خانه » سلامت زنان » لنفادنوپاتی دهانه رحم چیست؟ 4 علت و راه‌های درمان این عارضه

لنفادنوپاتی دهانه رحم | پزشکت

مدت مطالعه: 4 دقیقه

لنفادنوپاتی دهانه رحم چیست؟ 4 علت و راه‌های درمان این عارضه

آنچه میخوانید:

تاکنون نام عارضه لنفادنوپاتی دهانه رحم به گوشتان خورده است؟ بسیاری از خانم‌ها در سنین مختلف به این عارضه به دلایلی دچار می‌شوند که متأسفانه در بعضی از موارد خطرناک است. اگر صحبت‌های ضد و نقیض اطرافیان شما رو نگران کرده، وقت آن رسیده که یک وقت مشاوره را از ...

فهرست مطالب
داروخانه-پزشکت

تاکنون نام عارضه لنفادنوپاتی دهانه رحم به گوشتان خورده است؟ بسیاری از خانم‌ها در سنین مختلف به این عارضه به دلایلی دچار می‌شوند که متأسفانه در بعضی از موارد خطرناک است. اگر صحبت‌های ضد و نقیض اطرافیان شما رو نگران کرده، وقت آن رسیده که یک وقت مشاوره را از یک دکتر زنان آنلاین بگیرید تا بدون زحمت اضافی بتوانید هر سؤالی را که دارید، از طریق خدمات آنلاین پزشکت بپرسید.

لنفادنوپاتی دهانه رحم چیست؟

غدد لنفاوی یکی از اجزای مهم در سیستم ایمنی بدن هستند که در مقابل عفونت‌ها عمل می‌کنند. لنفادنوپاتی دهانه رحم به موقعیتی اشاره دارد که غدد لنفاوی مربوط به دهانه رحم یا به اصطلاح گردن رحم، متورم و بزرگ شوند. این مسئله می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد که راهکارهای درمانی زمانی مؤثر خواهند بود که علت رخدادن آن به طور دقیق شناسایی و بررسی شود.

لنفادنوپاتی دهانه رحم چیست؟ | پزشکت

علل رخدادن لنفادنوپاتی برای دهانه رحم

اختلال در شرایط سلامتی بدن یک خانم، اصلی‌ترین دلیل لنفادنوپاتی دهانه رحم است. این در حالی است که خود این عامل هم، به بخش‌های مجزا و عوامل دقیق‌تری تقسیم می‌شود.

مطرح کردن سریع این‌گونه مسائل با پزشک متخصص و اقدامات فوری، می‌توانند تا حد زیادی به کنترل و درمان مؤثر آن کمک کند. در این شرایط، پیشنهاد می‌شود که از خدمات مشاوره پزشکی آنلاین استفاده کنید تا مسیر تشخیص و درمان را خیلی سریع‌تر از آنچه که فکر می‌کنید، شروع کنید.

انواع عفونتها

عفونت‌های ویروسی متداول نظیر آنفولانزا، سرماخوردگی، مونونوکلئوز و عفونت‌های باکتریایی مانند سل و همچنین سایر عفونت‌های قارچی یا حتی عفونت‌ دندان می‌توانند به تورم غدد لنفاوی گردن رحم منجر شود.

بیماریهای خودایمنی

بیماری‌های خودایمنی سبب می‌شوند که سیستم ایمنی بدن به بافت‌ها و نواحی سالم حمله کند. بیماری لوپوس و روماتیسم مفصلی جزو عارضه‌های خودایمنی معروفی هستند که منجر به بروز التهاب در این بخش از رحم می‌شوند.

سرطان

یکی از جدی‌ترین علل بروز لنفادنوپاتی دهانه رحم، برخی سرطان‌های مربوطه است. برای مثال، سرطان لنفوم با تحریک غدد لنفاوی باعث التهاب و ایجاد تورم در غدد لنفاوی گردن رحم باعث می‌شوند.

متاستاتیک نیز نوعی عارضه است که می‌تواند منشأ لنفادنوپاتی دهانه رحم شود. بدین صورت که بخش‌های دیگری در بدن درگیر انواع سرطان هستند و با پخش شدن آن، دهانه رحم نیز درگیر می‌شود و در نهایت منجر به لنفادنوپاتی دهانه رحم خواهد شد.

واکنش به داروها

از دیگر دلایل بروز تورم در غدد لنفاوی گردن رحم می‌توان به عوارض جانبی برخی داروهای مصرفی اشاره کرد. از این رو، توصیه می‌شود برای مصرف هر دارویی با پزشک خود مشورت کنید.

بیش از ۱۱۲ پزشک آنلاین و آماده پاسخگویی

مشاوره آنلاین با بهترین پزشکان و متخصصان زنان و زایمان

واکنش به داروها از علل بروز لنفادنوپاتی دهانه رحم | پزشکت

علائم لنفادنوپاتی دهانه رحم

عارضه لنفادنوپاتی دهانه رحم علائم فیزیکی و آشکاری دارند که با بروز آن‌ها حتماً تشخیص می‌دهید که اختلالی در سلامت کلی و وضعیت جسمانی بدن شما به وجود آمده است.

علائم بروز لنفادنوپاتی عبارت‌اند از:

  • تب و لرز
  • خستگی بدون دلیل
  • در موارد شدیدتر، اختلال در تنفس و مشکل در بلعیدن
  • درد و تورم در غدد لنفاوی
  • قرمز یا گرم شدن بیش‌ازحد غدد لنفاوی در این ناحیه

لنفادنوپاتی دهانه رحم چگونه تشخیص داده می‌شود؟

برای تشخیص لنفادنوپاتی گردن رحم، اغلب پزشک معاینه فیزیکی را همراه با برخی تست‌های تشخیصی انجام می‌دهد. پزشک ممکن است آزمایش‌های زیر را برای بیمار تجویز کند:

  1. آزمایش خون: به منظور بررسی وجود عفونت در خون یا سایر بیماری‌های خودایمنی که نام برده شد.
  2. بیوپسی: در صورتی که پزشک برای بررسی بیشتر نیاز به ارزیابی دقیق‌تر داشته باشد، نمونه‌برداری را پیشنهاد می‌کند تا بتواند بافت‌های درونی غدد لنفاوی بزرگ شده را بهتر بررسی کند.
  3. سونوگرافی یا سی‌تی‌ اسکن: پزشک ممکن است این نوع تصویربرداری را نیز برای ارزیابی شرایط غدد لنفاوی و علت تورم آن تجویز کند.

چه زمانی برای لنفادنوپاتی رحم باید به پزشک مراجعه کنیم؟

در شرایط زیر الزامی است که حتماً در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید:

  • اگر التهاب بیش‌تر از دو هفته طول بکشد.
  • غدد لنفاوی سفت شده باشند.
  • فرد تب داشته یا احساس گرمای شدیدی داشته باشد.
  • فرد در هنگام خواب عرق کند.
  • فرد به طور ناگهانی دچار کاهش وزن شدیدی شود.

با این حال توصیه می‌شود که در صورت بروز هرگونه علائم اولیه این عارضه، با پزشک گفتگو کنید تا از آسیب‌های جدی در امان باشید.

راهکارهای درمانی لنفادنوپاتی دهانه رحم

اغلب زمانی که خانم‌ها به این بیماری دچار می‌شوند، در پی جستجوی آن هستند که سرطان رحم و غدد لنفاوی چه راه های درمانی دارد؟ این در حالی است که درمان این عارضه بسته به علت بروز آن می‌تواند متفاوت باشد و ممکن است همیشه علت آن سرطان نباشد.

راهکارهای درمانی این بیماری به شرح زیر هستند:

  • استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای ضدویروسی در صورتی که منشأ بیماری، عفونت‌های خفیف باشد.
  • در بیماری‌های خودایمنی، اغلب داروهای کورتیکواستروئید را برای کاهش تورم غدد لنفاوی دهانه رحم تجویز می‌کنند.
  • استفاده از کمپرس گرم و مصرف ایبوپروفن یا استامینوفن برای کاهش التهاب غدد متورم و کنترل سایر علائم مربوط به این بیماری مانند تب و لرز
  • درمان سرطان لنفوم از طریق پرتودرمانی برای کوچک‌ کردن غده متورم انجام می‌شود. اگر غدد لنفاوی متورم بیش‌ازحد بزرگ شده باشند، ممکن است از عمل جراحی برای خارج کردن آن استفاده کنند.

راهکارهای درمانی لنفادنوپاتی دهانه رحم | پزشکت

پزشکت؛ پلتفرمی برای کنترل سلامتی شما

پزشکت با ارائه خدمات مشاوره پزشکی آنلاین در تمام 24 ساعت شبانه‌روز این امکان را برای کاربران عزیز فراهم آورده است که در هر زمان و هر مکان، بتوانند از راه دور و بدون نیاز به هر گونه مراجعه حضوری، با پزشک مورد نیاز خود گفتگو کنند.

سخن پایانی

لنفادنوپاتی دهانه رحم می‌تواند خفیف یا در برخی شرایط، جدی و آسیب‌زا باشد. عامل ایجاد این بیماری هر چیزی که باشد، توصیه می‌شود که اقدامات اولیه و مسیر درمانی آن را پشت گوش نیندازید و فرایند مراقبت‌های درمانی در این زمینه مرتبط را زیر نظر پزشک متخصص آغاز کنید.

منابع:

منابعی وجود ندارد.

سوالات پر تکرار
Arrow Down1. لنفادنوپاتی گردن رحم چه بیماری است؟
Arrow Down2. رایج‌ترین علت لنفادنوپاتی دهانه رحم چیست؟
Arrow Down3. آیا راهکارهایی برای پیشگیری از ابتلا به لنفادنوپاتی رحم وجود دارد؟
اشتراک گذاری مقاله :
امتیاز شما به این مقاله:

0 / 5. 0

مقالات خواندنی دیگر

دیدگاه یا پرسشتان را مطرح کنید

درصورتی که پرسش یا دیدگاه شما به موضوع تخصصی‌ای اشاره دارد، از طریق مشاوره با متخصصان راهنمایی دریافت کنید.

نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید؟

کارشناسان ما در سریعترین زمان ممکن پاسخگو و راهنمای شما هستند..

پزشکت دریافت آخرین اخبار پزشکی، تخفیف‌های ویژه بعداً اجازه می دهم
آیکون-پزشکت

نیاز به راهنمایی دارید؟

جهت دریافت راهنمایی رایگان شماره خود را برای کارشناسان پشتیبانی ثبت کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره