لوگو پزشکت

مشاوره آنلاین پزشکی - پزشکت

رادیو پزشکت

11 علت لرزش لب و راهکار تشخیصی آن

11 علت لرزش لب و راهکار تشخیصی آن | پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


از 11 علل لرزش لب می توان به عواملی مانند بیماری های زمینه ای تا مواردی مانند مصرف زیاد قهوه یا کمبود پتاسیم اشاره کرد. لرزش بی اختیار لب مشکلی بسیار ناخوشایند و آزاردهنده است. از سویی دیگر لرزش بی اختیار لب می تواند نشانه ابتلا به برخی بیماری ها باشد.

لرزیدن لب نشانه چیست؟

لرزش لب نوعی اسپاسم عضلانی است و ممکن است به انواع مختلفی از وضعیت‌ها یا شرایط ارتباط داشته باشد. در ادامه چند عامل ممکن برای پرش لبها آورده شده‌ است:

مصرف زیاد کافئین:

کافئین یک ماده محرک است. کافئین در مواد غذایی مختلفی مانند چای، قهوه و شکلات به مقدار زیاد وجود دارد.  کافئین اگر بیش از حد نوشیده شود می تواند باعث لرزش لب ها شود. این وضعیت در اصطلاح پزشکی مسمومیت با کافئین نامیده می شود.

اسپاسم صورت:

اسپاسم صورت در اصطلاح پزشکی همی فاسیال نامیده می شود. اسپاسم صورت که به تیک تشنج نیز معروف است، معمولا در یک طرف صورت رخ می دهد. این تیک های غیرارادی بیشتر در زنان بالای 40 سال و آسیایی ها دیده می شود. ابتلا به اسپاسم صورت عارضه خطرناکی نیست. اسپاسم های نیمه صورت به دلیل آسیب به عصب هفتم مغزی رخ داده و بر عضلات صورت تأثیر می گذارند. همچنین وارد شدن فشار زیاد به عروق خونی مغز نیز می تواند منجر به بروز این آسیب عصبی شود. تزریق بوتاکس رایج ترین روش درمان اسپاسم صورت است.

در صورت لزوم همین الان با متخصص مغز و اعصاب آنلاین در پزشکت مشورت کنید.

استرس از علل پرش و لرزش لب ها-پزشکت

اضطراب یا استرس:

استرس و اضطراب شدید می‌تواند باعث لرزیدن عضلات شود، از جمله عضلات صورت و لب. این لرزش معمولاً به محض تسکین استرس و اضطراب کاهش می‌یابد.

مطالعه بیشتر: علل بی حسی لب 

پارکینسون:

لرزیدن عضلات ممکن است یکی از علائم بیماری پارکینسون باشد. این بیماری عمدتاً عوارض حرکتی مانند لرزش را به وجود می‌آورد. بیماری پارکینسون یک اختلال مغزی است که باعث لرزش، اسپاسم عضلانی و کند شدن حرکات می شود. مصرف داروها معمولا باعث کند شدن سیر پیشرفت بیماری می شود. در صورت موثر نبودن داروها ممکن است پزشک عمل جراحی را توصیه کند.

مصرف برخی داروها:

انقباض عضلانی یا افسردگی یکی از عوارض جانبی شناخته شده بسیاری از داروهای تجویزی و بدون نسخه (OTC) مانند کورتیکواستروئیدها است. اسپاسم عضلانی، که معمولاً بیشتر طول می کشد، می تواند توسط استروژن ها و دیورتیک ها ایجاد شود. بنابراین پیش از مصرف هر نوع دارو  حتما با پزشک خود مشورت کنید.

کمبود پتاسیم:

میزان پتاسیم طبیعی خون معمولا بین 3 تا 5 میلی مول در هر لیتر است. اگر سطح پتاسیم بدن شما از این مقدار کمتر باشد، ممکن است دچار لرزش لب ها شوید. پتاسیم ماده معدنی مهمی است  که به انتقال سیگنال های عصبی در بدن کمک می کند. کمبود پتاسیم می تواند بر ماهیچه ها تأثیر منفی گذاشته و باعث اسپاسم و گرفتگی عضلات شود. درمان کمبود پتاسیم شامل افزودن غذاهای غنی از پتاسیم به رژیم غذایی و اجتناب از داروهایی است که می تواند بر سطح پتاسیم شما تأثیر بگذارد. مصرف مکمل های کلسیم نیز می تواند تا حد زیادی از لرزش لب ها پیشگیری کرده و یا علائم آن را کاهش دهد. اما با این حال قبل از مصرف هر نوع دارو یا مکمل حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.

مطالعه بیشتر: 14ماده غذایی سرشار از پتاسیم

نوروپاتی الکلی:

نوروپاتی الکلی بیماری است که در اثر مصرف زیاد الکل رخ می دهد. سوء مصرف مواد مخدر و الکل می تواند آسیب عصبی قابل توجهی ایجاد کرده و عملکرد مغز را تحت تأثیر قرار دهد. مصرف طولانی مدت مقدار زیادی الکل یا مواد مخدر باعث اسپاسم عضلات صورت مانند لرزش لب ها یا احساس سوزن سوزن شدن در اندام های مختلف بدن می شود.

درمان نوروپاتی الکلی شامل پرهیز از مصرف الکل، مصرف مکمل های ویتامین و استفاده از داروهای ضد تشنج است.

در هر صورت، اگر لرزیدن لب به صورت مداوم یا با تکرار رخ دهد و باعث نگرانی شما شود، توصیه می‌شود که با پزشک مشورت کنید. پزشک می‌تواند با انجام معاینه فیزیکی و اقدام به تاریخچه پزشکی، علت این لرزش را تشخیص دهد و در صورت لزوم به درمان مناسب اقدام کند.

جهت ویزیت غیرحضوری و فوری با متخصص آنلاین همین الان کلیک کنید.

11 علت لرزش لب و راهکار تشخیصی آن | پزشکت

فلج بل:

فلج بل در اثر از کار افتادن عصب هفتم مغزی رخ داده و باعث فلج ناگهانی و موقت عضلات صورت می شود. علائم فلج بل در هر فردی متفاوت است. ابتلا به فلج بل در برخی موارد باعث می شود فرد نتواند بینی، دهان یا پلک خود را حرکت دهد. در برخی دیگر از بیماران، فرد مبتلا به فلج بل ممکن است در یک طرف صورت خود دچار لرزش و ضعف شود. هنوز علت ابتلا به فلج بل به طور دقیق مشخص نیست. بررسی ها نشان می دهد که فلج بل با ویروس تبخال دهانی ارتباط دارد. در اغلب موارد پزشک می تواند علائم این بیماری را از طریق معاینه جسمی  تشخیص دهد.

روش های درمانی متنوعی بر اساس علائم شما وجود دارد. برخی از رایج ترین روش های درمان مصرف استروئیدها و انجام تمرینات فیزیوتراپی است.

هیپوپاراتیروئیدیسم:

هیپوپاراتیروئیدیسم جزء بیماری های نادر است. در این بیماری غدد پاراتیروئید سطح بسیار پایینی از هورمون پاراتیروئید را تولید می کنند. این وضعیت به نوبه خود می تواند باعث کاهش سطح کلسیم و افزایش فسفر در بدن شود. لرزش لب ها، سوزن سوزن شدن نوک انگشتان دست و پا، خشکی پوست و شکنندگی ناخن ها از مهمترین علائم ابتلا به هیپوپاراتیروئیدیسم است.

گزینه های درمانی شامل مصرف مکمل ها است. رژیم های غنی از کلسیم یا مصرف مکمل های کلسیم، مکمل های ویتامین D و تزریق هورمون پاراتیروئید می تواند تا حد زیادی علائم این بیماری را کاهش دهد. با افزایش سطح کلسیم بدن، لرزش لب ها تا حد زیادی برطرف می شود.

سندرم تورت:

سندرم تورت که اختلال تیک نیز نامیده می شود یک نوع اختلال نورولوژیک است. ابتلا به این اختلال باعث تیک های حرکتی یا گفتاری در فرد می شود. بنابراین ممکن است شما به طور غیر ارادی صداها یا حرکاتی را انجام دهید. ابتلا به این سندرم ناخوشایند است اما مشکلی را برای سلامت کلی فرد ایجاد نمی کند. مردان سه تا چهار برابر بیشتر از زنان به سندرم تورت مبتلا می شوند. علائم سندرم توت معمولاً در دوران کودکی و بین سنین 3 تا 9 سال رخ می دهد. علت ابتلا به سندرم تورت هنوز به طور دقیق مشخص نیست. اما به نظر می رسد که این اختلال یک بیماری ارثی بوده و هیچ درمانی برای آن وجود ندارد.

درمان سندرم تورت شامل مصرف برخی داروها است. برای کسانی که دچار تیک حرکتی مانند لرزش لب هستند، بوتاکس ممکن است موثرترین روش درمانی باشد.

 سندرم دی جورج:

سندرم دی جورج جزء بیماری های نادر است که در اثر یک ناهنجاری کروموزومی رخ می دهد. در بیماران سندرم دی جورج بخشی از کروموزوم 22 حذف شده است. این بیماری شباهت زیادی به سندرم داون دارد. بیماران مبتلا به سندرم دی جورج ممکن است در ظاهر کاملا سالم بوده و هیچ علائمی از بیماری در آنها مشاهده نشود. ابتلا به این بیماری معمولا با نقص در سیستم ایمنی بدن همراه بوده و به همین علت اختلالات خودایمنی در بیماران مبتلا به سندرم دی جورج بسیار شایع است. ابتلا به سندرم دی جورج می تواند منجر به لرزش لب ها، شکاف کام و مشکل در بلع شود.

سندرم دی جورج معمولاً در بدو تولد تشخیص داده می شود. هیچ راهی برای پیشگیری از این اختلال یا درمان آن وجود ندارد.

لرزش لب ها-پزشکت

 تشخیص علت لرزش لب ها

لرزش لب جزء علائم حرکتی بوده و به راحتی توسط پزشک قابل مشاهده است. یک معاینه فیزیکی برای ارزیابی علائم دیگر ممکن است یکی از روش های پزشک برای تشخیص علت ابتلا به لرزش لب ها باشد. همچنین پزشک ممکن است در مورد سبک زندگی مانند دفعات مصرف قهوه یا الکل سوالاتی را از شما بپرسد.

در صورت عدم مشاهده علائم دیگر، ممکن است برای تشخیص قطعی به تجویز برخی آزمایشات نیاز باشد. این آزمایشات می تواند از آزمایش خون و ادرار گرفته تا MRI یا سی تی اسکن متفاوت باشد.

پیشگیری و درمان لرزش لب

از آنجایی که لرزش لب می تواند ناشی از عوامل مختلف باشد در نتیجه چندین روش درمانی مختلف نیز برای رفع علائم وجود دارد. در برخی موارد ساده ترین راه برای پیشگیری از لرزش لب، مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم است. موز، اسفناج و آووکادو دارای مقادیر بسیار زیادی از پتاسیم می باشند. در برخی دیگر از بیماران، تزریق بوتاکس بهترین راه برای پیشگیری از لرزش لب ها است. همچنین استفاده از راهکارهای خانگی زیر نیز می تواند تا حد زیادی از لرزش لب ها در افراد مبتلا پیشگیری کند.

  • تحت هر شرایطی از مصرف الکل پرهیز کنید.
  • یک پارچه گرم را به دور انگشتان دست پیچیده و سپس به لب های خود فشار وارد کنید.
  • غذاهای سرشار از پتاسیم مانند کلم بروکلی، اسفناج، موز و آووکادو را بیشتر در رژیم غذایی خود بگنجانید.
  • مصرف روزانه قهوه را به کمتر از سه فنجان کاهش داده و یا کافئین را به طور کلی ار رژیم غذایی خود حذف کنید.
  • انجام تمرین‌های آرامشی، روش‌های تنفس عمیق، ماساژ و تکنیک‌های مدیتیشن.
  • انجام تمرین‌های تقویت عضلات صورت می‌تواند مفید باشد. اگر نیاز به راهنمایی یک فیزیوتراپیست آنلاین دارید روی لینک کلیک کنید.

بهتر است با پزشک معالج خود در مورد علت لرزش لب و گزینه‌های درمانی صحبت کنید. پزشک شما می‌تواند بر اساس تشخیص دقیق، روش درمانی مناسب را تعیین کند و شما را راهنمایی کند.

برای مشاوره با نورولوژیست آنلاین در پزشکت کلیک کنید.

سخن آخر

به طور کلی ابتلا به لرزش لب ها در اغلب موارد مشکل نگران کننده نیست، اما در برخی موارد می تواند نشانه ابتلا شما به یک بیماری جدی باشد. اگر با محدود کردن  مصرف کافئین یا خوردن کلم بروکلی هیچ گونه بهبودی در علائم شما مشاهده نشد، حتما در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. اگر یک بیماری جدی تر باعث لرزش لب در شما شده است، تشخیص زودهنگام مهم است. در چنین مواردی، روش های درمانی موجود می توانند به سرعت علائم بیماری را کاهش دهند.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

3.1 / 5. تعداد رای ها: 11

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز