پشتیبانی: ۰۲۱۹۱۰۰۲۰۵۵

پشتیبانی: ۰۲۱۹۱۰۰۲۰۵۵

اخبارخودکشیروانشناسی و روانپزشکیکرونا

خطر افزایش خودکشی در بحران کرونا

خطر افزایش خودکشی در بحران کرونا

کارشناسان و محققان با اعلام خطر افزایش خودکشی در بحران کرونا ویروس به افرادی که با مشکلات و بیماری های روانی روبرو هستند توصیه می کنند از انزوا و گوشه گیری خودداری کرده و به دنبال اوقات فراغت خوش برای خود و خانواده شان باشند. محققان معتقدند که با ادامه روند همه گیری بیماری کروناویروس ابتلا به مشکلات روحی روانی در بین افراد وجود دارد و این عامل می تواند خطر افزایش خودکشی در بحران کرونا ویروس را افزایش دهد. آنها می گویند فشار روانی همه گیر به ویژه برای افراد حاشیه نشین دشوار است و مردان و افرادی كه در مناطق روستایی زندگی می كنند، در برابر افکار خودكشی آسیب پذیرتر هستند.

کرونا ویروس و اختلالات روانی

در بررسی های صورت گرفته توسط مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها مشخص شده که تقریباً 41 درصد از بزرگسالان در طول دوران بحران کرونا مشکلات و اختلالات روانی و سوء استفاده از مصرف مواد مخدر را تجربه کرده اند. براساس گزارش هفتگی عوارض و مرگ و میر (MMWR) مشخص شده که تقریباً 11 درصد از پاسخ دهندگان گفته اند که در طی 30 روز گذشته افکار خودکشی را داشته اند در حالی که در بررسی مشابه آن در ظرف 12 ماه سال 2018 افکار خودکشی در بین بزرگسالان 4 درصد ثبت شده است.

بیشتر موارد ابتلا به افکار جدی خودکشی در بین افراد با شرایط زیر رخ داده است:

  • کارگران
  • مردم اسپانیایی
  • مردم سیاه پوست
  • افراد 18 تا 24 ساله
  • سالمندان بدون مراقب

محققان معتقدند که کروناویروس به تنهایی عامل بروز اختلالات روانی نیست و تنهایی در دوران قرنطینه های خانگی، فشارهای اقتصادی و نزاع های سیاسی هم نقش زیادی در بروز آنها دارند. از طرفی هم ممکن است برخی مشکلات روحی روانی افراد قابل تشخیص و شناسایی نباشند و بیماران زیاد وضعیت خود را جدی نگیرند و به دنبال درمان نباشد. محققان معتقدند هنوز مشخص نیست که بحران کرونا چه زمانی تمام می شود و روند پیشروی آن قابل پیش بینی نخواهد بود و همین موضوع عامل عمده استرس در بین مردم شده است.

گروه های پرخطر خودکشی در بحران کرونا

محققان معتقدند برخی افراد، بیشتر در معرض خطر خودکشی در بحران کرونا قرار دارند، از جمله:

افراد حاشیه نشین

بررسی های نشان می دهد افراد های حاشیه نشین بیشتر در معرض خطر سلامت روان و جسمی ناشی از کرونا ویروس قرار دارند و همه گیر شدن بیماری نگرانی های این افراد را بیشتر می کند و خطر افزایش خودکشی در بحران کرونا را بین این افراد بالاتر می برد. علاوه بر آن، این افراد اغلب با موانع مختلف درمانی روبرو هستند. حتی فکر کردن به این موضوع که یکی از نزدیکان شما ممکن است به این بیماری مبتلا شود استرس زا بوده چه برسد به اینکه فرد یکی از عزیزان خودش را در طی این بحران از دست داده و یا او در بخش های مراقبت های ویژه با دستگاه های تهویه هوا بستری شده باشد.

مراقبین بیماران

محققان معتقدند افرادی که از بیماران و عزیزان مبتلا به بیماری کرونا مراقبت می کنند ممکن است در معرض خطر افکار خودکشی قرار داشته باشند چون این افراد مجبورند در کنار بیمار و جدا از اعضاء خانواده خود زندگی کنند.

کارگران

کارگران ممکن است در معرض استرس بیش از حد قرار بگیرند. این افراد شاید مجبور باشند در شرایط بحرانی کرونا ویروس در بیرون از خانه و در محیط های شلوغ کار کنند و یک مدیریت سختی بین شرایط کار و منزل را برعهده داشته باشند.

مردان روستایی در معرض خطر خودکشی

خطر افزایش خودکشی در بحران کرونا | پزشکت

بیماری ژنتیک

بررسی نتایج صورت گرفته توسط مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها نشان می دهد که میزان خودکشی افراد در حال حاضر روبه افزایش است و این خطر در مناطق روستایی بیشتر بوده و از سال 2000 تا سال 2018 به 48 درصد افزایش یافته است. در همین مدت، میزان خودکشی در بین جوامع شهری 34 درصد بیشتر شده است. به نظر می رسد افزایش میزان خودکشی در بین مردان روستایی با رکود اقتصادی و بحران سوء مصرف مواد افیونی مرتبط باشد. فقر باعث ایجاد استرس و اضطراب شدید در بین مردم روستا نشین می شود و آنها را ناامید و افسرده می کند که این دو عامل خود محرکی برای خودکشی به شمار می آیند.

بحران مواد افیون و سوء مصرف مواد به طور گسترده در بین مردم این جوامع دیده می شود. میزان خودکشی مردان روستایی یا شهری سه برابر بیشتر از زنان است. مردان روستایی اعتراف کرده اند با تمام تلاش و زحماتی که برای خانواده خود می کشند اما از حمایت های بسیار کمی برخوردار هستند. علاوه بر آن در طول بحران کرونا خیلی از آنها شغل خود را از دست داده اند و یا برای مراقبت از کودکان خود مجبور به ترک کار شده اند. از طرفی هم نامشخص بودن وضعیت شغلی و زندگی افراد در ماه هایی آینده در طی وضعیت شیوع بیماری کرونا اوضاع زندگی را برای آنها سخت تر کرده و سطح استرس را در این افراد افزایش داده است.

تاثیر کرونا ویروس بر سلامت روان

خطر افزایش خودکشی در بحران کرونا | پزشکت

محققان معتقدند افراد در طی بحران کرونا نگران وضعیت شغلی خود هستند که اگر شغل خود را از دست بدهند چه اتفاقی برای آنها میفتد و از طرفی هم این موضوع باعث اختلافات خانوادگی و زناشویی هم می شود. بر همین اساس این احتمال وجود دارد که تکرار قرنطینه تاثیر بسیار زیادی بر روی سلامت افراد داشته باشد. در حال حاضر ترس مشترک افراد در سراسر جهان برای اینکه COVID-19 در آینده از نظر جسمی و مالی چه تأثیری بر زندگی آنها می گذارد وجود دارد. کارشناسان و روان شناسان معتقدند عدم قطعیت در مورد روند شیوع کرونا ویروس می تواند منجر به چالش های سلامت روان زیادی شود. برخی از تجربیات روان شناسان نشان داده که بسیاری از بیماران مبتلا به کرونا با اضطراب های زیادی روبرو هستند.

افراد ممکن است فکرهای زیادی در مورد خودشان و اطرافیان خود داشته باشند.

راهکارهای مقابله به اختلالات روانی در کرونا

خطر افزایش خودکشی در بحران کرونا | پزشکت

اگر چه به نظر می رسد رعایت فاصله اجتماعی و حفظ آن و قرنطینه، کلید اصلی در پیشگیری از بیماری کرونا ویروس است اما برخی از روانشناسان با این راهکار مخالف هستند و معتقدند که فاصله اجتماعی ممکن است منجر به بروز افسردگی و اضطراب در افراد شود. تشویق به انزوای اجتماعی آخرین راهکاری است که روانشناسان در روندهای درمانی خود از آن استفاده می کنند. برهمین اساس بسیاری از روان شناسان و روان پزشکان استفاده از اصطلاح فاصله جسمی را به جای انزوای اجتماعی ترجیح می دهند و معتقدند توجه به سلامت روان افراد در طی بحران کرونا بسیار مهم است.

روان شناسان در مقابله با اختلالات روانی، راهکارهای زیر را توصیه می کنند:

  • برای کارهای روزمره خود برنامه ریزی کرده و از آنها پیروی کنید.
  • خودتان را به چالش بکشید تا در طول هفته بتوانید روحیه مثبت خود را حفظ کنید.
  • از قرار گرفتن در معرض اطلاعات از طریق رسانه های اجتماعی یا تلویزیون خودداری کنید.
  • برای مدیریت استرس باید هر روز در فعالیت های سالم و تسکین دهنده شرکت کنید.
  • فاصله جسمی را رعایت کنید اما لطفا از نظر اجتماعی جدا نشوید. در حالی که ضرورت رعایت فاصله از نظر جسمی برای پیشگیری از شیوع کرونا ویروس کاملا ضروری است اما بهتر است از نظر اجتماعی روابط خود را حفظ کنید و برای ارتباط با دیگران گام برداریم. افراد می توانند در طول بحران کروناویروس از طریق چت های تصویری و صوتی با یکدیگر روابط های اجتماعی خود را تا حدودی حفظ کنند.

مشاوره آنلاین برای مقابله با افکار خودکشی در کرونا

خطر افزایش خودکشی در بحران کرونا | پزشکت

افراد بهتر است در موارد و شرایط شدیدتر به دنبال راهکارهای درمانی کاربردی تر باشند. گفتگو و مشورت با مشاورین با تجربه و روان شناسان مجرب در زمینه شیوع بیماری کرونا ویروس و موضوعات مرتبط به آن یکی از راهکارهایی است که افراد می توانند با کمک از آن با افکار منفی خود مقابله کنند. برای افرادی که با افکار های خودکشی و منفی درگیر هستند اما دوست ندارند که دیگران از شرایط و روند درمانی آنها باخبر شود استفاده از مشاوره آنلاین می تواند یک راهکار مطمئن و موثر باشد. افراد باید بدانند که افکار منفی و افسردگی قابل درمان است و عدم درمان به موقع آن می تواند عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. آگاهی از علائم افکار خودکشی و افسردگی و تشخیص زودهنگام آنها و درمان به موقع تاثیر زیادی در زندگی افراد دارد.

علائم افکار خودکشی در کرونا

علائم هشدار دهنده خودکشی یا افکار خودکشی عبارتند از:

  • داشتن نوسانات خلقی
  • در معرض مرگ یا خشونت
  • احساس گرفتاری یا نا امیدی
  • افزایش مصرف الکل یا مواد مخدر
  • کاهش روابط اجتماعی و انزوا و تنهایی
  • ایجاد تغییرات شخصیتی یا اضطراب شدید
  • خداحافظی از مردم مثل اینکه دیگر دیده نمی شوند.
  • تهیه وسایل برای افکار خود مانند خرید اسلحه یا قرص
  • تغییر روال عادی زندگی، از جمله الگوهای خوردن یا خوابیدن
  • انجام کارهای خطرناک یا خود مخرب مانند استفاده از مواد مخدر یا رانندگی بی پروا
  • صحبت در مورد خودکشی – به عنوان مثال، تفکراتی مانند «من خودم را می کشم»

علائم هشدار دهنده همیشه آشکار نیستند و ممکن است در افراد مختلف، متفاوت باشد. برخی افراد اهداف خود را بیان می کنند، در حالی که برخی دیگر افکار و احساسات خودکشی خود را مخفی نگه می دارند.

شما می توانید سایر اخبار مربوط به کرونا ویروس، مشتمل بر اخبار زیر را از  پزشکت پیگیری کنید:

منابع:

https://www.healthline.com/health-news/suicidal-ideation-is-increasing-during-covid-19-how-best-to-cope

https://www.healthline.com/health-news/a-psychologist-talks-to-healthline-about-mental-strain-of-covid-19#Another-shutdown-could-significantly-affect-peoples-mental-health

[advisers limit=3 online =true skill=”11″]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *