اهمیت توجه به منشا بحران کرونا
دکتر Rishi Manchanda، MD، مدیرعامل و بنیانگذار HealthBegins در قرنطینه خانگی خود دنبال کلماتی برای توصیف وضعیت شیوع بیماری همه گیر COVID-19 پرداخته است. این در حالی است که روزانه بیش از 50،000 موارد مبتلا جدید به لیست مبتلایان شهر و ایالت کالیفرنیا و ده ها ایالت دیگر اضافه می شود و وی خواستار توقف بازگشایی ها و بازگشت به قرنطینه خانگی افراد شد. وی با اشاره به وخیم تر شدن اوضاع شیوع بیماری می گوید: این موضوع قابل تامل است زیرا همه گیری نگران کننده می باشد و اهمیت توجه به منشا را در بحران کرونا را نشان می دهد. نگاه و توجه به اهمیت توجه به منشا بحران کرونا یعنی اینکه به مواردی توجه کنیم که در شرایط عادی از کنترل و توجه ما خارج هستند و آن ها را نادیده می گیریم، از جمله:
- عوامل محیطی
- اقدامات پیشگیرانه
- نیروهای کادر درمان
- سیاست های که زندگی مردم را شکل می دهند.
توجه به علت های اصلی مشکلات بهداشتی
دکتر ریشی مانچاندا، مدیرعامل و بنیانگذار HealthBegins، یک شرکت اجتماعی است که به منظور بهبود مراقبت و روندهای درمانی آموزش های نوین، فناوری و مشاوره ای را به متخصصان مراقبت های بهداشتی ارائه می دهد. وی در نظریه خود بر بهبود اقدامات پیشگیری از بیماری، شرایط اجتماعی و زیست محیطی و سیاست های که زندگی مردم را شکل می دهد تمرکز دارد. منظور وی از عبارت « بالادست» توجه به علت های اصلی مشکلات بهداشت عمومی است و بیماران و کادر درمان را تشویق می کند تا بر دلایل اصلی مشکلات بهداشتی الان توجه کنند. وی می گوید: این همه گیری باعث شده تا افراد بیشتری بتوانند موضوعات پیش آمده را بررسی کنند و این موضوع تا حدودی می تواند تعجب آور باشد اما باید نسبت به آن هوشیار باشیم.
عدالت اجتماعی راهکاری برای حرکت به سمت منشاهای اصلی کرونا
دکتر ریشی مانچاندا، در آخرین گفتگو خود در سری مجموعه های عدالت در یوتیوب انجمن پزشکان آمریکا اولویت قرار دادن و توجه به عدالت اجتماعی را یک راهکار برای حرکت به سمت بالادست پیشنهاد کرده است. این گفتگو در مورد نحوه کار برخی از سازمانها به سمت یک سیستم مراقبتی و بهداشتی عادلانه با شرکت سه پزشک دیگر و رهبران حقوق صاحبان بهداشت برگزار و توسط الهه میبانک، پزشک معالج، MPH، رئیس ارشد حقوق بهداشت و معاون رئیس جمهور انجمن پزشکان آمریکا تعدیل شده است. انجمن پزشکان آمریکا و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) از نزدیک همه گیری و شیوع بیماری COVID-19 را تحت نظر دارند.
انجمن پزشکان آمریکا به دنبال مباحث انتقادی از وضعیت و ساختار وضعیت بهداشتی است که می تواند بی عدالتی ها و نابرابری در حال حاضر موجود را تشدید کند. این در حالی است که اخیراً با تجزیه و تحلیل داده های مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در نیویورک تایمز مشخص شده که به ازای هر 10،000 نفر میزان ابتلا به کروناویروس 73 نفر در لاتینوس ها، 62 مورد برای آمریکایی های آفریقایی تبار و 23 در بین سفید پوستان می باشند و به نظر می رسد که لاتینوس ها به علت شرایط شغلی و زندگی در محیط های شلوغ در برابر شیوع کرونا ویروس آسیب پذیرتر هستند.
حرکت به سمت رفع علل اصلی کرونا
دکتر ریشی مانچاندا و همکارانش در HealthBegins به پزشکان و کادر درمان به عنوان خط مقدم پزشکی پیشنهاد می کند در مرحله اول شرایطی که باعث علت و بروز بیماری می شوند را بررسی کنند و به دلایل شیوع بیماری توجه داشته باشند. وی معتقد است «حرکت به سمت بالادست» به معنای بهبود عوامل اجتماعی، بهداشت در طولانی مدت و برقراری عدالت اجتماعی در همه سطوح است. این در حالی است که ساختارهای اساسی در ایالات متحده با ترویج بی عدالتی ها و نابرابری ها در بین جوامع مختلف باعث شیوع بیماری و مرگ و میر در برخی جوامع می شوند. این در حالی است که سیستم ها از حرکت به سمت بالادست صحبت می کنند اما این كار را به روش صحیح انجام نمی دهند.
فکری برای نجات کادر پیشگیری و درمان کنیم.
همه ما به داشتن کادر درمان قوی، دستگاه های تصویربرداری و تست های پیشرفته و داروهای جدید برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا امیدوار هستیم اما این تصور به طور فجیعی ناقص و اشتباه است. سلامتی ما بیشتر از اینکه به روند های درمانی و مراقبتهای پزشکی قوی نیاز داشته باشد به عوامل اجتماعی و محیطی بستگی دارد. آینده سلامتی و کادر درمان به رشد و حمایت از نسل جدیدی از پزشکان بستگی دارد. بهتر است به جای اینکه فقط به دنبال تسکین سریع علائم بیمار ها باشیم فکری برای نجات بالادست ها بکنیم. این بالادست ها همان پزشکان و پرستار های خط مقدم پزشکی هستند و قبول دارند که حفظ سلامتی افراد چیزی بیشتر از مصرف چند قرص و دارو است.
بالادست ها می دانند که هوای آلوده و حساسیت به گردوغبار خانگی باعث تشدید آسم می شود. آنها می فهمند که رژیم غذایی ناسالم تا حدودی منجر به چاقی، دیابت و بیماری های قلبی می شود. بالادست ها می دانند که شرایط های استرس زا می توانند منجر به افسردگی، اضطراب و فشار خون بالا شود؛ و مهمتر از همه این ها بالادست ها می توانند اقدامات پیشگیری از همه این بیماری ها را در مطب های خود به عموم مردم آموزش دهند. وظیفه اصلی این بالادست ها فقط تجویز داروهای شیمیایی نیست بلکه مقابله و پیشگیری از علت اصلی بوجود آورنده بیماری جزئی از وظیفه آن ها به شمار می آید. شناسایی علت اصلی مشکلات و راه های پیشگیری در کلینیک می تواند ارزش بالادستی ها را بالا ببرد تا بتوانند به سه هدف مهم زیر دست پیدا کنند:
- بهبودی بیشتر
- کیفیت بهتر
- هزینه های کمتر
حمایت از متخصصین در بحران کرونا
همه افراد از بیماران تا پزشکان، قانونگذار و مربیان، در حمایت از بالادست بالینی نقش دارند. ایالات متحده بیشتر از هر کشور دیگری هزینه های زیادی را صرف مراقبت های بهداشتی می کند. با این حال، از نظر وضعیت بهداشتی در رتبه 37 قرار دارد. این در حالی است که اگر سیستم مراقبت های بیمارستانی گران قیمت به یک سیستم با اقدامات و راهبردهای پیشگیریانه و بهداشتی و با ارزش بالا تبدیل شود، می توانیم امیدوار باشیم که حرکتی روبه رشد به سمت بهبود شرایط بهداشتی خواهیم داشت.
تغییر الگو در برخورد با منشا کرونا
دکتر، ساندرا هرناندز به عنوان رئیس و مدیر عامل بنیاد مراقبت های بهداشتی کالیفرنیا (CHCF) همانند مانند دکتر مانچاندا به موضوع COVID-19 در کالیفرنیا توجه جدی کرده است. وی اعتقاد دارد یکی از راه های حرکت موثر و مفید همکاری نیرو های پزشکی و کادر درمان با سرمایه گذاران برای کمک کردن به یکدیگر در طول دوران بحران کرونا است. وی همچنین خاطرنشان كرد كه COVID-19 این فرصت را به وجود آورده است تا دیدگاه سیستم مراقبت های بهداشتی و روند درمان های پزشکی به وضعیت بیماری تغییر پیدا کند.
دکتر هرناندز می گوید، نمونه بارز این تغییر می تواند انتخاب روند پزشکی و درمانی از راه دور و مشاوره آنلاین باشد تا بیماران به جای اینکه مجبور شوند به مراکز درمانی و بیمارستان ها مراجعه کنند و این وضعیت سلامتی افراد را به خطر می اندازد بهتر است به پزشکان در سراسر کشور امکانات بهداشتی و درمانی داده شود تا بیماران در صورت نیاز بتوانند به راحتی با پزشکان ارتباط برقرار کنند و نیازی به مراجعه به مراکز درمانی نداشته باشند. ما باید به دنبال سیستمی باشیم که بیمار محور باشد و از سیستم های مراقبتی و پیشگیری کننده حمایت می کند و شیوع بیماری کرونا اهمیت این موضوع را بیشتر نشان می دهد.
توجه کافی به منشا کرونا
عبارت “نگاه به بالادست” یک اصطلاح رایج مربوط به مراقبت های بهداشتی پیشگیرانه است. این عبارت اولین بار توسط جان مک کینلی در سخنرانی در انجمن قلب آمریکا در سال 1974 پزشکی استفاده شد. او وضعیت شیوع یک بیماری را به یک رودخانه در حال جریان تشبیه می کند و معتقد است:
در زمان شیوع بیماری پزشکان آنقدر گرفتار وضعیت بیماران می شوند که تمام تلاش و وقت خود را صرف نجات جان بیماران می کنند و فرصت ندارند که یک نگاهی به بالادست رودخانه بیاندازند تا ببینند چه عواملی بیماران را به داخل رودخانه می اندازند. وی همچنین با ابراز ناامیدی از “تلاش های درمانی مانند روندهای درمانی کوتاه مدت” متخصصان و مسئولین بهداشت را به چالش کشانده و می گوید در زمان شیوع بیماری باید به منشا جایی که علت اصلی و واقعی مشکل در آن نهفته شده توجه کرد.
شما می توانید سایر اخبار مربوط به کرونا ویروس، مشتمل بر اخبار زیر را از پزشکت پیگیری کنید:
- کرونا در کودکان
- افسانه های کرونا
- مراحل بیماری کرونا
- مواجهه با ویروس کرونا
- جدیدترین اخبار کرونا ویروس
- کرونا ویروس و بیماران دیابتی
- علائم گوارشی کرونا ویروس
- جدیدترین اخبار کرونا ویروس
- مهم ترین سؤالات در مورد کرونا
- خطر استفاده از دستکش های لاتکس
- سندرم التهابی ناشی از کرونا در کودکان
- شستن صحیح دست در مقابله با کرونا
- استفاده درست از ماسک در مقابله با کرونا
- کرونا ویروس از راه لباس منتقل نمی شود.
- آسیب پذیری لاتینی ها در برابر کرونا ویروس
منابع:
https://www.uclahealth.org/u-magazine/reflection-from-an-upstreamist-doctor
https://spectrum.diabetesjournals.org/content/17/4/249