لوگو پزشکت

مشاوره آنلاین پزشکی - پزشکت

رادیو پزشکت

امیکرون در برابر ویروس دلتا!

امیکرون در برابر ویروس دلتا! | پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


امیکرون در برابر ویروس دلتا چه خطرات و عوارضی دارد؟ کدام یک منجر به مرگ و میر بیشتر می شوند، امیکرون یا دلتا؟ ادامه مقاله را برای مقایسه امیکرون در برابر دلتاویروس بخوانید.

داده های اولیه به دست آمده از آفریقای جنوبی نشان می دهد که نوع Omicron بیماری زایی کم تری نسبت به سایر انواع کرونا دارد. اگر این مسئله، حقیقت داشته باشد، خبری خوشایند خواهد بود. به خصوص با توجه به اینکه موارد ابتلا به نوع دلتا کرونا ویروس، همچنان در کشورهای مختلف جهان، در حال افزایش است.

اما کارشناسان تاکید می کنند که هنوز خیلی زود است که مطمئن شویم نوع Omicron باعث بروز بیماری شدیدتر از نوع دلتا کروناویروس نمی شود، یا نمی شود؟ ابتلا به نوع Omicron ویروس کرونا به سرعت در آفریقای جنوبی در حال گسترش است. حتی در بسیاری از نقاط دیگر جهان نیز شناسایی شده است.

اما اطلاعات اولیه از آفریقای جنوبی نشان می‌ دهند که این نوع ویروس ممکن است باعث بروز موارد خفیف تر کووید-19 نسبت به نوع دلتا شود. اگر این مسئله حقیقت داشته باشد، خبری خوشایند خواهد بود. با این حال، دکتر آنتونی فائوچی، مقام ارشد بهداشت ایالات متحده در 7 دسامبر گفت: هنوز برای تعیین دقیق شدت بیماری ناشی از Omicron خیلی زود است.

وضعیت مبتلایان به امیکرون نسبت به دلتاویروس؟

امیکرون در برابر ویروس دلتا! | پزشکت

دکتر فرید عبدالله، مدیر دفتر تحقیقات ایدز و سل در شورای تحقیقات پزشکی آفریقای جنوبی، هفته گذشته 42 نفر را در بیمارستان بررسی کرد. آزمایش آن ها مثبت بود. از این تعداد، 70 درصد نیازی به اکسیژن مکمل نداشتند. از 13 نفری که اکسیژن مکمل دریافت می کردند، چهار نفر آن را به دلیل یک وضعیت و اختلال پزشکی غیرکووید-19، دریافت می کردند. فقط یک نفر تحت مراقبت های ویژه بود.

عبدالله در این گزارش نوشت: این وضعیت به طور چشمگیری با موارد قبلی در همه گیری متفاوت است. او نوشت: “در طول موج های قبلی، بخش کووید توسط اکثر بیمارانی که در حال دریافت نوعی مکمل اکسیژن با صدای بی وقفه دستگاه های اکسیژن بینی با جریان بالا یا بوق آلارم های ونتیلاتور بودند، چشم گیر بود.”

علاوه بر این، افرادی که در 2 هفته گذشته در بخش کووید-19 بستری شده اند، به طور متوسط ​​2.8 روز در بیمارستان بستری شدند. که بسیار کوتاهتر از آمار 8.5 روز در 18 ماه گذشته است. کارشناسان نسبت به اعتماد بیش از حد به این گزارش هشدار می دهند. زیرا این گزارش تنها 2 هفته اول موج Omicron در Tshwane را پوشش می دهد و بر اساس بررسی تعداد کمی از افراد است.

آیا امیکرون منجر به مرگ و میر بیشتری می شود؟

بیماری‌ های شدید و مرگ ‌و میرهای ناشی از این ویروس نیز از سایر موارد ابتلا به ویروس کرونا کمتر هستند. بنابراین ممکن است چندین هفته طول بکشد تا بتوان تصور بهتری از میزان بدخیم بودن Omicron داشت. علاوه بر این، نتایج به دست آمده از کشور آفریقای جنوبی می تواند تحت تاثیر این واقعیت باشد که بسیاری از افراد در این گروه خاص، افراد جوان هستند.

بیش از 80 درصد افراد در بخش کووید-19 زیر 50 سال سن داشتند. این گروه، گروه سنی است که در آن، خطر بروز نوع شدید کووید-19 کم تر است‌. مشخصات سنی پایین تر ممکن است به دلیل میزان واکسیناسیون در بین گروه های سنی مختلف باشد. این در حالی است که بیش از 60 درصد از افراد 50 ساله و بالاتر در آفریقای جنوبی واکسن زدند. این میزان برای افراد جوان کمتر است.

بیماری ژنتیک

آیا واکسن از بروز اومیکرون پیشگیری می کند؟

اینکه تا چه اندازه ای واکسن‌ های موجود، علیه نوع Omicron موثر خواهند بود، هنوز مشخص نیست. دو شرکت Pfizer و BioNTech در بررسی نتایج اولیه خود گفتند: به نظر می‌ رسد دریافت سه دوز از واکسن ساخت شرکت های آن ها، این نوع ویروس را خنثی می ‌کند. اما دریافت دو دوز واکسن، در مبارزه با این ویروس، چندان مؤثر نبود.

این نتایج، حاصل از یک پژوهش آزمایشگاهی بود که در آن از خون افرادی که واکسینه شده بودند، استفاده شد. مشخص نیست که این واکسن تا چه اندازه در افرادی که در معرض این نوع ویروس قرار دارند، موثر خواهد بود. به طور کلی، برای تعیین این مسئله، اطلاعات بیشتری مورد نیاز است.

تا زمانی که این نوع ویروس به طور وسیع در گروه ‌های سنی و گروه ‌هایی با بیماری های زمینه ‌ای، گسترش پیدا نکند، دانشمندان نمی توانند به این نتیجه برسند که Omicron چقدر خطرناک است؟ در آفریقای جنوبی، ویروس Omicron به سرعت گسترش یافت، اما فاصله کمی با دلتا داشت، که در آن زمان ابتلا به آن در سطح بسیار پایینی بود.

افزایش تعداد بستری‌ ها در بیمارستان، حتی موارد خفیف‌ تر، همچنان می ‌تواند سیستم‌ های مراقبت ‌های بهداشتی را تحت تأثیر قرار دهد. به ‌ویژه آن‌ سیستم هایی که قبلاً تحت فشار موج دلتا بوده اند. همچنین، در کشورهایی که دسترسی به واکسن، محدود است، احتمالا با مشکلات بیشتری مواجه خواهند شد.

به طور کلی، شیوع این ویروس، همچنان احتمال ظهور نوع دیگری، مشکلات را افزایش می ‌دهد. این در حالی است که بنا به گفته مقامات سازمان بهداشت جهانی، یک سال پیش، همه ما امیدوار بودند که واکسن ها، تا یکسال آینده، اوضاع را بهبود خواهند بخشید.

علت شیوع اومیکرون چیست؟

امیکرون در برابر ویروس دلتا! | پزشکت

همانطور که نوع Omicron نشان می دهد، همه گیری و شیوع بیماری کرونا تمام نشده است. نابرابری در توزیع و دریافت واکسن، باعث شده است که این اتفاق رخ دهد. از طرفی هم ممکن است 2 هفته یا بیشتر طول بکشد تا بتوان شدت بیماری ناشی از Omicron را تشخیص داد. اما اکنون، می توانیم برای محافظت از خود، اقداماتی را انجام دهیم.

بهترین توصیه برای هر کسی که واکسن را دریافت نکرده این است که هر چه سریع تر واکسینه شوند. همچنین، اگر‌ دوز تقویت کننده را دریافت نکرده باشند، باید نسبت به تزریق آن اقدام کنید. به علاوه، اقداماتی مانند استفاده از ماسک، اجتناب از محیط های شلوغ و غیره، هنوز هم موثر هستند.

همچنین، پزشکان توصیه می کنند که مردم واکسن آنفولانزا را نیز دریافت کنند تا در برابر عوارض آنفولانزای فصلی محافظت شوند.

کارشناسان می گویند به نظر می رسد که نوع Omicron علائمی مشابه سایر انواع ویروس های کرونا را ایجاد می کند. پزشکان می گویند که تب، سرفه و تنگی نفس از جمله علائم این ویروس هستند. دردهای عضلانی هم مشاهده می‌ شود. با این حال، برخی از افرادی که تاکنون مبتلا به Omicron تشخیص داده شده اند، کاهش قابل توجهی در چشایی و بویایی را گزارش نکرده اند.

کارشناسان می گویند علائم Omicron تا کنون نسبتاً خفیف به نظر می رسد. با این حال، کارشناسان خاطرنشان می کنند که این امر می تواند به انتشار ویروس کمک کند. زیرا ممکن است افراد از بیماری خود آگاه نشوند و ویروس را ناآگاهانه به دیگران منتقل کنند.

این ویروس، پتانسیل تبدیل شدن به عفونی ترین شکل کروناویروس جدید را دارد. با این حال، شواهد اولیه نشان می‌ دهند که علائم ناشی از نوع Omicron مشابه علائم مرتبط با سایر انواع ویروس های کرونا است. حتی می ‌تواند نسبت به نوع فعلی دلتا، شدیدتر باشد.

نگرانی در مورد اومیکرون بیشتر است یا دلتا ویروس؟

امیکرون در برابر ویروس دلتا! | پزشکت

با توجه به بررسی ‌ها، نوع Omicron نگرانی ‌هایی را ایجاد می کند. زیرا این ویروس، جهش‌ های متعددی دارد که ممکن است بر نحوه رفتار آن تأثیر بگذارد. به‌ عنوان مثال، جهش ها، بر نحوه انتشار یا شدت بیماری که این ویروس ایجاد می ‌کند، تاثیر می گذارند.

نگرانی در مورد این ویروس، ناشی از تعداد زیاد جهش های پروتئین اسپایک ویروس است که پتانسیل انتقال بیشتری دارد. همین مسئله ایمنی زایی و اثرات واکسن های موجود را دور می زند. به طور کلی، واکسن ‌ها، پروتئین اسپایک کرونا را هدف قرار می ‌دهند تا به سیستم ایمنی در مورد حمله این ویروس هشدار دهند.

مقامات سازمان بهداشت جهانی می گویند: هنوز مشخص نیست که آیا Omicron نسبت به انواع دیگر، بیشتر قابل انتقال است یا موارد شدیدتری از بیماری را ایجاد می کند یا نه؟ با این حال، داده های محدود نشان می دهند که ممکن است خطر ابتلا به Omicron برای افرادی که قبلاً به بیماری COVID-19 مبتلا بوده اند، افزایش یابد.

به گفته مقامات WHO، تعداد افراد کرونا مثبت در مناطقی از آفریقای جنوبی که تحت تأثیر این نوع قرار گرفته اند، افزایش یافته است. اما در حال حاضر، مطالعات اپیدمیولوژیک، برای بررسی علت بروز این افزایش در موارد ابتلا، در حال انجام است.

بررسی های اولیه نشان می‌ دهند که میزان بستری شدگان در بیمارستان، در کشور آفریقای جنوبی، رو به افزایش است. اما این وضعیت، ممکن است به علت افزایش تعداد کلی افراد آلوده به این ویروس باشد، نه ناشی از عفونت خاص ایجاد شده با Omicron.

علائم اومیکرون چه فرقی با دلتا ویروس دارد؟

امیکرون در برابر ویروس دلتا! | پزشکت

علائم ابتلا به امیکرون، ممکن است شبیه ویروس دلتا باشد. احتمالاً چندین هفته دیگر طول می کشد تا میزان بیماری زایی و شدت علائم ابتلا به Omicron مشخص شود. به طور کلی، اکثر بستری ‌ها در بیمارستان ناشی از کووید-19، ۲ هفته یا بیشتر پس از آلودگی به این ویروس اتفاق می ‌افتد.

خبر خوب این است که همه اطلاعاتی که از آفریقای جنوبی به دست آمده اند، نشان می دهند که علائم Omicron خفیف تر از دلتا است. با این حال، در حال حاضر هیچ اطلاعاتی وجود ندارد که نشان دهند علائم مرتبط با Omicron با سایر انواع کروناویروس متفاوت هستند.

سخن آخر

پزشکان به این نتیجه رسیده اند که با بررسی مواردی که در آفریقای جنوبی مشاهده می ‌شود، ویژگی های بسیار شدید بیماری کووید ۱۹ قابل بررسی و ارزیابی نیست. با این وجود، احتمال این که امیکرون باعث بروز بیماری شدید تری نسبت به نوع دلتا شود، همچنان وجود دارد.

بسیاری از این اطلاعات در دست بررسی هستند. اما پزشکان امیدوارند در چند هفته آینده، اطلاعات بسیار واضح تری از این نوع ویروس کرونا به دست آورند. بررسی ها نشان می دهد در مورد شدت بیماری ناشی از Omicron عمدتاً از استان Gauteng در آفریقای جنوبی منشا دارد. امیکرون، اولین بار در این استان آفریقای جنوبی مشاهده شد.

بر اساس گزارش موسسه ملی بیماری های واگیر آفریقای جنوبی، در هفته گذشته، میانگین 7 روز موارد ابتلا در این استان نسبت به یک هفته قبل به طرز چشمگیری افزایش یافته است. گزارشی که در دسامبر، توسط پزشکان بیمارستان استیو بیکو در منطقه پرتوریا منتشر شد، نشان می دهد که این افزایش شدید موارد با افزایش نیاز به مصرف اکسیژن اضافی و یا مراقبت های ویژه همراه نیست.

در صورتی که سوالات بیشتری درباره سویه جدید کروناویروس و راه های پیشگیری از ابتلا به آن دارید، می توانید با پزشکت تماس بگیرید و با متخصصین پزشکی در زمینه های مختلف مشورت کنید.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

0 / 5. تعداد رای ها: 0

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز