتر از حد قابل تحمل بود، با پزشک خود در مورد آنچه تجربه می کنید صحبت کنید. عوارض جانبی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • آکنه
  • اضطراب
  • بیخوابی
  • استفراغ
  • سردرد و سرگیجه
  • بی قراری
  • عصبی بودن
  • نفخ یا افزایش وزن
  • درد یا سوزش معده
  • تغییرات در دوره قاعدگی
  • تغییرات در ضربان قلب

علائم زیر ممکن است نگران کننده باشند، در صورت مشاهده عوارض زیر هنگام مصرف دارو، در اسرع وقت به پزشک خود اطلاع دهید:

  • مشکل در بلع
  • اختلالات تنفسی
  • ضعف شدید ماهیچه ها
  • مدفوع سیاه، خونی یا قیری
  • تورم صورت، گردن، انگشتان، پاها یا مچ پا
  • اختلالات بینایی مانند از دست دادن بینایی یا تاری دید
  • علائم شبیه آنفولانزا یا عفونت که به نظر نمی رسد بهبود یابد.

موارد منع مصرف فلودروکورتیزون

آنچه باید در مورد فلودروکورتیزون بدانید | پزشکت

اگر به تارتازین (رنگ زرد که ممکن است جزء دارو باشد) یا آسپرین حساسیت داشته باشید، ممکن است این دارو برای شما مناسب نباشد. همچنین، برای جلوگیری از عوارض جانبی دارویی، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید که همه داروها، چه بدون نسخه و چه بدون نسخه، که مصرف می کنید، به ویژه داروهای رقیق کننده خون، دیورتیک ها و آنتی بیوتیک ها در کلاس کینولون را مصرف کنید.

اگر بیماری هایی دارید که بر کبد، کلیه ها، قلب یا دستگاه گوارش تأثیر می گذارد، حتماً پزشک خود را مطلع کنید. علاوه بر این، در صورت تشخیص دیابت، بیماری های تیروئید یا فشار خون بالا، در مورد فلودروکورتیزون با پزشک خود مشورت کنید. اطمینان حاصل کنید که ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما سابقه دقیقی از سابقه پزشکی شما دارد تا ارزیابی کند که آیا این دارو برای شما مناسب است یا خیر.

اگر باردار هستید، در حال شیردهی هستید یا سعی می کنید باردار شوید، بسیار مهم است که به پزشک خود اطلاع دهید. تا به امروز، مشخص نشده است که این دارو چگونه روی جنین تأثیر می گذارد زیرا هیچ مطالعه کنترل شده ای انجام نشده است.

هنگامی که این دارو در کودکان استفاده می شود، می تواند بر سرعت رشد و تکامل کودک تأثیر بگذارد. بنابراین، یک برنامه منظم نظارت برای بیماران اطفال توصیه می شود.

نحوه مصرف فلودروکورتیزون

بسته به بیماری، پزشک ممکن است از شما بخواهد که میزان مصرف سدیم خود را کاهش داده و مصرف غذاهای غنی از پتاسیم را افزایش دهید.

با این حال، مواردی وجود دارد، مانند افرادی که فشار خون پایینی دارند یا مشکلات عدم تحمل ارتوستاتیک دارند، که ممکن است مصرف نمک تشویق شود. هنگام مصرف این دارو، پزشک توصیه های فردی و رژیم غذایی را برای شما تجویز می کند.

به خاطر داشته باشید که شما باید دارو را طبق دستور مصرف کنید و ناگهان آن را قطع نکنید. هنگامی که زمان قطع مصرف دارو فرا می رسد، پزشک شما به آرامی شما را از مصرف آن منصرف می کند تا از علائم ترک آن جلوگیری کنید. با این حال، در زمان استرس شدید، ممکن است لازم باشد دوز خود را افزایش دهید.

در نهایت، این دارو ممکن است مقاومت شما را در برابر عفونت ها کاهش دهد، بنابراین اگر در معرض آبله مرغان، سرخک یا سایر بیماری های عفونی قرار گرفته اید، حتماً با پزشک خود تماس بگیرید.

چه داروهای دیگری روی فلودروکورتیزون تأثیر می گذارد؟

آنچه باید در مورد فلودروکورتیزون بدانید | پزشکت

در مورد تمام داروهای فعلی خود به پزشک خود اطلاع دهید. بسیاری از داروها می توانند روی فلودروکورتیزون تأثیر بگذارند، به ویژه:

  • آسپرین
  • دیورتیک یا مدر ها
  • انسولین یا داروی دیابت خوراکی
  • قرص های ضد بارداری یا درمان جایگزینی هورمون
  • یک استروئید آنابولیک (مانند اکساندرولون یا اکسی متولون)
  • باربیتورات ها (مانند بوتاباربیتال، فنوباربیتال یا سکوباربیتال)
  • داروی رقیق کننده خون (مانند وارفارین، کومادین یا ژانتوون)
  • داروهایی که سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کنند مانند داروهای سرطان، استروئیدها و داروهای جلوگیری از رد پیوند اعضای بدن.

هنگام مصرف فلودروکورتیزون از چه چیزهایی باید اجتناب کنم؟

در صورت حساسیت به فلودروکورتیزون یا عفونت قارچی در هر نقطه از بدن خود، نباید از آن استفاده کنید.

1.هنگام استفاده از فلودروکورتیزون، واکسن آبله دریافت نکنید. قبل از دریافت هرگونه واکسن دیگر در حالی که از فلودروکورتیزون استفاده می کنید، از پزشک خود سوال کنید.

2.از نزدیک شدن به افرادی که بیمار یا دارای عفونت هستند خودداری کنید.در صورت قرار گرفتن در معرض آبله مرغان یا سرخک با پزشک خود تماس بگیرید. این شرایط در افرادی که از فلودروکورتیزون استفاده می کنند می تواند جدی یا حتی کشنده باشد.

فلودروکورتیزون می تواند سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف کرده و عفونت را برای شما راحت تر کند یا عفونی را که قبلاً داشته اید یا اخیراً داشته اید بدتر کند.در مورد هرگونه بیماری یا عفونی که در چند هفته گذشته داشته اید، به پزشک خود اطلاع دهید.

احتیاط مصرف فلودروکورتیزون در شرایط خاص

آنچه باید در مورد فلودروکورتیزون بدانید | پزشکت

به دلیل تأثیر آن بر بازداشت سدیم، استفاده از فلودروکورتیزون استات در درمان شرایطی به غیر از موارد ذکر شده در اینجا توصیه نمی شود.

کورتیکواستروئیدها ممکن است برخی از علائم عفونت را پنهان کرده و عفونت های جدیدی در حین استفاده از آنها ظاهر شود. هنگام استفاده از کورتیکواستروئیدها ممکن است مقاومت و ناتوانی در بومی سازی عفونت کاهش یابد. در صورت بروز عفونت در طول درمان با فلودروکورتیزون استات، باید سریعاً توسط درمان مناسب ضد میکروبی کنترل شود. استفاده طولانی مدت از کورتیکواستروئیدها ممکن است باعث ایجاد آب مروارید زیر کپسولار خلفی، گلوکوم با آسیب احتمالی به اعصاب بینایی و ایجاد عفونت های ثانویه چشمی در اثر قارچ ها یا ویروس ها شود.

دوزهای متوسط ​​و زیاد هیدروکورتیزون یا کورتیزون می تواند باعث افزایش فشار خون، احتباس نمک و آب و افزایش دفع پتاسیم شود. این عوارض با مشتقات مصنوعی کمتر اتفاق می افتد مگر در مواردی که در دوزهای زیاد استفاده شود. با این حال، از آنجا که فلودروکورتیزون استات یک مینرالوکورتیکوئید قوی است، باید دوز و میزان مصرف نمک را به دقت کنترل کرد تا از ایجاد فشار خون، ادم یا افزایش وزن جلوگیری شود.

در طول درمان طولانی مدت، بررسی دوره ای سطح الکترولیت سرم توصیه می شود. محدودیت نمک در رژیم غذایی و مکمل پتاسیم ممکن است لازم باشد. همه کورتیکواستروئیدها دفع کلسیم را افزایش می دهند.

در حین درمان با کورتیکواستروئیدها، بیماران نباید در برابر آبله واکسینه شوند. به دلیل خطرات احتمالی عوارض عصبی و عدم پاسخ آنتی بادی، سایر روشهای ایمن سازی نباید در بیمارانی که از کورتیکواستروئیدها استفاده می کنند، به ویژه در دوزهای بالا، انجام شود.

احتیاط در بیماران مبتلا به سل

در صورت تجویز کورتیکواستروئیدها در بیماران مبتلا به سل نهفته یا واکنش توبرکولین، مشاهده دقیق از آنجا که ممکن است مجدداً بیماری ایجاد شود ضروری است. در طول درمان طولانی مدت با کورتیکواستروئیدها، این بیماران باید شیمی درمانی را دریافت کنند .

کودکانی که از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده می کنند نسبت به کودکان سالم مستعد ابتلا به عفونت هستند. به عنوان مثال، آبله مرغان و سرخک می توانند در کودکان مبتلا به کورتیکواستروئیدهای سرکوب کننده سیستم ایمنی، دوره جدی تر و حتی کشنده تری داشته باشند. در چنین کودکانی یا در بزرگسالانی که این بیماری ها را نداشته اند، باید مراقبت ویژه ای از اجتناب از تماس با آنها انجام شود. در صورت مواجهه، درمان با واریسلا زوستر ایمنی گلوبولین (VZIG) یا ایمونوگلوبولین داخل وریدی (IVIG) تجمع یافته، در صورت لزوم، ممکن است نشان داده شود. در صورت بروز آبله مرغان، درمان با داروهای ضد ویروسی ممکن است در نظر گرفته شود.

احتیاط در بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید

در بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید و کسانی که سیروز دارند، اثر کورتیکواستروئید افزایش می یابد.کورتیکواستروئیدها باید در بیماران مبتلا به هرپس سیمپلکس چشم به دلیل سوراخ شدن قرنیه با احتیاط مصرف شوند. برای کنترل بیماری تحت درمان باید از کمترین دوز ممکن کورتیکواستروئید استفاده شود. در صورت امکان کاهش تدریجی دوز باید انجام شود.

هنگام استفاده از کورتیکواستروئیدها ممکن است اختلالات روانی ظاهر شود. اینها ممکن است از سرخوشی، بی خوابی، نوسانات خلقی، تغییرات شخصیتی و افسردگی شدید گرفته تا تظاهرات روان پریشی صریح باشد. بی ثباتی عاطفی یا تمایلات روان پریشی نیز ممکن است توسط کورتیکواستروئیدها تشدید شود.

در بیماران مبتلا به هیپوپروترومبینمی، آسپرین باید همراه با کورتیکواستروئیدها با احتیاط مصرف شود. در صورت احتمال سوراخ شدن قریب الوقوع، آبسه و یا سایر عفونت های بیماری زا، کورتیکواستروئیدها در بیماران مبتلا به کولیت اولسروز غیر اختصاصی باید با احتیاط مصرف شوند. کورتیکواستروئیدها همچنین باید در بیماران مبتلا به دیورتیکولیت، آناستوموزهای روده ای تازه، زخم معده فعال یا پنهان، نارسایی کلیوی، فشار خون بالا، پوکی استخوان و میاستنی گراویس با احتیاط مصرف شوند.

مشاوره رایگان پزشکی

(پرسش و پاسخ)

خریـــد آنلایــن دارو

از داروخانه

رزرو مشاوره با متخصصــان

صفحه پزشکت در اینستاگرام

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان شماره خود را برای کارشناسان پشتیبانی ثبت کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید؟