لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

روز دانش آموز - پزشکت

خطر کرونا در نوزادان

خطر کرونا در نوزادان | پزشکت
فهرست مطالب

خطر کرونا در نوزادان که منجر به بروز نگرانی زیاد در بین والدین شده، در حالی که به نظر می رسد در اکثر مواقع این بیماری در نوزادان و کودکان بسیار خفیف است.  اما در موارد نادر هم می تواند شدیدتر شده و باعث مرگ نوزاد و کودکان شود. با این حال، بهتر است والدین و مراقبان بدانند که کودکان می توانند به SARS-CoV-2، ویروس کرونا که عامل COVID-19 است، آلوده شده و آن را به دیگران منتقل کنند. به همین دلیل استفاده از اقدامات احتیاطی و جلوگیری از عفونت در نوزادان و همچنین کودکان مهم است.

شیوع کرونا در نوزادان و کودکان

طبق آکادمی اطفال آمریکا و انجمن بیمارستان های کودکان، در ایالات متحده کودکان حدود 9٪ از کل موارد COVID-19 را تشکیل می دهند. میزان بستری در کودکان بسیار کمتر از بزرگسالان است. با این حال، طبق تحقیقات انجام شده از مراکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC)، در صورت بستری شدن کودکان در بیمارستان، آنها باید مانند بزرگسالان در بخش های مراقبت ویژه تحت درمان قرار گیرند.

علاوه بر این، افراد در هر سنی با برخی بیماری های زمینه ای مانند چاقی، در معرض خطر بیشتری از بیماری جدی با COVID-19 قرار دارند. کودکانی که به بیماری مادرزادی قلب، شرایط ژنتیکی یا شرایط موثر بر سیستم عصبی یا متابولیسم مبتلا هستند نیز با COVID-19 در معرض خطر بیشتری از بیماری جدی قرار دارند. به ندرت، برخی از کودکان ممکن است به یک بیماری جدی مبتلا شوند که به نظر می رسد با COVID-19 مرتبط باشد.

علائم ویروس کرونا در نوزادان و کودکان

خطر کرونا در نوزادان | پزشکت

به طور کلی، علائم COVID-19 در کودکان نسبت به بزرگسالان خفیف تر است و برخی از کودکان آلوده ممکن است هیچ نشانه ای از بیماری نداشته باشند.

علائم ویروس کرونا برای نوزادان و کودکان، عبارتند از:

  • سرفه
  • اسهال
  • سردرد
  • گلو درد
  • تب یا لرز
  • خستگی جدید
  • درد عضله یا بدن
  • احتقان یا آبریزش بینی
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • تنگی نفس یا دشواری در تنفس
  • از بین رفتن چشایی یا بویایی جدید

تب و سرفه از علائم شایع COVID-19 در نوزادان و کودکان است. تنگی نفس بیشتر در بزرگسالان دیده می شود. کودکان ممکن است به ذات الریه، با علائم واضح یا بدون آن مبتل شوند. آنها همچنین ممکن است گلودرد، خستگی مفرط یا اسهال را تجربه کنند.

در میان ایالت های ایالات متحده که موارد ویروس کرونا را براساس سن گزارش می دهند، میزان شیوع کرونا در کودکان 9.1٪ است. مطالعه ای در اوت سال 2020 از مراکز کنترل و پیشگیری بیماری ها نشان می دهد که در حدود 8 کودک از هر 100000 مورد برای عفونت ویروس کرونا در بیمارستان بستری می شوند. اما در میان آن کودکان، از هر 3 نفر 1 نفر به مراقبت ویژه نیاز دارند.

اطلاعات حاصل از این مطالعه نشان می دهد که برخی از کودکان با شرایط زیر، به احتمال زیاد به بستری شدن در بیمارستان نیاز دارند:
  • افراد زیر 2 سال
  • بچه های سیاه پوستان و لاتینی ها
  • کودکانی که زودرس به دنیا آمده اند.
  • کسانی که با چاقی یا بیماری مزمن ریه زندگی می کنند.

اگر فکر می کنید کودک شما به COVID-19 مبتلا  است یا اگر کودک شما COVID-19 تشخیص داده است،  رعایت دستورالعمل های بهداشتی بسیار مهم است. والدین و سرپرستان باید به غرایز خود اعتماد کنند و در صورتی که فکر می کنند فرزندشان به کرونا مبتلا شده، با پزشک متخصص اطفال یا پزشک خانواده خود تماس بگیرند، به خصوص اگر آنها سرفه یا تب را تجربه می کنند.

 خطر انتقال کرونا در کودکان

خطر کرونا در نوزادان | پزشکت

بیماری ژنتیک

کودکان آلوده به ویروس کرونا می توانند آن را به سایر کودکان و بزرگسالان منتقل کنند، اما اینکه آیا این بیماری را بیشتر یا کمتر از بزرگسالان انتقال می دهند هنوز مشخص نیست. اگرچه در بیشتر موارد، علائم COVID-19 کودکان نسبت به افراد مسن خفیف تر است، اما شواهد نشان می دهد که بچه های آلوده حداقل به اندازه بزرگسالان ویروس را در دهان و بینی خود حمل می کنند.

سندرم التهابی چند سیستم در کودکان (MIS-C)

پزشکان در بیمارستان های کودکان در ایالات متحده و انگلیس خاطرنشان کرده اند که کودکان بین 2 تا 15 سال ممکن است یک بیماری به نام سندرم التهابی چند سیستمه یا MIS-C را تجربه کنند.

اگر کودک شما تب زیاد یا بیشتر از 24 ساعت را تجربه می کند و حداقل یکی از این علائم را ادامه داد، فوراً با پزشک خانواده یا متخصص اطفال تماس بگیرید:

  • بثورات قرمز
  • درد شکم
  • استفراغ و اسهال
  • چشم های قرمز
  • التهاب دست یا پا
  • لب های قرمز و ترک خورده
  • ضعف یا خستگی غیرمعمول

علائم هشدار دهنده کرونا در نوزادان

در صورت مشاهده این علائم هشدار دهنده در نوزادان و کودکان، والدین یا سرپرستان باید فوراً به مراقبت های پزشکی مراجعه کنند:

  • کبودی لب ها
  • ناتوانی در نگه داشتن مایعات
  • دشواری در تنفس یا گرفتن نفس
  • سردرگمی یا عدم توانایی در بیدار شدن

راه های محافظت از کودکان در برابر کرونا

خطر کرونا در نوزادان | پزشکت

بهترین راه برای جلوگیری از بیماری کودکان با COVID-19 این است که از قرار گرفتن در معرض  افرادی که مبتلا به ویروس هستند (از جمله اعضای خانواده) خودداری  شود.

برخی راهکارها برای محافظت کودکان در برابر عفونت کرونا، عبارتند از:

رعایت و حفظ فاصله فیزیکی 
  • کودکان باید حداقل 6 فوت با دیگران در خارج از خانه خود فاصله داشته باشند.
  • بازی کودک خود را با سایر کودکان دیگر محدود کنید و مطمئن باشید که کودکان به درستی ماسک می زنند.
  • هر چه فرزندان شما با افراد بزرگتر، بیشتر در تماس باشند، خطر ابتلا به ویروس کرونا در آنها افزایش پیدا می کند.
  • ارتباط نزدیک فرزند خود را با کودکان و بزرگسالان آسیب پذیر مانند افرادی که دارای شرایط سلامتی هستند را محدود کنید.
ماسک زدن در کودکان

کودکان هنگام حضور در محیط های عمومی باید از ماسکی استفاده کنند که بینی و دهان را کاملا بپوشاند، به ویژه در شرایط خارج از خانه که رعایت فاصله جسمی امکان پذیر نیست.  والدین به بچه های کوچکتر کمک کنند قبل از بازگشایی  مدارس ماسک بزنند تا بچه ها در کلاس از پوشیدن آن راحت باشند.

 شستن و بهداشت دست

بچه ها باید دستان خود را بعد از استفاده از دستشویی، عطسه، سرفه، قبل از غذا خوردن (حتی میان وعده ها) و بلافاصله پس از ورود به خانه از بازی در بیرون بشویند.

کارشناسان به والدین توصیه می کند حداقل به مدت 20 ثانیه به بچه ها بیاموزند که دستان خود را به طور منظم، با صابون و آب گرم بشویند. آنها می توانند با خواندن ABC، ​​که حدود 20 ثانیه طول می کشد، به یادگیری زمان کمک کنند. اگر آب و صابون در دسترس نباشد، بهترین گزینه بعدی ضد عفونی کننده مواد حاوی حداقل 60٪ الکل است. اگر فرزند شما از شستن دست خود امتناع می کند یا وقتی از او خواسته می شود بسیار ناراحت می شود، بهتر است از سیستم جایزه و پاداش کمک بگیرید. از آنها بخاطر انجام نحوه خوب کار هنگام شستن دست ها تعریف کنید.

خطر کرونا در کودکان با شرایط پزشکی خاص

خطر کرونا در نوزادان | پزشکت

خطر کرونا در کودکان مبتلا به آسم

کودکان مبتلا به آسم ممکن است علائم شدیدتری از COVID-19 یا هر بیماری تنفسی دیگر، از جمله آنفولانزا داشته باشند. هنوز هیچ نشانه ای وجود ندارد که نشان دهد اکثر کودکان مبتلا به آسم به دلیل ویروس کرونا علائم شدیدی را تجربه می کنند، اما بهتر است به آنها توجه زیادی داشته باشید. در صورت بروز علائم، با پزشک کودک تماس بگیرید تا مراحل بعدی را مورد بحث و بررسی قرار داده و در صورت لزوم ارزیابی مناسب را ترتیب دهد.

خطر کرونا در کودکان مبتلا به دیابت

کنترل قند خون در کودکان بسیار مهم است.  عدم کنترل مناسب قند خون در كودكان مبتلا به دیابت می تواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و خطر ابتلا به COVID-19 را بیشتر کند. بر همین اساس، والدین باید مراقب بروز علائم در کودکان خود باشند. کودکان و خانواده ها می توانند خطر ویروس کرونا را با هم کاهش دهند. اگرچه هنوز چیزهای زیادی در مورد ویروس کرونا ویروس جدید قابل درک نیست، اما به نظر می رسد COVID-19 عواقب سلامتی کمتری برای کودکان نسبت به بزرگسالان دارد؛ اما هنوز هم جلوگیری از عفونت در بین کودکان، مراقب بیماری جدی در کودکان و جلوگیری از شیوع ویروس بسیار مهم است

 پیشگیری از ویروس کرونا برای خانواده ها

با احتیاط سرفه و عطسه کنید. همه افراد خانواده را تشویق کنید که به جای دستانشان، در آرنج خود سرفه و عطسه کنند و پس از هر بار عطسه دست خود را بشویند.

دست ها را از صورت دور نگه دارید. والدین باید به کودکان یادآوری کنند که حتی الامکان از دست زدن به صورت خودداری کنند. والدین باید مرتبا اسباب بازی های کودک خود را بشویند.

همه چیز را تمیز نگه داریدمخصوصاً هنگام مسافرت یا هنگام حضور در نزدیکی شخصی که بیمار است، اسباب بازی ها و سطوحی را که کودک لمس می کند را مرتباً پاک کنید.

کودکان در مورد اضطراب و نگرانی های خود موضوع کرونا بیشتر از والدین خود سوالاتی را می پرسند و از آنها اطلاعات را کسب می کنند. برای همین آمادگی و خونسردی شما می تواند منجر به کاهش اضطراب و استرس در کودکان شود. اگر احساس می کنید زیاد تحت فشار هستید و اضطراب ناشی از ابتلا به کرونا انجام کارهای روزمره را برای شما سخت کرده و در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد کرده بهتر است به مشاور و یا روان پزشک مراجعه کنید.

متن سربرگ خود را وارد کنید

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نفخ و دل درد - پزشکت

نفخ شکم باعث درد شکم و تغییر در الگوی مدفوع می شه و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذاره. برای درمان علائمت با متخصص گوارش و داخی مشاوره تلفنی بگیر.

بیش-فعالی-کودک

بیش‌فعالی در کودکان می تونه باعث مشکلات تمرکز،کنترل حرکات و رفتارشون بشه. برای کنترل کودک بیش فعال بهتره با متخصص روانپزشک تلفنی مشاوره بگیری.

خشکی لب - پزشکت

خشکی لب می تونه در اثر کمبود آب، اگزما، آفتاب و غیره باشه. برای درمان علائمت با متخصص پوست و مو تلفنی و تصویری مشاوره بگیر.

اگه دستت زیاد عرق می کنه و کلافه ت کرده همین الان با متخصصان آنلاین 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

فشار خون - پزشکت

فشار خون بالا خطر سکته قلبی،بیماری‌ کلیوی و مشکلات قلبی-عروقی را افزایش میده. اگه فشارخون داری همین الان با متخصص قلب و عروق مشاوره تلفنی بگیر.

لک صورت - پزشکت

تغییرات هورمونی،آفتاب،محصولات آرایشی نامناسب و غیره می تونه باعث لک صورت بشه. برای تشخیص صحیح و درمان لک صورتت با متخصص پوست مشاوره تلفنی و تصویری بگیر.

در صورت تمایل به نصب اپلیکیشن و دریافت پشتیبانی رایگان فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره: soals

نیاز به راهنمایی دارید؟ شماره همراه خود را وارد کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره:soals