لوگو پزشکت

مشاوره آنلاین پزشکی - پزشکت

رادیو پزشکت

واکسن آنفولانزا و دیابت

واکسن آنفولانزا || پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


تزریق واکسن آنفولانزا برای مبتلایان به دیابت، از جمله دیابت نوع 1، نوع 2 و دیابت بارداری، هیچ گونه منعی ندارد و کاملا بی خطر و حتی موثر شناخته می شود. اما نکته اصلی که در مورد واکسن آنفولانزا و دیابت وجود دارد این است که افراد مبتلا به دیابت در مقایسه با افراد عادی بیشتر در معرض خطر عوارض ناشی از آنفولانزا هستند.

تزریق واکسن آنفولانزا می تواند خطر ابتلا به ویروس آنفولانزا و عوارضی مانند ذات الریه، خطر بروز عفونت سینوسی، کاهش کنترل سطح قند خون و بستری شدن در بیمارستان را تا حدود زیادی کاهش دهد. واکسن آنفولانزا می تواند از بروز این عوارض پیشگیری کند. بر همین اساس ما سعی کرده ایم در این مقاله از پزشکت، ایمنی و اثربخشی واکسن آنفولانزا برای افراد مبتلا به دیابت، عوارض جانبی احتمالی آن، نکاتی که قبل از تزریق واکسن باید بدانید و خطرات آنفولانزا برای افراد مبتلا به دیابت را بررسی کنیم.

واکسن آنفولانزا برای افراد دیابتی

واکسن آنفولانزا برای افراد مبتلا به دیابت بی خطر و موثر است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) بررسی های زیادی را به طور سالانه در مورد واکسن های آنفولانزا انجام می دهد تا ببیند این واکسن تا چه حد از مردم در برابر ویروس آنفولانزا محافظت می کند. اثربخشی واکسن آنفولانزا می تواند سال به سال متفاوت باشد، اما به طور کلی، دریافت واکسن آنفولانزا خطر ابتلا به آنفولانزا را بین 40٪ تا 60٪ در جمعیت عمومی کاهش می دهد.

اثربخشی واکسن آنفولانزا بستگی به این دارد که آیا واکسن سالانه آنفولانزا با نوع ویروس آن در گردش مناسب باشد یا خیر. اما این واکسن تا حد زیادی خطر بروز عوارض و ابتلا به بیماری را کاهش می دهد.

علاوه بر کاهش خطر ابتلا به آنفولانزا، واکسن آنفولانزا در صورت بیمار شدن می تواند شدت علائم آنفولانزا را تا حدود زیادی کاهش دهد. برای افراد مبتلا به دیابت، واکسن آنفولانزا به کاهش خطر حوادث قلبی عروقی (مانند حمله قلبی و سکته مغزی) و بستری شدن در بیمارستان به دلیل آنفولانزا کمک می کند.

مطالعه بیشتر: چه کسانی نباید واکسن آنفولانزا بزنند؟

آنفولانزا || پزشکتکدام افراد نباید واکسن آنفولانزا بزنند؟

افرادی که نباید واکسن آنفولانزا بزنند عبارتند از :

  • نوزادان 6 ماهه یا کمتر
  • کسانی که واکنش آلرژیک شدید به واکسن قبلی آنفولانزا داشته اند.
  • افراد مبتلا به آلرژی شدید و خطرناک به هر یک از مواد تشکیل دهنده واکسن آنفولانزا (به استثنای پروتئین تخم مرغ؛ گزینه های دیگری برای آن وجود دارد).

اگر به دلایل پزشکی مطمئن نیستید که آیا باید واکسن آنفولانزا بزنید، با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی صحبت کنید.

افراد دیابتی کدام نوع واکسن آنفولانزا را بزنند؟

انواع مختلفی از واکسن های تزریقی آنفولانزا برای افراد 65 سال و بالاتر وجود دارند. اینها شامل یک نوع با دوز بالاتر آنتی ژن (ماده ای از ویروس است که پاسخ ایمنی را تحریک می کند) و یک نوع با یک ادجوانت (یک ماده اضافی غیرمرتبط با ویروس است که پاسخ ایمنی قوی تری ایجاد می کند) هستند.

همچنین واکسن های آنفولانزای بدون تخم مرغ برای کسانی که ممکن است به تخم مرغ حساسیت داشته باشند وجود دارد. با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی در مورد اینکه کدام یک برای شما بهترین است مشورت کنید.

افراد مبتلا به دیابت نباید واکسن آنفولانزای اسپری بینی را دریافت کنند. چون این واکسن یک نوع واکسن ضعیف شده زنده و حاوی ویروس آنفولانزای زنده اما ضعیف شده است. حتی زنان در دوران بارداری نیز نباید واکسن اسپری بینی را دریافت کنند. هر دوی این گروه ها باید واکسن تزریقی آنفولانزا دریافت کنند.

مطالعه بیشتر: واکسن آنفولانزا در بارداری

آیا تزریق واکسن آنفولانزا عوارض خاصی دارد؟

عوارض احتمالی در هنگام تزریق هر دارو یا درمانی  ممکن است رخ دهد. حتی گاهی اوقات، واکسن ها می توانند عوارض ایجاد کنند. عوارض جانبی رایج واکسن آنفولانزا می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • سردرد
  • خستگی
  • غش کردن
  • تب با درجه پایین
  • حالت تهوع
  • دردهای عضلانی
  • درد / قرمزی / تورم در محل تزریق
  • اگر تا به حال واکنش آلرژیک به واکسن داشته اید، قبل از تزریق واکسن به پزشک خود اطلاع دهید.

خطرات آنفولانزا برای افراد دیابتی

افراد مبتلا به دیابت (نوع 1 و نوع 2 و همچنین دیابت بارداری) در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عوارض آنفولانزا از جمله بستری شدن در بیمارستان و مرگ هستند. سایر عوارض احتمالی آنفولانزا می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • پنومونی (التهاب ریه)
  • عفونت های گوش
  • عفونت سینوسی (التهاب مجاری هوای اطراف بینی و چشم)
  • برونشیت (التهاب مجرای بزرگ هوا در ریه ها که سرماخوردگی قفسه سینه نیز نامیده می شود).

حدود 30 درصد از بزرگسالانی که در صورت ابتلا به آنفولانزا در بیمارستان بستری می شوند، دیابت دارند. آنفولانزا همچنین می تواند بیماری های زمینه ای در طولانی مدت از جمله دیابت را بدتر کند. چون این بیماری ممکن است سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و مبارزه با عفونت ها را سخت تر کند.

در دیابت، سطح قند خون باید از طریق دارو و اقدامات شیوه زندگی کنترل شود تا آن را در محدوده سالم نگه دارد. آنفولانزا همچنین می تواند کنترل سطح گلوکز خون را برای بدن دشوارتر کند و بر اشتها تأثیر بگذارد و باعث نوسانات بیشتری در سطح قند خون می شود.

مطالعه بیشتر: آنفولانزا چه عوارضی دارد؟

افراد قبل از تزریق واکسن آنفولانزا از چه چیزهایی باید اجتناب کنند؟

قبل از تزریق واکسن آنفولانزا کار خاصی نباید انجام دهید. اگر مطمئن نیستید که باید واکسن بزنید یا نه و حتی در مورد نوع واکسن خود سوالی دارید ابتدا با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.

اگر احساس بیماری می کنید با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی در مورد علائم خود مشورت کنید. آنها می توانند به شما توصیه کنند که واکسن آنفولانزا را دریافت کنید یا منتظر تا احساس بهتری پیدا کنید.

واکسن آنفولانزا از کجا می آید؟

در ایالات متحده، سه فناوری مختلف تولید واکسن آنفولانزا تایید شده توسط سازمان غذا و دارو (FDA) عبارتند از:

  • واکسن آنفولانزا بر پایه تخم مرغ
  • واکسن آنفولانزای سلولی
  • واکسن نوترکیب آنفولانزا

واکسن های مبتنی بر تخم مرغ رایج ترین روش ساخت این واکسن هستند. CDC یا شریک آزمایشگاهی تأیید شده دیگری، ویروس‌های واکسن کاندید (CVVs) را برای رشد در تخم‌ها، بر اساس نیاز FDA، فراهم می‌کند. سپس CVV ها به تخم مرغ بارور شده تزریق می شوند و اجازه می دهند تکثیر شوند.

سپس مایع حاوی ویروس برداشت و ویروس کشته یا غیرفعال می شود و آنتی ژن خالص می شود. سپس تست و بسته بندی خواهد شد. در واکسن‌های مبتنی بر سلول، CDC یا یک شریک آزمایشگاهی از ویروس‌های رشد یافته در سلول‌ها برای ساختن CVV استفاده می‌کنند، که سپس در سلول‌های پستانداران کشت‌شده (نه تخم‌ها) قرار می‌گیرند و اجازه تکثیر می‌دهند. مایع حاوی ویروس جمع آوری شده و آنتی ژن خالص شده، سپس آزمایش و بسته بندی می شود.

در واکسن‌های نوترکیب، CVV برای تولید وجود ندارد. این واکسن‌ها به صورت مصنوعی ایجاد می‌شوند. آنها از ژنی از ویروس استفاده می کنند که آنتی ژن را برای تولید آنتی ژن در رده های سلولی کد می کند. از تخم مرغ برای ساخت آنها استفاده نمی شود.

مطالعه بیشتر: درمان خانگی آنفولانزا

واکسن برای دیابتی ها|| پزشکتچه زمانی باید واکسن آنفولانزا بزنید؟

انجمن دیابت آمریکا (ADA) واکسن آنفولانزا را در ماه شهریور تا مهر ماه توصیه می کند. تقریباً دو هفته طول می کشد تا کاملاً تأثیر بگذارد و بدن پاسخ ایمنی را نشان دهد. تزریق فصل آنفولانزا در نیمکره شمالی از پاییز شروع می شود و در طول زمستان ادامه می یابد.

در حالی که تزریق واکسن آنفولانزا به این معنا نیست که شما 100٪ به آنفولانزا مبتلا نمی شوید، اما خطر ابتلا به آن را برای حدود شش ماه کاهش می دهد. شما باید هر سال واکسن آنفولانزا بزنید. این واکسن‌ها به‌طور خاص برای سویه‌های آنفولانزا ساخته شده‌اند که احتمالاً در گردش هستند و هر سال تغییر می‌کنند.

سوالات متداول

  • آیا واکسن آنفولانزا بر قند خون در افراد دیابتی تأثیر می گذارد؟

ممکن است، تاثیر موقتی داشته باشد. چون سیستم ایمنی بدن به واکسن واکنش نشان می دهد. اگر در اثر تزریق واکسن احساس درد دارید یا هر گونه ناراحتی دارید، این وضعیت می تواند باعث افزایش قند خون شود. اما این شرایط معمولا خفیف است.

  • عوارض جانبی واکسن آنفولانزا چیست؟

واکسن می تواند باعث قرمزی/درد در محل، سردرد، تب، حالت تهوع، خستگی و درد عضلانی شود. اینها موقتی هستند. واکنش های جدی مانند واکنش های آلرژیک شدید شامل مشکلات تنفسی، خس خس سینه، کهیر، ضعف، سرگیجه و ضربان قلب سریع است.

  • واکسن آنفولانزا چقدر موثر است؟

در جمعیت عمومی، واکسن آنفولانزا خطر ابتلا به آنفولانزا را بین 40 تا 60 درصد کاهش می دهد. واکسن آنفولانزا همچنین می تواند خطر بستری شدن در بیمارستان را برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند به نصف کاهش دهد.

سخن آخر

واکسن آنفولانزا برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1، نوع 2 و بارداری ایمن و موثر است. واکسن آنفولانزا می تواند خطر ابتلا به آنفولانزا را تا حدود زیادی کاهش دهد. همچنین می تواند شدت آنفولانزا و خطر ابتلا به عوارض مختلف مرتبط با دیابت از آنفولانزا را کاهش دهد.

با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی در مورد اینکه کدام نوع واکسن ممکن است برای شما بهترین باشد صحبت کنید. همچنین، اگر قبلاً به واکسن آنفولانزا واکنش آلرژیک داشته اید، به آنها اطلاع دهید. سعی کنید در بین شهریور تا مهرماه هر سال واکسن آنفولانزا بزنید.

دریافت واکسن آنفولانزا راهی آسان برای کاهش احتمال ابتلا به آنفولانزا و خطر بروز عوارض جدی آنفولانزا است. اگر در مورد هر جنبه ای از واکسن آنفولانزا نگران هستید، با متخصصین پزشکی در پزشکت مشورت کنید.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

0 / 5. تعداد رای ها: 0

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز