لوگو پزشکت

مشاوره آنلاین پزشکی - پزشکت

آزمایشات تشخیصی در بحران کرونا را به تعویق نیندازید.

آزمایشات تشخیصی را به تعویق نیندازید. | پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:

-----------------------------------------

آزمایشات تشخیصی در بحران کرونا را به تعویق نیندازید. زیرا این آزمایشات مهمترین راه برای تشخیص بیماری های زمینه ای به خصوص سرطان ها هستند. متاسفانه در اوج همه گیری بیماری کرونا، اکثر افراد آن را به تعویق انداخته اند.

آزمایشات و غربالگری های معمول مانند ماموگرافی، کولونوسکوپی و آزمایش پاپ اسمیر، کلسترول و اندازه گیری فشار خون از روش های موثر در تشخیص بیماری های زمینه ای به خصوص انواع سرطان ها هستند

اما شیوع بیماری کرونا باعث نگرانی افراد شده است که ایا انجام این آزمایشات در طول بحران کرونا، خطرناک است؟ اگر این آزمایشات را انجام ندهم خطری برای من دارد؟ آیا می توانم آزمایشات غربالگری خود را به تعویق بیاندازم؟

توصیه محققان برای انجام آزمایشات غربالگری در کرونا

آزمایشات تشخیصی را به تعویق نیندازید. | پزشکت

محققان توصیه می کنند: افراد باید در طول بحران کرونا به آزمایشات غربالگری خود پایبند باشند و آنها را پیگیری کنند. این آزمایشات در تشخیص اولیه و زودهنگام بسیاری از بیماری ها نقش بسیار مهمی دارند. حتی به شما کمک می کنند که بیماری های خود را در مراحل اولیه تشخیص دهید. از طرفی هم، مرکز های درمانی اقدامات احتیاطی و لازم را برای پیشگیری از ابتلا به کرونا انجام خواهند داد.

این اقدامات شامل غربالگری و تشخیص بیماران احتمالی COVID-19، استفاده از ماسک، حفظ فاصله اجتماعی، تغییر فرایندها برای به حداقل رساندن تماس و اقدامات ضدعفونی کردن سطوح است.

با پزشک خود در مورد بهترین گزینه های غربالگری مشورت کنید. توصیه های وی را جدی بگیرید. به خصوص اگر بیماری داشته و در خطر بدتر شدن بیماری خود قرار دارید، بهتر است وضعیت خود را جدی بگیرید.

این آزمایشات را در بحران کرونا به تعویق نیندازید.

آزمایشات تشخیصی را به تعویق نیندازید. | پزشکت

برخی از آزمایشات و معاینه های که نباید آنها را به تعویق بیندازید، عبارتند از:

  • ماموگرافی. انجام ماموگرافی سالانه یک مرحله اساسی در تشخیص زود هنگام سرطان پستان است.
  • غربالگری سرطان پروستات. مردان باید از دستورالعمل پزشک خود در مورد آزمایش منظم سرطان پروستات پیروی کنند.
  • آزمایشاتی قلب و عروق. برای سلامت قلب، بزرگسالان باید فشار خون و شاخص توده بدن (BMI) خود را ثبت کنند.
  • کولونوسکوپی. زنان و مردان باید از 45 سالگی کولونوسکوپی کنند. کولونوسکوپی می توانند سرطان روده بزرگ را تشخیص دهند. حتی در صورت درمان زود هنگام، می توان این بیماری را به طور موثر مدیریت کرد.
  • معاینات اطفال و ویزیت های مناسب کودکان. حفظ سلامتی کودکان و به روز بودن واکسن های آنها در طول بحران کرونا ضروری است. در صورت بروز هر گونه علائم احتمالی در کودکان با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. این را به خاطر داشته باشید که پیشگیری از هر گونه بیماری بهتر از درمان آن خواهد بود.
  • آزمایش پاپ اسمیر در بحران کرونا. آزمایش پاپ اسمیر می تواند برخی سرطان های دهانه رحم و همچنین شرایط ویروسی که زنان را در معرض خطر بیشتری برای سرطان دهانه رحم قرار می دهد را تشخیص دهد. خانم ها باید هر سه تا پنج سال یک آزمایش پاپ انجام دهند. با این حال، در خانم هایی که سابقه آزمایش پاپ غیرطبیعی دارند، ممکن است لازم باشد مرتباً آن را تکرار کنند.
  • آزمایشات تراکم استخوان. ضعیف شدن استخوان ها همراه با افزایش سن می تواند خطر شکستگی را افزایش دهد. اما آزمایش تراکم استخوان آزمایش در تشخیص و بررسی خطر ابتلا به پوکی استخوان موثر است. نتایج این بررسی ها حتی به پزشک کمک می کند تا تصمیم بگیرد که آیا بیمار به مکمل های کلسیم یا درمان های دیگری نیاز دارد یا ندارد.
علاوه بر آن، در طول دوران بحران و شیوع بیماری کرونا، شما باید در مورد انجام آزمایش خون منظم برای فاکتورهای مرتبط با خطر بیماری های قلبی، از راهنمایی های پزشک خود پیروی کنید، از جمله:
  • قند خون
  • کلسترول
  • پروتئین واکنشی C

در بحران کرونا آندوسکوپی را به تاخیر نیندازید.

بررسی ها نشان می دهد که در بحران کرونا فقط 12 درصد از بیماران به دنبال روش های تشخیصی و آندوسکوپی بوده اند.

بیماری ژنتیک

این در حالی است که بسیاری از مراکز های درمانی در انگلیس خدمات آندوسکوپی خود را افزایش دادند. طبق بانک اطلاعات ملی آندوسکوپی تا 5 ژوئیه سال 2020، میزان شروع مجدد آندوسکوپی فقط به 42٪ از سطح قبل از COVID رسیده بود.

این در حالی است که به نظر می رسد دلایل زیادی منجر به کاهش قابل ملاحظه ای در خدمات آندوسکوپی شده است، از جمله:

  • نیاز به تجهیزات محافظتی شخصی
  • ایجاد مسیرهای با حداقل میزان COVID
  • کمبود امکانات با توجه به شیوع کرونا
  • کاهش ظرفیت کادر درمان و اتاق برای ارائه خدمات
  • عدم تمایل بیماران به حضور در مراکز های درمانی

این در حالی است که در اوج شیوع بیماری کرونا از مردم خواسته شده بود که از حضور در بیمارستان اجتناب کنند. بر همین اساس بسیاری از بیماران از بابت ابتلا به کرونا نگران هستند. حتی از ادامه روند های درمانی و انجام آزمایشاتی مانند آندوسکوپی منصرف شده اند.

چرا مردم در بحران کرونا آندوسکوپی را انجام نمی دهند؟

آزمایشات تشخیصی را به تعویق نیندازید. | پزشکت

یک نظرسنجی YouGov در انگلیس که در ژوئن، 2020 انجام شد، نشان داد که 42٪ از پاسخ دهندگان از حضور در یک قرار ملاقات معمول بیمارستان احساس ناراحتی می کنند.

بررسی ها نشان می دهد قبل از شیوع کرونا تنها عاملی که باعث شده بود بیماران از انجام آندوسکوپی خودداری کنند اضطراب بوده است.

اضطراب بیماران بیشتر ناشی نتایج احتمالی آندوسکوپی، خجالت و شرم در مورد آندوسکوپی و درد ناشی از آن بوده است.

این در حالی است که شیوع بیماری کرونا، این وضعیت را پیچیده تر کرده است. به نحوی که واحدهای آندوسکوپی انگلستان گزارش کرده اند که بسیاری از بیماران نگرانی از ابتلا به COVID-19 را به عنوان یک عامل مهم در تصمیم گیری در مورد شرکت در آندوسکوپی خود ذکر کرده اند.

ترس از ابتلا به بیماری کرونا، فشار های خانواده، مسئولیت های مراقبت از بیمار بعد از آندوسکوپی و رفتن به بیمارستان و مراکز های درمانی که ممکن است فاصله اجتماعی رعایت نشود همه از عواملی است که بیماران را از مراجعه به بیمارستان و انجام آندوسکوپی منع می کند.

تاخیر در آندوسکوپی و افزایش مرگ و میر سرطانی ها

روش های تشخیصی مانند آندوسکوپی برای تشخیص زود هنگام بیماری هایی مانند سرطان بسیار مهم است. این تاخیر باعث شده است که فقط در انگلیس هر هفته 2700 بیمار سرطانی کمتر تشخیص داده شوند.

علاوه بر آن، تاخیر در تشخیص بیماری ها و انجام آندوسکوپی و درمان به طور بالقوه منجر به مرگ تعداد زیادی از بیماران سرطانی شده است.

محققان میزان تاثیر تاخیر روش های تشخیصی در طول دوران کرونا را بر روی میزان مرگ و میر بیماران ناشی از چهار سرطان اصلی (پستان، ریه، روده بزرگ و مری) را بررسی کردند.

بررسی ها نشان می دهد تاخیر در آندوسکوپی در طول بحران کرونا منجر به افزایش 3·15 الی 6·16% درصدی میزان مرگ و میر ناشی از سرطان روده بزرگ در 5 سال آینده در انگلیس می شود. علاوه بر آن، میزان مرگ و میر ناشی از سرطان مری 8. 5 الی 6 0٪ تخمین زده شده است. 6 ماه تأخیر در آندوسکوپی دستگاه گوارش تشخیصی ممکن است تشخیص بیماران در مراحل پیشرفته سرطان معده را تا 6/4٪ و در بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ 6. 4% افزایش دهد.

محققان معتقدند که در هنگام انجام آندوسکوپی باید خطرات و عوارض آنها در نظر گرفته شود. علاوه بر آن، این روش باید با رضایت نامه بیمار صورت بگیرد.

میزان تشخیص سرطان در آندوسکوپی دستگاه گوارش به عوامل خطر، از جمله سن و وضعیت بیمار بستگی دارد.

در طی شیوع بیماری کرونا بخش های آندوسکوپی در مراکز های درمانی اقدامان مختلفی را برای کاهش خطر عفونت انجام می دهند. حتی قوانين سخت گيري در زمينه فاصله اجتماعي را براي كاهش تماس بيماران با همدیگر و به حداقل رساندن وقت بيمار اتخاذ كرده اند.

آیا آندوسکوپی باعث انتقال کرونا می شود؟

آزمایشات تشخیصی را به تعویق نیندازید. | پزشکت

اما کاهش خطر ابتلا بیماران به COVID-19 هنگام حضور در آندوسکوپی دشوار است. با این حال، بررسی ها اولیه در انگلیس نشان داده است که در از بیش از 6000 بیمار که به طور آینده بین آوریل و ژوئن سال 2020 آندوسکوپی شده اند، در 14 روز پس از عمل هیچ مورد ابتلا به COVID-19 دیده نشده است. علاوه بر آن، بررسی ها نشان داده که در سراسر جهان فقط یک مورد ابتلا به کرونا بعد از 15 بعد از آندوسکوپی ثبت شده است.

داده های تاکنون نشان می دهد که خطر ابتلا به COVID-19 در طی آندوسکوپی کم است.اما خطرات ناشی از به تاخیر انداختن در تشخیص آندوسکوپی زیاد است. متاسفانه مردم از خطرات ناشی از به تاخیر انداختن آندوسکوپی اطلاعی ندارند.

برای بسیاری از بیماران، خطر COVID-19 (و خطر مرگ ناشی از آن) زیاد و واقعی تلقی می شود، در حالی که ممکن است سرطان یک خطر جدی تر باشد.

این در حالی است که تشخیص زودهنگام سرطان می تواند از انتشار و پیشرفت آن جلوگیری کند. علاوه بر آن، مراکز های درمانی می توانند در بخش های آندوسکوپی با برخی اقدامات و راهکارها میزان احتمال انتقال ویروس کرونا را کاهش دهند.

محققان معتقدند خطرات تشخيص دیرهنگام سرطان بسيار بيش از خطرات ابتلا به عفونت COVID-19 در آندوسكوپي است.

در ایام کرونا از متخصصان برتر پزشکت مشاوره بگیرید.

شما باید کلیه آزمایشات تشخیصی و بالینی را به صورت حضوری انجام دهید. اما برای مشاوره، بررسی و ارزیابی نتایج آزمایشات خود می توانید از متخصصان  و پزشکان با تجربه در زمینه های مختلف مشورت بگیرید. یکی از مراکز ارائه دهنده خدمات مشاوره آنلاین در 39 زمینه پزشکی، روانپزشکی، پیراپزشکی و حتی دامپزشکی «پزشکت» است. شما می توانید با به اشتراک گذاری نتایج آزمایشات تشخیصی خود نظرات و راهکارهای بعدی برای بررسی وضعیت خود را از متخصصان جویا شوید.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

0 / 5. تعداد رای ها: 0

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز