لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

مدت مطالعه: 7 دقیقه

CPR یا احیای قلبی ریوی چیست؟

فهرست مطالب

احیای قلبی ریوی (CPR) یک تکنیک نجات بخش است. این تکنیک بیشتر برای حفظ جریان خون و اکسیژن بر روی بدن فردی انجام می شود که قلب و تنفس فرد متوقف شده است.

CPR برای افرادی که دچار حمله قلبی می شوند، مناسب است. حمله قلبی زمانی رخ می دهد که جریان خون به قلب مسدود شود، اما فرد هنوز هوشیار است و هنوز ایست قلبی نکرده است. فردی که حمله قلبی را تجربه می کند ممکن است دچار ایست قلبی شود و باید فوراً به بیمارستان برود. طبق گفته های انجمن قلب آمریکا (AHA)، CPR می تواند شانس زنده ماندن پس از ایست قلبی را دو یا سه برابر افزایش دهد. هدف اولیه CPR فعال نگه داشتن جریان خون تا رسیدن نیروهای امداد پزشکی است.

مراحل CPR در افراد بالغ، کودک یا نوزاد تا حدودی با هم متفاوت است. تفاوت اصلی این است که فشرده سازی قفسه سینه باید با دو دست (بزرگسالان)، یک دست (کودکان)، یا شست/انگشت (نوزادان) انجام شود.

انواع CPR

دو نوع CPR وجود دارد و هر دو تأثیر بسیار زیادی بر روی بیمار دارند. آن ها شامل موارد زیر می شوند:

انجام سی پی آر || پزشکتCPR فقط دستی

در این نوع از احیای قلبی ریوی با یک حرکت سریع به قفسه سینه فشار وارد می شود. به این حرکات فشرده سازی قفسه سینه می گویند. CPR فقط دستی می تواند از تاخیر در حرکت خون در بدن جلوگیری کند. CPR فقط با دست تنها در صورتی توصیه می شود که بزرگسال یا نوجوان دچار ایست قلبی شده باشد. اگر فرد مضطرب کودک یا شیرخوار باشد توصیه نمی شود.

CPR سنتی با تنفس

در این روش فشار سینه با تنفس دهان به دهان جایگزین می کند. این نوع CPR می تواند در لحظات حساس قبل از رسیدن کمک، اکسیژن بیشتری به بدن بیمار بدهد. افرادی که آموزش CPR ندارند یا سال ها پیش آموزش دیده اند، باید از CPR فقط با دست استفاده کنند.

CPR فقط دستی برای بزرگسالان و نوجوانان مناسب است. CPR سنتی برای هر کسی که دچار ایست قلبی شده است، از جمله بزرگسالان، نوجوانان، کودکان و نوزادان می تواند موثر باشد.

فشرده سازی قفسه سینه

هر دو CPR فقط دستی و CPR با تنفس شامل فشردگی قفسه سینه هستند. زمانی که فرد دچار ایست قلبی می شود، قلب متوقف است و نمی تواند خون را در بدن پمپاژ کند. فشرده سازی قفسه سینه این حرکت پمپاژ را دوباره ایجاد می کند تا خون به اندام های حیاتی و بقیه بدن گردش کند.

در این وضعیت نرخ فشرده سازی به تعداد فشرده سازی هایی گفته می شود که باید در 1 دقیقه انجام دهید. توصیه AHA برای CPR فقط با دست، 100 تا 120 فشرده سازی در دقیقه است. مهم است که اجازه دهید قفسه سینه بعد از هر بار فشار دادن به پایین بازگردد. AHA همچنین به مردم توصیه می کند که ضرب آهنگ “Stayin’ Alive” را برای زمان فشرده سازی خود به خاطر بسپارند.

اهمیت CPR

انجام احیای قلبی ریوی در چند دقیقه اول پس از توقف قلب می تواند فرد را تا رسیدن کمک پزشکی زنده نگه دارد.

در اوایل قرن هجدهم از تکنیک‌های تنفس نجات برای احیای قربانیان غرق شده استفاده شد. اما تا سال 1960 بود که ماساژ خارجی قلب به عنوان یک تکنیک احیای موثر ثابت شد، در آن زمان AHA یک برنامه رسمی CPR را توسعه داد. AHA اخیراً توصیه کرده است که افرادی که آموزش CPR را ندیده اند CPR “فقط دستی” را شروع کنند. انجام آن آسان است و ثابت شده است که جان انسان ها را نجات می دهد.

انجام CPR فقط با دست

افراد بدون آموزش CPR می توانند با دنبال کردن مراحل زیر، CPR را به صورت دستی انجام دهند:

  • وضعیت بیمار را بررسی کنید و مطمئن شوید تماس با او کاملا بی خطر است.
  • فرد را از نظر میزان هوشیاری بررسی کنید. به شانه آنها ضربه بزنید و با صدای بلند بپرسید: “خوبی؟”
  • اگر فرد پاسخی ندهد، فورا کمک بخواهید و خدمات اورژانس محلی خود تماس بگیرید. اگر تنها هستید و فکر می کنید که فرد نیاز به احیاء قلبی دارد، قبل از تماس با اورژانس، ابتدا احیای قلبی ریوی را به مدت 2 دقیقه شروع کنید.
  • فرد را روی یک سطح صاف و محکم قرار دهید. برای آماده شدن برای فشار دادن قفسه سینه، آنها را با خیال راحت روی یک سطح صاف قرار دهید و در کنار آنها زانو بزنید.
  • موقعیت دست را تعیین کنید. اگر فرد بالغ است، کف یکی از دستان خود را در مرکز قفسه سینه، بین نوک سینه ها قرار دهید. دست دیگر خود را بالای دست اول قرار دهید. انگشتان خود را در هم قفل کنید و آنها را بالا بیاورید تا فقط کف دستتان روی سینه آنها باقی بماند.
  • فشرده سازی را شروع کنید. برای شروع فشرده سازی روی یک بزرگسال، از بالاتنه خود استفاده کنید تا سینه او را حداقل 2 اینچ به سمت پایین فشار دهید. اینها را با سرعت 100 تا 120 فشرده سازی در دقیقه انجام دهید.
  • چرخه فشرده سازی را تا زمانی که فرد شروع به تنفس کند یا کمک پزشکی برسد، تکرار کنید. اگر فرد شروع به نفس کشیدن کرد، او را به آرامی به پهلو بخوابانید تا زمانی که امداد پزشکی برسند.

انجام احیای دهان به دهان

احیای دهان به دهان یا CPR با تنفس برای بزرگسالان، نوجوانان، کودکان یا نوزادان مناسب است. اما تکنیک فشرده سازی قفسه سینه برای هر گروه سنی متفاوت است.

هنگامی که AHA دستورالعمل‌های CPR خود را در سال 2010 تجدید نظر کرد، اعلام کرد که فشار قفسه سینه باید قبل از باز کردن راه هوایی فرد انجام شود. مدل قدیمی ABC (راه هوایی، تنفس، فشرده سازی) بود. این با CAB (فشرده، راه هوایی، تنفس) جایگزین شد.

دستورالعمل های جدید می گوید که فردی که در نزدیکی بیمار دچار ایست قلبی می شود، باید فوراً بدون انتظار CPR را شروع کند. چون در چند دقیقه اول ایست قلبی، هنوز اکسیژن در ریه ها و جریان خون فرد وجود دارد.

شروع فشرده سازی قفسه سینه در ابتدا در فردی که هیچ پاسخی به شما نمی دهد یا به طور طبیعی نفس نمی کشد می تواند به ارسال این اکسیژن حیاتی بدون تاخیر به مغز و قلب کمک کند.

برای نوزادان زیر 1 سال و برای کودکان، تهویه (نفس های نجات) و فشرده سازی هر دو ضروری است. جدیدترین دستورالعمل ها استفاده از نرخ تهویه بالاتر حداقل 30 در دقیقه در نوزادان کمتر از 1 سال در کودکان بزرگتر حداقل 25 در دقیقه را توصیه می کند.

اگر در CPR آموزش دیده‌اید و فردی را می‌بینید که پاسخ نمی‌دهد یا در تنفس مشکل دارد، مراحل CPR فقط با دست را برای 30 فشرده‌سازی قفسه سینه و سپس CPR با تنفس دنبال کنید.

مراحل برای بزرگسالان، کودکان و نوزادان به شرح زیر است:

CPR با تنفس: مراحل برای بزرگسالان و نوجوانان

  • فشرده سازی قفسه سینه را انجام دهید. پس از بررسی صحنه از نظر ایمنی و قرار دادن فرد روی یک سطح صاف و محکم، 30 فشار قفسه سینه انجام دهید.
  • راه هوایی را باز کنید. کف دست خود را روی پیشانی فرد قرار دهید و سر خود را به عقب خم کنید. با دست دیگر خود به آرامی چانه آنها را به سمت جلو بلند کنید.
  • در حالی که راه هوایی باز است، سوراخ های بینی را ببندید و دهان فرد را بپوشانید تا بسته شود. برای نوزادان، هر دو دهان و بینی بپوشانید. دو نفس نجات بدهید که هر کدام حدود 1 ثانیه طول بکشد.
  • 30 فشرده سازی متناوب را با دو نفس نجات ادامه دهید تا زمانی که فرد شروع به تنفس کند یا تا زمانی که نیروهای امداد پزشکی برسد.
  • اگر فرد شروع به نفس کشیدن کرد، او را به آرامی به پهلو بخوابانید تا زمانی که کمک های پزشکی برسند.

CPR در کودکان || پزشکت

CPR با تنفس: مراحل برای کودکان

با توجه به سن کودک، از روش فشرده سازی با دو دست یا یک دست استفاده کنید و این مراحل را دنبال کنید:

  • صحنه را از نظر ایمنی بررسی کنید. اگر می دانید نام کودک را فریاد بزنید و به شانه او ضربه بزنید. در عین حال، تنفس و همچنین خونریزی و آسیب را بررسی کنید.
  • کودک را روی یک سطح صاف و محکم قرار دهید. هنگامی که کودک به طور ایمن روی یک سطح صاف قرار دارد، در کنار او زانو بزنید.
  • برای یک کودک بزرگتر، از هر دو دست به صورت قفل شده استفاده کنید. برای یک کودک کوچک، از تکنیک یک دستی با کف دست در وسط سینه کودک استفاده کنید. از سرعت 100 تا 120 فشرده سازی در دقیقه، در عمق حدود 2 اینچ استفاده کنید.
  • با کج کردن سر و بالا بردن چانه، راه هوایی را درست از یک موقعیت خنثی باز کنید. به مدت 1 ثانیه در دهان کودک باد کنید. قبل از دادن نفس بعدی، اجازه دهید هوا از دهان خارج شود.
  • اگر قفسه سینه بالا نیامد، سعی کنید سر را به عقب برگردانید. هنگام نفس کشیدن بعدی مطمئن شوید که دهان و بینی بیمار کاملا بسته است.
  • تنفس متناوب را با فشردن قفسه سینه ادامه دهید. تا زمانی که علائم حیات را مشاهده کنید یا کمک اضطراری در دسترس باشد، ادامه دهید. اگر تنها هستید و نیاز به کمک دارید، پس از 2 دقیقه (5 دور 30 فشاری و 2 نفس) برای این کار توقف کنید.

CPR با تنفس: مراحل برای نوزادان

برای نوزادان، از دو انگشت شست یا دو انگشت برای اعمال فشار استفاده کنید و این مراحل را دنبال کنید:

  • اگر می دانید نام کودک را فریاد بزنید تا توجه او را جلب کنید. به پای آنها ضربه بزنید. بررسی کنید که آیا آنها نفس می کشند یا خیر. به دنبال خونریزی یا علائم آسیب باشید. بیش از 10 ثانیه بررسی کنید.
  • هنگامی که نوزاد سالم روی یک سطح صاف قرار دادید، زانو بزنید یا در کنار او بایستید.
  • هر دو انگشت شست را کنار هم قرار دهید. بقیه انگشتان را دور کودک بچرخانید تا از او حمایت کنید. هر دو انگشت شست را محکم و سریع به سمت پایین فشار دهید. از سرعت 100 تا 120 فشرده سازی در دقیقه، در عمق حدود 1 1/2 اینچ استفاده کنید. به جای انگشتان شست، می توانید از دو انگشت موازی قفسه سینه استفاده کنید و عمل فشار را انجام دهید.
  • راه هوایی را با کج کردن سر و بالا بردن چانه به حالت خنثی باز کنید.
  • به مدت 1 ثانیه در دهان کودک باد کنید. قبل از اینکه به کودک نفس دیگری بدهید، اجازه دهید هوا از دهان خارج شود.
  • اگر قفسه سینه بالا نیامد، چانه را بالا بیاورید یا سر را دوباره کج کنید. تا زمانی که علائم حیاتی بیمار را مشاهده کنید ادامه دهید. همچنین می توانید در صورت وجود کمک، بیمار را به مراکز درمانی انتقال دهید. اگر تنها هستید و نیاز به کمک دارید، پس از 2 دقیقه (5 دور 30 فشاری و 2 تنفس) برای این کار توقف کنید.

منابع:

منابعی وجود ندارد.

اشتراک گذاری مقاله :
امتیاز شما به این مقاله:

0 / 5. 0

سوالات پر تکرار

سوالی وجود ندارد.

مقالات خواندنی دیگر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان شماره خود را برای کارشناسان پشتیبانی ثبت کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید؟