لوگو پزشکت

مشاوره آنلاین پزشکی - پزشکت

رادیو پزشکت

خطرات نگه داشتن مدفوع

خطرات نگه داشتن مدفوع | پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


نگه داشتن مدفوع در مواقعی مضر نیست، ولی افرادی که عادت به انجام این کار دارند ممکن است دچار یبوست یا عوارض شدیدتری شوند. گاهی اوقات، افراد نیاز به دفع مدفوع دارند، اما زمان آن از نظر اجتماعی نامناسب است، یا از مدفوع کردن در یک مکان عمومی خجالت می‌کشند. افرادی که اغلب مدفوع خود را نگه می دارند، شاید تمایل به مدفوع را از دست بدهند. این وضعیت می تواند منجر به بی اختیاری مدفوع شود یا احتمال دارد یبوست را تشدید کند. یبوست می تواند بسیار ناراحت کننده باشد و احتمال دارد منجر به مشکلات شدیدتری شود.

نگه داشتن گهگاهی مدفوع مضر نیست. گاهی اوقات افراد یا به مکان مناسب نزدیک نیستند یا در شرایطی هستند که رفتن به دستشویی نامناسب است. بعضی افراد خیلی خجالتی هستند و ترجیح می دهند برای دفع مدفوع تا رسیدن به خانه منتظر بمانند.

کودکانی که یبوست را تجربه می کنند احتمال دارد عادت نگه داشتن مدفوع را برای پیشگیری از حرکات دردناک روده تجربه کنند. در صورتی که برخی از کودکان آموزش توالت رفتن را بسیار چالش برانگیز بدانند، ممکن است اجابت مزاج را متوقف کنند.

نگهداشتن دفع مدفوع می تواند سلامت شما را به خطر انداخته و منجر به بروز عوارض جانبی شود. افراد زمانی باید مدفوع خود را دفع کنند که بدنشان علائم دفع مدفوع را در راست روده نشان دهد. اگرچه احتمال دارد زمان اجابت مزاج همیشه مناسب نباشد، پزشکان توصیه می‌کنند که به محض ایجاد نیاز، دفع مدفوع را در اسرع وقت انجام دهید.

مطالعه بیشتر: چرا اینقدر مدفوع می کنم؟

خطرات نگه داشتن مدفوع و یبوست

نگه داشتن دفع مدفوع می تواند منجر به یبوست شود. یبوست زمانی رخ می دهد که روده تحتانی آب را از مدفوع که در رکتوم تجمع می یابد جذب کند. دفع مدفوع با آب کم، سخت است زیرا سفت می شود.

در موقعیت‌های شدیدتر، این رفتار می‌تواند منجر به بی‌ اختیاری ادرار یا مشکلات شدیدی، مانند نهفتگی مدفوع (زمانی که یک توده خشک و سفت مدفوع در روده بزرگ یا رکتوم گیر می‌کند) یا سوراخ شدن دستگاه گوارش (سوراخی در دیواره دستگاه گوارش) شود.

نگه داشتن مدفوع همچنین می تواند باعث اتساع یا کشش رکتوم شود. اگر فرد احساس خود را در راست روده از دست بدهد که به آن حساسیت رکتوم گفته می شود، ممکن است دوره هایی از بی اختیاری را تجربه کند.

افزایش بار مدفوع در روده بزرگ می تواند تعداد باکتری ها را افزایش دهد. حتی منجر به التهاب طولانی مدت در روده بزرگ شود. این التهاب احتمال دارد خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش دهد.

مطالعه بیشتر: بی اختیاری مدفوع

کاهش حساسیت رکتوم

یک خطر رایج مرتبط با نگه داشتن مدفوع، کاهش حساسیت رکتوم است، که باعث می‌شود رکتوم حساسیت‌زدایی کند و قبل از اینکه به مغزتان بفهماند زمان آن رسیده است، نیاز به مدفوع بیشتری دارد. دکتر پاسیچا می گوید: زمانی که سعی می کنید مدفوع کنید، ماهیچه های مقعد به جای آرام شدن، سفت می شوند. در موارد شدید این امر می تواند باعث مشکلات ادرار و رابطه جنسی دردناک برای زنان شود.

وقتی مدفوع خود را نگه می‌دارید، همین ماهیچه‌ها سیگنالی به مغز می‌فرستند که دیگر پاسخ نمی دهد و می‌تواند منجر به تخلیه کندتر روده بزرگ در آینده شود.»

نگه داشتن مدفوع می تواند منجر به گشاد شدن روده ها و مشکلات مدفوع طبیعی در آینده شود. روده ها می توانند با گذشت زمان تغییر شکل دهند. یکی دیگر از مشکلات نگه داشتن مدفوع این است که وقتی ماهیچه‌ها سیگنالی به مغز می‌فرستند که مدفوع نکند، می‌تواند باعث تخلیه کندتر روده بزرگ در زمانی که آماده هستید، شود.

خطرات نگه داشتن مدفوع در کودکان

هنگام تولد، نوزادان به طور غیرارادی مدفوع می کنند. وقتی کودک آموزش توالت رفتن را شروع می کند، یاد می گیرد که مدفوع را در زمان مناسب دفع کند و در صورت لزوم مدفوع خود را نگه دارد.

یک بررسی نشان می دهد که عوارض آموزش توالت در حدود 2 تا 3 درصد از کودکان رخ می دهد. برخی از کودکان احتمال دارد پس از تجربه، مدفوع خود را نگه دارند. بروز حرکات دردناک روده می تواند منجر به امتناع از مدفوع شود. همانطور که کودک به نگه داشتن مدفوع خود عادت کند، روده تحتانی او مدفوع را تا زمانی که پر شود جمع می کند.

با خودداری مکرر، کودک می تواند احساسات رکتوم را از دست بدهد، که منجر به بی نظمی در میل او به مدفوع می شود. هنگامی که رکتوم پر است، مدفوع نرمتر احتمال دارد در اطراف مدفوع انباشته شده نشت کند. با کاهش حس، کودک می تواند به طور غیرارادی مدفوع کند.

خطرات نگه داشتن مدفوع | پزشکت

فرد تا چه زمان می تواند مدفوع را نگه دارد؟

برنامه دفع مدفوع افراد متفاوت است. برخی افراد هر 2 روز یک بار مدفوع می کنند، در حالی که برخی دیگر چندین بار در روز مدفوع می کنند. دفعات مدفوع به سن و رژیم غذایی افراد بستگی دارد. اما بیشتر افراد بین یک تا سه بار در روز مدفوع می کنند.

تغییر در برنامه ریزی دفع مدفوع می تواند  نشان دهنده یبوست باشد. این تغییرات منوط به تفاوت های فردی است. به عنوان مثال، در افرادی که معمولاً هر 3 روز یک بار مدفوع می کنند، یک مدفوع طبیعی و خوب که یک بار در هفته رخ می دهد ممکن است نیازی به مراقبت پزشکی نداشته باشد.

افراد زمانی که بدنشان نیاز به اجابت مزاج را نشان دهد، باید مدفوع را از بدن خود دفع کنند. اگر زمان یا مکان دفع نامناسب است، باید سعی کنند در اسرع وقت برای اجابت مزاج به دستشویی بروند.

گزارش هایی از موارد شدید وجود دارد که در آن عدم دفع مدفوع از طریق یبوست یا تلاش فیزیکی منجر به عوارض شدید شده است.

در یک نمونه بررسی زن جوانی  پس از 8 هفته عدم اجابت مزاج، جان خودش را از دست داد. تجمع مدفوع، باعث بزرگ شدن روده ها و فشار به اندام ها و حمله قلبی شد.

مطالعه بیشتر: سوزش بعد از مدفوع

خطرات نگه داشتن مدفوع | پزشکت

چگونه مدفوع خود را نگه داریم؟

نگه داشتن مدفوع برای افراد توصیه نمی شود. با این حال، اگر آنها خود را در موقعیتی بیابند که در آن مدفوع کردن نامناسب است، یا نتوانند به دستشویی بروند، شاید بتوانند عضلات مربوطه را تا مواقعی که زمان قابل قبولی برای مدفوع کردن برسد، کنترل کنند.

افراد می توانند برای کمک به نگه داشتن مدفوع تا زمانی که بتوانند از توالت استفاده کنند، کارهای زیر را انجام دهند:

دیوار رکتوم را شل کنید: با شل کردن این عضله، نیاز به مدفوع احتمال دارد به طور موقت برطرف شود.

از کشش شکم خودداری کنید: این کشش مکانیزمی است که به بیرون راندن مدفوع از مقعد و رکتوم کمک می کند.

عضلات باسن را به هم فشار دهید: انجام این کار می تواند به منقبض نگه داشتن عضلات راست روده کمک کند.

از چمباتمه زدن بپرهیزید: سعی کنید بایستید یا دراز بکشید. این ها موقعیت ها طبیعی نیستند که در آنها اجابت مزاج انجام شود، بنابراین ممکن است بدن را فریب دهد تا نیازی به مدفوع نداشته باشد.

چه زمانی باید با پزشک مشورت کرد؟

شاید ردیابی الگوهای اجابت مزاج در کودک نوپا دشوار باشد، اما والدین یا مراقبان در صورت مشاهده علائمی مبنی بر عدم مدفوع در کودک باید با پزشک متخصص اطفال آنلاین در پزشکت تلفنی مشورت کنند.

یک متخصص اطفال می تواند به کودک در مورد رفتارها و عادات مناسب دستشویی آموزش دهد. افرادی که یبوست را تجربه می‌کنند، مدفوع خود را مرتب نگه می‌دارند، می‌توانند برای مشاوره در مورد نحوه پیشگیری از یبوست با یک داروساز مشورت کنند. داروسازان می توانند مناسب ترین ملین های بدون نسخه را توصیه کنند. زمانی که فرد احساس رکتوم را از دست داد، به مراقبت پزشکی نیاز دارد.

خطرات نگه داشتن مدفوع | پزشکت

مدفوع چیست؟

حدود 75 درصد مدفوع  را آب تشکیل می دهد. بقیه از باکتری های مرده تشکیل شده  که به هضم غذا، پروتئین، غذای هضم نشده، مواد زائد، چربی ها، نمک ها و موادی که از روده و کبد آزاد می شوند، کمک می کند. مقدار آب در مدفوع متفاوت است و هر چه مدت بیشتری در روده بماند، آب کمتری در آن وجود دارد.

به گفته دکتر Robynne Chutkan، متخصص گوارش  “مدفوع ایده آل یک رنگ شکلاتی عمیق مانند شکلات آب شده دارد.” دفع آن باید آسان و به صورت شکل یک یا دو تکه پیوسته داشته باشد، با قطری تقریباً به اندازه دایره‌ای که می‌توانید با انگشت اشاره و شست خود بسازید. نادیده گرفتن میل به رفتن به دستشویی می تواند منجر به یبوست شود. دکتر سارینا، متخصص گوارش می گوید: «اگر مردم به اضطرار رفتن به دستشویی بی توجهی کنند، احتمال دارد دچار یبوست شوند. اعصاب رکتوم  می تواند آسیب ببینند. به مدفوع در راست روده پاسخ نامناسبی بدهند. در اصل، مغز به این نیاز پاسخ نمی دهد.»

سخن آخر

افراد در برخی شرایط ممکن است مدفوع خود را برای مدت طولانی نگه دارند زیرا از نظر اجتماعی زمان مناسبی برای رفتن به توالت نیست یا نزدیک آن نیستند. نگه داشتن مدفوع در مواقع ضروری خطرناک نیست، اما اگر به یک عادت همیشگی تبدیل شود، ممکن است اثرات منفی و عوارضی بر سلامتی داشته باشد. یبوست در افرادی که مدفوع خود را نگه می دارند شایع است. کودکانی که یبوست را تجربه کرده اند، گاهی اوقات این رفتار خودداری را برای پیشگیری از درد ناشی از دفع مدفوع سفت نشان می دهند.

در موارد شدید، افرادی که به طور مزمن مدفوع خود را نگه می دارند، احتمال دارد احساس میل به مدفوع را از دست بدهند یا دچار عوارض روده ای شدید شوند.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

3.7 / 5. تعداد رای ها: 3

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

1

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

1 دیدگاه

  1. کاش روش دیگ ای بجز کولونوسکوپی وجود داشت برای بررسی این موارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز