لوگو پزشکت
زبان

العربی

رادیو پزشکت

مدیتیشن در بهبود بیماران سرطانی

مدیتیشت در بیماران سرطانی|| پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


مدیتیشن فواید متعددی برای افراد مبتلا به سرطان دارد. در حال حاضر بسیاری از مراکز سرطان از این راهکار به عنوان یک گزینه درمانی جایگزین برای تسکین و درمان سرطان استفاده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند. مزایای احتمالی مدیتیشن برای افراد مبتلا به سرطان، شامل کاهش اضطراب و افسردگی، کاهش استرس، انرژی بیشتر و کاهش درد مزمن است. برخلاف بسیاری از درمان‌های کنترل علائم سرطان که ممکن است عوارضی داشته باشند، مدیتیشن خطرات بسیار کمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ دارد.

مدیتیشن چیست؟

مدیتیشن به عنوان تمرینی برای یافتن مکانی برای نشستن آرام، پاک کردن ذهن از کشمکش های گذشته و نگرانی های آینده و تمرکز بر زمان حال تعریف می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

در مدیتیشن ذهن آگاهی، هدف این است که شما بتوانید ذهن خود را آرام کنید و بدون افکار مزاحم در لحظه حال حضور پیدا کنید.

مدیتیشن ممکن است شامل تمرکز بر یک احساس، مانند تنفس شما، و مشاهده آن احساس بدون قضاوت یا تجزیه و تحلیل باشد.

برخی از مردم یک جمله یا یک مانترا را تکرار می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند، در حالی که برخی دیگر برای رسیدن به حالت مراقبه، ذهن خود را خالی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند.

بیشتر اوقات، مدیتیشن در حالت نشستن انجام می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود، اما ممکن است همراه با فعالیت سبک (مثلاً مدیتیشن پیاده روی) نیز انجام شود.

مطالعه بیشتر: نقش ورزش در درمان سرطان ها

فواید مدیتیشن|| پزشکت

فواید مدیتیشن برای بیماران سرطانی

مدیتیشن فواید زیادی برای سلامتی و تندرستی عمومی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بدن دارد. مشخص شده است که باعث کاهش ضربان قلب، کاهش فشار خون، کاهش تنش عضلانی و بهبود خلق و خو می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

 از نظر عاطفی، تمرین مدیتیشن به بسیاری از افراد کمک کرده است تا با متمرکز کردن افکار خود و بستن ذهن خود به روی ترس از آینده و پشیمانی از گذشته، احساس آرامش خود را به دست آورند.

اما مدیتیشن ممکن است فواید خاصی برای افرادی که مبتلا به سرطان هستند نیز داشته باشد. برخی از این موارد عبارتند از:

کاهش افسردگی و اضطراب

ذهن آگهی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند علائم افسردگی در افراد مبتلا به سرطان را کاهش دهد. بر خلاف برخی از درمان‌های جایگزین که فقط فواید کوتاه‌ مدتی برای بیماران سرطانی دارند، اثرات ناشی از مدیتیشن تا سه ماه بعد از آن وجود داشته است.

کاهش استرس

بررسی ها نشان داده اند که مدیتیشن به طور قابل توجهی استرس بیماران سرطانی را بهبود می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بخشد. کاهش استرس به تقویت سیستم ایمنی بدن بیماران سرطانی کمک زیادی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند.

هورمون‌های ناشی از استرس می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند در روند واکنش بیماران به درمان سرطان نقش داشته باشند و میزان امید به زندگی آنها را افزایش دهد.

یک بررسی نشان داد که مدیتیشن سطح هورمون های استرس را در افراد مبتلا به سرطان سینه و پروستات کاهش می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد و اثرات آن هنوز یک سال بعد وجود دارد.

مدیتیشن ممکن است سطح سیتوکین های Th1 را کاهش دهد، که عوامل التهابی تولید شده توسط بدن هستند و از این راه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند بر نحوه واکنش ما به سرطان و بهبودی از سرطان تأثیر بگذارند.

مطالعه بیشتر: 15مواد غذایی ضد سرطان را بشناسید.

تسکین درد|| پزشکت

تسکین درد مزمن

درد مزمن، یک علامت شایع و بسیار خسته کننده در میان افراد مبتلا به سرطان است. درد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند به دلیل خود سرطان، درمان سرطان، یا عوامل دیگری رخ دهد.

علت هرچه که باشد، تخمین زده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود که تقریباً 90 درصد از افراد مبتلا به سرطان ریه درجاتی از درد را تجربه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند. به نظر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رسد مدیتیشن به تسکین این درد کمک می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند و ممکن است مصرف و تعداد داروهای مسکن مورد نیاز برای کنترل درد در مبتلایان به سرطان را تا حدودی کاهش دهد.

بهبود مشکلات خواب

اختلالات خواب، یک مشکل رایج برای افراد مبتلا به سرطان است. در یک بررسی صورت گرفته مشخص شده است که، مدیتیشن روند خواب در مبتلایان به سرطان را بهبود می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بخشد.

بهبود عملکرد شناختی

مشکل در عملکرد شناختی در بین مبتلایان به سرطان تا حدودی رایج بوده و ممکن است به دلیل خود سرطان یا درمان‌های سرطان مانند شیمی‌درمانی رخ دهد. مدیتیشن باعث بهبود عملکرد شناختی در مبتلایان به سرطان می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

کاهش خستگی

خستگی، یکی از آزاردهنده ترین علائم سرطان و عوارض ناشی از درمان سرطان است. مدیتیشن ممکن است سطح انرژی در مبتلایان به سرطان را بهبود بخشد و خستگی را در افراد مبتلا به سرطان کاهش دهد.

به طور کلی، مدیتیشن یک تمرین بسیار ایمن برای افراد مبتلا به سرطان است. با این حال، برخی از افراد ممکن است احساس اضطراب کنند و هنگام مدیتیشن دچار سردرگمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ شوند. توجه به این نکته مهم است که مدیتیشن در مبتلایان به سرطان در کنار سایر گزینه های درمانی مرسوم مانند شیمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌درمانی و غیره استفاده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر اینکه مدیتیشن یا هر روش درمانی دیگری بتواند خود سرطان را درمان کند وجود ندارد و استفاده از این روش‌های درمانی بدون درمان های پزشکی احتمال مرگ را در مبتلایان به سرطان افزایش می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد.

مطالعه بیشتر: داروی آواستین برای سرطان

مدیتیشن گروهی || پزشکت

نحوه تمرین مدیتیشن

کاری که انجام می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهید به نوع مدیتیشنی که تمرین می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنید بستگی دارد. اما به طور کلی، مدیتیشن را می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانید تحت نظر افراد زیر انجام دهید و یا آموزش های لازم را یاد بگیرید:

  • معلمان یوگا
  • پزشکان و پرستاران
  • افرادی که مدیتیشن را آموزش می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهند.
  • روانپزشکان، روانشناسان و سایر متخصصان سلامت روان

البته می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانید خودتان در خانه این کار را انجام دهید، اما بهتر است ابتدا از یک معلم مراقبه باتجربه کمک بگیرید تا نحوه انجام آن را به شما آموزش دهد. آموزش ممکن است تنها چند جلسه 20 تا 30 دقیقه ای طول بکشد. یا بسته به نوع مدیتیشن احتمال دارد آموزش آن طولانی تر باشد.

می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانید برخی از انواع مدیتیشن را به صورت گروهی یا با گوش دادن یا تماشای آموزش های مراقبه یاد بگیرید.

انواع مدیتیشن شامل یافتن مکانی آرام و دور از حواس‌پرتی‌های زندگی روزمره است. می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانید آرام بنشینید یا دراز بکشید. مهم است که هنگام انجام آن احساس راحتی کنید.

معلم شما معمولاً شما را تشویق می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند که اجازه دهید افکار و احساسات شما بروز کنند و آنها را متوقف نکنید. ممکن است در ابتدا انجام این کار برای شما بسیار دشوار باشد. اکثر مردم می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گویند با تمرین آسان تر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

در برخی از انواع مدیتیشن شما یک عبارت یا کلمه را با صدای بلند می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گویید. یا ممکن است چیزی داشته باشید که مانند شمع که ذهن خود را به آن معطوف کنید. این به شما کمک می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند تا ذهن خود را روی لحظه حال متمرکز کنید.

بیشتر معلمان توصیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند که حداقل 15 تا 20 دقیقه دو بار در روز مدیتیشن را تمرین کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. اما حتی 5 دقیقه یک بار در روز بهتر از انجام ندادن آن است، به خصوص اگر احساس بیماری می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنید یا به سختی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانید تمرکز کنید.

مدیتیشن برای سرطان را چه طور شروع کنیم؟

خوشبختانه، مدیتیشن راهکاری است که به راحتی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانید آن را در خانه یاد بگیرید و تمرین کنید. روش‌هایی برای شروع مراقبه و همچنین ویدیوهایی برای آموزش آن به صورت آنلاین وجود دارند.

یکی از دلایل اصلی استفاده افراد مبتلا به سرطان از مدیتیشن، کمک به آنها برای داشتن احساس بهتر است. مدیتیشن کاری ساده است که می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانید به تنهایی انجام دهید و نیازی به صرف زمان زیادی از روزتان نیست. شاید زندگی با سرطان بسیاری از بیماران را مجبور کند که این روش کاهش استرس را امتحان کنند. اما به هر حال در کنار سایر درمان های پزشکی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند موثر باشد.

عوارض احتمالی مدیتیشن برای سرطان

به طور کلی، مدیتیشن بسیار بی خطر است و عوارض جانبی نادر است. بنابراین استفاده از آن در کنار درمان سرطان بی خطر است.

اما مطمئن شوید که در مورد هر نوع درمان مکمل یا درمان جایگزینی که می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌خواهید امتحان کنید با پزشک خود صحبت کنید تا بتواند تصویر کاملی از مراقبت و درمان شما داشته باشد.

افرادی که هر نوع بیماری روانی دارند باید قبل از شروع هر مدیتیشن ابتدا از پزشک خود و یک مربی واجد شرایط مدیتیشن را سوال کنند.

هنگامی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌که مدیتیشن را تمرین می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنید، ممکن است هر گونه اضطراب، احساسات افسرده یا افکار منفی را که دارید با وضوح بیشتری ببینید. این می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند باعث شود که احساس ترس، غمگینی یا سرگردانی کنید. اگر بعد از مدیتیشن احساس اضطراب کردید، مهم است که به مربی مراقبه خود بگویید یا با پزشک خود تماس بگیرید.

توصیه هایی برای بیماران مبتلا به سرطان

گزینه های درمانی مانند مدیتیشن و یوگا غیر تهاجمی، کم هزینه هستند و می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند برای افرادی که دارای اختلالات عملکردی یا افراد مبتلا به سرطان مناسب باشد. انتخاب سبک مناسب و یک مربی باتجربه، خطرات احتمالی آسیب را برای افرادی که تحت درمان سرطان قرار می‌گیرند، از جمله بیماران مسن و افراد دارای تحرک محدود، را به حداقل می‌رساند. معلمان آگاه و با تجربه اغلب جلسات خصوصی مناسب برای فرد ارائه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهند که بیماران می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند این تمرینات را در خانه تمرین کنند.

برخی از کلینیک ها و بیمارستان های سرطان این درمان را رایگان ارائه می دهند. از پرستار یا پزشک خود بپرسید که آیا در محل درمان شما چنین مراکزی برای آموزش مدیتیشن برای مبتلایان به سرطان وجود دارد یا نه؟

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

0 / 5. تعداد رای ها: 0

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز