پشتیبانی: ۰۲۱۹۱۰۰۲۰۵۵

پشتیبانی: ۰۲۱۹۱۰۰۲۰۵۵

اخبارکرونا

کاهش میزان واکسیناسیون در بحران کرونا

کاهش میزان واکسیناسیون در بحران کرونا

محققان در پی کاهش میزان واکسیناسیون در بحران کرونا از شیوع بیماری های واگیر دار از فصل پاییز خبر می دهند. این در حالی است که به نظر می رسد بسیاری از والدین ها در پی شیوع بیماری کرونا ویروس و به علت ترس از ابتلا به آن از مراجعه به مراکز بهداشت و درمانی خودداری کرده اند. اما با فرا رسیدن فصل پاییز و احتمال بازگشایی مدارس پزشکان هشدار می دهند که شیوع احتمالی سرخک، آنفولانزا و سایر بیماری های قابل پیشگیری با واکسن ممکن است بیمارستان ها را تحت الشعاع قرار دهد و سلامت عمومی دانش آموزان را تهدید کند. در طول بیماری همه گیر COVID-19، بسیاری از افراد سعی کرده اند با جلوگیری از مراجعه به اماکن عمومی و مراجعه به پزشکان غیر اضطراری، از سلامت خود محافظت کنند.

نتایج یک بررسی نشان داد که دو سوم والدین هنوز می ترسند که شاید مراجعه به مراکز های درمانی و بهداشتی برای واکسیناسیون، فرزندان آنها را در معرض ابتلا به کرونا ویروس جدید قرار دهد. این در حالی است که کاهش میزان واکسیناسیون در پی بجران کرونا ممکن است با شیوع برخی بیماری های کشنده همراه باشد که جان افراد را تهدید می کند و این در حالی است که مقامات بهداشت عمومی با هشدار احتمال شیوع بیماری های واگیر دار به والدین ها توصیه می کنند هر چه سریع تر برای تزریق واکسن های مورد نیاز فرزندان خود اقدام کنند.

علت کاهش میزان واکسیناسیون در بحران کرونا

مراکز های بهداشتی و درمانی کودکان در ایالات متحده در پی شیوع بیماری همه گیر کروناویروس شاهد مراجعه فقط 50 الی 70 درصد خانواده ها بوده اند و به نظر می رسد بسیاری از والدین ها از ترس قرار گرفتن در معرض بیماری کرونا برای دریافت واکسن فرزندان خود اقدام نکرده اند. نتایج یک نظرسنجی از اورلاندو سلامت که در 12 آگوست منتشر شد، نشان داد که دو سوم والدین هنوز عصبی هستند که همراه داشتن فرزندانشان به پزشک می تواند آنها را در معرض کورو ویروس جدید قرار دهد.

دکتر جنیفر فورمن، مدیر پزشکی کودکان در مرکز بهداشت دره باسکوم در سانتا کلارا دره با اشاره به کاهش میزان واکسیناسیون در بحران کرونا می گوید: با دستور قرنطینه در زمان شیوع کرونا ویروس میزان واکسن در بچه ها بیش از 80 درصد کاهش یافته است. برخی از مردم هنوز هم از اقدام برای تزریق واکسن فرزندان خود جلوگیری می کنند.

خطر شیوع بیماری های واگیردار

کاهش نرخ واکسیناسیون در بحران کرونا | پزشکت

کاهش میزان واکسیناسیون در بحران کرونا می تواند با خطر شیوه بیماری های واگیردار و کشنده همراه باشد.

براساس گزارش سال 2015 آكادمی اطفال آمریكایی آمریكا، موارد مشابه در هنگام کاهش میزان  85 تا 90 درصدی واکسیناسیون در گذشته با شیوع سرخك و سرخچه همراه بوده است. پزشکان هشدار می دهند که کاهش میزان واکسیناسیون ممکن است منجر به شیوع بیماری های قابل پیشگیری از واکسن شود، زیرا احتمال بازگشایی مدارس از پاییز بسیار زیاد است.

دکتر کاترین ویلیامسون، متخصص اطفال در بیمارستان ماموریت در جنوب کالیفرنیا در این مورد می گوید: واکسیناسیون می تواند از کودکان در برابر برخی بیماری های محافظت کند و اگر والدین در مورد واکسیناسیون کودکان خود کوتاهی کنند ممکن است خطر شیوع سرخک و سرخچه باز گردد که این بیماری های واگیر دار بیشتر از کروناویروس کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد. علاوه بر آن، شیوع بیماری های واگیر دار ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان ها را افزایش دهد در حالی که وضعیت بیمارستان ها در زمان شیوع بیماری کرونا زیاد هم مساعد نیست.

هشدار شیوع آنفولانزا

کاهش نرخ واکسیناسیون در بحران کرونا | پزشکت

پزشکان با هشدار شیوع بیماری فصلی آنفولانزا در اکتبر به والدین ها توصیه می کنند در صورت بروز هرگونه علائم در بیماری فرزندان خود به دنبال درمان های پزشکی باشند. تاخیر در مراجعه به پزشک می تواند با خطر شیوع آنفولانزا همراه باشد که ممکن است بزرگترین تهدید برای جوامع و بیمارستان ها باشد.

بیماری ژنتیک

 علائم هشدار دهنده آنفولانزا در کودکان

  • تشنج
  • درد قفسه سینه
  • تنفس تند یا مشکل در تنفس
  • تب بالاتر از 104 درجه فارنهایت
  • هنگام بیدار بودن، هوشیار نیست.
  • وخیم تر شدن شرایط مزمن پزشکی
  • لب یا صورت مایل به آبی یا کبودی در لب وصورت
  • درد شدید عضلانی (کودک از راه رفتن امتناع می کند).
  • کم آبی (بدون ادرار به مدت 8 ساعت، خشکی دهان، گریه بدون اشک)
  • تب یا سرفه که بهبود می یابد اما پس از آن برمی گردند یا بدتر می شوند.

افرادی که این علائم هشدار دهنده را تجربه می کنند باید سریعاً مراقبت های پزشکی را دریافت کنند.

خطر شیوع همزمان آنفولانزا و کروناویروس

همه ما در مورد خطر ابتلا به آنفولانزا و COVID به طور همزمان بسیار نگران هستیم، این مشکل نه تنها بزرگسالان را در معرض خطر قرار می دهد بلکه برای همه افراد در همه سنین می تواند خطرناک باشد. این در حالی است که با شروع بیماری فصلی آنفولانزا، این بیماری ظرفیت بسیاری از بیمارستان ها را اشغال می کند. دریافت واکسن آنفولانزا برای همه افراد در همه سنین بسیار مهم است.

در واکسیناسیون کودکان خود کوتاهی نکنید.

کاهش نرخ واکسیناسیون در بحران کرونا | پزشکت

بهتر است برای پیگیری برنامه های واکسیناسیون کودک خود به مراکزهای بهداشت و درمان مراجعه کنید. علاوه بر آن والدین باید بعد از دوران قرنطینه برای کنترل مهارت های رشد کودک خود مانند افزایش وزن، تاخیر در رشد کودکان، بررسی مسائل مربوط به سلامت روان و علت های احتمالی عدم فعالیت بدنی و پیشگیری از بروز عوارض جانبی در فرزندان خود به مراکزهای بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.

این در حالی است که در پی شیوع بیماری کرونا ویروس، محققان و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در مورد بازگشت احتمالی فلج اطفال از پاییز هشدار داده اند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها با اعلام این هشدار می گوید با فرارسیدن فصل پاییز احتمال شیوع بیماری فلج حاد کودکان (AFM) که باعث بروز علائمی مانند فلج اطفال می شود وجود دارد. AFM سیستم عصبی را مختل می کند و در درجه اول کودکان را تحت تأثیر قرار می دهد. این بیماری از سال 2014 هر دو سال یکبار شیوع و تعداد موارد مبتلا به این بیماری با هر شیوع افزایش پیدا می کنند.

برنامه واکسیناسیون

واکسن ها برای نوزادان بسیار مهم هستند، اما همه آن ها بلافاصله پس از تولد به نوزاد تزریق و یا داده نمی شوند. هر واکسن در یک جدول زمانی خاص تجویز می شود و برخی به دوزهای متعدد نیاز دارند. جدول زمان بندی واکسن ها، به صورت زیر می باشد:

نام واکسن سن  تعداد نوبت های تزریق
هپاتیت B تولد نوبت دوم در 1-2 ماهگی، نوبت سوم در 6-18 ماهگی
روتاویروس (RV) 2 ماهگی یک نوبت در 4 ماهگب، یک نوبت در 6 ماهگی
دیفتری، کزاز و سرفه بزرگ (DTaP) 2 ماهگی یک نوبت در 4 ماهگی، یک نوبت در 6 ماه، یک نوبت در 16-18 ماه. بعد هر 10 سال
آنفلوانزا نوع b  2 ماهگی یک نوبت در 4 ماهگی، یک نوبت در 6 ماه، یک نوبت در 12-15 ماهگی
واکسن کونژوگه پنوموکوکی PCV13 2 ماهگی یک نوبت در 4 ماهگی، یک نوبت در 6 ماه، یک نوبت بین 12 و 15 ماه
واکسن پولیو غیر فعال (IPV) 2 ماهگی در 4 ماه، در 6-18 ماه، در 4 تا 6 سال
آنفلوانزا 6 ماهگی سالانه تکرار کنید
سرخک، اوریون و سرخچه (MMR) 15-12 ماهگی در 4-6 سال
واریسلا 12-15 ماهگی در 4-6 سال
هپاتیت A 12-23 ماهگی
ویروس پاپیلوم انسانی (HPV) 11-12 سالگی
مزدوج مننژوکوک (MenACWY) 11-12 سالگی در 16 سالگی
مننژوکوک سرم گروه B (MenB) 16-18 سال
تقویت کننده پنوموکوک (PPSV23) در 19-65 سالگی
تبخال زوستر – فرمولاسیون زونا دو دوز در 50 سالگی

واکسیناسیون در بارداری

کاهش نرخ واکسیناسیون در بحران کرونا | پزشکت

هنگام بارداری، واکسن فقط از مادر محافظت نمی کند، بلکه در طی این 9 ماه، زن و جنین در حال رشد را در برابر بیماری های جدی محافظت می کند. CDC به زنانی که قصد بارداری دارند توصیه می کند قبل از بارداری واکسن MMR دریافت کنند. این بیماری ها، به ویژه سرخچه، می تواند منجر به بروز مشکلات جدی از جمله سقط جنین و نقایص هنگام تولد شود. در دوران بارداری، CDC به زنان توصیه می كند كه واكسن سرفه (Tdap) و واكسن آنفلوانزا را تزریق کنند. بعد از بارداری، زنان حتی در هنگام شیردهی می توانند واکسن دریافت کنند. واکسیناسیون بعد از بارداری هم به محافظت از نوزاد کمک می کند. اگر مادران در برابر ویروس یا باکتری مصون باشند، کمتر احتمال دارد که آن ویروس را به کودک خود منتقل کنند.

سخن آخر

اگر نگران ابتلا کودک خود به بیماری کرونا ویروس هستید بهتر است در مورد اقدامات پیشگیری با فرزند خود صحبت کنید و مراقب آنها باشید که حتما نکات مربوط به پیشگیری از کرونا ویروس را رعایت می کنند. علاوه بر آن والدین می توانند برای مقابله با فرسودگی خانوادگی در بحران کرونا و حتی بروز افسردگی در فرزندان خود به صورت مشاوره آنلاین و حتی مشاوره تلفنی در بحران کرونا با روان شناسان و روان پزشکان ارتباط برقرار کرده و هر گونه نگرانی خود در مورد افسردگی کودکان را با مشاوره آنلاین برطرف کنند.

در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر در کودک خود که می تواند نشان دهنده عفونت باشد به پزشک مراجعه کنید:

  • اسهال
  • درد گوش
  • مدفوع خونین یا سیاه
  • تب بیش از 72 ساعت
  • تب در کمتر از 6 ماهگی
  • خواب آلودگی بیش از حد
  • استفراغ بیش از 4-6 ساعت
  • گریه زیاد و بسیار تحریک پذیر
  • اختلال در تنفس و یا تنفس تند
  • کم آبی (خشکی دهان و کاهش ادرار)
  • سرفه که از بین نمی رود و بیش از یک هفته طول بکشد یا شدید است و باعث خفگی یا استفراغ می شود.

منابع:

https://www.healthline.com/health-news/kids-vaccination-rates-have-plummeted-heres-what-that-means-for-the-fall

https://www.healthline.com/health/vaccinations#vaccinations-are-safe

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *